POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
18 Şubat 2020 Salı - 08:18

Menemen öğrenci kenti oluyor!

Menemen Belediyesi’ne ait Kubilay Kültür Merkezi’nin, İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Karara ilişkin konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Menemen artık bir öğrenci kenti olarak anılacak” dedi.

Menemen öğrenci kenti oluyor!

Açılışı geçen yıl yapılan Kubilay Kültür Merkezi, Menemen Belediye Meclisi’nde alınan kararla Bakırçay Üniversitesi’ne tahsis edildi. Başkan Serdar Aksoy yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında oybirliğiyle alınan karara göre merkez, 25 yıl boyunca Bakırçay Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından kullanılacak. Menemen’in öğrenci kenti olması yolunda tarihi bir karar alındığını belirten Başkan Serdar Aksoy, “Meclisteki tüm siyasi parti gruplarına teşekkür ediyorum. Bu tarihi bir karardır ve tüm partilerin bunda imzası vardır. Menemen’in öğrenci kenti olması noktasında çok önemli bir karar! Yeni açılacak fakültelerle 2 bin 500 öğrencinin ilçemize gelmesini planlıyoruz. Bin 500 kadar da ilçemizde vardı… Toplam 4 bin öğrenci olmuş olacak ve Menemen artık bir öğrenci kenti olarak anılacak. Bu tarihi karar ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

REKTÖRDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR
Toplantıya katılarak sunum yapan Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berkçay ise, “İlçemiz, kentimiz ve ülkemiz adına bile önemli bir güne şahitlik ediyoruz. Bakırçay Üniversitesi olarak kentin kuzeyine katkıda bulunmak üzere iki faaliyet başlatalım istedik. Bölgede hayvancılık ve tarım alanında ciddi faaliyetler yürütülmesi nedeniyle iki fakülte kazandırmak istedik. Ancak ekonomik olarak bizim çözümleme şansımız yoktu. İşbirliği yaparak uygun bina tesis edilirse iki fakülte kazandırabiliriz dedik. Menemen Belediyesi, teklifin meclise getirileceğini ve uygun görülmesi halinde merkezin tahsis edilebileceğini söyledi. Bu binada iki fakülte açarak hem ekonomik hem sosyokültürel alanda bir yapılanmayı size ve Menemen’e kazandırmak istiyoruz. Ülkemizin özlendiği bir tablo ile tüm siyasi parti gruplarının oy birliği ile merkez üniversitemize tahsis edildi. Herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ALANI DAHA DA GENİŞLETELİM!
Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Melih Damar da, “Tıp fakültesi öğrencilerini de buraya alacak adımlar atalım. Binalar terk edilmiş duruyor. Kültür merkezi, bir üniversite bölümü için küçük. Daha da geliştirelim. Biz de çalışalım. Daha iyi hizmet için farklı alanlar bulalım. Tıp fakültesi öğrencilerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gidiyor onları buraya getirelim. Çalışmalarımız genişleyerek devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ise, şunları söyledi: “Menemen için çok önemli bir kararı alan bu meclisin üyesi olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Menemen avantajlar dünyasının merkezi gibidir. Tarıma dayalı sanayi, bacasız sanayi, öğrenci kenti... Menemen bunlar için çok elverişlidir. Menemen’in merkezine yüksekokul ve fakülteler gelecek olması sosyokültürel gelişimi açısından lokomotif etkisi yaratacaktır.” 

 
Hurdacılık yapan iki aile arasında kavga: 4 yaralı, 5 gözaltı
 
Muhtarlar zirvesi: Başkan Soyer Bergama'ya projeleri anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O belediye önünde memurlardan 'TİS' isyanı!
Gaziemir Belediyesinde çalışan memurlar, geçen yıl imzalanan toplu sözleşmesinin ...
Bayraklı da Masal Evi’ne kavuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki ikinci Masal Evi’ni Bayraklı’da ...
Başkan Gümrükçü ikinci kez Elazığ'da!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, çadır kentlerde yaşayan depremzedelerin ...
 
Hayko Cepkin Selçuklu gençlerle buluşuyor
Efes Selçuk’un fahri hemşehrisi Hayko Cepkin 19 Şubat Çarşamba günü saat ...
Mumcu kent konseyi başkanlığına aday!
Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu 29 Şubat’ ta yapılacak İzmir Kent ...
İzmir İktisat Kongresi 97 yaşında!
İzmir İktisat Kongresi’nin 97. yıldönümü törenle kutlandı. Törende konuşan ...
 
Kritik bağlantı yolunda işlem tamam: 21 günde açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Mithatpaşa Caddesi’ni ...
Buca’nın genç beyinleriyle 'engelsiz' zirve!
Hayata geçireceği projeleri ortak akılla planlayan Buca Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’da geleceğin judocuları yetişiyor
Karşıyaka Belediyesi, ücretsiz judo kursu düzenliyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri