POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
7 Aralık 2020 Pazartesi - 17:46

Menemen'de seçim sonrası ilk meclis: Hangi kararlar alındı?

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Karakurt’un seçilmesinin ardından ilk meclis toplantısı yapıldı. Encümene 2 üye seçimi gerçekleşirken komisyonlar için de oylamalar yapıldı. Oturumu yöneten Karakurt, “Önemli olan Menemen için çalışmaktır. Kapım herkese açık! Hangi partiden olursa olsun kapım hepinize açık. Lütfen önerilerinizi, eleştirilerini iletmenizi rica ediyorum” dedi.

Menemen de seçim sonrası ilk meclis: Hangi kararlar alındı?

GERÇEKİZMİR- Menemen Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt idaresinde gerçekleşti. Karakurt’un başkanlık koltuğunda oturduktan sonra yönettiği ilk meclis toplantısı olan buluşmada önemli kararlar alındı.

Oturumun başında konuşma yapan Karakurt, “Olağanüstü bir süreç yaşadık. Üzüldük, diliyorum önümüzdeki süreçte birlikte adil bir süreç yürütürüz” mesajı verdi.

İstifalar nedeniyle encümene 2 üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimde 9 boş oy kullanıldı. CHP’li Özgül Metin ve Çağlar Gülez 15 oy alarak geride kalan sürede encümende görev yapmak için seçildi.

Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonuna İhsan Perçin, Engelsiz Menemen Komisyonuna Düzgün Küçük ve Hukuk Komisyonu Nursel Katipoğlu seçildi.

Öte yandan belediye bünyesinde olan Meta-Su ve Menaş şirketlerinin yönetim kurullarını ilgilendiren bir karar da alındı. Şirketlerin belediyeyi temsil yetkisi Karakurt’a verildi.

KAPIM HERKESE AÇIK!
Toplantı sonunda bir kez daha söz alan Karakurt, “Umarım bundan sonraki süreçte her ne olursa olsun birlik içinde oluruz. Önemli olan odur. Ben hiçbir zaman meslek hayatımda, aile hayatımda kimseye ayrıcalık yapmadım. Menemen adına hep birlikte görev yapacağız. Bu görev geçici bir görev! Önemli olan Menemen için çalışmaktır. Kapım herkese açık! Hangi partiden olursa olsun kapım hepinize açık. Lütfen önerilerinizi, eleştirilerini iletmenizi rica ediyorum” dedi.

BİZE SÖZ HAKKI VERİN, SÖZÜMÜZÜ KESENLERİN SONUNU GÖRDÜK!
AK Partili Meclis Üyesi Selahattin Yeşilkaya, söz aldı ve geçmiş aylarda gerçekleşen bazı davranışlara eleştiri getirdi. Yeşilkaya, “Başkanım birlikte yönetelim. Bize kızmayın. Bize söz verin. Sözümüzü kesenlerin sonunu görüyoruz. Ben üzüldüm. Lütfen bize anlayışlı olun” çıkışında bulundu.

BU KOLTUKLAR KİMSENİN DEĞİL
Karakurt da, “Burası, bu koltuklar hiç kimsenin değil. 31 arkadaşımın da eşit söz hakkı var. Ben hukukçuyum, adil olacağıma inanın. Konuşmaların saygı çerçevesinde olacağına inanıyorum. Hiçbir kısıtlama olacağına inanmıyorum. Eleştiriler bize katkı sağlayacaktır” dedi.  

TEK BİR KİŞİYİ HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARMAMAK İÇİN HASSAS DAVRANIYORUZ
Bankamatik personellerle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Karakurt, “Bir tek kişiyi haksız yere işten çıkarırsak yanlış yaparız, aynı şekilde bir tek kişinin hak etmeden görevde olmasına müsaade etmeyeceğiz. Çok hassas bir şekilde çalışıyoruz ve süreci yürütüyoruz. Neticeyi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.  

MENEMEN HİZMET BEKLİYOR
CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri koronavirüs pandemisi üzerinden karşı karşıya gelince Karakurt, “Menemen’in o kadar çok sorunu var ki, Menemen o kadar hizmet bekliyor ki ne olur enerjimizi ilçemiz için harcayalım. Genel politikayı da konuşuruz ama enerjimizi Menemen için kullanalım” dedi.

MAAŞLAR SORUNU ÇÖZÜLECEKTİR, EMEK EN YÜCE DEĞERDİR!
Belediyenin mali yapısı üzerinden gelen soruyu yanıtlayan Karakurt, “ Maaşlar konusu en kısa sürede çözülüyor. Cuma günü hesaplara para yatırıldı, az önce de hesaplara geçtiğinin bilgisini aldık. En büyük hassasiyetimdir, emek en yüce değerdir. Maaşlar sorunu çözülecektir” diye konuştu.  

 
Büyükşehir can dostları unutmadı
 
Aksoy'un tutukluluğuna itiraz reddedildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir can dostları unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle hafta sonu iki günlük sokağa ...
Büyükşehir'den evsizlere ikinci yuva
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak ...
Soyer, yeni başkan vekili seçilen Karakurt'u ağırladı
Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
İzmir’e alternatif su hattı geliyor!
İzmir’in metropol ilçelerinde su ihtiyacının bir kısmının Gördes Barajı’ndan ...
Hasret sona eriyor, Çiğli denizle buluşuyor
Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Aliağa Tarımsal ...
Karşıyaka Belediyesi’nden Aralık söyleşileri
Karşıyaka Belediyesi, Aralık ayında da uzman konuklarıyla güncel konuları işleyecek. 
 
3 ilçe 2022'de hızlı trenle tanışacak
AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinde ...
Efes Selçuk'ta uzaktan eğitim artık daha yakın
Efes Selçuk Belediyesi’nin uzaktan eğitime destek vermek amacıyla başlattığı ...
Havra Sokağı'nda hafta sonu mesaisi
Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi dokusu ve hareketli yapısıyla kentin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri