POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
27 Ağustos 2022 Cumartesi - 08:07

NATO ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması!

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara, Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in imzaladığı mutabakat kapsamında Helsinki'de yapılan ilk toplantıda Türkiye ile Finlandiya'nın derin fikir birliğine vardığını söyledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de toplantıyı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

NATO ve Finlandiya dan Türkiye açıklaması!

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi’nde 28 Haziran'da imzalanan mutabakat çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapıldı. 

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ile Finlandiya'nın derin fikir birliğine vardığını söyledi.

Salovaara, Daimi Ortak Mekanizma'nın düzenlenen ilk toplantısına ilişkin İsveç'in Dagens Nyheter gazetesine açıklama yaptı.

Anlaşmada belirtilen iş birliği mekanizmasının kurulması için çalışmalara başladıklarını belirten Salovaara, "Biz Türkiye ile derin bir fikir birliğine vardığımızı düşünüyoruz. Türkiye, Finlandiya'dan yeni iade taleplerinde bulunmadı. İsveç için bu konuda bir şey söyleyemem. Ana konumuz da bu değildi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, yetkililer toplantının başkent Helsinki'de yapıldığını duyurmuştu. Daha sonra bu bilgiyi düzelten Finli yetkililer toplantının Vantaa kentinde yapıldığını, güvenlik nedeniyle daha önce böyle bir açıklama yapıldığını kaydetti.

STOLTENBERG: MEMNUNİYET VERİCİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunda Türkiye ile oluşturulan üçlü mekanizma kapsamında bugün Finlandiya'da yapılan toplantıyı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Kanada'yı ziyaretinde Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile ortak basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, Finlandiya'daki üçlü toplantıyı değerlendirdi.

Stoltenberg, "Buradaki unsurlardan biri Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın bir araya geleceği ve terörle mücadelede daha yakın çalışmalarını sağlayacak bir mekanizma oluşturmaktı. Tüm müttefiklerin güvenlik endişelerini anlamalıyız. Ayrıca konu terörizm olduğunda Türkiye'nin güvenlik endişelerini de anlamalıyız. (Bugünkü) Toplantının yapılmış olmasını memnuniyetle karşılıyorum. İsveç ve Finlandiya'nın Madrid'de uzlaştığımız konuların devamını getirmelerini de memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

İki ülkenin üyeliği için gerekli olan onay süreçlerinin NATO'nun modern tarihindeki en hızlı süreç olarak ilerlediğini kaydeden Stoltenberg, şu ana kadar 30 NATO müttefiki ülkenin 23'ünde onay sürecinin tamamlandığını belirtti.

Stoltenberg, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına güçlü bir destek var. Katılım sürecini parlamentoların nihai onaylarıyla en kısa sürede sonuçlandırmak için tüm müttefiklerle sıkı şekilde çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (AA)

 
Nükleer korkuyu artıran gelişme: Zelenski'den çağrı
 
Beyaz eşya sektöründen taksit ve ÖTV çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nükleer korkuyu artıran gelişme: Zelenski'den çağrı
Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nde dün çıkan yangın sonrası santralin ...
Covid-19 aşısında patent savaşları!
Covid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında ...
Trump'ın evinde 184 gizli belge!
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago isimli malikanesine ...
 
Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı
Fed Başkanı Powell, eylül toplantısında faiz artırımı kararının tamamen ...
Laçın şehri Azerbaycan'ın kontrolüne geçti
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Laçın şehrinin Azerbaycan kontrolüne ...
Zaporijya nükleer santralinin elektriği kesildi
Rusya'nın Ukrayna işgal girişiminde dünyanın yakından izlediği noktalardan ...
 
DSÖ 2022'nin acı Covid-19 bilançosunu açıkladı!
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 2022'nin başından bu yana corona virüs ...
Kremlin’de hareketli gece: Yeni bir hamle mi?
Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırılara devam eden Rusya’da Devlet Başkanı ...
Suriye'deki ABD üssüne roketli saldırı!
Suriye'de, Fırat Nehri'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde bulunan ABD ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri