POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
28 Eylül 2018 Cuma - 09:17

O ilçedeki pist krizinde flaş gelişme: Belediye mührü vurdu!

Güzelbahçe'nin Yelki mahallesinde verimli tarım toprağı olan 52 bin metrekarelik alana yapılmak istenen go-kart pistiyle ilgili tartışmalar sürerken, belediye imar kanununun ilgili maddesine dayanarak mühürleme işlemi yaptı.

O ilçedeki pist krizinde flaş gelişme: Belediye mührü vurdu!

GERÇEKİZMİR – İzmir'in Güzelbahçe ilçesi, Yelki mahallesinde verimli tarım toprağı olan 52 bin metrekarelik alana yapılmak istenen go-kart pistiyle ilgili tartışmalar sürüyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayıyla başlanan projeye belediye ve ilçe halkı karşı çıkarken, alanda yapılan eylemler ve çevreye etki panelleriyle projenin durdurulması için harekete geçilmişti. 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de süreçte projeyi sert sözlerle eleştirmiş ve  “Bir üniversite yapmak için bile izin gerekirken, çevreye, doğaya, insanlara zarar vereceği aşikar olan yarış pistinin inşaatı için kimse belediyeye başvurmuyor, kimse ruhsat ve izin almıyor. Eğer asfaltı dökerlerse, kepçenin direksiyonuna ben geçeceğim ve hepsini kazıyacağım. Kimsenin kuşkusu olmasın” açıklamasıyla tepkisini dile getirmişti. 

‘Pist krizi’nde dün flaş bir gelişme yaşandı. Güzelbahçe Belediyesi alanı imar kanunun ilgili maddesine dayanarak tarım alanında izinsiz inşaat işlemleri yapılması nedeniyle mühürledi. Arazinin kapısına “Yapı-Kontrol Müdürlüğü’nün bildirimine istinaden mühürlenmiştir” yazısı asıldı. 

Belediyenin araziyi mühürlemesi sonrası projeyi hayata geçirmek için ruhsat başvurusu yapılması mecbur oldu. Şirketin mühürü kaldırması için belediyenin kapısını çalması gerekecek. Güzelbahçe Belediyesi’nin de olası başvuruyu reddetmesi ve tarım alanlarını korumak için projenin önünü kesmesi bekleniyor. 

Öte yandan konuyla ilgili olarak DHA'ya konuşan Belediye Başkanı İnce, çalışmaların izinsiz olarak yapıldığını söyledi. İzmir İl Tarım Müdürlüğü'nce şirkete, belediyenin imar planı yapması için yazı gönderildiğini ve buna rağmen pist çalışmalarına başlandığını belirten İnce, alanın henüz pist imar planının bulunmadığını kaydetti. Başkan İnce, "Bu çalışmaları tarım alanında yapmak istiyorlar. Burada henüz bir pist imar planı yok ve şahıslar, tarım alanlarına moloz ile dolgu yaptı" dedi. Tarım alanlarına yapılan dolgu nedeniyle mühürleme işlemi gerçekleştirdiklerini belirten İnce, bölgenin doğal karakterinin korunması gerektiğini vurguladı.

'UYGUN YERE, DOĞRU PROJE YAPIN'
Alanın henüz pist imar planının bulunmadığını; ancak plan yetkisine sahip belediyeden başka kurumların da olduğunu anımsatan Başkan İnce, "TOKİ başta olmak üzere, bazı kurumlar plan yapma yetkisine sahip. Belediye dışında eğer plan yapılırsa burası hukuki hak kazanır" diye konuştu. Şirketin, pisti çocukların trafik eğitimi alması için kurduğu yönünde gerekçeleri olduğunu dile getiren İnce, "Buna saygı duyuyoruz. Her ihtiyaç sonuçta bir tesis gerektirir. Fakat uygun bir yerde, doğru bir yerde bu proje yapılabilir" dedi.

Alanın gezilmesi halinde, bölgenin doğal karakterinin korunması gerektiğinin görüleceğini kaydeden Başkan İnce, "Alanın doğal karakteri kesinlikle korunmalı. Buradaki hukuki altyapı olmadan, bu çalışmaya izin vermiyoruz" diye konuştu. (Haber servisi, DHA)

 
İzmir'de feci kaza: İki arkadaştan bir öldü, diğeri yaralı halde...
 
Menderes Belediyesi’nden şehide vefa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ve MMO'dan hayati seminer
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, ...
İzmir'de 'kasırga' teyakkuzu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü Türkiye’nin batı sahilini etkileme ...
Gaziemir'de altın sporculara altın ödül!
Spor Toto 1. Lig Final Yarışları’nda mücadele eden Gaziemir Belediyesi ...
 
Karşıyaka'da 10 bin kişilik aşure buluşması
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Günü etkinliği, ...
Seferihisar'ın çocuk belediyesi dünyaya model oldu!
Viyana’da düzenlenen Çocuk ve Şehir konferansında Dünyanın bir çok kentiyle ...
Buca gösteri sanatlarının merkezi olacak!
Buca Belediyesi prestij projeleri arasında yer alan, İzmir’de sanatın ...
 
Konak'ta aşure günü: Servis Başkan'dan!
Halk arasında bereket lokması olarak da bilinen aşure ikramlarının ilki ...
Çiğli'de halk günleri: Başkan vatandaşı dinliyor
Çiğli Belediyesi’nin çözüm odaklı çalışmalarından biri olan halk günlerinde, ...
Selçuk'ta belediyeden anaokulu müjdesi
İmzalanan protokole göre Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Selçuk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri