POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:29

Memur-Sen: Gerçekçi bir teklifle gelinmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyetinin yapacağı yeni zam teklifine dair, "Yüzdelik zamda iyileştirici bir irade, refah payında ise olumlu bir adım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen: Gerçekçi bir teklifle gelinmeli

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde devam ediyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde gelinen aşamayla ilgili Memur-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplu sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul'un önceki gün kalp rahatsızlığı geçirdiğini anımsatan Yalçın, tedavisi yoğun bakım servisinde süren Tonbul'a acil şifalar diledi.

Memur-Sen olarak amaçlarının kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almak, hakkını, hukukunu korumak ve refah seviyelerini yükseltmek olduğunu ifade eden Yalçın, "Gerçekçi olmayan teklifleri reddederken de masada müzakereyi yürütürken de sahadan ses verirken de aynı hassasiyetle hareket ettik." dedi.

"ENFLASYON FARKI ZAM GİBİ SUNULUYOR"

Yalçın, toplu sözleşme tekliflerini Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu ve bu sürece dair sorumluluklarını gözeterek hazırladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yaşanan fiyat istikrarsızlığını ve ekonomik koşulları göz önüne alarak zam teklifimizi üçer aylık dönemler halinde sunmuştuk. Merkez Bankasının öngördüğü enflasyon beklentileri, tekliflerimizin doğruluğunu teyit etmiştir. Bu süreçte, Türkiye'nin büyüme rakamlarını ve hükümetin seçim beyannamesindeki refah payı vaadini Kamu İşverenine hatırlattık. Kamu İşvereninin, birinci ve ikinci teklifinde getirdiği rakamlar ne ifade ettiğimiz gerçekliğe uygun ne de beklentileri karşılayacak niteliktedir. Yüzdelik teklif, toplu sözleşmenin esası, enflasyon farkı, kayıpların telafisi, refah payı ise alım gücünü korumanın güvencesidir. Ama bugün görüyoruz ki 6 ay boyunca yaşayacağımız sıkıntılar sonrası alacağımız enflasyon farkı zam gibi sunuluyor. Halbuki enflasyon farkı Kamu İşverenin jesti değil, toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır."

"BAZI KRİTİK BAŞLIKLARDA ÖNEMLİ İLERLEMELER SAĞLADIK"

Türkiye ekonomisinin karşı karşıya kaldığı sorunlarda kamu çalışanlarının hiçbir sorumluluğu olmadığını vurgulayan Yalçın, emeklerinin iktisadi sıkılaşma politikalarının tasarruf kalemine dahil edilmesini kabul etmediklerini söyledi.

Toplu sözleşmenin sadece genel teklifin rakamları üzerinden konuşulmasının hizmet kollarına ve genele ilişkin üretilen çözümleri gölgede bırakabildiğine dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti:

"Her ne kadar oransal zamda uzlaşılacak noktaya gelemediysek de hem hizmet kolu tekliflerinde hem de genele ilişkin bölümde bazı kritik başlıklarda önemli ilerlemeler sağladık. Toplu sözleşmede mutabakat her bir hizmet kolu ve genel ayrı ayrı sağlanabileceği gibi tek kalemde de olabilir. Arzumuz ve çabamız toplu sözleşmede genel ve hizmet kolu mutabakatının bir arada sağlanmasıdır. Yarın, Kamu İşvereninden gelen son teklifle müzakere ve istişare sürecini sürdürerek önemli bir karar alacağız."

Yalçın, Hakem Kurulu sürecinin başlamasına kadar süreci uzlaşmayla tamamlama hakkı ve iradelerinin olduğunu dile getirerek, "Beklentimiz gayet açık ve net. Gerçekçi, piyasa koşullarını dikkate alan, öngörülen enflasyonu ihmal etmeyen, refah payı içeren, kamu görevlilerinin reel alım gücünü yükseltecek yeni bir teklifle gelinmelidir. Bu sebeple yüzdelik zamda iyileştirici bir irade, refah payında ise olumlu bir adım bekliyoruz." dedi. (AA)

 
Covid-19'un yeni varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü?
 
Sokak köpeği saldırısına 15 bin lira tazminat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arsa ve tarla satışlarında rekor!
Türkiye genelinde büyük çoğunluğunu arsa ve tarlaların oluşturduğu konut ...
Motorine bir zam daha kapıda!
Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan ...
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı
Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Döviz ...
 
İzmir’de 7 ayda 1645 şirket kapısına kilit vurdu!
TOBB’un açıkladığı Temmuz ayı verilerine göre İzmir’de 1 ayda 298 kuruluş ...
ABD'de tahvil faizleri 15 yılın zirvesinde!
ABD'de tahvil faizleri yükseliş eğilimini üst üste beşinci haftaya taşımaya ...
Memur-Sen'den 81 ilde eylem!
Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılını kapsayan toplu sözleşme ...
 
Fiyat denetimi: 11 bin 371 firmaya ceza!
Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı fiyat etiketi denetimlerinde bu yıl 11 bin ...
MB anketinde enflasyon ve dolar tahmini yükseldi!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), piyasa katılımcıları anketinde ...
Başkanlardan Yalçın Ata'ya ziyaret
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, beraberinde Bergama ve Dikili Oda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri