POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
21 Haziran 2019 Cuma - 09:14

Menemen'de bir ilk... Halk meclisi: Vatandaş sordu, başkan yanıtladı

Menemen Belediye Başkanı Aksoy bir ilki hayata geçirdi ve halk meclisi buluşmasına imza attı. Vatandaşların sorun, talep ve görüşlerini dinleyen Aksoy, programı “Her şey çok güzel olacak! Menemen için de, İzmir için de, Türkiye için de” diyerek kapattı. Öte yandan Halk meclisi üyelerinin 22-28 Temmuz arasındaki bir haftalık süreçte her mahalleye sandık kurularak seçileceği kararlaştırıldı.

Menemen de bir ilk... Halk meclisi: Vatandaş sordu, başkan yanıtladı

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Menemen Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Aksoy, seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan halk meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Menemen Cumhuriyet Meydanı’na gerçekleşen ilk halk meclisi buluşmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Oturumun başlangıcında iki aylık görev süresi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aksoy, önümüzdeki süreçte yapacağı projeleri de anlattı. Ardından ise vatandaşların taleplerini ve sorunlarını dinleyen Aksoy, halk meclisinin nasıl oluşturulacağına yönelik vatandaşların görüşlerini de aldı. Halk meclisi üyelerinin 22-28 Temmuz arasındaki bir haftalık süreçte her mahalleye sandık kurularak seçileceği kararlaştırıldı. Buna göre, her mahalleden; 1 kadın, 1 erkek, 1 genç halk meclisinde temsilci olmak için seçilecek. Ayrıca sivil toplum kuruluşları da halk meclislerine temsilci gönderebilecek.  Başkan Aksoy, oturumu Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun seçim sloganıyla kapattı. Aksoy, “Her şey çok güzel olacak!  Menemen için de,  İzmir için de, Türkiye için de” dedi.

HALK MECLİSİ; HEM YETKİNİN  HALKA VERİLMESİ, HEM DE TOPLUMSAL KARDEŞLİK PROJESİDİR!
Programın açılış konuşmasını yapan Aksoy, halk meclisinin önemine vurgu yaparak, “Halk meclisiyle birlikte biz Menemen’de yönetim tarzını, anlayışını olduğu gibi değiştiriyoruz. Menemen siyasetinin paradigmasını değiştiriyoruz. Bunun iki temel gerekçesi var; Birincisi, şuanda yaptığım gibi halkına hesap veren bir belediye başkanı olması… Bundan sonra her ay halk meclisini toplayacağız, Menemenlilere hesap vereceğiz, siz de hesap soracaksınız. Kapalı kapılar arkasında değil, her şey herkesin gözünün önünde cereyan edecek, kaçak göçek yok. İkincisi ise; Menemen gibi 200 bin nüfuslu farklı kimliklerin, renklerin olduğu bir şehrin tamamını halk meclisinde var etmemiz gerekiyor. Köyümüzden gelen Yörük ile Asarlıktan gelen bir Kürt arkadaşımız yan yana olsun. Bir süre sonra o halk meclisindeki farklı renkler, farklı kimlikler şunu anlayacak ki; hepimizin sorunu aynı. Böylece ortaklaşmaya gitmiş olacağız. Halk meclisi; sözün, yetkinin hem halka verilmesi iken hem de toplumsal kardeşlik projesidir” diye konuştu.

VATANDAŞ SORDU, BAŞKAN AKSOY YANITLADI!
Başkan Aksoy, vatandaşların sorunlarını da yanıtladı. Vatandaş ile Başkan Aksoy arasında gerçekleşen diyaloglardan bazıları ise şöyle:

Vatandaştan tarım arazilerindekileri yapılaşma sorunu ve tarım arazilerini koruma ile ilgili gelen soruya yanıt veren Aksoy, “ Biz bunu seçim vaatlerimizde de söyledik. Birinci derecede tarım arazileri imara açılmayacak dedik ve bunun gereğini yerine getiriyoruz” dedi.

Muhtarların istediği zaman kurum ve kuruluşlarla görüşebildiği gerekçesiyle halk meclislerinde olmamaları gerektiği yönünde görüşlerin gelmesiyle, muhtarların halk meclisinde olup olmaması ile ilgili oylama yapıldı. İlk başta muhtarların halk meclisinde olmaması oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak, oturum sonundaki değerlendirmelerin ardından muhtarların halk meclisine katılıp katılmaması hakkında halk meclisi üyelerinin seçiminden sonraki ilk toplantıda konunun bir kez daha görüşülmesi kanaatine varıldı.

Vatandaşlardan biri, halk meclisinin oluşturulması yerine kent konseyinin işlevsel hale getirilmesini savunarak, “Halk meclislerinin yasal dayanağı yok. Bunun yerine kent konseylerini işlevselleştirelim. Kent konseylerinin eskisi gibi etkin şekilde çalıştırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yasal dayanağı da mevcut” ifadelerini kullandı. Başkan Aksoy ise, Kent konseylerinin üyeleri daha çok şehirlerin seçkin bürokratik bir kişi olabiliyor ama bir çiftçi ya da işçi arkadaşımızın kent konseyinde olması mümkün değil. Kent konseyleri belediye başkanlarının egemenliğinde olan yerler… Kent konseyleri bugüne kadar işler pozisyonda olsaydı işlerdi” yanıtını verdi. Vatandaşın kent konseylerini nasıl işler hale getirdiğinize bağlı, çok faydalı olan kent konseyleri de var diyerek tepki göstermesi üzerine halk meclisi olup olmaması yönünde oylama yapıldı. Oylama sonucunda halk meclisinin oluşturulması kararı alındı.

Meclisin yasal dayanağı olması gerektiğini savunan bir vatandaş da,”Bunun mutlaka bir mevzuatı olmak zorunda… Burada oldubittiye getirmeye çalışmayalım, bir yönetmeliği oluşturulsun” dedi. Başkan Aksoy da, “Oldubittiye getirmiş olsaydık bugün burada olmazdık. Aksoy, ayrıca halk meclisinin hukuksal altyapısının olmayışı ile ilgili, “ Bunun hukuksal altyapısı yok ancak bu ülkeyi kurtaranlarda, hangi ülkede olursa olsun devrim yapıldıysa, hiçbirinin hukuksal altyapısı yoktu! Halk karar verdi, halk yaptı, biz de yine halk karar versin, halk yapsın istiyoruz” cevabını verdi.

Vatandaşlardan biri su ücretleriyle ilgili problemi olduğuna dikkat çekerek, “Suya para vermek zoruma gidiyor. Atık suya para veriyorum, içtiğim suya para veriyorum. Bununla ilgili proje üretebiliriz” şeklinde konuştu. Başkan Aksoy, belediye olarak sıfır atık projesi yapacaklarını belirterek, “Sıfır atık projesi bugüne kadar bir şirkete veriliyordu, bununla ilgili neredeyse ihale bile yok. Biz bunu hiçbir şekilde hiçbir firmaya vermeyeceğiz. Birilerinin bu işten Rant sağlamasını da istemiyoruz. Sıfır atık projesini belediye olarak bizzat biz yapacağız” açıklamasında bulundu.

 
Karabağlar'da engelli rampalarına sıkı denetim
 
Bornova'da hurda araç sorununa son: Anjiyo projesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da engelli rampalarına sıkı denetim
Karabağlar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan imar yapılarında, ...
Bayraklılı kursiyerlerden yıl sonu resitali!
Bayraklı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açılan kurslara ...
Foça'nın içme suyu hattı komple yenilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’nın içme suyu hattını ...
 
Karşıyaka’da yoga buluşması
Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir’deki Tay Park’ta ‘21 Haziran Dünya Yoga ...
Başkan Soyer Avrupa'ya anlattı: Genç işsizliğe 3 temel formül
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brüksel’de Avrupa Bölgeler Komitesi ...
Narlıdere'de etiket hilesine zabıta engeli!
Narlıdere Belediyesi, denetimlerine hız verdi. Pazaryerindeki tezgahları ...
 
Buca'da can dostlara 'yaşam' desteği!
Buca Belediyesi can dostumuz sokak hayvanlarına çok yönlü desteğini arttırarak ...
Başkan İduğ'dan özel sporcu Selin'e özel sürpriz
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Konaklı kadınlar hünerlerini sergiledi
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde 2018-2019 yılı eğitim öğretim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri