POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
YKS için çevrim içi deneme sınavı
YKS için çevrim içi deneme sınavı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
7 Mart 2022 Pazartesi - 08:29

MP İl Başkanı Oğuz'dan çarpıcı İzmir iddiası, ‘Çelebi’ yorumu ve ‘CHP’den oy’ sorusuna yanıt!

Memleket Partisi İl Başkanı Oğuz iddialı bir mesaj vererek, “Ama bugün, ama yarın İzmir’de birinci parti olacağız” dedi. Oğuz kentin en önemli sorunun konut stoku olduğunu altını çizerek, “Büyükşehir’e her zaman destek veririz yeter ki kollektif bir çalışma yapmak istesinler” mesajını da verdi. MP İl Başkanı ‘Mehmet Ali Çelebi ve istifa kararı’ için önemli bir değerlendirme yaparken, ‘CHP’liler size neden oy versin’ sorusunu da yanıtladı.

MP İl Başkanı Oğuz dan çarpıcı İzmir iddiası, ‘Çelebi’ yorumu ve ‘CHP’den oy’ sorusuna yanıt!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Memleket Partisi (MP) İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz ülke ve kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

İzmir özelinde iddialı bir mesaj veren MP İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “Ama bugün, ama yarın İzmir’de birinci parti olacağız” derken, kentin en büyük sorunun konut stoklarının depreme dayanıksızlığı olduğun altını çizdi. MP İl Başkanı Oğuz kent yönetimi konusunda da “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman arkasındayız, her zaman onlara destek veririz. Yeter ki kollektif bir çalışma yapmak istesinler” açıklamasını yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA)’nin üzerinde uzlaştığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ için “Partilerin tabanlarının nasıl baktığını gözlemlemek lazım” diyen Oğuz, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi için ise “Fikir ayrılıkları yaşadı, yalnız kaldı” yorumunu yaptı. 

”UZLAŞMIŞ OLDUKLARINI DÜŞÜNMÜYORUZ!”
MP İl Başkanı Oğuz sözlerine 6 partinin imzaladığı mutabakatı değerlendirerek başladı.
Oğuz, ‘’Mutabakatta çok büyük eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Biz zaten mutabakatla yola çıkmanın da doğru olmadığı kanaatindeyiz. Daha seçim sathı mahalline girilmediği için 6 tane partinin bir araya gelip bu mutabakatı hazırlamak için bir masanın etrafında bile nasıl oturacaklarını tartıştıklarına şahitlik ettik. Şimdi tabi birlik, beraberlik içerisinde hareket etmek önemlidir siyasette uzlaşmak en önemli sanattır. Siyasetin aslında doğasında bu yatar. Altı tane farklı partinin biz uzlaşmış olduğunu düşünmüyoruz. Bir iki göstermelik madde ile uzlaştıklarını söylediler asıl temel noktalarda sıkıntı yaşayacakları kanaatindeyiz. Bunun şu anda yapılması çok erken. Çünkü siyasi parti olmanın getirdiği bir takım gereklilikler var. Her siyasi parti kendi değer ve ilkeleri ile kendi ideolojisi ile kendi tabanına karşı sorumludur. Bugün baktığımızda muhalefet partilerine onların üst düzey yöneticilerinin yapmış olduğu görüşmeler sonucunda bunların tabanlarının asıl bu görüşmelere ve bu ortaklığa nasıl baktığını değerlendirmek lazım, gözlemlemek lazım. Bunun teknik anlamda, stratejik anlamda orta vadede sorunlar yaratacağını düşünüyoruz. İttifak, uzlaşı ve ortak hareketler seçim sathı mahallinde farklı partiler tarafından ortak bir amaç için yapılır, farklı görüşteki partiler isteklerini ortaya koyarak asgari müşterekte buluşup birlikte seçimde hareket edebilirler ama şu anki pozisyonu çok da doğru bulmuyoruz.’’ 

“ÇELEBİ FİKİR AYRILIKLARI YAŞADI, YALNIZ KALDI’’
Önce sağlık sorunları nedeniyle görevlerinden ardından da eleştirilerde bulunarak Memleket Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi hakkında yorumda bulunan Oğuz, ‘’Bu açıklamaları talihsizlik olarak yorumluyorum. Mehmet ali Çelebi genç bir siyasetçi. Ergenekon ve Balyoz davalarında büyük mağduriyetler yaşadı kumpaslar nedeniyle haksız yere hapis yattı. Bizim ona manevi ve vicdani olarak her zaman saygımız vardır. Siyaseten söylediklerini tartışabiliriz, tartışabilmeliyiz. Ayrılık sürecinde yaratmaya çalıştığı gerekçelerin hiç birisine katılmıyorum. Memleket Partisi ‘biz’ olamadı söyleminin hiç de doğru olmadığını düşünüyorum. Kendisi zaman içerisinde partimizde çok iyi pozisyonlara geldi, genel başkan yardımcısı yapıldı, Meclis’in sözcüsüydü. Gerçek olarak yaşanılan uyumsuzluğun temelinde bir takım ideolojik ve ilkesel sebepler vardır. Uyum sorunu bir çok konuda yaşandı gerek Parti Meclisi’nde tartışmalarda gerekse MYK’da hep fikir ayrılıkları yaşadı ve yalnız kaldı. Ayrılırken söyledikleri biraz gerçeklerden saptırılmış açıklamalardır. Sayın Çelebi daha önce de bir çok defa parti kuracağını dile getirmiştir tam olarak kendi düşüncesinde katılacağı bir parti bulmasının kolay olmayacağından parti kurmayı deneyebilir. Kendisine saygı duyarız yolu açık olsun” dedi. 

EN BÜYÜK SORUN KONUT STOKU! 
BÜYÜKŞEHİR’E HER ZAMAN DESTEK OLURUZ YETER Kİ... 

MP İl Başkanı, İzmir’in en büyük sorununu konut stoklarının depreme dayanıksızlığı olarak tarif ederken dönüşüm konusunda da hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Oğuz şunları söyledi: Altyapı ve üstyapıda çok önemli sorunlar var birincil olarak. İzmir’in deprem problemi var. Deprem sorunu karşısında konut stoklarının yüzde 75’i depreme dayanıklı değil. İnsan hayatını tehdit eden bir unsur. Şehrin bir diğer sorunu imar planı sorunları, bunların bir an önce çözülmesi gerek. Bunların hızlandırılması lazım. İnşaat firmalarının işlerinin daha kolaylaştırılması lazım. Kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm konularında daha hızlı hareket edilmesi ve esnek olunması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem şehri alt üst etti. Sadece hasar gören yıkılan konutlar değil şehrin tamamına olumsuz yönde yansıdı. Şehrimize gelen üniversite öğrencileri konaklama yeri bulmakta güçlük çekti veya yeni evlenen çiftler kiralık daire bulmakta zorlandı. Kira fiyatları bir anda üçe katlandı. Şehire aynı zamanda olumsuz yan etkileri oldu. Deprem dışında altyapı ciddi bir sorun İzmir’de, trafik de ciddi bir sorun. Yeni arterlerin yapılması gerekiyor, yeni yolların açılması gerekiyor. Altyapının tekrar elden geçirilmesi gerekiyor, yağmur yağdığında 15 dakikalık yolu saatlerce zaman harcayarak gitmek zorunda kalıyoruz. Şehirde örneğin tarihi ve turistik yerlerin öne çıkarılması konusunda yerel yönetimin bir takım eksiklikler var. Şehirde konferans yapacak salonların yetersiz olduğunu görüyorum. Biz metropolde toplantı yapmak için yer bulamıyoruz. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olmasının yanında İzmir ülkenin en çağdaş, demokrat en ilerici şehri. Sanatin, bilimin derinliğinin olduğu yeniliklerin ilk kıvılcımlarının yaşandığı şehir olan bu mozaikler kentinde bu eksikliklerin 2022 yılında hala devam etmesi büyük bir eksikliktir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman arkasındayız, her zaman onlara destek veririz. Yeter ki kollektif bir çalışma yapmak istesinler, çünkü İzmir’e yapılacak her türlü artı değer hepimiz için çok önemli bundan hepimiz faydalanıcaz ama İzmir’e yapılması gerekenler de yapılmadığında bunu eleştirmek hepimizin görevi. Buca Metrosu yapılması gereken bir yatırımdı. Bence geç bile kalınmış bir yatırım. Yapılması İzmir için tabi ki çok değerlidir. 

“ERKEN SEÇİM BEKLEMİYORUZ” 
Derinleşen ekonomik krizin gölgesinde siyaset gündeminin ana tartışma konusu olan erken seçim olasılığı hakkında konuşan Oğuz, “ Erken seçim beklemiyoruz. Seçimlerin zamanında veya zamanına yakın bir tarihte olacağını düşünüyoruz. Türkiye şuan da çok derin bir ekonomik krizle karşı karşıya belki de yıllardan beri stratejik olarak yapılan hataların artık son noktasını yaşıyor. Hazine tam takır boş, kontrol edilemeyen bir döviz, enflasyon TÜİK’in açıkladığı rakamların çok çok üzerinde. İzmir’de kiralar bir yılda üç kat arttı (depreminde katkısı oldu tabi) . Bunlar enflasyon göstergesidir. Bugün sabit gelirli vatandaşlar, asgari ücretle geçinen vatandaşlar her ne kadar çok büyük bir oransal artış alsalar dahi içinde bulunmuş olduğumuz bu enflasyonist düzende bir ay içerisinde almış oldukları artışın eridiğini gördüler. Petrol fiyatları ortada, enerji fiyatları ortada insanlar artık sadece evlerinin kirasını ve evlerinin temel ihtiyaçları olan elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödemek için dahi borçlanıyorlar. Öte tarafta karınlarını doyurmak için pazarlarda insanlar kapanma saatlerini bekliyorlar, pazarcıların bıraktığı artık meyve, sebzeyi bekleyerek karınlarını doyurmaya çalışıyorlar. Biz bunu İzmir gibi Türkiye’nin en gözde ve en zengin ziraat bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Tarım, ziraat İzmir’de çok önemli. İzmir toprakları ve coğrafyasıyla Anadolu’nun diğer şehirlerinden çok farklı bir yer. Bu zengin topraklarda maalesef fakir yaşıyoruz bunlar çözümleri yok mu, var! Biz çözümler üzerine çalışıyoruz. bu kaynakları akıllıca planlı bir şekilde daha iyi koşullar sağlanarak daha verimli hale getirilmeli ve sonucunda Türkiye’nin daha ucuza gıda tüketmesinin imkanının sağlanması gerek. Geçmiş dönemlerde dünyanın kendi kendine yeten 7 ülkesinden biri olan Türkiye şu anda maalesef çok büyük bir ekonomik darboğazın içerisinde. Kendine yetemez vaziyette, buğday, arpa, mısır gibi ürünlerin yüzde 40’ı yurt dışından ithal ediliyor. Bu bile gelmiş olduğumuzu durumu gösteriyor. Meyve, sebze fiyatları ortada. Bunlar anlaşılır gibi değil, tamamen dışa bağımlı bir ziraat politikası. Plansız, programsız günlük konjonktüre göre hareket etmeler, maalesef bu sıkışıklığı getirdi. Devlet Planlama Teşkilatı vardı Türkiye’de bu kurum tasfiye edildi. Biz Memleket Partisi olarak planlamanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle ziraatte. Ziraatte Türkiye’de ekilir biçilir alanların envanterinin dahi net olmadığını biliyoruz. İlk önce işe buradan başlayıp, Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda üretim metodları ile bu sıkıntıyı gidermeyi düşünüyoruz. Bunlar yapılmayacak şeyler değil. Tüketim ekonomisinden acilen üretim ekonomisine Türkiye’nin geçmesi gerektiğini savunuyoruz” ifadelerini kullandı. 



‘’İZMİR CHP’NİN KALESİDİR SÖYLEMİNİ DOĞRU BULMUYORUM’’
Oğuz, CHP’nin kalesi olarak değerlendirilen İzmir’de daha önce Demokrat Parti, Adalet Partisi, ANAP ve Demokratik Sol Parti’nin seçimler kazandığını hatırlatırken Memleket Partisi’nin 6 temel ilkesini de sıraladı.

Oğuz şöyle konuştu: İzmir CHP’nin kalesidir söylemini çok doğru bulmuyorum. Ben de CHP’nin tabanından yetişen bir siyasetçiyim. O anlayışta yetiştik ama burası için CHP’nin kalesi tabirini kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde Demokrat Parti de burada seçimler kazandı, Adalet Partisi de kazandı, ANAP da kazandı, Demokratik Sol Parti de kazandı. Memleket Partisi fraksiyon partisi değildir. Salt bir ideolojinin partisi değildir. Değerlerimiz ve ilkelerimiz var. 6 tane olmazsa olmaz ilkemiz var; Bir tanesi Atatürk’le sorunu olanları partimizde istemiyoruz, ikincisi; doğayı talan edenleri, gelecek nesilleri düşünmeyenleri partimizde istemiyoruz. Üçüncüsü; Kadına ve çocuğa şiddet ve tacizi yükses sesle kınamayanları bunları savunanları istemiyoruz. Dördüncüsü, terörün her türlüsünü lanetleyen bir anlayış içerisindeyiz. FETÖ’sünden, PYD’sine PKK’sına kadar hepsini lanetliyoruz. Silahın sadece devletin kullanımında olması gerektiğini düşünen bir anlayıştayız. Beşincisi; Siyaseti rant için yapmayanlardanız. Yapanlardan da uzak duruyoruz. Altıncısı; Din, dil, ırk,mezhep ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkese eşit mesafedeyiz. Bunları benimseyen herkesi partimize davet ediyoruz ve geniş bir skalaya hitap ediyoruz. Bugün bize katılanların içinde sadece CHP’liler değil, AK Parti’den, MHP’den, İYİ Parti’den gelenler var. Bu da şunu gösteriyor ki geniş bir tabandan oy alabilme yeteneğine sahip bir partiyiz. 81 vilayette varız. Bir Türkiye partisi olma yolunda hızla ilerliyoruz. 8 ay içinde bir çok ilde örgütlendik. 18 Eylül’de kurultayımızı yaptık. Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. 17 Mayıs’ta kurulmuş bir parti düşünün 18 Eylül’de kurultayını yapıyor. Kurultay yapmak için Türkiye’nin yarıdan fazla ilinde örgütlenmesini yapmış ve örgütlendiği illerin de 3’te birinde kongreleri bitirip örgütlenmenizi tamamlamış bir parti olmalısınız. Her türlü zorluklara ragmen çok kısa bir sürede bunu başardık ve 6 Şubat 2022 tarihinden sonar yapılacak her seçime grime hakkı elde ettik. Biz hazineden yardım almıyoruz, belediyelerimiz yok, müteahhitlerimiz yok. Her şey imece usulüyle gerçekleşiyor. Türkiye’nin geleceğini kurtarmak için bir araya gelmiş vatanperverleriz.  Memleket Partisi kendi dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızla finance ettiğimiz bir parti ve bu çok kıymetli. 

“AMA BUGÜN AMA YARIN İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”
Parti Genel Başkanı Muharrem İnce’nin ‘İzmir’de birinci parti olacağız’ söylemi hakkında konuşan Oğuz şu ana kadar İzmir özelinde bir anket yaptırmadıklarını açıkladı. Oğuz, “İddiamdır, biz İzmir’de birinci parti olacağız ama bugün ama yarın!” dedi. 

Oğuz, ‘’İzmir özelinde bir anket yapmadık. 1. yılımıza kadar bir anket yapmayacağız. Tabi biz İzmir’de birinci parti olmak için yola çıktık. Benim en büyük iddiamdır, biz İzmir’de birinci parti olacağız ama bugün ama yarın! Benim motivasyonum, umudum her geçen gün artıyor, çünkü bu başka türlü yapılacak bir şey değil. İnanmamış bir insanı motive edemezsiniz. Her gün sabah 9’da geliyorum akşam 8’e kadar her gün siyaset düşünüyorum” diye konuştu. 

"ERBAKAN’IN YOLUNDAN DEĞİL, ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN GİTMEK İSTEYENLER BİZE OY VERSİN’’
MP İl Başkanı ‘CHP’liler size neden oy versin?’ sorusunu ise şöyle yanıtladı: Geleceklerini geri almak için bize oy versin. Gerçek Atatürkçülerin, gerçek Cumhuriyetçilerin partisi biz olduğumuz için bize oy versin. Erbakan’ın yolundan değil Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmek isteyenler olduğumuz için bize oy versin! Kemal Bey’in açıklaması vardı geçen hafta ‘senin yolundan yürüyoruz’ diye Erbakan’ın yolundan yürüyormuş CHP’nin genel başkanı! Genel başkanı yürüyebilir ama biz Atatürk’ün yolundan yürümek isteyen CHP’lileri davet ediyoruz. Burada farkımız var. Demokrasi ve adalete daha çok inanıyoruz ve vicdanımız var. Parti içi demokrasi anlayışında farkımız var! Aday belirlemede ön seçim yapmayacağını daha bugünden açıklamış 100 yıllık bir partiden farklı olduğumuz için bizi tercih etsinler. Türkiyenin bugünkü durumundan memnun olmadıkları için bizi tercih etsinler. Gittiği yere heyecan getiren, geleceğe dair daha büyük umutlar taşıyan ve aşılayan bir lidere sahip olduğumuz için bize oy versinler.

 
İzmir’de kara kış haftası!
 
MHP'li Özdemir'den İzmir'de CHP'ye salvo!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de coşkulu teşkilat akademisi
AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
Erdoğan'dan Putin'e ateşkes çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Yaklaşık ...
Çavuşoğlu'ndan iki cepheyle diplomasi!
Azerbaycan'ın başkentine resmi ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı ...
 
CHP'de o ilçe seçimini yaptı: Eski başkanların yarışını kim kazandı?
CHP Tire'de olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. Seçim iki eski başkanın ...
TBMM Genel Kurulu'nda yumruklu kavga!
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin grup önerisinin görüşmeleri sırasında MHP ...
Memleket Partisi'nden zeytinlik tepkisi, büyükşehire destek ve çağrı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 1 Mart tarihli Maden Yönetmeliği’nde ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüşecek!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın derhal ...
Akar'dan Ukrayna ve Montrö açıklamaları!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Şubat akşamı iki A400M tipi uçağı ...
Çelik, Zafer Partisi ile siyasete atıldı!
Zafer Partisi, şarkıcı Çelik'in desteğini, "E tabi devir değişti ama Çelik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri