POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
3 Şubat 2020 Pazartesi - 20:15

Meclis raporu: Konak, Çiğli ve Karşıyaka'da neler yaşandı?

Konak, Çiğli ve Karşıyaka'da Şubat ayı birinci belediye meclis toplantıları gerçekleşti.

Meclis raporu: Konak, Çiğli ve Karşıyaka da neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - Konak Belediye Meclisi Şubat ayı olağan birinci oturumu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda önemli kararlar alınırken Başkan Batur gerçekleştirdikleri projeler ile ilgili meclise bilgilendirme yaptı. Elazığ depremine dikkat çeken Batur İdlib’te şehit olan askerlere de rahmet diledi. Mecliste AK Partili Meclis Üyeleri, Yunan Milletvekili Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki göstermek amacıyla Türk Bayrağı rozeti takarken, AK Parti Grup Başkanvekili Özen Başkan Batur’a da Türk Bayrağı rozeti takdim etti. Mecliste, Çin’de ortaya çıkan Corona virüsünden korunulması ve farkındalık yaratılması amacıyla çalışma yapılması için önerge verildi. Öte yandan   Konak Belediyesi’nde emekli olan işçilere teşekkür plaketi verildi.

BATUR’DAN ELAZIĞ VE İDLİB MESAJI

Toplantının başlangıcında Elazığ’daki deprem faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve Suriye İdlib’te şehit olan Mehmetçikler için mecliste saygı duruşunda bulunuldu. Ardından bir konuşma yapan Başkan Batur, “Güne acı haberle uyandık. İdlib’te bir sivil personelimiz ve 5 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine metanet ve sabırlar diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ayrıca Elazığ ve Malatya’da 6.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Maalesef 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnsanların hayatlarını kaybetmesi, yaralıların olması, kentte tahribatın oluşması, deprem gerçeğinin hatırlanması konusunda ders olacağını düşünüyorum. Elazığ’a gittik. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ile birlikte incelemelerde bulunduk. Tespitlerimiz binaların geldiği durum, 41 vatandaşımızı hayatını kaybetmesi binaların oturulamayacak hale gelmesi üzücü. ‘Deprem öldürmüyor binalar öldürüyor’ olduğunu yakından gördük. Felaketler karşısında tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Deprem dolayısıyla hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanları başsağlığı diliyorum. Hastanede tedavi olan vatandaşlarımızı acil şifalar diliyorum” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ’DEN ANLAMLI TEPKİ

AK Partili Meclis Üyeleri, Yunan Milletvekili Loannis Lagos’un Avrupa Parlamentosunda Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki göstermek amacıyla Türk Bayrağı rozeti taktı. Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, Başkan Batur’a da Türk Bayrağı rozeti takdim etti.

EMEKLİLERE PLAKET

Öte yandan oturum başlangıcında Konak Belediyesi’nden emekli olan işçilere geçmişte yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

CORONA HAMLESİ

CHP’li Meclis Üyesi Birol Özkardeşler, Çin’de ortaya çıkan Corona virüsünden korunma ve konuya ilişkin farkındalığı arttırmak için belediye bünyesinde ne gibi faaliyetlerin yapılabileceğine ilişkin önerge verdi. Önerge sağlık komisyonuna gönderildi.

BAŞKAN BATUR’DAN PROJE AÇIKLAMASI

Gerçekleştirilen projeler ile ilgili meclise bilgilendirmede bulunan Başkan Abdül Batur, “Gültepe Spor Tesisleri bu ay sonunda tamamlanıyor. Toros Pazaryerinde de ilgili müdürlüklerimiz teftişle ilgili çalışmayı tamamlıyorlar. Tahmin ediyorum 15-20 gün sonra tamamlanacak. Engelli Köyü’nde  binaları tamamladık, ağaç evler ve amfi tiyatrosu ile ilgili çalışmalar devam ediyor, onu da bu ay sonunda tamamlamış olacağız. Bunların açılışlarını ilerleyen günlerde tasarlıyoruz. Bu arada 1. Kadriye’deki otopark, pazaryeri, semt merkezi, kreş şeklinde planladığımız projenin 24 Ocak’ta ihalesi yapıldı. Bununla ilgili müteahhit sorgulaması yapılıyor, önümüzdeki hafta başında bu projenin de ihalesindeki müteahhit belli olacak ve süratle çalışmalara başlamış olacağız” diye konuştu.

YILDIZ VİYADÜK TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ak Parti Grubu adına söz alan Hakan Yıldız, “Elazığ ve Malatya acı depremi yaşadık. Bir farkındalığı da ortaya çıkardı. Deprem sonrasında iyi olmakla birlikte acıyı yaşadığımız an hatırlıyoru.z İzmir deprem kuşağında yer alıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm strajik planlama yaptı. Afet riski alanların belirlenmesi ve dönüşümün nasıl yapacağını gerektiren bir çalışma. Konak Belediyesi 20 Mayıs’ta ek süre talep ederek çalışmalarını yapmak için istemiş. Büyükşehir’in kentsel dönüşüm master planı kapsamında 82 sayfalık bir rapor yer alıyor. D300 karayolu Yeşildere ve Bornova’yı kapsayan viyadüklerin kolonların sıvılaşma nedeniyle yıkılma riski taşıyor. Genel Sekreter ile görüştüğümde 2020’de güçlendirme çalışmaları gerçekleştirileceği belirtti. Viyadükler çöktüğü anda maalesef depremde kimse birbirine ulaşamaz. Bu sıkıntılı durumdan en çok etkilenecek ilçe Konak. Bakanlık ile ortak bir çalışma düzenlenerek bu tehlikenin önüne geçilmeli.”

BATUR’DAN YILDIZ’A DESTEK

Yıldız’ın açıklamalarına onay veren Başkan Abdül Batur, “Gerçekten önemli bir konu. Süratle bakanlığımıza bilgilendirme yaparsak önemli bir süreç olacak. Konak yapı stoğunda sıkıntısı var en eski yerleşimlerin olduğu bir ilçe Konak. Depremden kaçılmıyor fakat hemen önlemlerini almalıyız. Elazığ’da 10 katlı bina ortadan yarılmış olduğunu gördük ve yanındaki bina sağlam durmasına rağmen. Yapı sıkıntıları yaşandığı için böyle yıkımlar meydana geliyor” yanıtını verdi

Çiğli Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleşti.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan katı atık entegre bertaraf tesisi üzerinden örnekler vererek Çiğli’nin yıllardır çöp noktasında hizmet verdiğini hatırlattı. 

Boztepe flaş çıkışlar yaparken maddi anlamda ilçe belediyesinin pay alması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde yolu kapatarak kamyonların geçişini engelleme eylemine imza atmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Boztepe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubundan destek talep etti. Çiğli Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Gümrükçü de Harmandalı tesisiyle ilgili detaylı bilgi vererek meclis üyelerine, “Belediye başkanı olarak arkanızdayım” mesajını verdi. 

AK Partili Boztepe, “Harmandalı’daki alanı gittim, dolaştım. Bundan 5 ay önce gittiğimde korkunç çöp dağları vardı. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğşlu geleceği zaman orada ağaçlar dikildi, çöp dağları temizlendi. Çöp santrali kuruldu ama bu yeni bir şey değil. Aziz Bey döneminde yapılan ve sanıyorum Aralık ayında devreye giren bir tesisti. Sanırım orada enerji üretiyoruz. Fakat geçen mecliste Menderes’teki çöp alanı gündeme geldi. Ben kendi grubuma da aykırı davrandım. Çiğli’ye artık daha az çöp dökülmesi gerekiyor. Sayın Tunç Soyer, ‘Menderes kazanacak, gelirden pay alacak dedi. Çok doğru bir şey. Almalı da” diye konuştu. 

"O YOLU KAPATIRIZ"
Tam bu noktada Belediye Başkanı Gümrükçü araya girdi ve “Başkan öyle mi dedi?” sorusunu yöneltti. Sonrasında Boztepe sözlerini sürdürdü ve “Evet başkan söyledi. Bu çöp sorununu biz Çiğlililer yaşıyoruz. Buradan bir 10 milyon dolar gibi bir para gelecek. Lamı cimi yok, lafı evirip çevirmenin anlamı yok. Biz burada bu konunun peşini bırakmayız. Ne yapabiliriz? Çiğli’yi hepimiz biliyoruz. Tarihini de biliyoruz, Çiğli’de yapılan eylemleri de biliyoruz. Biz Çiğlililer olarak o yolu kapatıp oraya çöp döktürmeyiz” dedi. 

BİR TANE KAMYON GEÇİRMEYİZ
Başkan, ‘Çok pahalı bir koku’ dedi. Sağlıktan daha pahalı bir şey yok. Çarşamba günü meclisi orada yapacağız. Gün içinde oraya gittim. 100 tane kamyon geldi, gitti. Meclis öncesinde orayı temizleyecekler, basına öyle görüntü verecekler. 1 hafta sonra yine gidelim, kuşlar, çöpler orada! Başkan ne koku ne sinek var diyor. Şimdi kış! Koku yok, sinek de yok. Ama gidin bakın, on binlerce kuş var orada. Ayrıca köpekler de var. Buraya gelecek para 15 yıl kesintisiz gelecek. Çiğlililer olarak buradan pay alalım. Tekrar söylüyorum, orayı kapatırız bir tane kamyon geçirmeyiz. Bu Çiğli bu parayı hak ediyor. Başkanımız o parayla hizmet yapar, ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

CHP GRUBUNA: BANA DESTEK OLUN
Boztepe ayrıca, “Aynı yerde bir tane ağıl var. Oraya, ‘çevre kirliliği yapıyor’ diye yazı gönderiyorlar, yıkıyorlar. Ne zaman? Genel başkan geldikten sonra yıkıyorlar. Adamı tartaklamışlar. Düşünebiliyor musunuz? Bir tane ağıl yıkılıyor, diğer yanda 50 yıldır çöp binlerce metrekareye dökülüyor. Ben buradan CHP’ grubuna sesleniyorum. Destek verin, yanımızda olun. Biz Çiğli Belediyesi olarak payımızı almalıyız” dedi. 

YOL KESECEKSEK KESERİZ, KENDİMİZİ ZİNCİRE VURACAKSAK VURURUZ
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Avdan da, “Ben doğduğumdan beri Çiğli’de çöp var. Bir türlü kurtulamadık. Geçmişte İzmir’deki iki bölgeye tesis bölünsün, orada da olsun diye önerge getirmiştim. Buca Belediyesi at yarışlarından pay alıyor, biz en azından çöpten pay alalım demiştim. Bu da olmadı. Hüsnü Bey enerjiden gelecek paradan bahsediyor. Çiğli’de bunlar olmuyor ama pay almamız hakkımızdır. Biz CHP olarak bu konuya destek veririz. Ne yapacaksak yaparız. Yol keseceksek keseriz, kendimizi zincire vuracaksak vururuz. Çiğli İzmir’in çöplüğü değildir” diye konuştu. 

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ARKANIZDAYIM
Belediye Başkanı Gümrükçü ise, “İzmir’in çeşitli bölgelerinde çöp tesislerinin kurulmasıyla ilgili çalışma var. Hüsnü Bey’e partisinin görüşü dışında hareket ederek, Çiğli’ye destek olduğu için teşekkür ediyoruz. 30 senedir bu çöpten en büyük zararı gören ilçe biziz. Aziz Kocaoğlu’na ilçe bakanıyken TRT payı gibi bir payın verilmesini önermiştim. O zaman çöpün ekonomik boyutu yoktu. Şimdi rakamlar konuşuluyor. Bu rakamın yarısının ilçemize aktarılması çöpten gördüğümüz zararın telafisi noktasında katkı sağlayacaktır. Gelecek hafta Harmandalı’da yapılacak büyükşehir meclis toplantımızda bu konuyu gündeme getirmeliyiz. Sadece Çiğli değil tesis yapılacak her yerde adalet yerini bulsun.  Gelecek hafta mecliste bunları konuşalım, belediye başkanı olarak arkanızdayım. Hüsnü Bey bir hafta sonra gidelim dediniz. Gidelim, denetleyelim. STK’larımızı götürelim. Yerinde görsünler. İyi bir tesis ise hep beraber anlatırız ama yanlış bir şey varsa öyle olduğunu düşünmüyorum karşı çıkarız. Önerinizi destekliyorum” dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi Şubat ayı birinci birleşimi Cemil Tugay Başkanlığında gerçekleşti. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, başkan seçilmesinin ardından gerçekleşen ilk meclis toplantısına katıldı.

Dilek ve temennilerde stat konusu yine gündeme geldi. AK Partili ve CHP'li üyeler arasında sözlü atışmalar yaşandı. 

FİKRİ ALTAY'IN BÜSTÜ DİKİLECEK

Önergelerin görüşmelerinde Atatürk'ün silah arkadaşı Fahrettin Altay'ın kardeşi ve Karşıyaka'nın ilk belediye başkanı Fikri Altay'ın adını taşıyan mahallede bir büstü yapılacak.

Konu ilgili komisyona oy birliğiyle sevk edildi. Karşıyaka Belediye Meclisi’nde Hayvan Hakları Komisyonu Kuruldu ve Komisyona CHP Grubundan Serdar Aktop, Sevim Kipriksiz, Hayati Özcan, Mehmet Gemici ve Ak Partili meclis üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay yer aldı. Komisyon ilk olarak isteyan hayvanseverlere acil müdahale eğitimi verilmesi için çalışacak.

KARŞIYAKA 25 MİLYON BORÇLANDI

Karşıyaka Belediyesi 2020 yılında borçlarının ödenmesi için 25 milyonları borçlanacak. Borçlanma 60 ay vadeli olarak gerçekleşecek. Borçlanmanın Plan ve Bütçe komisyonundan oy birliğiyle gelen rapor, AK Partili üyelerin ret oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildi. 

YİNE STAT TARTIŞMASI

CHP'li Birgül Sural Üner,CHP Karşıyaka İlçe Örgütü'nün Karşıyaka Stadı için başlattığı kampanyayı hatırlattı, stadın tarihinden bahsederek, arazinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olduğunu belitti. Üner’in Hükümeti stadı bir an önce yapmaya davet eden konuşması ve üslubu AK Parti sıralarından tepki gördü. 

AK Partili Adem Öztürk ise "Karşıyaka stadıyla alakalı olarak bizim de na yaptığımız ortada sizin de ne yaptığınız ortada. Ne kadar yatırım yaptığımız da ortada, sizin ne kadar hukuki mücadele verdiğiniz de ortada. Tekrar temyize götürenler de ortada. Siyasi konuşmaların yeri burası değil. Kimse bizim Karşıyakalılığımızı sorgulamasın” dedi.

'HALA TEMYİZDE OLAN DAVA VAR'

AK Partili Ahmet Uğur Baran eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'ın “Karşıyaka Spor Kulubü'ne stat yapılacak, Aziz Kocaoğlu'na stat yapılmayacak” dediğini iddia ederek "Demekki anlıyoruz ki her CHP kongresi sonrası statla ilgili düşünceleriniz değişecek. Böyle olursa nasıl bir ortak görüş ortaya koyabiliriz. CHP acaba bir kabile partisi mi? Hala temyizde olan bir dava var. Üstelik 4 davacı CHP üyesi" diye konuştu. 

ARAZİ SİZDE SORUMLULUK SİZDE

CHP'li Yaşar Dinçer ise "Hangi davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. Yapamıyacaksınız diye bir şey yok. Hükümet bu konuyu bir siyaset meselesi olarak kullandı. Başkanımız geldi stadımızı istiyoruz. Geçmişe dönmenin bir anlamı yok. Arazi sizde sorumluluk sizde yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

TUGAY'DAN BÜTÜN ELEŞTİRİLERE YANIT!

Konu hakkında konuşan Cemil Tugay: "Meclisi'in ve belediye başkanını şirketlerin yönetiminde olması, halkın iradesinin bu şirketlere yansıması anlamına gelir. Ben burada yetki ve sorumluluk almak ve bazı şeyleri halk adına ve halkın temsilcileri olan belediye meclisi üylerine sormak olduğunu buluyorum. Murat Bey'a yapılan suçlamayı haksız bulduğumu belirtmek isterim. Çabası çok yoğundur. İsterseniz daha ayrıntılı bilgi verilebilir. Personel A.Ş.'nin başına gelmesi sonrası hukukçu kimliğiyle çok katkısı oldu. Samimiyetimize inanın. Bahsedilen kadro değişimi bir ara geçiş yarattı. CHP bir kabile partisi değildir. Belediye başkanlarının hepsi tornadan çıkmış gibi aynı insanlar değildir. Parti disiplini içinde bir anlayış gösterilebilir. Ama bir serbest yönetim alanımız vardır. Bizim Mavişehir'e komşu Çiğli'ye ait 100 dönümlük bir araziyi Karşıyaka Spor Kulübüne tahsisini sizinle paylaştık olur verdiniz. AK Parti Çiğli oraya Millet Bahçesi yapılacak dedi. Sonra Resmi Gazete'de çıktı. Geçmiş dönemde davalardan dolayı proje ilerleyemedi ve iptal oldu. Yapılan o zemin çalışması illegal duruma düştüğü için imar affıyla bir yapı kullanım belgesi alınmak zorunda kalındı. BEn başkan olduktan sonra sürecin başından itibaren nasıl ilerlediğine dair bilgi edindim. En ufak ayrıntısına kadar biliyorum. En son açılan davanın CHP'nin kurumsal kimliğiyle bir alakası yok. Stadın çevresinde oturan insanlar. Bir kısmının CHP üyesi olduğu söyleniyor, ben insanları tanımıyorum. Ama kişisel kararlarına saygı duyuyorum. Ama bunun CHP ile bir ilgisi yok. Kaldı ki 4 tanesi üye deniyor bilmiyoruz. Olsa bile bu partinin kurumsal aldığı bir karar değil. Durdurun diyorsunun parti kararı değil, kişisel kararları. Hukuken gerçek şudur. Bilir kişi raporu yapılacak sosyal tesisin yapılamayacağına dairdir. Stat yapılamaz diye bir bilirkişi raporu yoktur. Karar temyizden onanarak gelecek diye düşünüyoruz. Bu süreçte projenin ve ihale hazırlığının sürmesi ve temyizden gelecek sonuçla birlikte ihaleye çıkılması zaman kazandıracaktır. Daha önce tahsisle ilgili bir protokol varken, bu protokolün yenilmemesidir. Gençlik ve Spor Müdürlüğü kulübün talebine rağmen alanı tahsis etmedi. Bu bizi çok endişelendiriyor. Bu sağlanırsa minnettar oluruz. Geçtiğimiz dönemde Karşıyaka Belediyesi'nin açtığı dava stat inşaatına engel olmamıştır. Büyükşehir'in projeye itiraz davası sonuçlandığı için proje iptal oldu. Benzer dava Göztepe'de oldu. Ancak daha sonra yeni proje yapıldı. Süreç devam etti. Bize danışılır fikrimiz alınırsa çevre ve altyapı sorunlarına yol açmayacak bir proje için her türlü katkıyı koymaya hazırız. Stadımızın tarihsel olarak Yalı'ya yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yeniden yapılmamış bir protokol var, belirsizlik var. Bunu biz yapamıyoruz. İnşaat ve proje yetkimiz yok. Hükümetimizin yapması lazım. Beklentimiz var. Siyasi idare olarak yeni ilçe başkanımız bu konuyu gündeme getirdi. Karşıyaka kamuoyundaki beklentiyi biliyor. Onun için gündeme getirdi. Geçmiş dönemde yaptığı hatayı telafi için yapılmıştır. Stadın projesinin çizilmesi ve yapılması için yardım etmenizi istiyoruz. Somut adımlar atarak ilerleyeceğimizi umuyorum" dedi.

'STADIN HESABINI BİZDEN SORUYOLAR'

Murat Aydın, CHP'li Birgül Sural Üner'in stat konusunu gündeme getirme nedenini AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu'nun Başkan Tugay hakkında sosyal medya hesabından yaptığı 'Fitneci ve iki yüzlü" açıklamaları olduğunu belirtti.

Taraflar arasında atışma olunca Başkan Tugay araya girerek şunları söyledi: "Fitneci ve iki yüzlü değilim. Siyaset içerisinde böyle tartışmalar oluyor. Arkadaşlarımız verdikleri katkılar o kadar değerli ki. Bunu danışmanlık hizmeti olarak alsak dünya kadar para öderiz. Niye bu stat konusunu gündeme getiriyorum. Ne zaman sosyal medyada bir şey paylaşsak, stadın hesabını bizden soruyorlar. Sizden sormuyorlar bizden soruyorlar. Bizde konunun bizden kaynaklanmadığını duyurmak istememiz. Bu talep Karşıyakalılar'dan geliyor. Göztepe'nin stadı açıldığı zaman, soruyorlar. Bugün artık adım atabiliriz diye düşünüyorum. Biraz daha katkı verirseniz minnettar oluruz! diye konuştu.

 

 
Erdoğan: İdlib'de rejim saldırısında 8 şehit verildi
 
Göztepe deplasmandan puanla dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da onbinlerle deve güreşi şöleni
Torbalı ilçesinde düzenlenen 12'nci Geleneksel Deve Güreşi Festivali, ...
Bornova Belediyesi’nden eski ev eşyalarına ikinci hayat!
URBANREC projesi kapsamında atıklara ikinci bir hayat verebilmek için ...
İduğ’dan genç futbolcuya geçmiş olsun ziyareti
İduğ, Özçamdibispor ile Halilbeylispor arasında oynanan İzmir Süper Amatör ...
 
İzmir’de ulaşıma güneş enerjisi desteği
İlk güneş enerjisi santralini iki buçuk yıl önce devreye alan ESHOT üç ...
Narlıdere'de 'Çocuk ve Ebeveyn' semineri
Çocuklar ve ebeveynler arasındaki uyum sorunlarını çözmek ve anne- baba- ...
Çeşme'de tohum takas şenliği şöleni!
Çeşme Yerel Tohum Takas Şenliği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ...
 
İZSU yedi derede taşkına karşı önlem alıyor
İZSU yedi derede sel ve taşkın riskine karşı önlem alıyor. 8 milyon liralık ...
Çiğli'de hafta büyük temizlikle açılıyor!
Çiğli Belediyesi, “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesi doğrultusunda ...
Kemalpaşa'da belediyeden eğitime tam destek!
Kemalpaşa Belediyesi, 15 günlük yarıyıl tatiliyle birlikte çalışmalarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri