POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
20 Nisan 2019 Cumartesi - 11:22

Matematik projesiyle Türkiye birincisi oldu

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören Olcay Oransoy, TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Matematik projesiyle Türkiye birincisi oldu.

Matematik projesiyle Türkiye birincisi oldu

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın finali, 8-12 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Yarışmaya bu yıl 4 bin 581 okuldan 13 bin 814'ü kız, 11 bin 811'i erkek olmak üzere 25 bin 625 öğrenci, 12 alanda toplam 16 bin 679 proje ile katıldı. Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim gören Olcay Oransoy da, 'Bazı özel double vertex çizgelerin wiener indeks değerlerinin genelleştirilmesi' başlıklı projesiyle Matematik alanında yarışmaya katıldı. Oransoy'un projesi, 1453 matematik projesini geride bırakarak Türkiye birinciliğine hak kazandı.

Başarısıyla hem ailesine hem de okuluna büyük bir gurur ve sevinç yaşatan Oransoy; çizge teorisi ile algoritmik programlama sorularına duyduğu ilgi neticesinde tanıştığını, araştırma yapmayı, bilimsel çalışmaları incelemeyi çok sevdiğini ve yeni bir şeyler keşfetmekten çok zevk aldığını söyledi. Bilim dünyasında ses getirecek, yeni gelişmelere kaynaklık edecek önemli çalışmalar yapmak istediğini ve bu doğrultuda çalıştığını, matematikten yazılıma, bilgisayar bilimlerinden fen bilimlerine hemen her alanda makaleler incelediğini ifade etti.

Projenin danışmanlığını yürüten matematik öğretmeni Dr. Mehmet Kurt ise bilim olimpiyatlarına büyük önem verdiklerini, ülkeye, insanlığa kısa veya uzun vadede fayda getirecek fikirleri, projeleri üretme ideali taşıyan öğrencilerine destek olmaya çalıştıklarını, öğrencisinin bu başarısının motivasyonlarını ve isteklerini kamçıladığını söyledi. Kurt, projeye konu olan Çizge Teorisi'nin, iletişim ağlarını optimize etme ve güvenilirliğini belirleme, araç rotalama, işe alma, depolama, çizelgeleme, gen dizilimlerinin tespiti, sosyolojik ilişki gibi birçok problemin matematiksel olarak modellenmesi ve bu model üzerinden çözüm üretilmesi için kullanıldığını belirterek, söz konusu projenin, gerçek yaşam uygulamalarıyla ile ilgili çalışmalara gelecek süreçte devam edeceklerini belirtti.

'BAŞARIMIZ KAÇINILMAZ'

Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi Müdür Aylin Gil de Oransoy'un başarısının, beklenen bir sonuç olduğunu, bilime, araştırmaya, öğrenmeye yönelik azmi ve hevesiyle gelecek senelerde de kendisinin benzer başarıları göstereceğinden şüphe duymadığını ifade etti. Gil, okulda doğru öğretmenleri, doğru bir müfredat ile doğru öğrencileri bir araya getirdiklerini böylece başarının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bahçeşehir Koleji Ege Bölge Koordinatörü Zeynep Hülagü ise İzmir'deki Bahçeşehir Koleji kampüslerinde anaokulundan üniversiteye her branşta öğrencileri geleceğe hazırladıklarını, uyguladıkları eğitim sisteminin karşılığını, bu şekildeki başarılarla almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.(DHA)

 
Tarihi Kutuhan'da lezzetler yarıştı
 
İYİ Parti İzmir'de o ilçe genç başkana emanet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savunma Bakanı Akar'dan Yunanistan'a tepki
Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılmasıyla ...
FETÖ operasyonu: 4 asker tutuklandı
İzmir merkezli 8 ildeki Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda ...
İzmir'de feci kaza!
Seferihisar ilçesinde park halindeki otomobile çarpan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.
 
Irak sınırındaki çatışmadan kara haber: 4 şehit
Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.
Kocaoğlu 15 yılı ve yeni hayatı anlattı!
İzmir’in rekortmen Başkanı koltuk başında geçen 15 yılı, bundan sonrası ...
İzmir'e şehit ateşi düştü
Seferihisarlı Uzman Çavuş Ahmet Ali Özatay (22), geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.
 
İzmir'in trafiği havadan denetlendi
Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla İzmir'de hava destekli trafik uygulaması yapıldı
Süper Loto'da dev ikramiyeyi kazanan kupon İzmir'deki bayide oynandı
Süper Loto şans oyununda 15 milyon 356 bin TL tutarındaki ikramiye, İzmir'in ...
İstanbul'da casusluk operasyonu!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri