POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
YKS için çevrim içi deneme sınavı
YKS için çevrim içi deneme sınavı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
6 Nisan 2022 Çarşamba - 08:47

Nisa bebeğin annesi: Bıraktığım yere gittim!

Pendik'te boş arazide bulunan ve acil tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak "Nisa Mihriban" ismini verdiği bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu, beyin ölümü açısından kesin sonucun ise daha belirlenmediği bildirildi. Tutuklanan Ebru S'nin savcılıkta, ''Kasten öldürmek gibi bir amacım yoktu. Hatta bir süre etrafta gezinip çocuğu alıp almayacaklarını kontrol ettim. İki gün sonra bile olay yerine gidip baktım" dediği öğrenildi.

Nisa bebeğin annesi: Bıraktığım yere gittim!

İstanbul Pendik'te 3 aylık bebeğini terk eden Ebru S'nin savcılık ifadesindeki bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Ebru S., kolay bulunması için Nisa bebeği apartmanın önüme bıraktığı, birilerilerinin sahip çıkıp çıkmadığını anlamak için de sonra aynı yere gittiğini ileri sürerek, "Çocuğumu özellikle kolay bulunması için apartman önüne bıraktım. Zillere bastım. Kasten öldürmek gibi bir amacım yoktu. Hatta bir süre etrafta gezinip çocuğu alıp almayacaklarını kontrol ettim. İki gün sonra bile olay yerine gidip baktım. Çocuğa bakacak durumum yoktu. Ailemin de bu çocuktan haberi yoktu. Eğer öğrenselerdi bana ve çocuğuma zarar verebilirlerdi." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Nisa bebeğin sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama geldi. 

HASTANEDEN NİSA BEBEK İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, Nisa Mihriban bebeğin, 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından ''kardio pulmoner arest'' sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulansıyla kalp ve solunum resüsitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanenin acil çocuk birimine getirildiği aktarıldı.

''Yapılan ilk muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edildiği, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımlarının alınmaya başlandığı'' belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup, beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir."

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık bakanı Fahrettin koca, sosyal medya hesabından "ATT Büşra’nın adını koyduğu terk edilmiş NİSA BEBEK, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz." mesajını paylaşarak Nisa bebeğin son durumunu açıkladı. 

BAKANLIK: SORUŞTURMA AÇILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 31 Mart tarihinde Nisa bebek solunum güçlüğü çekmeye başladı. Kurumda görevli sağlık personeli tarafından ilk müdahalesi yapılan bebek, ambulansla hastaneye götürüldü.

Hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan bebeğin durumunun kritik olduğu ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

NİSA BEBEK PENDİK'TE BOŞ ARAZİDE BULUNDU

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti.

Durmaz, bulduklarında aç olduğunu fark ettikleri bebeği emzirdi ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını verdi.

İHMAL İDDİASI

Öte yandan Nisa bebeğin sağlık durumuyla ilgili Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde görevli bir bakıcının ihmali olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.

İddiaya göre bakıcı bebeği beslerken boğazına bir şey kaçtı. Fenalaşan bebek, ihbar üzerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Bakıcı hakkında da 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan işlem başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

 
Bornova’da tarıma eğitim desteği!
 
Asgari ücrete ek zam tartışması: Seçenekler neler?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o bölgesi için 'kesin korunacak hassas alan' kararı!
İzmir'in Çeşme ve Urla ilçeleri sınırları içinde yer alan Karaköy ve Zeytineli ...
İstanbul'da yoğun sis: Deniz trafiği durdu!
İstanbul’da etkili olan sis nedeniyle bazı noktalarda görüş mesafesi 5 ...
Türkiye'nin Büyükelçiliği Kiev'e geri döndü!
Bir süredir Çernivtsi'de çalışmalarını sürdüren Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği ...
 
İzmir'de yasa dışı geçiş operasyonu!
Çeşme ve Dikili ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
Nisa Bebek'ten kötü haber, ihmal iddiasına soruşturma!
Pendik'te boş arazide bulunan 3 aylık Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği ...
Thodex iddianamesi: 52 kilo altın ayrıntısı!
Thodex soruşturması kapsamında Mehmet Fatih Özer'in de arasında bulunduğu ...
 
Halis Serbest'ten, 'Bergen' filminin yapım şirketine tazminat davası
Sanatçı Bergen’in katili Halis Serbest, bir süre önce vizyona giren 'Bergen' ...
Arkadaşını ödünç aldığı telefonu iade etmediği için öldürmüş!
Konak ilçesinde Necati Bakırcı'nın (24), tartıştığı arkadaşı Emre Saraç ...
Büyükşen çifti cinayetinde 5 gözaltı daha!
Konya'nın Karatay ilçesinde 4 yıl önce Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri