POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
5 Temmuz 2018 Perşembe - 14:46

Kurultay tartışmalarının gölgesinde kritik zirve: CHP İzmir konuyu kapattı!

CHP'deki kurultay tartışmalarının gölgesinde İzmir'de önemli bir zirve gerçekleşti. CHP İl Başkanı Yücel ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Yücel'in toplantıda gündeme getirilen değişim çağrısı ve kurultay tartışmaları konuları ile Kılıçdaroğlu'na destek için ortak bildiri önerileri "Genel Başkan sorunu yok, konuyu kapatalım" sözleriyle geri çevirdiği öğrenildi. Toplantı sonrası açıklama yapan Yücel imza toplamanın yasal hak olduğunu ancak imza çalışması yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Kurultay tartışmalarının gölgesinde kritik zirve: CHP İzmir konuyu kapattı!

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27 Dönem Milletvekili seçimi geride kalırken, sonuçlar özelinde en hareketli parti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)...

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partinin oyundan 8 puan fazla alması parti içinde ‘değişim’ seslerini de beraberinde getirmişti. İnce'nin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede 'onursal genel başkan' teklifini basınla paylaşması ve 'olağanüstü kurultay' için örgütü işaret etmesi tartışmaları alevlendirmişti. 

Olağanüstü kurultay tartışması partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de yüksek perdeden yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘acil değişim’ mesajlı olağanüstü kurultay çağrısı gündeme otururken, başta İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekillerinin büyük bölümü tarafından ‘veto’ edilmişti. Dün akşam Bayraklı’da bir araya gelen ilçe başkanlarının büyük bölümü partide Genel Başkan sorunu olmadığı ve olağanüstü kurultayın yapılmasının doğru olmayacağı yönünde fikir birliğine varmıştı.

Kurultay tartışmalarının gölgesinde CHP İzmir İl Binası'da kritik bir toplantı gerçekleştirildi. İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda gündem 24 Haziran seçim sonuçları ve partideki olağanüstü kurultay tartışması oldu. Toplantıya ilçe başkanlarının tamamı katıldı.

Toplantı öncesi başkanlar MYK sonrası Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın açıklamalarını TV'den takip etti. Tezcan "Gündemimizde kurultay yok" açıklaması yaptı.

"GENEL BAŞKAN SORUNU YOK, KONUYU KAPATALIM!"
Başkanlar zirvesinde partideki olağanüstü kurultay tartışmaları oturumun başında masaya geldi. CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun tartışmaları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun 'acil değişim' çıkışını "Partide Genel Başkan sorunu yok. Yerel siyaset yapanlar işlerine baksınlar. Değişim diyenler önce değişmeli” sözleriyle gündeme getirdiği, İl Başkanı Yücel'in ise "Konuyu kapatalım. Üstüne gitmeyelim. Parti bu tartışmalardan zarar görüyor. Partide Genel Başkan sorunu yok. Olağanüstü kurultay da bu süreçte doğru değil” yanıtını verdiği öğrenildi. 

Yücel'in yanıtı sonrası sadece CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil'in "Parti içindeki Genel Başkan sorununu konuşmamız gerek" çıkışında bulunduğu, CHP İl Başkanı'nın mesajını tekrarlayarak konuyu kapattığı diğer ilçe başkanlarının da bu mesajda hem fikir olduklarını beyan ettikleri belirtildi. 

DEKLARASYON ÖNERİSİ
Toplantıda ayrıca CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in Kılıçdaroğlu’na destek deklarasyonu yayınlamayı teklif ettiği, İl Başkanı Yücel’in ise, “Deklarasyona gerek yok. Genel Başkan sorunu yok. Deklarasyon partiyi tartıştırır, burada da ikilik yaratır” yanıtını verdiği bildirildi.

YÜCEL'DEN AÇIKLAMA 
İl Başkanı Yücel, toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Yücel şunları söyledi: İlçe başkanlarımızla bir araya geldik. 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını analiz ettik. Etmeye de devam ediyoruz. İlçe başkanlarımız seçim sonuçlarıyla ilgili rapor getirdiler. İzmir il başkanlığı olarak raporları değerlendirip tek bir rapor halinde Genel Merkez’e sunacağız.

KURULTAY GÜNDEMİMİZ YOK
Olağanüstü kurultay tartışmasıyla ilgili bir açıklama yapmıştım. Bizim CHP olarak mücadelemiz kaldığı yerden devam ediyor. Yerel seçim dışında bir gündemimiz yok. Kurultay gündemimiz yok. İlçe başkanlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Aynı noktadayız. İlçe başkanlarımız da bu noktada hemfikirler.

İMZA YASAL HAK AMA İMZA ÇALIŞMASI DOĞRU DEĞİL
İmza toplama delegelerin yasal hakkı. Tüzüğe göre imza vermek isteyen çalışma yapabilir saygı duyarız ama seçim sonuçları tam olarak masaya yatırılmadan böyle bir çalışma yapılması doğru değil. CHP olarak ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Fevri hareket etme lüksümüz yok. Soğukkanlı olmak zorundayız. Sağduyulu olmalıyız. Seçim sonuçları sağlıklı şekilde masaya yatırılmadan imza çalışması doğru değil. İzmir özelinde imza çalışması yapıldığına dair bana gelen bir bilgi yok.

AZİZ BAŞKAN’IN DEĞİŞİM YA DA KURULTAY BEKLENTİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
Aziz Bey 3 dönemdir belediyeye namusu gibi sahip çıkıyor. İzmir için partimiz için ve ülkemiz için başarılı çok değerli bir şahsiyet. Aziz Başkan partililiğinin ve şuandaki görevinin kendine yüklediği sorumlulukla çağrı yaptı. Aziz Başkan’ın değişim ya da kurultay beklentisi olduğunu düşünmüyorum. Tabanda bir beklenti olduğunu ve giderilmesi noktasında Genel Başkan’ın önderlik etmesi yönünde mesajı oldu. 3 dönemdir bu kentte belediye başkanlığı yapmış olmanın sorumluluğu ile hareket ettiğini düşünüyorum.

 
CHP Sözcüsü Tezcan: Gündemde kurultay yoktur!
 
Menemen Belediyespor'dan orta sahaya takviye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Sözcüsü Tezcan: Gündemde kurultay yoktur!
Muharrem İnce'nin kurultay çağrısının ele alındığı MYK toplantısı sonrası ...
Borçlanma yetkisi krizi: Başkan oturumu hakaretlerle terk etti, CHP'den sert tepki geldi!
CHP İlçe Başkanı Durmaz meclis oturumundan 50 milyonluk borçlanma yetkisi ...
AK Partili Özalan: Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin karşısına ben çıkarım!
AK Parti'den İzmir Milletvekili seçilen Alpay Özalan TBMM kaydını yaptırdıktan ...
 
Başkan Çalkaya'dan 'Lider'e davet ve destek!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Ankara'da önemli bir ziyarette ...
CHP'de kurultay tartışması: İzmir'den o delegeler 'imza veririm' dedi!
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün parti içinde başlayan olağanüstü ...
İYİ Parti'de gözler o görüşmedeydi... Akşener Ulupınar'a ne mesaj verdi?
İYİ Parti İzmir’de 24 Haziran’da vekil seçilemeyen ve siyasete veda mesajı ...
 
CHP'de flaş gelişme: O isim de koltuğa talip!
CHP’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan genel başkanlık tartışması ...
AK Parti İl Başkanı Şengül'den Ankara çıkarması: Ajandasında neler var?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül Ankara’ya gitti. Şengül, seçim ...
Meclis başkanlığı sorusuna 'Yıldırım' yanıt!
Meclis Başkanı olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri