POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kızılcık Şerbeti’nin ‘Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı
Kızılcık Şerbeti’nin ‘Nilay’ı uyuşturucudan yakalandı
Valilik açık alanda alkol kullanımını yasakladı!
Valilik açık alanda alkol kullanımını yasakladı!
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
13 Temmuz 2018 Cuma - 13:16

Lise müdürünü öldürenler hakim karşısında!

Ödemiş ilçesinde, lise müdürü Ayhan Kökmen'in (47) vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan öğrenci İ.P. (16) ile arkadaşı U.Y. ve U.Y.'nin babası B.Y., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Ayrıca iki öğrencinin de 'yardım ve yataklık etmek' suçundan yargılandığı davada, toplam 5 sanıktan 4'ünün yaşının küçük olmasından dolayı mahkeme heyeti yargılamayı basına ve izleyicilere kapalı yapma kararı aldı.

Lise müdürünü öldürenler hakim karşısında!

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, 15 Aralık 2017 tarihinde, üç yıldır görev yaptığı okulun içinde, öğrencilerinden İ.P.'nin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan 2 çocuk babası Kökmen, ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan Kökmen, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Okul müdürü Ayhan Kökmen'in göğsüne doğru ateşlenen iki av tüfeği fişeğinden birisinin domuz kurşunu olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle bu fişek, okul müdürünün sırtını delip geçti. Jandarma, olayın ardından, hakkında disiplin soruşturması bulunan 11'inci sınıf öğrencileri İ.P. ile bir süre önce okuldan uzaklaştırılıp başka okula kaydı yaptırılan U.Y.'yi ve olayda kullanılan tüfeğin sahibi olan U.Y.'nin babası B.Y.'yi, azmettirici olarak gözaltına aldı.

Tutuklanan öğrenciler İ.P. (16) arkadaşı U.Y. ile U.Y.'nin babası B.Y. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ayrıca başka iki öğrenci hakkında da yardım ve yataklık suçlarından dava açıldı.

İddianamede çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Azmettiricilikle suçlanan B.Y.'nin, olaydan önce uyuşturucu ile birlikte ağır psikiyatri ilaçları aldıkları belirtilen İ.P. ve U.Y.'ye, "Canınızı sıkan varsa vurun gitsin. Ben size içeride bakarım. Ne olacak size ben arkanızdayım. Kafanızı boş yere yormayın, vurun, öldürün. Size çatan olursa sıkın, silahlar arabada" dediği öğrenildi. B.Y.'nin yine oğlunun okuldan uzaklaştırılmasından sonra yanına gittiği müdüre, "Benim oğlum yanlış yapmaz, ne yapmışsa doğru yapmıştır, ben oğlumla gurur duyuyorum. Silahla tehdit şeklinde bir olay yok. Silah da yok, tüfek de yok" dediği ifade edildi.

Olaydan sonra yapılan testte sanıkların kanlarında uyuşturucu maddeye rastlandığı da belirtildi.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR
Sanıklardan İ.P., arkadaşı U.Y. ve U.Y.'nin babası B.Y., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle, diğer öğrenciler C.A. ve Y.O. ise yardım ve yataklık suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklardan 4'ünün yaşının küçük olmasından dolayı mahkeme heyeti yargılamayı basına ve izleyicilere kapalı yapma kararı aldı.

DURUŞMA RAPORU
Okul müdürü Ayhan Kökmen'in öldürülmesi olayına karışan öğrenciler İ.P., arkadaşı U.Y. ve U.Y.'nin babası B.Y. ile tutuksuz sanıklar C.A. ve Y.O.'nun ifadeleri alındı. Sorgusunda suçlamaları kabul eden İ.P.'nin, tutuklu baba- oğulu suçlayıp, "Olaya günü U.Y. ile birlikte alkol aldık, uyuşturucu kullandık. Daha sonra annesi ve babası evdeyken tüfek ve tabancayı alıp okula gittik. Tüfeğin emniyetini U.Y. açtı. Müdürünün kapısını da yine U.Y. açtıktan sonra bana 'sık ulan' dedi. Ben de daha sonra ateş ettim" dedi.

Okulda daha önce sorun yaşadıkları bir öğrenciyi de vurmak için aradıkları öne sürülen İ.P., diğer sanık U.Y., babası B.Y. ve öbür arkadaşlarıyla akşamları sık sık bir araya geldiklerini, alkol aldıklarını bu anlarda ise B.Y.'nin kendilerini suça özendirdiğini söyledi.

İ.P.'nin ifadesinden sonra savunmasını yapan U.Y. ise "Okulu müdürü saçları uzun olduğu için İ.P.'ye kızmıştı. İ.P.'nin de bunun üzerine morali bozuldu. Birlikte bize gittik, alkol almak istedi. Sonra silahları yanına aldı ve okula gittik. Ben de bana zarara verecek diye korkup sesimi çıkarmadım. Zaten müdürü sadece korkutacağını düşündüm. O ise ateş edip vurdu, o anda büyük şok yaşadım" dedi.

Diğer tutuklu sanık olan B.Y., suçlamaları kabul etmeyip, olaydan haberi olması durumunda engellemek için elinden geleni yapacağını ileri sürdü.

SAVCI, C.A.'NIN DA TUTUKLANMASINI İSTEDİ
Hepsi pişman olduklarını da söyleyen sanıkların savunmalarını tamamlamalarından sonra söz alan savcı, öğrencilerden tutuksuz olarak yargılanan C.A.'nın da olay öncesinde yaşanacaklardan bilgisi olduğu gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti. Mahkemede ara kararında, tutuklu üç sanığın tutukluluk hallerinin devamına, C.A. için ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



'ADALETE GÜVENİYORUM'
Bu arada duruşma öncesinde, öldürülen okul müdürü Ayhan Kökmen'in eşi Ayşe Ümmü Kökmen, açıklama yaptı. Ayşe Ümmü Kökmen, "Adalete güveniyorum. Adalet yerini bulacak inşallah" dedi. Müdürün meslektaşları adına açıklamayı yapan öğretmen Mahmut Altay da, "Bu cennet ülkede cinnet toplumuna doğru gitmek hepimizi düşündürmeli ve harekete geçirmelidir. Onun için bu önemli günde biz de 'Eğitimciye şiddete dur de' diye hep bir ağızdan haykırıyoruz. Gençliğimiz için biran evvel tedbirler alınmalıdır. Ayhan Kökmen davasının tüm yönleriyle araştırılıp sonuçlandırılması konusunda yüce Türk adaletine güveniyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
CHP Bornova'da 'istifacılar' nedenleri saydı ve ekledi: Genel Başkanı sorgulamak gibi...
 
İzmir açıklarında nefes kesen operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özal'ı gören son isimdi... ABD'de ortaya çıktı!
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümündeki şüpheli doktor ve FETÖ ...
İzmir'deki fabrikada yangın kabusu: Alevlerle 8 saatlik savaş!
Torbalı ilçesinde, tekstil fabrikasının deposunda çıkan yangın, kısa sürede ...
Tarihi ihracat: Türkiye 30 ATAK helikopteri sattı
Türkiye ile Pakistan arasında 30 adet T129 ATAK helikopterinin satışına yönelik imzalar atıldı.
 
Flaş iddia: Oktar örgütünün 2 numarası yakalandı
Adnan Oktar örgütünün iki numaralı ismi Tarkan Yavaş'ın dün gece yapılan ...
Diyarbakır'da terör saldırısı: 1 şehit, 1 yaralı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen ...
24 kişinin öldüğü tren faciasıyla ilgili ilk rapor
Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Tekirdağ'da 24 kişinin hayatını kaybettiği ...
 
Soruşturmada ortaya çıktı: Adnan Oktar'ın 3 kaçış planı!
İstanbul’da önceki gün gözaltına alınan Adnan Oktar’ın 3 kaçış planı ortaya ...
TMMOB'dan mezuniyet töreni daveti tepkisi!
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ...
MİT'ten iki ülkede FETÖ operasyonu!
MİT, Azerbaycan ve Ukrayna'dan iki üst düzey FETÖ mensubunu Türkiye'ye getirdi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri