POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
13 bin istasyonda tabelalar değişiyor!
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Özel'den tasarruf genelgesi yorumu
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
17 Şubat 2021 Çarşamba - 10:41

O belediyeden esnafa destek hamlesi: Yiyin Gari!

Seferihisar'da paket servis yapan işyerleri, gıda satan marketler, belediyenin hazırladığı "Yiyin Gari" uygulamasında toplanıyor. Seferihisar Belediyesi’nin geliştirdiği uygulamada yer alacak esnaf bu hizmet için herhangi bir komisyon da ödemeyecek.

O belediyeden esnafa destek hamlesi: Yiyin Gari!

Seferihisar'da paket servis yapan işyerleri, gıda satan marketler, belediyenin hazırladığı "Yiyin Gari" uygulamasında toplanıyor. Seferihisar Belediyesi’nin geliştirdiği uygulamada yer alacak esnaf bu hizmet için herhangi bir komisyon da ödemeyecek. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, esnafa destek hareketi kapsamında başlattıkları bu projeyi başarılı bir şekilde uygulayarak  Türkiye'ye model olmasını amaçladıklarını belirtti.
 
Seferihisar Belediyesi’nin pandemi sürecinde zor bir dönemden geçen paket servis ile hizmetlerine devam eden esnaf için hazırladığı online yemek sipariş uygulaması “Yiyin Gari" projesini hayata geçti. Belediye geliştirdiği online yemek sipariş mobil uygulaması ile tüm işyerlerini aynı platformda buluşturulurken zincir sanal marketlere karşı yerel esnafın rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor.
 
Market alışverişleri için de “YİYİN GARİ”
“YİYİN GARİ” uygulaması yalnızca yemek sipariş imkanı değil market ihtiyaçları için de hizmet veriyor. Halk Market başta olmak üzere yerel market ve bakkallardan karşılanabilecek tüm ihtiyaçlar için “YİYİN GARİ” uygulamasında market alışverişi seçeneği tercih edilerek sipariş verilebiliyor.
 
Esnaf bilgilendirme toplantısı yapıldı
Proje, pilot bölge ve müşteri kitlesiyle hizmete başladı. Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan esnaf bilgilendirme toplantısında, gıda marketleri 1 Mart 2021'de, Yemek siparişi işletmeleri 15 Mart 2021'de, evlere kurye ile hizmet vermek isteyen diğer işletmeler sisteme 1 Nisan 2021'de dahil edileceği belirtildi. 
 
“YİYİN GARİ” nasıl kullanılır?
“YİYİN GARİ” uygulaması AppStore, Google Play'den iPhone, Android telefonlara ücretsiz olarak indirilebilecek. Uygulamayı indirdikten sonra GSM numarası ve diğer gerekli kayıt bilgileri girildikten sonra sipariş verilebiliyor. Uygulamayı açtıktan sonra teslimat adresi seçimi, istenen ürünlerin sepete eklenmesi ve tercih edilen  ödeme yönetimi seçimi sırasıyla siparişler işleme konuluyor. Siparişin onaylanmasının ardından işletmelerin kuryeleri tarafından alıcıya ulaştırılıyor.


 
"Örnek model olacak" 
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, esnafa destek hareketi kapsamında başlattıkları bu projeyi başarılı bir şekilde uygulayarak Türkiye'ye model olmasını amaçladıklarını belirtti. Başkan Yetişkin; "Pandemi sürecinde birçok işyeri kapalı durumda. Yeme-içme hizmeti veren esnafımız da sadece paket servis hizmeti verebiliyor. Tüm bu işyerlerinin hepsini bir arada görmek ve seçebilmek mümkün değil. Biz hem vatandaşlarımızın tüm yemek alternatiflerini bir arada görmesini sağlıyoruz hem de bu hizmeti esnafımıza komisyonsuz vererek bu zor günlerde katkı sağlıyoruz. İlçemizin yerleşik nüfusuna ek günübirlik ziyaretçi de çok alan bir konumda. Tüm vatandaşlarımızın faydalanacağı şekilde tüm alternatifleri bir araya topladık. Bunu belediye olarak biz sağlıyoruz ve bu aracılığı benzer örneklerinden farklı olarak komisyonsuz olarak yapıyoruz. İşte bu noktanın yaygınlaşması için çaba sarf edip uygulamamızı Türkiye'ye model olarak göstereceğiz. Tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum ve vatandaşlarımıza 'yiyin gari' diyorum" dedi.

 
MHP'den Büyükşehir'e Basmane için önlem çağrısı!
 
CHP'li Sındır'dan 'lisanslı depoculuk' uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de ilk: İzmir için Yeşil Eylem Planı
Gelecek nesillere daha temiz ve sürdürülebilir çevre sunma vizyonuyla ...
İmza tamam: İzmir'in yeni barajı yola çıkıyor
DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Bergama'da yapılacak Seklik Barajı için ...
Konak'ta Ticaret Borsası ile örnek iş birliği
Konak Belediyesi ile İzmir Ticaret Borsası, ortak projelerde birlikte ...
 
Buca Belediyesi 17 bin kediye kucak açtı
Buca Belediyesi, Dünya Kediler Günü’nde rakamlarla Buca’nın kedi raporunu ...
Dikili'de can dostlara sıcak yuva
Dikili Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşen kedi evleri ilçenin dört ...
Konak'ta ödüllü yarışma için son hafta
Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak’ta Yaşam” konulu Ulusal Fotoğraf ...
 
Başkan Sandal'dan fırtına mesaisi!
Yaralı veya hasarın olmadığı olaylarda, ekipler yolu kapatan ve park içine ...
Başkan Çalkaya'dan Lider'e ziyaret: Gündemde o konular!
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur ...
Belediye düğmeye bastı: Mavişehir’e Balçova modeli JES!
İzmir Kuş Cenneti’nin yer aldığı Gediz Deltası’na yakın alanda jeotermal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri