POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
19 Nisan 2019 Cuma - 15:48

Menemen Belediye Başkanı Aksoy'dan yaylım ateşi: Bu süreç arınma dönemi olacak!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Belediye Spor ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını söyledi. Belediyenin geçmiş dönem yönetimini topa tutan Başkan Aksoy, usulsüzlüklerle ilgili yasal yolla gerekenin yapılacağını kaydetti. Ayrıca Aksoy, Menemen Belediye Spor’da bulunan 176 adet taşınmazın geri alınacağını kaydetti. Aksoy, "Bu süreç Menemen için arınma dönemi olacak” diye konuştu.

Menemen Belediye Başkanı Aksoy dan yaylım ateşi: Bu süreç arınma dönemi olacak!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR -31 Mart yerel seçimlerinde Menemen Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Aksoy, Kubilay Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.  

Menemen Belediyesi’nin önceki dönem yönetimi hakkında çok sert çıkışlar yapan Başkan Aksoy, Menemen Belediye Spor Kulübü ile ilgili krize yönelik de konuştu.

Belediyede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Başkan Aksoy, isim vermeden Menemen Belediyesi Eski Başkanı Tahir Şahin’i hedef aldı.

Yapılan usulsüzlükler ile ilgili bilirkişi raporu olduğunu belirten Aksoy, belediye çalışanlarının maaşının ödenmediğine yönelik iddialara da yanıt verdi. Menemen Belediyesi’nde 31 Mart seçimlerine 3 gün kala usulsüz bir şekilde 284 işçi alındığını kaydeden Başkan Aksoy, söz konusu işçilerin 14-15’i haricinde hukuki sürecin başlatılacağını söyledi. Ayrıca Menemen Belediye Spor ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının alındığını açıkladı. Menemen Belediyesi’nin gerek ihale gerek kiralama usulüyle Menemen Belediye Spor’a geçen 176 adet taşınmazın geri alınacağını vurgulayan Başkan Aksoy, önceki yönetimin görevini kötüye kullandığını söyledi. 

FUTBOLCULARI DAVET ETTİM, GELMEDİLER!
Menemen Belediye Spor ile yaşanan krize yönelik açıklamalarda bulunan Aksoy Menemen Belediye Spor'un futbolcularını davet ettiğini ancak davete icabet etmediklerini ifade etti. Başkan Aksoy, “Adı Menemen Belediye spor ama başkanın davetine icabet etmiyor. Futbolcular davete gelmiyor, böyle bir şey olabilir mi? Davul başka yerde tokmak başka yerde olmaz. Bu sapı ve samanı ayıralım. Bir şahsın bir ailenin, hizmetkarı değildir" dedi.



MENEMEN’DE ARINMA DÖNEMİ OLACAK
Önümüzdeki süreçte Menemen’de arınma dönemi olacağını belirten Başkan Aksoy, belediye spor ile hukuki sürecin başlatıldığını da ifade ederek, “Bir defa net olarak söyleyelim. Menemen Belediye spor çalışanları Menemen Belediyesi'nin personelidir. Altını çizelim. Orada harcanan mazot Menemen'indir. Bu Menemen'indir. Benim personelim orada olacak. Personelimin yüzünü görmeyeceğim. Personele çalışalım dediğimde sıkıntı arz edecek. Böyle bir şey yok. 2 firma var tüm çalışmaları diğer tarafta ödemesi bir tarafta böyle bir şey olabilir mi? Bu hukuk dışıdır. Menemen Belediye personelinin Menemen Belediye Spor'da ne işi var? Bu suçtur. Bu suçun karşılığı neyse hukuken gerçekleştirilecektir. Tüm giderler Menemen Belediyesi'nde fakat Menemen Spor'un yönetimi farklı. İnsanlarla dalga geçer gibi, karşısındaki insanın aklını yok sayarak bir şeyler yapmak mümkün değil. Personeli toparlamak ve takip etmekle sorumluyuz. Önümüzdeki süreçte şunu net olarak söylemek istiyorum. Bu süreç Menemen için arınma dönemi olacak” diye konuştu.

176 ADET GAYRİMENKUL GERİ ALINACAK
Alacakları kararların hukuki ve yasal olacağını kaydeden Aksoy, “Menemen Belediyesi Sayıştay denetim raporu burada. Benim tarafımdan sağlaması yapılması için bilir kişi raporu getirdik ve bize teslim aldığımız belediyenin durumunu çıkarttı, sağlaması tutuyor. Tespitler doğru. Alacağımız kararlar hukuki ve yasal olmalı. Ben yaptım oldu değil, hukuk devleti anlayışıyla yöneteceğiz. Menemen'in, Menemen halkının 176 adet gayrimenkulü Menemen Belediye Spor'dadır. Menemen halkının mal varlığı Belediye Spor'dadır. Bu işi çözecek olan hukuk! Burada şahsi ve kişisel hiçbir şey yok. Halk bize, “benim malımı çaldırma benim paramı çaldırma” diye oy verdi. Biz bu hakkı kullanmak zorundayız. Menemen Belediyesi'ni 2 dönem sonra devralacak arkadaşımızın elini sıkarak hakkaniyetle teslim etmek gerekiyor. Hukuki yollarla bu gayrimenkuller geri alınacaktır. Bizler bir şehrin yöneticileri olarak bunu içimizde de hissettiğimiz için rasyonel davranmalıyız” açıklamasını yaptı.

5 MİLYON 300 BİN TL KİRA BEDELİ ÖDENMEMİŞ
Menemen Belediye Spor’da bulunan mülklerin kiralarının ödenmediğini söyleyen Başkan Aksoy, ödenmesi gereken kira bedelinin toplamda 5 milyon 300 bin TL olduğunu ifade etti. Aksoy, “Menemen Belediye Başkanı Menemen Spor'a gol attı' diyorlar. Böyle bir şey yok. Öyle bir şey yok. Belediyeler spora destek olur ama bu ayrı bir şey. Amaç nedir? Menemen Belediye Spor'un taraftarları var bakın burada. Bende tribünlerden gelen bir başkanım. Oraya gidildiğinde niçin gidiyorduk. Menemen halkına ait spor kulübü olmasından gidiyorduk, bir şahsa bir aileye ait olduğu için değil. Menemen Belediye Spor bizimdir, halkındır satılamaz. Buradaki mal varlıkları da yeniden Menemen'e kazandırılacak. Bir belediye spor anonim şirketi haline getirilirse o şahsın hegomanyası haline gelmiştir. Menemen Belediye Spor'a gönülden bağlı bir arkadaşınız olarak Ben önümüzdeki haftaki maçı Menemen Belediye Spor'un kazanması durumunda futbolcu başına 5 bin lirayı kendi cebimden çıkarıp vereceğim. Bunu Menemen Belediyesi adına yapamam, hukuki olmaz. Serdar Aksoy kardeşiniz olarak bunu yapacağım” dedi.

PERSONEL GİDERİ YÜZDE 38 OLMASI GEREKİRKEN YÜZDE 93’Ü  
Belediye’nin personel giderlerine ilişkin açıklama yapan Başkan Aksoy, “Sayıştay raporu olan şuanda belediye mevzuatında 2016 bir belediyenin çalışanlarına ayıracağı meblağ yüzde 30’dur. 2016’dan sonra yüzde 40’lara çıktı, Menemen Belediyesi için. Bakanlık izin verirse bu yüzdeyi aşabilirsiniz. Yoksa yasa belli. Aşarsanız belediye başkanına zimmet çıkar. Mahkemeye gidilir. Mahkeme ait paranın  buraya üşüşüz olduğuna zimmet çıkar ivedi şekilde, başkanlardan tahsis ediliyor. Bizim hem sayıştay hem bilirkişi raporunda oran şuan itibariyle yüzde 38’i civarında onlar personel giderleri yüzde 93’tür. Bu olay,  sen iş yapma, sadece çalışanların parasını öde demektir. Hacizler ipotekleri içeriye katmıyorum. İvedi şekilde bir karar vermemiz gerekiyordu. Bunla alakalı hukukçu arkadaşlarımızla da genel merkezimizle gereken görüşmeler yaptım, belli kararlar almak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı. 

SEÇİM 3 GÜN KALA 284 İŞÇİ ALINDI
Bir önceki Menemen Belediyesi yönetiminin görevini kötüye kullandığını belirten Aksoy, “28 Mart 2019 tarihinde Mali İdareler Seçimlerine 3 gün kala 284 tane geçici işçi alınıyor. Seçimlere üç gün kala. Herhangi bir şey söylemek istemiyorum. Kim imzaladı ise cezasını çekecek. Bunun etik tarafı ve belediyeye getirdiği yükü hepimiz biliyoruz. Hepsini sizin anlayışınıza bırakıyoruz. Yüzde 40 oranı aşılması ile kanuni faizi ile birlikte belediye başkanından tahsil edilir maddesi var. Bahsi geçen kanunların amir hükümler uyarınca 6098 sayılı kanun değerlendirildiğinde 28 Mart 2019 tarihinde işe giren insanlar hakkında Sayıştay ve Bilirkişinin de raporları mevcuttur. Esas olan nokta şudur; belediye hizmet etmekle yükümlüdür. Hizmet veremediği noktada belediye, belediye değildir. 300 kişilik yere bin 300 kişi koyarsanız siz belediyecilik yapmıyorsunuz demektir. Burada zimmet ve hukuka aykırılık var. Zimmet ve görevi kötüye kullanmak ile ilgili hukuki olarak kendilerine yaptırım çıkacaktır. 14-15 kişi 284 kişinin içine katılmasından dolayı işlem yapıyoruz. 2-3 yıldır çalışıyorlar. O arkadaşlar çalışmalarına devam edecektir” diye konuştu.

MAAŞ SORUSUNA YANIT 
Son olarak Eski Başkan Şahin'in belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmediği iddiasına yönelik soruyu yanıtlayan Başkan Aksoy, "Maaşlar kendi döneminde ne kadar ödeniyorsa o kadar ödeme yaptık. Ödemiyorsak kendi de ödemiyordur. Maaşlar düşürülmedi. Seçimlerde aday gösterilmeyen kişinin o saatten sonra karar alıyor olması siyasi etiğe uymaz. Orada 2 bin 200 TL olan para aday gösterilmedikten sonra sendikayla anlaşma gereği net 6 bin TL’ye çıkıyor, şunu bunu koy 8 bin TL’ye çıkıyor. Amaç ne? Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.  Bugün yeni alacağımız bir işçinin maliyeti 8 bin küsur! Madem kendisi niye vermedi? Arttırılmasına rağmen verilmedi" dedi.

 
Çiğli'de futbolculara Başkan Gümrükçü morali
 
CHP'de Genel Merkez'den belediyelere 10 temel ilke
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül İzmir'de dayılarını ziyarete geldi, o soruyu yanıtsız bıraktı!
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dayılarını ziyaret için geldiği İzmir'de, ...
Yıldırım: Çalışanlara şüpheli gibi davranmamalı
Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun veri genelgesiyle ilgili bir açıklama ...
Erdoğan: Seçim tartışmalarını geride bırakmalıyız
Twitter'dan açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim tartışmalarını ...
 
Yücel'den Çiğli'ye ziyaret: Birlik mesajları
CHP İl Başkanı Yücel önce CHP Çiğli İlçe Örgütüne ardından Çiğli Belediye ...
MHP İzmir'de 'Hasan Tahsin' çağrısı!
İzmirli Tarih Araştırmacısı Yazar Yaşar Aksoy’un tarihi belgelerle Şehit ...
Beko'dan o tahliyeye sert tepki: 301 canı katletti, 1 işçi için 6 gün yatıp çıktı!
CHP İzmir Milletvekili Beko, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin ...
 
CHP'li Sertel o iddiayı Meclis'e taşıdı
Sertel, Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım’ın, “92 bin ...
AK Partili Baran engellilere umut oldu
AK Parti'den Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen ve İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Polat Bakan Kurum'a o yangını sordu!
CHP’li Polat, İzmir’in Foça İlçesi’nin Ilıpınar köyündeki cüruf ve termik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri