POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
29 Ekim 2018 Pazartesi - 15:42

O ilçede bir satış krizi daha: CHP’den şok iddialar!

MHP’li Belediye Başkanı Acar’ın krize neden olan satış kararlarıyla sık sık gündeme gelen İzmir’in Aliağa ilçesinde bu kez Çaltılıdere Köyü’nde bulunan 217 bin metrekarelik arazinin satışı CHP cephesinden sert tepkiye yol açtı. CHP İlçe Başkanı Cirit adrese teslim satış iddiasında bulundu.

O ilçede bir satış krizi daha: CHP’den şok iddialar!

GERÇEKİZMİR – İzmir’in Aliağa ilçesinde MHP’li Başkan Serkan Acar tarafından yönetilen ilçe belediyesince alınan satış kararları krize neden olmaya devam ediyor. 

Önceki dönemlerde tartışmalı satış kararlarıyla sık sık gündeme ilçede bu kez Çaltılıdere Köyü’ndeki 217 metrekarelik arazi için alınan karar krize neden oldu. 

CHP İlçe Başkanı Gülsen Cirit yazılı bir açıklama yaparak çarpıcı iddialarda bulundu ve ‘adrese teslim satış’ vurgusu yaptı. 

İŞTE O AÇIKLAMA
Aliağa Belediyesi  ahlaki ve etik olmayan, adrese teslim bir satışa daha imza atıyor ve Aliağa halkının malları yağma ediliyor...
Aliağa Çaltılıdere köyünde bulunan 217 bin metrekarelik 1035 parsel numaralı arazi 31 Ekim 2018 günü belediye tarafından güya ihale ile satılacak ama gerçekte ise adrese teslim ve değerinin çok altında satılacak. 
Çünkü söz konusu arazi 25 yıllığına AKP’li bir belediye meclis üyesine encümenden kiraya verildi ve kira sözleşmesi tapuya işlendi. Yani araziyi almaya kalkacak olan başka birisi olursa araziyi bu nedenle kullanmayacak. Ayrıca bu parselin içine yine aynı AKP’li belediye meclis üyesi bin metrekare hissedar yapıldı. Yani araziyi kira sözleşmesine rağmen başkası alsa bile bu defa küçük hissedar şüfa (ön alım) hakkını kullanarak araziyi yeni alan kişiden devir alabilecek. 
Görüldüğü gibi her türlü durumda arazi adrese teslim ve adı belli bir kişiye satılacak. Üstelik de bedavaya yakın bir rakama satılacak. Çünkü belirlenen muhammen bedel 30.- TL/m2 gibi artık Aliağa da dağ başındaki arazilerin bile fiyatından daha düşük.
Satılacak olan 1035 parsel, Üniversiteye verilecek olan 1034 parsel nolu arazinin ana karayolu ile bağlantı yaptığı noktada yani bu nedenle çok kıymetli durumda. Satılacak olan bu arazi geçmişte belediyenin üniversiteye vermek istediği araziyle birleşik durumda idi. Ama ayrıana araziden ayrılarak hisseli ayrı ayrı bir parsel haline getirildi. Yani adrese teslim satış alt yapısı oluşturuldu. Sonrada 1035 parselin arka tarafında kalan kısım olan 1034 numaralı parsel ise Üniversiteye verilerek şu an adrese teslim olarak satılacak olan 1035 numaralı parsel eşsiz kıymette bir arazi haline geldi.
Kısacası 31 Ekimde adrese teslim olarak ve değerinin çok altında bir fiyata, güya ihale ile yapılacak olan satış adrese teslim bir satış olacaktır. Değerinin çok altında bir rakama devredileceğinden kamu zararınadır. Adrese teslim alıcını AKPli bir belediye meclis üyesi ise ayrı bir tartışmadır. Yapılacak satış her açıdan etik dışıdır, kamu vicdanını sızlatacaktır.
Bu işten vazgeçilmesi konusunda yetkilileri uyarıyoruz. Bu etik dışı arazi yağmacılığı işlerini yapanları hemşerilerimize bildiriyoruz. 
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi  olarak konunun yasal ve toplumsal olarak her aşamada karşısında duracağımızı bir kez daha duyuruyoruz.

 
İYİ Parti İzmir'den 29 Ekim'e alternatif kutlama
 
Van'dan İzmir'e iyilik için koştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'den 29 Ekim'e alternatif kutlama
İYİ Parti İl Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Merkel'den flaş 'adaylık' kararı: 18 yıl sonra...
Parti kaynakları duyurdu! Merkel'den 18 yıl sonra yeniden aday olmama kararı...
CHP İzmir 29 Ekim'i kutladı: Özkan ve Yücel iktidarı hedef aldı!
CHP İzmir Örgütü, Cumhuriyet’in 95. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda ...
 
CHP'li Bayır: İktidar olduğumuzda geri alacağız
Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ...
CHP'li Polat taş ocağı firmasını uyardı: Vazgeçmezlerse...
CHP’li Polat, Menemen’de kurulacak taş ocağı için verilen “ÇED gerekli ...
Akşener'de hükümete resepsiyon tepkisi!
29 Ekim dolayısıyla ziyaret ettiği Birinci Meclis önünde açıklama yapan ...
 
Anıtkabir'deki törende yeni havaalanı vurgusu!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Serter'den İzmir vurgulu Cumhuriyet mesajı
CHP İzmir Milletvekili Serter: Bize Cumhuriyetimizi hediye eden büyük ...
CHP’li Benlioğlu’ndan anlamlı 29 Ekim mesaisi: Çocuklara kitap ve mektup dağıttı
CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Benlioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri