POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
12 Kasım 2022 Cumartesi - 10:50

Mücadelesiyle 'umut' oldu, hayata tutundu!

İzmir'de, down sendromlu dünyaya gelen ve iki kez açık kalp ameliyatı geçirdikten sonra kalp piliyle yaşamını sürdüren Umut Kızıl'a (8) lösemi teşhisi konuldu. Uzun süre kemoterapi gören ve fiziksel engel olmamasına rağmen yürümeyi bırakan Umut, yaşadığı zorlu süreçlere rağmen pes etmedi. Umut, verdiği mücadeleden galip çıkarak, lösemiyi atlattı.

Mücadelesiyle  umut  oldu, hayata tutundu!

İzmir'de, down sendromlu dünyaya gelen ve iki kez açık kalp ameliyatı geçirdikten sonra kalp piliyle yaşamını sürdüren Umut Kızıl'a (8) lösemi teşhisi konuldu. Uzun süre kemoterapi gören ve fiziksel engel olmamasına rağmen yürümeyi bırakan Umut, yaşadığı zorlu süreçlere rağmen pes etmedi. Umut, verdiği mücadeleden galip çıkarak, lösemiyi atlattı. Mucizeyi yaşadıklarını anlatan anne Hüsnügül Kızıl (36), "Umut doğduğu günden beri onu yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Doktorlar hep 'Bu geceyi bile çıkarmayabilir' dedi ama Umut hayata tutundu" dedi.

İzmir'de ev kadını olan Hüsnügül Kızıl ve oğlunun sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan Nusret Kızıl'ın (36) Adem (3) ve Navaf Ali'den (5) önce en büyük çocukları olan Umut'un down sendromlu olduğu anlaşıldı. Yaklaşık 3 ay boyunca kuvözde kalan Umut, kalbiyle ilgili sorun yaşamaya başladı. Umut, 6 aylıkken Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde açık kalp ameliyatına alındı. Umut'un ailesi, oğulları 8 yaşına geldiğinde vücudunda meydana gelen morlukları fark edip, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde Umut'a lösemi teşhisi konuldu. Yaklaşık 7 ay boyunca kemoterapi tedavisi gören Umut, fiziksel engel olmamasına rağmen yürümeyi bıraktı. Daha sonra Umut'un kalp sorunları yeniden nüksetti ve bir kez daha açık kalp ameliyatı oldu. Şimdi ise kalp piliyle yaşamını sürdüren Umut, tüm bu mücadeleye ve zorlu süreçlere rağmen hayata tutunmayı başararak, lösemiyi yendi.

'KONUŞMAMAYA VE YÜRÜMEMEYE BAŞLADI'

Umut'un doğduğu günden bu yana büyük sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini ve her gün oğlunu kaybetme korkusuyla yaşadığını dile getiren anne Kızıl, şunları söyledi: 

"Umut down sendromlu olarak dünyaya geldi. Çok zor bir süreç geçirdik. 3 ay boyunca kuvözde kaldı. Daha sonra kalp sorunları başladı. Umut acilen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde açık kalp ameliyatına alındı. Henüz 6 aylıkken kalp ameliyatı oldu. 1,5 sene cihaza bağlı yaşadı. 4 yıl kalp sorunlarıyla mücadele etmekle geçti. Çok şükür toparlandı, derken bu sefer lösemiyle karşılaştık. Tam 8 yaşını doldurduktan sonra bu hastalığı öğrendik. Umut çok halsizdi. Vücudunda morluklar oluşmaya başladı. Yapılan testler sonucunda Ege Üniversitesi Hastanesi'nde lösemi teşhisi kondu. 6-7 ay boyunca sıvı olarak kemoterapi aldı. Daha sonra kalp rahatsızlığı yeniden nüksetti. Yaklaşık 2 ay önce yeniden açık kalp ameliyatı oldu. Şimdi kalbinde pil ile yaşıyor. Umut bebekliğinden beri gördüğü ilaçlar ve kemoterapiler yüzünden yürümeyi bıraktı. Doktorlar yürümesi için bir engel olmadığını söylese de o yürümüyor. Down sendromlu çocuklarda bazı davranışlarda takıntı da oluştuğu için yürümediğini düşünüyoruz. Umut önceden 'anne', 'baba', 'amca' diyordu. İlk kemoterapiyi aldıktan susmaya başladı. Umut doğduğu günden beri onu yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Doktorlar 'Bu geceyi bile çıkarmayabilir' dedi ama Umut hayata tutundu. Ben hep bu korkuyla yaşadım."

Umut'un tedavi sürecinin iyiye gittiğini anlatan baba Kızıl ise "Kemoterapi tedavisi tamamlandı. Kontrol altındayız. Tek sıkıntımız yürüyememesi ancak onun dışında her şey yolunda. Tedaviye olumlu yanıt vermesi bizi çok sevindirdi. Hiç umudumuz kalmamıştı. LÖSEV'den çok fazla destek aldık" diye konuştu. 

'MUCİZE ÇOCUKLARIMIZDAN BİRİ'

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne de "LÖSEV olarak 25 yıldır löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu savunuyoruz. Önemli olan tedavi ve hijyen koşullarına dikkat etmek. Umut da takip ettiğimiz, destek olduğumuz mucize çocuklarımızdan birisi. Umut'un hikayesi umut dolu. Pek çok süreçle mücadele edip bu süreci atlattı. İnşallah bundan sonrasında da hayatına en iyi şekilde devam edecek" dedi. (DHA)

 

 
Bayraklı’ya bir ayda 500 ton asfalt
 
İzmir derbisinde Altınordu ve Altay kozlarını paylaşacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Koca'dan atama açıklaması
Sağlık Bakanı Koca, personel alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. ...
Bilim Kurulu Üyesinden kış öncesi hatırlatma dozu uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, solunum yollarında ...
 
DSÖ'den artan varyantlara karşı uyarı
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya ...
O ilçede önemli gelişme: Hastane için ihale tarihi belli oldu
Kiraz ilçesinde yapımı tartışmalara yol açan hastane projesi yola çıkıyor. Kiraz ...
Sağlıkçılara teşvik ve vaka artışı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralık ayında Covid vakalarında artış yaşanabileceği ...
 
İki haftalık koronavirüs tablosu açıklandı
Türkiye'de 3-16 Ekim haftasında 34 bin 204 kişinin corona virüs testi ...
Ve İzmir'in büyük hastanesinde hasta kabulü yeniden başladı
İzmir'de deprem ve salgın gibi olağanüstü durumlarda 'acil durum hastanesi' ...
Donör oldu, eski eşine hayat verdi!
İzmir'de bir çocuk annesi Bahar Azak (42) 10 yıl önce boşandığı, nakil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri