POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da format değişti
Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da format değişti
Borsada işlem vergisi planı rafa kalktı
Borsada işlem vergisi planı rafa kalktı
Devre mülk vurgunu: Ünlü oyuncu da gözaltında!
Devre mülk vurgunu: Ünlü oyuncu da gözaltında!
TCMB rezervlerinde tarihi zirve
TCMB rezervlerinde tarihi zirve
4 Haziran 2018 Pazartesi - 20:43

Muharrem İnce'den 'bedelli askerlik' açıklaması

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Star TV'de yayınlanan 'Seçim Özel' programında soruları yanıtladı. İnce, bedelli askerlikle ilgili olarak "Askerlikle ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Gündemimde bedelli askerlik yok" dedi.

Muharrem İnce den  bedelli askerlik  açıklaması

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Star TV'de yayınlanan 'Seçim Özel' programında Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

Nazlı Çelik: Van ve Kars iki yerde mitinginiz vardı.

Muharrem İnce: Dün İstanbul’daydık büyük İstanbul mitingi için antrenman yapıyoruz. Akşam bazı büyükelçilerle buluştuk. İngiltere, Kanada, Amerika, Avustralya. Tanımak istiyorlar ne düşünüyorsunuz diyorlar, nasıl yöneteceksiniz Türkiye’yi merak ediyorlar. Yaklaşık 35-40 büyükelçi ile biraraya geldik. Vizyonumuzu anlatıyorum kötülemeden ülkeye zarar vermeden anlatıyoruz. Onlarda seçimi kazanacağımıza inanmışlar tanımak istiyorlar. Kiraladığımız küçük bir uçağımız var onunla Kars’a gittik. Benim Cumhurbaşkanlığımda iki sözüm var dedim. Çobanların sigorta primlerini devlet ödeyecek ve hayvan ilaçları. Hayvancılığı desteklememiz laızm yoksa Uruguay’dan hayvan almak zorunda kalırız. Van’da bir baskı hissettim. Vatandaşlar dışarıdan izliyorlardı. Sonrasıdna davet ettim onları muhteşem bir miting oldu. O boş alan 5 dakikada doldu. Yarın Ankara’dayız akşam Aydın’a geçeceğiz.

Nazlı Çelik: Millet İttifakı için kaç sandalye öngörüyorsunuz?

Muharrem İnce: Ben 340 civarında çıkacağını düşünüyorum. Bana getirilen yapılan çalışmaya bakarak gördüğüm bu.

Nazlı Çelik: Apolet sökme polemiği çok konuşuluyor.

Muharrem İnce: Ben sayın generalin iftara katılmasında bir sakınca görmüyorum. Öncelikle ben bu kampanyada söylenen 7-8 yalanı açıklayayım. Bir, TİKA’yı kapatacağım söyleniyor ağzıma almadım. İki, iftara katılmasına karşıymışım. Hayır değilim pekala katılabilir. Orada orduyu devleti övmüyor beni eleştirirken alkışlıyor. Beni eleştirirken alkışlamasına kızıyorum. Siyasi faaliyete girer bu. Ben kendisini iftara çağırsam gelemez korkudan. Benim derdim bu. Disiplin kanunun 20. maddesi açık. Balkanları hatırlattım ordu siyasete girdiği için kaybettik. Benim eleştirildiğim bir yerde general alkış yapamaz. Kim olursa olsun emekliye sevk edeceğim. Ergenekon’da generaller hapse atılırken savanın savcısıydı sayın Erdoğan. Sana gelince ayağa kalkmayan hapse girecek terörist olacak, beni eleştirirken alkışlayacak. Özür bekliyorum. Yarın ben Cumhurbaşkanı olduğumda bu sistemde ben Erdoğan’ı eleştirken bir general alkışlasa Erdoğan’ın veya AK Partili kardeşlerimin hoşuna gider mi? Bir kere ben o iftara davet etmem üniformayla. Fabrikaları kapatacakmışım, köprüleri yıkacakmışım, yardımlar kesilecekmiş. Tam tersine arttıracağız. İmam Hatip Liseleri diyorlar, ben öğretmnelik yaptım imam hatipte. Şu anda 1 buçuk milyon imam hatip mezunu çocuğumuzu nasıl sektöre kazandırırız çalışmasını yaptırıyorum. Fen liseli ne kadar değer görüyorsa İmam Hatipli de aynı değeri görecek. Ben zeybek oynamışım almışlar cami fotoğrafına koymuşlar. Acıyorum artık ben bunlara.

Nazlı Çelik: Süleyman Soylu’nun bugün yaptığı açıklamalar vardı. 

Muharrem İnce: Süleyman Soylu’nun Bafra’da sayın Erdoğan’a ne söylediğine bakarsanız ne kalitede adam olduğunu anlarsınız. Yani o lafları söyledikten sorna gidip yanına bakan oluyorsunuz. Benim ne PKK ile ne FETÖ ile IŞİD ile işim olur. Benim kimliğim, duruşum, geçmişim belli. Bunlar benim üzerime yapışmaz. FETÖ’cü, PKK’lı arıyorlarsa kendi içlerine baksınlar. Geçmişte onların Diyarbakır milletvekilliği yapana baksınlar, FETÖ’cü arıyorlarsa Bekir Bozdağ’a baksınlar. O Meclis kürsüsünde neler söylediğini, 'Gülen değerli bir nimettir bu ülke için yazıklar olsun görmüyor musunuz bu büyük hizmeti' diye bize serzenişlerini hatırlasınlar. O komutan Afrin’de hizmet etmiş olabilir, kahramanlık yapmış da olabilir. Kahramanlık yapmış olması siyasete girmesini gerektirmez. 

Nazlı Çelik: AK Parti’yi kurduğu dönemde Pensilvanya’ya gitti ve icazet aldığını söylediniz. Önceki gün benim yayınımda Altunizade’de görüştüğünü belediye başkanlığı döneminde, ancak icazet almaya gitmediğini böyle birşeyin söz konusu olmadığını ve ispatlamazsa namerttir dedi. Delil ne var elinizde? 

Muharrem İnce: Bir, “Amerikalılar aramadı da acaba işlettiler mi?” dedi. Sen benim telefonları mı dinliyorsun? FETÖ ile bareber dinliyordunuz alışkınsınız şimdi FETÖ gidince kendiniz mi dinliyorsunuz? İkincisi, beni arayan kişi görüşmede olan kişi. Sayın Abdüllatif Şener bu konuda bir açıklama yaptı. Beni arayan Amerikalıları söyleyemem. 24 Haziran’da seçildikten sonra açıklayacağım hepsini o kişiye de zarar gelmeyecek o zaman. Haber gönderdim “kimliğini açıklamak istiyorum” dedim. “Kazandığın gibi ver” dedi. O kadar zor durumdalar ki 3 sene önce kitabımın arkasındayım diye twit atmış şimdi gerçeklere dayanmıyor diyor. Bu krattaki bir adamı TRT haber dairesine başkan yaptı. Böyle süremez bu it izi at izine karıştı. 

Nazlı Çelik: İcazet konusunda da sizi yalancılıkla suçluyor hatta annenizinde rahatsız olduğunu söyledi. 

Muharrem İnce: Annemle görüşmüş mü de biliyor rahatsız olduğunu. Yalancı kendisi. Telefonlarımı mı dinliyor? Sonra annemle bir tanışıklığın mı var? Yalan söylemeye çok alışık olduğu için bunu da söylüyor. 

Nazlı Çelik: Belgeleri incelemek için 4 kişilik bir ekip gitti. 

Muharrem İnce: Önce gelsin kendisi incelesin dediler. Sonra arkadaşlarım gitti ilk incelemeleri yapmışlar. Yarın sabah bilgi alacağım ilerleyen saatlerde. 

Nazlı Çelik: Seçilirseniz Gülen’i geri alabilecek misiniz? 

Muharrem İnce: Çok basit. Amerika ya da Avrupa Birliği ya da başka ülkeler bizim yargı sistemimize laf ediyorlar değil adil bir yargı yok diye. Hadi onlar güvenmiyor biz güveniyor muyuz? Ben güvenmiyorum. Bu yargı sistemini değiştirmeliyiz. Yargıtay’ın salonuna Cumhurbaşkanı girdiği zaman ayağa kalkan yargıçlar adalet dağıtamaz. Amerikalılara ya da Almanya’ya neden ellerine koz veriyorsunuz. Öncelikle Türk milleti adaletin tarafsız, adil olduğunu inanırsa diğerlerini ikna etmeniz kolaylaşır. Erdoğan istediği kişiyi hapse attırıp istediği kişiyi çıkartabiliyor. Neydi Almanya’da Deniz Yücel ajan teröristti. Tutuklayın dedim mi tutukluyorlar. Cumhurbaşkanını da yargılayabileceği bir yargı sistemi lazım. O FETÖ’nün ayağına gitti ben ayağıma getireceğim. Farkımız bu. 

Nazlı Çelik: Kemal Kılıçdaroğlu’nun sizi Cumhurbaşkanı adayı göstererek kendi koltuğunu sağlama aldığını, Erdoğan’ın tabiriyle söylüyorum sizi topun önüne sürdüğüne yönelik ifadeler için ne söylersiniz. Eğer Cumhurbaşkanı seçilemezsiniz bundan sonra ne yapacaksınız? 

Muharrem İnce: Sayın Erdoğan ziyarete gittiğimde bunu benim yüzüme söyledi. “Bay Kemal sizi harcadı” dedi. “Genel başkan olacaktın şimdi olamayacaksın” dedi. “Evet doğru birini harcadı ama sizi harcadı” dedim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı kolay bir iş değildir. İki kere karşınıza rakip olmuş gibi bunu aday yapmak kolay değildir. Bu tür yerlerde olan insanların egoları olur onu yıkıp atmak kolay değildir. Onun için harcama filan yok. 

Nazlı Çelik: Kendi performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Muharrem İnce: Daha çok çalışmalıyım. Arkadaşlarım yeter abartma diyorlar ama ben yetmez diyorum. Yalova belediye seçimlerini hatırlasınlar 48 saat sandalyenin üzerinde bekledim. O oyları Yalova’da nasıl çaldırmadıysam Türkiye’de de çaldırmayacağız.

Nazlı Çelik: Bedelli askerliğe yeşil ışık yakıldı sizin döneminizde nasıl olacak?

Muharrem İnce: Askerlikle ilgili yeni bir düzenleme yapacağız. Bedelli askerlik yapmak isteyenleri anlıyorum ama bir de öbür tarafı var. Fakir evlatlarını da anlamak lazım. Bunun yolu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünün 2 aylık bir temel askerlikten geçirip profesyonel ordu kurmaktır. Gündemimde bedelli askerlik yok.

 
Çeşmeli CHP'lilerden o paylaşıma suç duyurusu!
 
Programlar kesinleşti: Bahçeli ve Akşener'den aynı gün İzmir mesaisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşmeli CHP'lilerden o paylaşıma suç duyurusu!
İzmir'in Çeşme ilçesinde bir araya gelen CHP'liler, Facebook hesabından, ...
CHP heyeti Gülen'in iade dosyasını inceledi
CHP heyeti, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin dosyaları ...
Akşener'den Gaziantepspor Başkanı'na: Bekleriz birader!
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Kırıkkale'de ...
 
Dışişleri: Menbiç için yol haritası onaylandı
Dışişleri, Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesinde Menbiç için yol haritasının onaylandığını açıkladı.
AK Parti'de adaylara sosyal medya uyarısı
AK Parti Genel Merkezi 'Adaylık süreci için seçim kılavuzu' adıyla kitapçık ...
Kaya'dan CHP'ye 'parlamenter sistem' çıkışı: Kılıçdaroğlu nereye aday oldu?
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Gerçekizmir’e konuk oldu. Kaya, ...
 
CHP'li Yiğit'ten çarpıcı mesaj: Bu sevda bitmez!
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit aday gösterilmemesine rağmen adaymış ...
Çavuşoğlu'ndan kritik zirve sonrası ilk açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmesinde ...
Bahçeli: Af çıkmalı, geri adım düşünülemez!
MHP lideri Bahçeli, "Af çıkarılması ile ilgili kararlılığımız sürüyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri