POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
19 Eylül 2022 Pazartesi - 12:36

Menemen'de gazilerin günü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin 101’inci yıl dönümü ve 'Gaziler Günü' nedeniyle Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Menemen de gazilerin günü

Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Menemen Şube Başkanlığı’nın çelenk koyması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 

Törene, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Garnizon Komutanı Albay Ahmet Fatih Oğuz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Menemen Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Koşik, siyasi parti temsilcileri, gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Koşik, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yurdun her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihe altın sayfalar yazdıran gazilere, bu güzel vatanı, şanlı bayrağı, bağımsızlık ve özgürlüğü borçlu olduklarını söyledi.

Koşik, bu vatan için toprağa düşen tüm şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti. Tören, çekilen toplu hatıra fotoğrafları ile son buldu. 

Öte yandan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin 101’inci yıl dönümü ve 'Gaziler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Pehlivan, “Aziz milletimizin tarihi, vatan uğurda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin destanlarıyla doludur. "Ölürsek şehit, kalırsak gazi" diyerek çıkılan savaş meydanları, kahraman Mehmetçiğimizin nice zafer ve mücadeleleriyle anılmaktadır.

Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı ve Mareşal rütbesini vermesi de, milletimizin nazarındaki saygınlığını en güzel şekilde anlatmakta ve duygularını en güzel şekilde yansıtmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar yanınızda olduğumuz gibi, bugünden sonra da imkânlarımız ölçüsünde yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum” dedi. 

 
Narlıdere'de Gaziler Günü kutlaması
 
CHP'de 16 başkanla saha mesaisi: 4. durak o ilçe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de Gaziler Günü kutlaması
Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' ...
Gaziemir'de kurs kayıtları start aldı
Gaziemir Belediyesi’nin 2022-2023 kış dönemi kurslarına kayıtlar 19 Eylül ...
Karşıyaka'da Gaziler Günü kutlaması
Karşıyaka’da, 19 Eylül Gaziler Günü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ...
 
İzmir yine tarihe not düştü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18'incisini düzenlediği “Tarihe Saygı ...
Konak’ta hizmet atağı: Batur yerinde inceledi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin Fen İşleri ile Park ve ...
Bornova’da birlik ve dayanışma buluşması
Bornova protokolü Belkahve’deki Ata Evi’nde biraraya geldi. Bornovalı ...
 
Kınık'ta coğrafi tescil gururu!
İzmir'in Kınık İlçesi'nde düzenlenen 6. Hasat Festivalinin son gününde ...
Torbalı’da Keşkek Festivali coşkusu
Bardacık inciri ve börülce festivalleri ile kırsal mahallelerin kalkınmasına ...
Kınık'ın kuru domatesine coğrafi tescil!
İzmir'in Kınık İlçesi'nde düzenlenen 6. Hasat Festivalinin son gününde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri