POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
14 Mart 2023 Salı - 10:24

Konteyner kentte tahliye krizinin ardından yeni gelişme! Sandal: Yurtlara yerleştirdik

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremle yaşanan felaketin ardından kente gelecek depremzedeleri ağırlamak için toplam 207 konteynerin 176’sında 482 kişi konakladığı geçici barınma merkezinde konut hakkı sahibi olan 10 aile dışındakiler için alınan tahliye kararı hayata geçti. Öncelikle yalnız yaşayan kiracılar tahliye edilirken, depremzedelerden karara büyük tepki geldi. Depremzedeleri ziyaret eden Bayraklı Belediye Başkanı Sandal sokakta kalanların yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.

Konteyner kentte tahliye krizinin ardından yeni gelişme! Sandal: Yurtlara yerleştirdik

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen büyük felaketin ardından depremzedeler Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD) tarafından Bayraklı ilçesinde kurulan konteyner kentte yeni bir dönemin perdesi açıldı. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremle yaşanan felaketin ardından kente gelecek depremzedeleri ağırlamak için toplam 207 konteynerin 176’sında 482 kişi konakladığı geçici barınma merkezinde konut hakkı sahibi olan 10 aile dışındakilere tebligat gönderilerek konteynerlerin boşaltılması istendi. 

Bu kapsamda tebligatta bildirilen süre dolunca bugün tahliye işlemi başladı. Bayraklı'daki geçici barınma merkezinde öncelikle yalnız yaşayan kiracı depremzedeler tahliye edilirken, çevik kuvvet ve yunus ekipleri de alanda hazır bulundu. 

Tahliye sırasında büyük bir gerginlik yaşanmazken, barınma merkezinden ayrılan kiracı depremzedeler karara sert tepki gösterdi.






YUMLU: UTANÇ TABLOSU! 

Süreçte kiracı depremzedelerin sözcülüğünü yürüten Meryem Tülin Yumlu, "Sabah geldiler, çıkman gerekiyor dediler. Belge istedim, getirdiler. Bize sunulan belgenin aynısı değil bu arada. Şuan şu yeşilliklerin üzerinde oturacağım, eşyalarım toplanıyor. Gerçekten gidecek yerim yok diyorum anlatamıyorum. Biz bunu hak etmiyoruz, devletim beni sokağa attı! 15 gün sonra da diğerleri atılacak. Çok yazık, gidecek yerim yok, kira ödeyecek gücüm yok. 'Devlet mecbur mu?' diyeceksiniz, beni buraya aldıysa hiç bir şey söylemeden aldıysa... Şuan yurda gönderebilirdik sizi diyorlar, daha önce teklif edilmedi. Yalnız yaşayanları tercih ettiler önce. İnsan haklarını aykırı! TOMA'lar geldi sabah. Biz ne yaptık, ben suçlu muyum? Devletimi en çok seven insanım. Ama neden sokağa atılan ben oluyorum? Yalnız yaşamak suç, kadın olmak suç, evim yok diye ben suçlu durumu düştüm. Kahramanmaraş'ın acılarını biz de paylaştık ama beni atıp da onu almak adil değil. Önümde 40-50 tane polis vardı, herkes çıkacağımı söyledi. Polis nezaretinde özel eşyamı topladım. Bu mu adalet? Böyle birşey yaşadım, utanç tablosu!" diye konuştu. ?

Depremzede Nuray Koçtürk de, "Bu zamana kadar devletimden Allah razı olsun diyordum. Ama bu vaziyette Allah kahretsin diyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, bana sahip çıkmıyorlar. Ben ne yapayım? Dileneyim mi? Battaniyemi alacağım, gece gündüz sokakta yatacağım. Başka da yapacak hiç birşeyim yok. " sözleriyle isyan etti. 

CHP'Lİ BEKO'DAN ÇAĞRI
Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuyla ilgili olarak İzmir Valiliği’ne ‘süre verin’ çağrısı yaptı.

Depremzedelerin ‘sosyal devlet’ anlayışıyla sokağa atılmaması, kendilerine yeni bir ev bulmaları için bir süre tanınması gerektiğini ifade eden Beko, “Orada yaşayan vatandaşlarımız depremde evlerini, yuvalarını, ailelerini, yakınlarını kaybettiler. Kahramanmaraş merkezli depremlerle aynı acıları yaşadık, onlar da bir kez daha yıkıldı. Toplumun her kesiminde farklı travmalar devam ederken bu acıları yaşamış insanlara ‘başınızın çaresine bakın’ tarzında yaklaşmak ‘devlet’ anlayışına yakışmaz. Elbette belli kurallar vardır ve o konteynırlar daha acil ihtiyacı olanlara tahsis edilmek istenmekte de olabilir ancak insanlar mağduriyetlerini sıralarken, hastayım, işim yok, çocuğum engelli derken onları sokağa atamayız. Hep birlikte bu mağduriyeti gidermek için çalışmalıyız. İzmir Valiliği’ne de bu çerçevede bir çağrı yaparak insanlara süre tanımalarını talep ediyorum” diye konuştu.

SANDAL: SOKAKTA KALANLAR YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ

Gelişmelerin ardından konteyner kente giden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal sokakta kalan vatandaşların yurtlara yerleştirildiği açıkladı. 

Sandal şunları kaydetti: Vatandaşlarımızın burada ciddi bir mağduriyeti var. Sokakta kalan vatandaşlarımız vardı onları yurtlarımıza yerleştirdik. Vatandaş haklı olarak taleplerini dile getiriyor. Yakın çevredeki okullarda okuyan öğrencileri var. Kiraya çıkabilecekleri bir yer yok. Barınabilecekleri bir yer yok. Ciddi bir sıkıntı. Yarın yetkililerle görüşeceğiz. Sabah da burada olacağız. Ama şunu hiç kimse unutmasın ki biz her halükarda Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kitle örgütleri olarak vatandaşlarımızı hiç kimseye muhtaç etmeden üzerimize ne düşüyorsa bunun gereğini hep beraber yerine getireceğiz. Burada canımızı sıkan ve bizi üzen mesele şu: Sosyal devletin vatandaşın derdini çözmesi gerekir. Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir hakkıdır, anayasal bir haktır.

 
İzmir'de kaçakçılık operasyonu: Binlerce sahte ilaç ele geçirildi
 
İZTAŞIT'ta yeni durak Foça
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçakçılık operasyonu: Binlerce sahte ilaç ele geçirildi
Konak ve Karabağlar ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 3 bin 600 litre ...
Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde deprem
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Kahramanmaraş'ta 4,7 büyüklüğünde ...
İzmir'deki eski koca dehşetinde yeni gelişme!
Karabağlar ilçesinde sokakta tartıştığı eski kayınvalidesi Aysel Genç'i ...
 
Sünnet için götürüldü bademcikleri alındı!
Diyarbakır Ergani'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Ailesi ...
YSK'nın hazırladığı seçim takvimi Resmi Gazete'de
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanı ...
89 kişiye mezar olmuştu... İzin belgesi de yokmuş!
Diyarbakır'da 89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi ile ilgili dikkat çeken ...
 
İzmir sularında 5 hayat kurtaran operasyon!
Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri ...
Selin'i öldüren kazada sürücüye 'indirimli' ceza!
İzmir'de evin bahçe kapısına çarparak takla atan, Selin Kabakçı'nın (19) ...
NASA çalışanından İzmir'de 'göktaşı' açıklaması
NASA'da yörüngesel mekanik alanında çalışmaları bulunan ve bir süre önce ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri