POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Türkiye Kupası finalinin adresi belli oldu
Türkiye Kupası finalinin adresi belli oldu
16 Mart 2024 Cumartesi - 12:39

Lezita'dan 'Hintli işçi' açıklaması!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fabrikasında grev yapıldığına dair haberler üzerine Lezita tarafından yapılan yazılı açıklamada, “7 Mart tarihinde başlayan grev etkisiz olmuş, üretimimizde hiçbir aksaklığa neden olmamıştır. Tesisimiz tam kapasite ile üretime devam etmiştir. Tedarik zincirinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır" denildi. Şirketin grevden sonra Hindistan'dan 50 işçi getirmesi tepki çekmişti.

Lezita dan  Hintli işçi  açıklaması!

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita Fabrikası’nda HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler, toplu iş sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı. Şirketin grev kararının ardından Hindistan'tan 50 işçi getirmesi tepkiyle karşılanırken konuya ilişkin açıklama geldi. 

Açıklamada, gıda sektörünün sürdürülebilir şekilde üretime devam etmesinin büyük önem taşıdığı belirtilerek, “Lezita olarak birinci amacımız; toplumun iyi ve sağlıklı beslenmesinin en erişilebilir yöntemi olan kanatlı et tedariğini devam ettirmek, bunu yaparken ülkemizin kaynaklarını kullanmaktır. 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayan bir şirket olarak en önemli değerlerimiz çalışanlarımızdır. İzmir Kemalpaşa'da bulunan üretim tesisimizde, çalışanlarımızın dahiliyeti ve inisiyatifi olmaksızın Öz Gıda İş sendikası yönetiminin kararıyla 7 Mart tarihinde başlayan grev etkisiz olmuş, üretimimizde hiçbir aksaklığa neden olmamıştır. İçinde bulunduğumuz durumda çalışma arkadaşlarımız sendikayı desteklememiş, greve katılım göstermemiştir. Tesisimiz tam kapasite ile üretime devam etmiştir. Tedarik zincirinde herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Kalitemizde ve işleyişte hiçbir değişiklik olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

‘HİÇBİR ÇALIŞANIMIZIN İŞİNE SON VERİLMEMİŞTİR’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan incelemelerde de üretimin devam ettiği ve süreci hukuk çerçevesi içinde yönetildiğinin tutanak altına alındığı ifade edilen açıklamada, "Yasalarda da öngörüldüğü gibi, grev sürecinde greve destek veren çalışanın yerine yasal olarak hiç kimse dahil edilemez ve edilmemiştir. Hiçbir çalışanımızın işine son verilmemiştir. Çalışanlarımız; özellikle ramazan ayında halkımızın sağlıklı ve güvenli gıda ihtiyacının farkındalığı ile daha da büyük bir özveriyle işine sahip çıkmıştır ve işinin başındadır. Üretimimizdeki iş gücü gereksinimlerini dikkate alarak uzun süredir sürdürdüğümüz sosyal medya, belediyelerin istihdam ofisleri, muhtarlar aracılığı ile çalışan bulma çabalarının fabrikanın bulunduğu konumun sanayi ve tarım bölgesi olması sebebiyle yetersiz kalmıştır" denildi.

'YABANCI İŞ GÜCÜNÜ BİR ALTERNATİF OLARAK DEĞERLENDİRMEKTEYİZ'

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede, grev sürecinden tamamen bağımsız olarak ve faaliyet gösterdiğimiz tüm dönemlerde yerel kaynakların yetmediği noktada üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü onaylı yabancı iş gücünü bir alternatif olarak değerlendirmekteyiz. Söz konusu uygulama, sektördeki diğer şirketlerin de iş gücü temin etmekte zorluk çekildiği durumlarda üretimin devamlılığını sağlamak üzere başvurduğu bir yöntemdir. Şirket olarak ramazan ayında ve sonrasında halkımızın ihtiyaçlarını kesintisiz olarak karşılamaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.” (DHA-Haber Merkezi)

 
Kırkpınar'dan Bayraklılara Doğal Yaşam Parkı müjdesi
 
Yangın kabusu: Yaşlı adam can verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye sandık başına gidiyor: Yerel seçime 15 gün!
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine 15 ...
Polatlara bir hapis cezası daha!
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine silah saldırı ...
100 yılla aranıyordu: Gardırobun üzerinden çıktı!
Ankara'da çok sayıda suçtan aranan ve hakkında 100 yılın üzerinde kesinleşmiş ...
 
İzmir'e erken uyarı sistemi: Deprem haberi 16 saniye önceden gelecek!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği ...
Firar etmişlerdi.... Baba Cihantimur'un savcılık ifadesi!
Türkiye'nin konuştuğu İstanbul Eyüpsultan'daki ölümlü kazada, şüpheli ...
İranlı suç örgütü elebaşı İzmir'de yakalandı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İran'da yasa dışı bahis oynatan organize ...
 
İzmir ve Manisa'ya 3 milyon 100 bin fidan!
İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, 2023 yılında İzmir ve Manisa illerinde ...
Sürücüyü darbeden polise soruşturma!
Manisa Valiliği, Akhisar ilçesinde "dur" ihtarına uymayan sürücüyü darbeden ...
İzmir-Aydın Otoyolu'nda 12 araç birbirine girdi!
İzmir-Aydın Otoyolu'nda 12 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri