POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
20 Nisan 2023 Perşembe - 08:38

Memleket Partili Güven’den CHP’ye ‘Taşkın’ çıkışı, AK Parti’ye ‘İnan’ övgüsü!

Politika Durağı’na konuk olan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İkinci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Güven CHP’nin İzmir listesini ‘Yüksel Taşkın’ üzerinden, AK Parti’nin ise Gençlik Kolları Başkanı İnan’ı liste başı gösterme kararını övdü. Güven programda ayrıca İnce’ye adaylıktan çekilmediği için yapılan eleştirilere tepki gösterirken, örgütlenme ve saha mesaisi raporu verdi ve partinin İzmir adaylarını da anlattı.

Memleket Partili Güven’den CHP’ye ‘Taşkın’ çıkışı, AK Parti’ye ‘İnan’ övgüsü!

GERÇEKİZMİR - Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İkinci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Adayı Asuman Ali Güven Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı’nda Gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı. 

Programa söze Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Menemen’deki mitingini değerlendirerek başlayan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Asuman Ali Güven, “Çok hareketliydi, bir kere kitlenin yüzde 80’i gençlerdi. Gençlerin müthiş bir ilgisi var” diye konuştu. Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Güven ayrıca İnce’nin seçim sürecinde kente bir kaç kez daha geleceğini ifade ederek, “Program böyle. Genel Başkanımız bir kaç kez daha İzmir’i ziyaret edecek. Farklı çalışmaları yapacağız” dedi. 

”İTTİFAKLAR İLKELİ OLMALI”
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ittifaklar yarışının gölgesinde partinin herhangi bir ittifakta yer almaması hakkında, “Bize göre çok ilkeli ittifaklar olmadı. İdeolojisi, ilkeleri farklı farklı olan partiler, özünde siyaset ve politikaları çok farklı olan partiler bir araya gelerek iktidar değişikliği sağlamak, iktidar da iktidarını korumak için ittifak yaptı. İçeriği ilkeli değil. Daha ziyade paylaşıma, menfaate yönelik ittifaklar. Böyle gördük ve değerlendirdik. İktidar 21 yılın ardından takviyeler yaparak konumunu korumaya çalışıyor ama çok yıpramış bir iktidar, çok eskimiş bir iktidar. Türkiye’nin sorunlarını çözmekte çok zorlanan bir iktidar. Türkiye’nin artık bu iktidardan kurtulması gerekiyor ama tabiki bu iktidarı gönderirken, yerine yeni bir düzen kurarken bu düzen ve sistem belirli bir siyasi çizgide bütünsellik içermeli. Birliktelikler ilkeli olmalı. Mesela bizim Genel Başkanımız demişti ki, ‘Aslında CHP, Memleket Partisi ve İYİ Parti olarak bir ittifak yapılmalı’... Bu 3 partinin birbirine daha yakın olabileceğini düşündüğümüz için biz bunu söylemiştik. Ama diğer taraftan baktığımızda Millet İttifakı partilerinin 4 tanesinin ciddi bir seçmen desteği yok. En son Avrupalıların yaptığı ankette oyları yüzde 2’nin altında ama pazarlıkla aldıklarına bakıyorsunuz... CHP bunlara dedi ki ‘Siz ayrı seçime girin, birlikte olun, ayrı bir grup olarak’, işlerine gelmedi ve 77 tane aday yazdırdılar. Bunların 40 tanesi de seçilecek sırada. Bunların niteliklerine bakıyorsun CHP’nin kökleriyle, programıyla, tüzüğüyle hiç bir uyumluluk arz etmeyen ve yüzde yüz çatışan milletvekili adayları” açıklamasını yaptı. 

YÜKSEL TAŞKIN TEPKİSİ! 
Memleket Partisi Genel Başkanı Güven listeler konusunda CHP’li tanıdıklarından da eleştiriler duyduğunu ifade ederek, “Hem içerik olarak hem şekilsel olarak eleştiriler duyuyorum. Siyasi partiler milletvekili adaylarını belli kriterlere göre seçmeli. Birinci bölge birinci sıraya Yüksel Taşkın’ı koyuyorsun. Bu İzmir’in değerlerine uygun bir siyasetçi değil ki... Adam Rizeli, Atatürk’e ırkçı demiş. Geliyorsun buradan milletvekili adayı yapıyorsun. Bu İzmir’e yakışmaz. CHP’nin bir kendi içinde yaptığı yanlışlıklar var bir de 77 tane yazılan yanlış var. Bunları parlamentoya taşırsanız parlamentoya yazık olur. Bunlar yarın birgün kendi partilerine geçecek sonra da gelen yasa tekliflerinde sizinle yüzde yüz zıt iradeler sergileyecek. Belki de AK Partili parlamenterlerle anlaşarak Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli siyasi değerlerini dışlayacak kanun teklifleri de verebilecekler. Siz yüzde 2 puanlık bir destek uğruna buna alet oluyorsunuz. Tabi bir taraftan da Cumhurbaşkanı olabilmek için bu önemli tavizler verildi... Halbuki bunu yapacağınıza zamanında Memleket Partisi’ne teklif etseydiniz şuanda bunlar konuşulmayacaktı” dedi. 

KILIÇDAROĞLU O 55 DAKİKADA HİÇ BİR TEKLİFTE BULUNMADI! 
Güven, Genel Başkanlar Kılıçdaroğlu ile İnce’nin yaptıkları kritik görüşme ekseninde ‘davet’ polemiği hakkında da şu açıklamalarda bulundu: Biz imza toplamıştık, bitmişti. Adaylıklar ertesi gün kesinleşiyordu, ondan bir gün önce Sayın Kılıçdaroğlu 4 arkadaşıyla birlikte partimizi ziyaret etti, biz de aynı şekilde heyetle bir araya geldik. Aşağı yukarı 55 dakikalık bir görüşme oldu. O 55 dakika içinde Sayın Kılıçdaroğlu benim de eski Genel Başkanım, bize Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kişisel hiç bir değerlendirme yapmadı, hiç bir teklifte bulunmadı, ‘Birlikte ne yapabiliriz?’ demedi. İş bittikten sonra giderken de ‘Biz Halil İbrahim Sofrası kurduk’ dedi. Yukarda ‘Siz de gelin buraya’ demedi. Biz ne yapabiliriz ki? Siz 1.5 yıl gibi bir sürede 4 tane partiyle görüşmeler yapıyorsunuz, pazarlıklar ve anlaşmalar yapıyorsunuz. Ama Memleket Partisi’ne gelince hiç bir teklif yok. Bu doğru değil, adil değil. Haksızlık bize. Biz bir parti kurmuşuz, siz nereye gidiyorsunuz dememişsiniz. Bizi yok saymış, hiç bir faaliyete çağırmamışsınız. Biz de yeni bir parti kurmaya karar vermişiz. 4 ay içinde seçime katılma hakkı elde etmişiz. 2 yıl içinde bu noktaya gelmişiz. Tüm imkansızlıklara rağmen. Sadece 100 kişinin imkanlarıyla, cuzi bir bütçeyle biz bugünlere geldik. Geldiğimiz noktayı da herkes görüyor, biliyor... 

”HANGİ HAKLA ‘ÇEKİL’ DİYORSUN!”
Güven ayrıca İnce’ye yönelik adaylıktan çekilmeme eleştirilerini çok haksız bulduğunu ifade ederek, “Biz bir partiyiz, örgütümüz var, 73 il başkanlığımız var, on binlerce arkadaşımız var, 600 milletvekili yazmışız seçimlere giriyoruz, genel başkanımız 100 bin imza toplamış, Cumhurbaşkanı adayı olmuş. Böyle bir partiye ‘Çekil sen’ demenin mantığı var mı? Ben 50 yıllık emeğimi koymuşum, milletvekili adayıyım, onlarca arkadaşım var, milletvekili adayı sen ‘Siz çekilin’ diyorsun. Hangi hakla diyorsunuz! Biz sizin bir uydunuz değiliz, meşru bir partiyiz. 73 ilde örgütümüz, 150 bin üyemiz var. Bunları hiç bir destek almadan, namuslu ve onurlu bir anlayışla, özveriyle yapmışız. Kimseden bir destek almadık” diye konuştu. 

İKİNCİ TURDA YOL HARİTASI NE OLACAK? 
’Seçim ikinci tura kalırsa yol haritası ne olacak?’ sorusuna yanıt veren Güven şunları söyledi: Biz bağımsız, özgür bir partiyiz. Cumhurbaşkanı adayımız var, ikinci tura kalmak için büyük bir çaba sarf ediyor, mücadele ediyor. Babala TV’de 7.5 saat soru cevaplıyor. Her siyasetçi yapabilir mi? Tabi ki ikinci turun koşulları farklıdır. Seçmenin de bunun farkına varması lazım. Ayrı ayrı giren partiler bir birliktelik ya da dayanışma yapabilir. İkinci tura kalanlarla kalmayanlar görüşme yapar, anlaşır ya da anlaşamaz. Bu işler böyle olur. Şimdiden angajmanı olmaz... 

100 BİN İMZA SÜRECİ: İZMİR TALEBİN FAZLASINI VERDİ 
İnce için 100 bin imza toplama sürecinin çok zorlu geçtiğini ifade eden Güven, “Bir kere bir önceki ile şimdi arasında fark vardı. Neden fark vardı? Bir önceki imza toplama sürecinde CHP’nin aday Muharrem İnce tüm mitinglerde tüm adaylara imza verelim diye çağrı yaptı. Ve CHP’nin tüm kitleleri gitti, Meral Akşener’e, Doğu Perinçek’e, Temel Karamollaoğlu’na imza verdiler. Şimdi ne oldu? Tam tersi, sanki Muharrem İnce büyük bir tehlike! İmza toplayamaması için her türlü yöntemler kullanıldı. İmza yerleri ayrı bir zorluktu. Mesela İzmir’de sadece Bornova’daki yer rahattı diğer her yerde zordu. İnsanları caydırıcı, zorlayıcı yöntemler kullanıldı” dedi. Güven, İzmir’in imza sürecine desteği konusunda da, “Partinin İzmir’den bir talebi oldu, İzmir dördüncü gün o talebin fazlasını verdi” açıklamasını yaptı. 

AK PARTİ’YE ‘İNAN’ ÖVGÜSÜ! 
Memleket Partisi İzmir listesi hakkında mesajlar veren Güven, “İzmir Örgütü’nün başkanı ile Genel Merkez’de görev yapan ben listebaşıyız. 2 tane İzmirli siyasetçi var birinci sıralarda. Bunu her siyasi parti yapmalıdır. Mesela AK Parti’nin yaptığı doğrudur. İzmirli Gençlik Kolları Başkanını liste başı yapmışlar. Harika bir şey, tebrik ederim kendilerini, doğru bir karar. Yani CHP’nin yaptığı gibi yapmak doğru değil. Bir kere İzmir önemli bir siyaset merkezi. Bir de bu konuda öncülüğü bile vardır. Sen böyle bir kente adayları koyarken, ‘Zaten tıpış tıpış oy veriyorlar, bu dönemde verirler’ mantığıyla liste yapman doğru değil. Ben bu mantığı kabul etmiyorum. Bu size çok olumsuz dönebilir. Burada siyaset yapacak arkadaşların bir kere İzmir kökenli olması çok önemli ve doğrudur. İstisnalar olabilir. Ama bunları da doğru kullanmak gerekir. Hep 77 Ecevit’inden örnek veriririz. Hep önseçim olurdu, yıllarca o gelenek devam etti. O gelenek içerisinde sadece bir tane kontenjan kullanmıştı, o da Ahmet Taner Kışlalı’ydı. Geri kalan tamamı önseçimle seçilmişti. Böyle bir kültürden geliyor CHP...” dedi. 
Güven şöyle devam etti: Listemizde çok sayıda genç var. Türkiye’nin en genç adayı da bizde. Bir abi olarak beni koydular sadece. Ciddi bir emeğimiz olduğu için Genel Başkanın takdiri, bizi öyle onurlandırdı. Bizim ikinci bölge ikinci sıra arkadaşımız, Mahir Bakan arkadaşımız. Kendisi iş dünyasından bir arkadaşımız. Enerji politikalarıyla ilgiliniyor. Harp Okulu’nda FETÖ kurbanı olan 110 kişiden birisi. Partimizin kurucularında, İzmir’e de sürekli gelip giden bir arkadaşımız. Bergama kökenli. Diğer bölgenin ikinci sırası da Ali Tunç Can, uçak mühendisi kendisi. Bizim partimizin ekonomi politikalarıyla ilgili çalışmalar içinde. Uluslararası iş dünyası içinde bazı görevleri var. Değerli bir arkadaşımız. İkinci bölge üçüncü sıra adayımız Dikili kökenli Tuğçe Semercioğlu reklam dünyasında önemli görevlerde bulunmuş bir arkadamışız. Diğer bölgede de PM Üyesi Yüksek Mimar Gülderen Özafacan Zeğerek...

ÇELEBİ YORUMU 
Memleket Partisi Genel Başkanı, CHP’den partiye katıldıktan sonra geride kalan yıl da AK Parti’ye geçen ve İzmir’den milletvekili adayı gösterilen Mehmet Ali Çelebi hakkında ise, “Mehmet Ali Bey bizim partide o günlerde biraz siyaset ve politika anlamında farklı düşünceler oluşturmaya başladı, daha bir eleştirel davranıyordu. Anladığım kadarıyla yeniden milletvekili de olmak istiyordu, bizde de o umudu görmedi, arayışa girdi ve bizden ayrıldı. Ardından AKP’yle bir anlaşması oldu, oradan milletvekili adayı oldu” ifadelerini kullandı. 

ÖRGÜTLENME VE SAHA RAPORU 
Memleket Partisi’nin İzmir’deki örgütlenmesi ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Güven, “Bizim 25 ilçede örgütümüz var. 5 ilçede eksiğimiz var, bunlar zaten küçük ilçeler ama oralarda da üyelerimiz ve faaliyetlerimiz var. Hafta başından itibaren faaliyetlere başladık. Önce adaylarımızı tanıttık, sonra saha faaliyetlerine başladık. İkinci bölge adayları olarak startı Menemen’den verdik. Adaylar toplu olarak çalışıyor. Tek bir ilçeye yoğunlaştırmamaya çalışıyoruz, aynı anda iki-üç ilçede çalışmaya çalışıyoruz. Çünkü zaman çok sınırlı, yetişmek çok zor” derken, sahada vatadanşa önce kendi çizgilerini anlattıklarını ifade etti ve şunları söyledi: Biz neyiz bunu anlatıyoruz. Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket diye tek başına giren bir partiyiz. Bunu anlatıyoruz. ‘Ne sağdan ne soldan, Atatürk’ün yolundan giden bir partiyiz’ diyoruz. Tüm arkadaşlarımız yerel adaylardır, nitelik ve birikimli adaylardır diyoruz. 

”CUMHUR İTTİFAKI MİLLET İTTİFAKI YÜZÜNDEN GÜÇLENİYOR”
Programda çarpıcı bir değerlendirmede de bulunan Güven, Cumhur İttifakı’nın oylarının son 3 ayda yükseldiğini ifade ederek, “Bunun nedeni Millet İttifakı’dır, Millet İttifakı’nın kendi arasındaki paylaşım problemleridir ve yarattığı görüntüdür. Doğru ilkeler üzerine kurulu bir sistem olmadığı için aday çıkarmada çok olumsuz şeyler yapılmıştır. Açık söyleyeyim Millet İttifakı İYİ Parti’nin dediği gibi kazanacak aday noktasında bir tavır alsaydı, mesela Mansur Yavaş deseler daha fazla şansı vardı. O günkü şartlar için söylüyorum. Kemal Bey’in bu konuyu bu kadar uzatıp uzatıp kendisini çıkarması, bu kadar bu partilere taviz vermesi toplum karşısında ciddi anlamda güven zedelenmesi oluşturmuştur” mesajını verdi. 

SOYER DEĞERLENDİRMESİ 
Memleket Partisi Genel Başkanı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıllık performansını da değerlendirirken, “Karnesi nasıl dersen, bence vasat. Çok başarılı bir belediyecilik yaptığını söylemek zor. Ama belirli ölçülerde de bir takım uygulamalar yapmaya çalışıyor ama çok verimli olduğunu görmedim. Toplumda da büyük bir iz bırakan bir ortam da olmadı. Ama başarılı olsun isterim. Aynı şey İstanbul ve Ankara için de geçerli, başarısız olmalarını istemem” ifadelerini kullandı. 

 
Kayınpeder dehşeti: Damadını göğsünden bıçakladı!
 
AK Partili İnan’dan iddialı sandık hedefi, CHP’ye liste ve ‘istemezük’ çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrah Çalışkan 20 Nisan 2023 Perşembe 09:29

Siz İzmir''de Mp milletvekili listesinde emek ve liyakata ne kadar önem verdiniz? :)))

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Erbakan: İzmir Milli Görüş'ün kalesi olacak!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, İzmir'de katıldığı iftar ...
Kılıçdaroğlu 'Alevi' notuyla paylaştı: Gelin bu eşiği aşalım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı video ile ...
YSK milletvekili kesin aday listesini açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde yarışacak ...
 
İnce İzmir'de CHP'yi hedef aldı: Bu kadar içimi acıtan ikinci bir liste olmamıştır!
Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, CHP yönetiminin ...
AK Partili İnan'dan CHP'ye terör tepkisi!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, terör örgütü ...
Erdoğan'dan 'İzmir' çıkışı: Körfez kokudan geçilmiyor, her yeri sel alıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli 29 Ekim Bulvarı'nda düzenlenen ...
 
Aday gösterilmeyen İzmir milletvekili CHP'den istifa etti!
Yeni dönem aday listelerinde yer almayan İzmir Milletvekili Özcan Purçu ...
Kasapoğlu'ndan milli cimnastikçilere Togg jesti
Bakan Kasapoğlu, milli cimnastikçiler Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk ...
Şentop ve Varank'tan Kızılay Başkanı için 'istifa' mesajı!
Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a tepki gösterenlere Türkiye Büyük Millet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri