POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
26 Şubat 2018 Pazartesi - 14:13

Menemen Stadı’nda isim krizi, Başkan Şahin’den net mesaj: Halkın gönlünden silemezsiniz!

İlçede geride kalan yılın Kasım ayında açılan ve Belediye Başkanı Tahir Şahin’in adı verilen statta isim krizi çıktı. Bakanlığa ait Menemen Stadı’nda Tahir Şahin ismi kaldırıldı. Sorunun basit bir prosedür eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Şahin, “Tahir Şahin’in ismini tabeladan silebilirsiniz ama halkın gönlünden silemezsiniz. Silemeyeceksiniz” dedi.

Menemen Stadı’nda isim krizi, Başkan Şahin’den net mesaj: Halkın gönlünden silemezsiniz!

GERÇEKİZMİR – Menemen Belediyespor’un maçlarını oynadığı ve yenilenerek geride kalan yılın Kasım ayında açılan ilçe stadında isim krizi çıktı.

Belediyenin kendi imkanlarıyla kapasitesini 5 bine çıkararak tribünlerini tamamen yenilediği stada meclis kararıyla Başkan Tahir Şahin’in adı verilmişti.



Aynı zamanda kulübün Onursal Başkanı olan Şahin’in adı stattan kaldırılması kararı çıktı. AK Parti İzmir Eski Milletvekili Rıfat Sait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Valiliği ve İl Spor Müdürlüğü'nün devreye girerek stattan Tahir Şahin’in ismini kaldırdığını duyurdu. Stadın adının Menemen Şehir Stadı olarak değiştirildiğini bildirildi. 



İsminin kaldırılmasının ardından Gerçekizmir’e konuşan Menemen Belediye Başkanı Şahin konunun kaynağının bir prosedür eksikliği olduğunun altını çizerken, çok önemli mesajlar verdi.

AK Parti İzmir Eski Milletvekili Rıfat Sait ile AK Parti İlçe Başkanı Mithat Çetin’in tabeladaki ismi ‘falçatayla sökerek’ kendilerini küçük düşürdüklerini ifade eden Başkan Şahin, “Tahir Şahin’in ismini tabeladan silebilirsiniz ama bir birey halkın gönlünden silemezsiniz. Silemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Menemen Belediye Başkanı Şahin şunları söyledi:
Tahir Şahin bu ilçeye 20 yıla yakındır önemli hizmetleri olmuş bir siyasetçi, bir başkan. Aynı zamanda görev yaptığı süreç içinde de ilçeye ne kadar katkısı varsa aynı eş değerde spora ve sporun her branşına katkı koymuş siyasetçi ve spor adamıdır.

İzmir’de son 3-5 yılda stat sorunu her kademede tartışılırken, kent bu konuda stat fakiriyken Tahir Şahin Menemen’e kendi ölçeğinde hükümetten ve Büyükşehir’den tek kuruş almadan Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ın Galatasaray’ın stadı gibi bir stadı kazandırmıştır.

Bizim bu kadar gayret ve katkılarımız karşısında duyarsız kalmayan CHP Grubu meclise bir önerge vererek stadın isminin Tahir Şahin olmasını gündeme getirdi. Belediye Meclisi de CHP Grubu ve MHP Grubu’nun tam AK Parti‘nin de 3 üyesinin ‘evet’iyle stadın ismi Tahir Şahin olarak değiştirildi.

PROSEDÜR EKSİKLİĞİ
Ancak bir bilgi eksikliğinden dolayı böyle isim konmaların Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü onayı ve Bakanlık onayı gerektiği hasıl oldu. Biz de buna istinaden meclis kararını ek tutarak valilik kanalıyla Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne başvurumuzu yaptık. Bu başvuru neticesinde Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, ‘Tahir Şahin kimdir, nedir,  ne değildir’ açıklamaları olmadığı için yani ‘Tahir Şahin’in ben kim ne olduğunu ne olmadığını bilmiyorum açılımını yapın’ gerekçesiyle isim reddedildi ve prosedürleri tamamlayın yanıtını verdi.

KENDİLERİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜLER!
Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bize bu yazı tebliğ edilmeden bu ismin acilen stattan indirilmek istenmesinden dolayı geçmiş dönem vekillik yaptığını sanan bir zatı muhterem ile AK Parti İlçe Başkanı stada gelerek ismi kaldırmak istedi. Bizim de tavrımız ‘Acele etmeyin. Prosedürleri tamamlarız. Gerekirse ismi kaldırırız yanıt gelene kadar’ dememize karşın ne yazık ki hırsları akıllarının önüne geçmiş isimler falçatayla ismi tabeladan keserek kendini küçük düşürmüştür.

HALKIN GÖNLÜNDEN SİLEMEZSİNİZ  
Kamuoyu bunu tamamen siyasal olarak algılamakta. İki kişinin şahsi hırsları yüzünden karşı siyasal kurumu suçlayamamam. Ama ne yazık ki kurumları da bireyler yönettiği için sanki tamamen konu siyasal bir konuymuş gibi sokakta algılanıyor. Bu konunun siyasal bir algı olarak yaratılmamasını temenni ediyorum. Tahir Şahin’le bu kadar uğraşmak isteyen kişiler yürekleri yetiyorsa 2019’da gelsinler karşıma aday olsunlar. O zaman vatandaşın vereceği her karara saygı duymak zorunda olacaklarını göreceklerdir. Hele hele futbol takımımızın şampiyonlukta önemli bir süreç yaşadığı dönemde takımın motivasyonunu kaçırtmak adına yanlış işler bunlar ‘Aman bu takım şampiyon olmasın. Şampiyon olursa Tahir Şahin’e artı yazar fesatlığıyla’ gülünç duruma düşmüşlerdir. Tahir Şahin’in ismini tabeladan silebilirsiniz ama halkın gönlünden silemezsiniz. Silemeyeceksiniz. Ne yaparlarsa yapsınlar, kıskansınlar Tahir Şahin onlara kıskançlık örneği göstermeyecektir. Bizim derdimiz Menemen şampiyon olsun. Menemen en iyi hizmeti alsın. Burası Menemen Belediyesi’ne ait değilken hiçbir tahsis kararı almadan burayı yapma cesareti gösterenlere bu yapılmamalıydı. Kimseye kızgın değilim. Ancak üzüntülü olduğumu da söylemeliyim."

 
Erdoğan-Macron görüşmesi: Masada Suriye
 
Umutlar bitiyor, Kaf-Kaf kahroluyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çaylak 26 Şubat 2018 Pazartesi 17:26

Büyük insanlar fikirlerle küçük insanlarda kişilerle uğraşırmış. Tıpkı 20 yılını menemene adamış ve ilçesinde sembol olmuş başkab Tahir ŞAHİN''le

Yorumu oyla      0      0  
Ismet karagüz 26 Şubat 2018 Pazartesi 16:39

Menemene 4 dönem belediye başkanı secilen ve bunca hizmet eden haalkin % 90 inin kalbine taht kuran bir belediye baskaninin ismini menemen sehir stadina TAHIR ŞAHIN STATYUMU ismini koyulmasini çok goren akp menemen ilçe baskanin yapilan hizmetleri gormemezlikten gelmesini kiniyorum menemende ikamet eden halk sagi solu tahir sahin baskanimin hizmetlerini taktir ile karsilarken akp ilce baskani destek vermesi gerekirken kostek olmasina anlam veremedim biz halk olarak iyinin guzelin caliskanin durustun hizmet eden bir belediye baskaninin yanindayiz bu yapıtiginiz size ve akp partisine artı getirmediği gibi eksi getireceğinden emin olun sayın ilçe baskani

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de satranç heyecanı
Gaziemir Belediyesi Satranç Turnuvası’na katılan 320 satranççı 5 grupta ...
Sporla gelişen kent: Konak
İzmir’in kalbi Konak’ta halkın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına ...
'Hocalı Şehitleri' için anlamlı etkinlik
Kaybedilen 613 kişinin anılacağı etkinlik çerçevesinde, Karşıyaka’daki ...
 
Narlıdere'de büyük satranç şöleni
Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi ile Türkiye Satranç Federasyonu ...
'İstihdam mutfağı'nda mezuniyet heyecanı
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi İkinci Dönem mezunlarını verdi. Aşçılık, ...
Can dostlara hizmette öncü belediye Bornova!
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verilerine göre hayvan sahiplendirme, ...
 
Buca'da 23 bin 400 çocuk tiyatroyla tanıştı
Buca sokaklarında yaklaşık 4 yıldır gezen Çadır Tiyatrosu, sanatı çocukların ...
Bayraklı'da kurslara başvuru yağmuru!
Bayraklı Belediyesi'nin 24 branşta açtığı ücretsiz kurslar yoğun ilgi ...
İzmir'in köylerinde yeni moda: Alaçık
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin köylerde düğün, taziye, pazar, yemek daveti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri