POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
1 Haziran 2021 Salı - 18:47

Konak'ta gündem Gaziemir'deki eylem... Batur: Kimseye hesap vermem!

Gaziemir'de bulunan nükleer atıkların yıllardır kaldırılmamasından dolayı Belediye Başkanı Halil Arda tarafından kamuoyunun dikkatini çekmek için başlatılan durma eylemine katılan Konak Belediye Başkanı Batur'a AK Parti'den tepki geldi. Batur ise, "Koşa koşa gittim. Bu konuda da kimseye hesap vermek zorunda değilim" dedi.

Konak ta gündem Gaziemir deki eylem... Batur: Kimseye hesap vermem!

GERÇEKİZMİR- Konak Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hakan Yıldız açıklamalarda bulundu.

AK Partili Yıldız, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın ilçesinde bulunan nükleer atıkların yıllardır kaldırılmamasından dolayı kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla başlattığı durma eylemine katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a tepki gösterdi.

Yıldız, Belediye Başkanı Batur'un diğer ilçelerin yardımına koştuğunu ima ederek ve Gaziemir'deki eylemi hatırlatarak, "Konak Belediye Başkanı mısınız, Büyükşehir Belediye Başkanı mısınız?" çıkışında bulundu. Yıldız, "Biz sizi bu konuda eleştirmiyoruz. Duyarlılığınızı söylüyorum.  Biraz da Konak ile vakit geçirmenizi arzu ederim. Büyükşehir Belediyesi'nin toplantılarına düzenli olarak katılan başkanlardansınız. Biz bunun farkındayız. Hassasiyet gösteriyorsunuz. Ama geçen gün İZSU'nun genel kurulunda yoktunuz. Eleştiri değil, tam tersi hakkı teslim ederek söylüyorum" açıklamasında bulundu.



Yağan yağmurlar nedeniyle ilçedeki bir duvarın yıkıldığını fotoğraflarla meclise sunan Yıldız, "Bu, İZSU'nun konusu olabilir ama Konak sınırlarında olduğu için ve başkanımızın Gaziemir'deki çevre hassasiyetini düşünerek gösteriyorum. Lütfen o mahalleye gidip konuşun. Kimlerin evleri sular altında kaldı. Büyükşehir'de bunu dile getirdiğimde konunun takipçisi olalım istedim. Gaziemir'in olduğu kadar kendi sorunumuzu da takip edelim" dedi.

Yıldız, "Tunç Soyer'den ne istediysek aldık diyen bir belediye başkanımız var. Şu görüntüleri Sayın Soyer'e gösterin de şu duvar yapılsın. Sel gelir bu kayalar aşağıya inerse çok daha fazla felaketlerle karşılaşırız. Biz muhalefetteyiz ve anlatarak geliyoruz. Ben her seferinde Büyükşehir meclisinde Konak milliyetçiliği yapıyorum. Bahsettiğim dere konusunu takip etmenizi diliyorum " diye konuştu.

KOŞA KOŞA GİTTİM, KİMSEYE HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİM!
Batur, "İZSU genel kurulunda ben yoktum. Yeşildere'deki sel baskınıyla ilgili bizim hassasiyetimiz dışında o gün İZSU yetkilileri, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve biz ziyaret ettik. Oradakilere maddi ve manevi yardım konusunda söz verilmişti, yerine getirildiğini de biliyorum. İZSU gerekeni yapacaktır, biz de takip ederiz. Sayın Yıldız, güzel güzel geliyorsunuz, meclisi germeyi başarıyorsunuz. Bu büyük bir kabiliyet. Gaziemir'deki olayla Konak'taki olayın ne farkı var? Orada 500 ton nükleer atık var. Biz bu kentte yaşamıyor muyuz? Gaziemir Belediye Başknaımız bu konuda duyarlılığını ortaya koymuş. Yıllardan beri bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve kamu kurumları seyrederken belediye başkanı da dikkat çekmek için eylem gerçekletiriyor. Kime, ne zararı var? Orayı gördünüz mü? Yazık değil mi o insanlara! Bunun kamuoyu gündeminde tutulması kadar doğal bir şey var mı? Siz de Büyükşehir Belediyesi meclis üyesisiniz, ben de üyesiyim. Koşa koşa gittim. Bu konuda da kimseye hesap vermek zorunda değilim. Biz kente bütün olarak bakıyoruz. Beni çağıran kimse, halkın sağlığıyla ilgili ne yapılıyorsa koşa koşa giderim. Konak'tan bu kadar ayrıldık, aman aman aman! Konak dışına da gidiyoruz arkadaşlar. Bizi kaşımıza gözümüze de seçmediler. Biz elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. İnsanları, meclisi germe konusunda Sayın Yıldız büyük usta! Büyükşehir'de de aynı. Hakan Yıldız söz aldı, 'Allah' diyor herkes. Eleştiri hakkınızdır, ama bu hakkı kullanırken biz nasıl yaklaşıyorsak öyle yaklaşın. Gaziemir'e gittim diye eleştiriyor. Kime ne! Ben orada Konak Belediyesi'ni, Konak'ı temsil ettim. İnsan sağlığını tehdit eden 500 tona yakın atık var. Bunu kim kaldıracak? Sizin de bunu sorun etmeniz lazım. Sizin de bu konuda öncü olmanız lazım. Bunlar basit işler. Biz Konak'ı en iyi şekilde temsil ediyoruz" ifadelerini kullandı.  

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Özen de söz alarak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak'ı daha mı geriye atıyor?" dedi. Batur da, "Hayır. Asla öyle bir şey yok" cevabını verdi. 

 
DSÖ'den Sinovac aşısına acil kullanım onayı
 
CHP İzmir'de eski ilçe başkanı ihraç istemiyle disipline sevk edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'ye iki yılda yaklaşık 300 milyon liralık yatırım yaptık
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün dünyaca ünlü turizm lokasyonlarından ...
Çiğli Belediyesi'nden o hastalar için gıda desteği
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden Fenilketonüri ...
Buca’da kaçak moloz alanına otopark neşteri
Buca Belediyesi, Onat Caddesi üzerinde kalan ve alınan tüm tedbirlere ...
 
Konaklı çocuklar geleceği dönüştürecek
Konak Belediyesi, Çevre Koruma Haftası kapsamında ilçedeki ilkokul öğrencilerine ...
Güngören Caddesi yeni yüzüyle açılıyor!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden Güngören Caddesi’nde ...
Sporcuları Başkan Pehlivan uğurladı
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kuşadası’nda düzenlenecek Muay ...
 
Başkan Soyer açıkladı: ODTÜ'yle 'İzmir'in fay haritası' protokolü
EBSO meclis toplantısında deprem sonrası süreçle ilgili bilgilendirmede ...
Batur TBB'de güven tazeledi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde ...
Bornova'da 'kamusal alanda etik' zirvesi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Tarihi ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri