POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
19 Nisan 2022 Salı - 11:33

Memleket Partisi’nden tüm siyasi partilere çağrı!

Memleket Partisi İzmir tarafından gerçekleştirilen açıklamada parti Genel Başkanı Muharrem İnce’nin tüm siyasi partilere çağrısının yer aldığı metin okundu. İl Başkanı Oğuz tarafından okunan metinde siyasi partilere bitkisel ve hayvansal üretim sektöründe çözüm için stratejilerini paylaşma çağrısında bulunuldu.

Memleket Partisi’nden tüm siyasi partilere çağrı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Memleket Partisi il başkanlıklarınca Türkiye genelinde eş zamanlı olarak bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin tüm siyasi partilere yönelik mektubunun yer aldığı metnin okunduğu basın açıklamasında bitkisel ve hayvansal üretim projeleri için bir araya gelme ve çözüm stratejilerini ortak akılla oluşturma çağrısı yapıldı.

Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz toplantıda basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi.

NE ÜRETİCİMİZ NE TÜKETİCİMİZ MUTLU!
Türkiye’nin bitkisel ve hayvansal üretimde ciddi sorunlar yaşandığının vurgulandığı açıklamayı okuyan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Oğuz şunları kaydetti:
Bizler dünyanın en güzel coğrafyasında, en verimli, bereketli topraklarında yaşıyoruz. Binlerce yıllık tarımsal üretim tecrübemiz, zengin bitki çeşitliliğimiz var. Dünyanın en stratejik tarım ürünlerinin ana vatanıyız. Buna rağmen bugün hem bitkisel hem de hayvansal üretimde ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ne üreticimiz mutlu, ne de tüketicimiz mutlu.

KUYRUKLARI HAK ETMİYORUZ!
21. yüzyıl Türkiye'sinde ekmek büfeleri önünde oluşan kuyrukları hak etmiyoruz. Marketlerde un, şeker,
yağ için oluşan kuyrukları hak etmiyoruz. Bereketli toprakların su ve güneşle buluştuğu, verimli meraların olduğu bu güzel coğrafyada bu yaşananları hak etmiyoruz. Bitkisel ve hayvansal üretimde yaşanılan sorunların çözümü yok olanı ithal etmek değildir. Çözüm üretimde. Üretmek, daha fazla üretmek zorundayız.

Günümüzde gıda güvenliği ve gıdaya ulaşabilme tüm ülkeler için bir milli güvenlik ve beka sorunu haline
gelmiştir. Pandemi süreci ve hemen kuzeyimizde yaşanan Rusya Ukrayna savaşının oluşturduğu kriz ortamı tarımın, hayvancılığın, üretimin ve gıda güvenliğinin önemini bir kez daha yaşayarak görmemizi sağladı.

DIŞA BAĞIMLILIK VURGUSU
Üretebileceğimiz tarım ürünlerinin ithalatçısı olmak demek, dışa bağımlılık demektir. Yakın zamanda
Ukrayna Rusya savaşında ülkeler kendi ihtiyaçlarını önceleyerek bazı ürünlere ihracat yasakları koydular. Karadeniz'den gelecek gemilerin yollarını gözledik, endişeyle... Biz Memleket Partisi olarak ülkemizin en öncelikli sorunlarından birisinin bitkisel ve hayvansal üretimde yaşanan sorunlar olduğuna inanıyoruz.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI!
Bitkisel ve hayvansal üretim sektörü, stratejik bir sektördür. Bu sektörde önceliğimiz kendi kendimize yetebilirlik olmak zorundadır. Memleket Partisi olarak bitkisel ve hayvansal üretimde yaşadığımız sorunların çözümüne yönelik stratejimiz, yol haritamız hazır. Bu sorunun siyaset üstü bir anlayışla ele alınması ve
desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle sorunların çözümüne dair çalışmalarımızı, önerilerimizi tüm siyasi partilerle paylaşmaya, ülkemizin geleceği için ortak aklı birlikte oluşturmaya hazırız.

Ülkemizin en yakıcı sorunu olan gıda krizi ve gıda güvenliğini gündeme taşıyan ortak akıl için çağrı mektubumuza sizlerden yanıt aldığımız takdirde, sizi bizzat ziyaret ederek raporumuzu paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Milletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak memleketimiz için hepimizin iyiliği için ortak akılda buluşmak üzere en içten saygılarımızı iletiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

SORU&CEVAP

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKEN VİDEOLAR
Toplantıda basın mensuplarının soruların yanıtlayan Oğuz son dönemde sosyal medyada tepki çeken mültecilerin çektiği videolar hakkında konuştu.

Oğuz, "Biz bugün tabi ki sınır ötemizde olan olumsuzluklardan dolayı sıkıntı yaşayan yaşlı, kadın ve çocuklara yardım etme konusunda her zaman hazırız. 20 yaşında 30 yaşında gençler 3 bin kilometre yürüyerek sınırımız geçiyorlar ülkemizin yasalarına kanunlarına karşı uyumsuz ve yaşam koşulları sergiliyorlar bunların hepsine karşıyız üslubunca bunların geriye gönderilmesi taraftarıyız. Şiddet yöntemi ile değil elbette özellikle Suriyeliler konusunda ateşeliğin tekrar kurulması ve diplomatik ilişkiler konusunda geri gönderilmesi konusunda politikamız var’’ dedi.

ÜRETİM VE İZMİR
Oğuz üretimde İzmir’in önemi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Oğuz, "İzmir tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’nin hatta dünyanın en verimli topraklarının olduğu topraklar ancak yanlış politikalar maalesef ülkemizi bugün yaşadığımız koşullara sürükledi. Çözüm önerilerimizi sunuyoruz bugün. İnsanoğlu doğar doğmaz nefes almaya başlar ve karnını doğurma ihtiyacı hisseder bu hatta güvenlik sorunundan da daha önemlidir. Çözümün ithalatta değil üretimin desteklenmesi gerektiğini olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu.

BUCA İLÇE KONGRESİ’NDE GERGİNLİK
Oğuz geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Buca İlçe Kongresi’nde yaşanan gerilimle ilgili soruya da yanıt verdi.

Oğuz, "Buca ilçe kongresine bir disiplin süreci başlatmadık zaman içerisinde olacak olan olaylardan biridir bu. Bize şikayette bulunan herhangi bir kişi olmadı. Bu tatsızlık biraz da provokasyon’’ dedi.

 
Nefes veren operasyon: 9 yıldır soluk borusunda mum tutacağıyla yaşıyordu
 
TOKİ'den o ilçeyi ayağa kaldıran satış kararı: Başkan'dan sert tepki ve dava mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Toplumun huzurunu kim bozuyorsa sınır dışı edilmeli!"
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
İYİ Partili hukukçular iftarda buluştu: Dervişoğlu ve Çıray ne mesaj verdi?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Milletvekili Aytun ...
CHP'li Arslan'dan AK Partili Kaya'ya rakamlarla 'Soyer' yanıtı ve kahve daveti!
Buca Cezaevi hakkında açıklama yapan AK Partili Kaya, Büyükşehir Belediye ...
 
Kaya'dan Buca Cezaevi mesajları: AVM iddiasına yanıt, Soyer'e, CHP'ye ve Baro'ya tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, yıkım süreci tartışmaların gölgesinde ...
CHP'li Böke ve Salıcı'dan İzmir mesaisi!
CHP Genel Sekreteri Böke ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
AK Parti'de 30 ilçede eşzamanlı iftar
AK Parti İzmir’de, Ramazan ayı çalışmaları tüm hızı ile devam ederken, ...
 
CHP'li Beko'dan emekli ikramiyesi çağrısı!
CHP'li Beko, emekliler için yeni bir intibak yasasının çıkması gerektiğini ...
Purçu, geri dönüşüm işçilerinin sorunlarını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türkiye’de kayıt dışı çalışan geri ...
Gençlik Kolları MYK'da flaş gelişme: İzmir'den 3. isim!
CHP Gençlik Kolları MYK’sında yer alan Cem Karagöl’ün tutuklanması sonrası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri