POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
3 Ekim 2018 Çarşamba - 09:42

O ilçedeki pist tartışması yargıya taşınıyor: Belediyeye suç duyurusu!

Güzelbahçe’deki pist tartışmaları sürüyor. Belediye ile bölge halkının yapımına karşı çıktığı, AK Parti ile CHP arasında da karşılıklı çıkışlara neden olan pist krizinde son olarak İzmir Karting Kulübü Başkanı Yaman konuştu. Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce ve CHP İlçe Başkanı Çam’ı sert sözlerle eleştiren Yaman, belediyenin eylemleri ile ilgili Kaymakamlığa suç duyurusunda bulunma hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti.

O ilçedeki pist tartışması yargıya taşınıyor: Belediyeye suç duyurusu!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR – İzmir’in Güzelbahçe ilçesi Yelki Mahallesi’ne yapılması planlanan go-kart pistiyle ilgili tartışmalar sürüyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayıyla başlanan projeye CHP'li Belediye Başkanı Mustafa İnce ve ilçe halkı karşı çıkarken, alanda yapılan eylemler ve çevreye etki panelleriyle projenin durdurulması için harekete geçilmişti. Pist krizi son olarak belediyenin alanı imar kanunun ilgili maddesine dayanarak tarım alanında izinsiz inşaat işlemleri yapılması nedeniyle mühürlemesiyle gündeme gelmişti. 

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci söz konusu proje ile ilgili başvurunun belediyeye 18 ay önce yapıldığını ve izinlerin alındığını öne sürerek Belediye Başkanına soruyorum: 18 aydır neredeymiş” çıkışı yapmıştı. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ise Dereci’nin çıkışına yanıt vererek pistle ilgili şimdiye kadar hiç bir başvuru yapılmadığını ifade etmiş, projeye değil yer seçimine karşı olduklarını belirtmişti.

Pist tartışmalarını tazeliğini korurken flaş bir çıkış da araziyi 10 yıllığına kiralayan ve projeyi çizen İzmir Karting Kulübü Başkanı Mehmet Yaman’dan geldi. 

Konuyla ilgili Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda bulunan Yaman CHP İlçe Başkanı Çam’ın sözlerini yalanlarken, belediye başkanının süreçteki eylemleri hakkında da Kaymakamlığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.  

OLAYI SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜLER
Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin olayı siyasi bir şov boyutuna taşıdığını iddia eden Yaman, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam’ın açıklamalarıyla ilgili de konuştu. 

Yaman, “Kazım Bey’in söylediği her şeyin yalan olduğunu söyleyebilirim. Birincisi, muhatabımız değil. Biz belediye başkanıyla muhatap oluyoruz. CHP İlçe Başkanı bu konularda, bizim başvurup başvurmadığımızı, evrak var ya da yok nereden biliyor? Biz bu parsellerle ilgili 2017 yılının 9. ayında belediyeye başvurmuşuz. Burasının sürdürülebilir sit alanında kaldığıyla ilgili bize tüm dokümanları vermiş, evraklarda imzası olduğu halde belediye başkanı “haberim yok” diyerek bu konuyu siyasi boyutta şov yapmaya dönüştürmüştür” ifadelerini kullandı. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Belediyenin eylemleri ile ilgili Kaymakamlığa suç duyurusunda bulunma hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Yaman, “Kaymakamlığa, belediyenin yaptığıyla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere hazırlık yapıyoruz. Soruşturma için müfettiş gönderilmesi talebimiz var. Yapılan işlemlerin hepsinin haksız olduğunu, Orası sit alanı olup belediyenin yetkisinde olmadığı için bizi Çevre Bakanlığı’na belediye gönderdi. Biz de komisyon kurul kararı aldık ve burası 1996’dan beri eğitim pisti. Sürücü kurslarının valilik oluru var, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı… Biz farklı bir şey yapmadık, olan bir şeyi revize ediyoruz. Tarım alanı değildir şeklinde evrağımız var” dedi.

OY KAYGISI OLDUĞU İÇİN…
CHP’li Çam’ın “2014 seçimleri öncesi Büyükşehir Belediyemiz mezbaha yapılacaktı, o da Yelki de yapılacaktı. Halkımız istemediği için biz ona da karşı geldik ve yaptırmadık” ifadelerini sert bir dille eleştiren Yaman, “İlk görüşmemizde bizi makamına çağırdığında, 2014’tekii mezbaha olayını anlatıp Aziz Başkan’a kılıç çektiğini, oy kaygısı olduğunu, oylarının düştüğünü ve bunu bir daha yaşamak istemediği, oyları düşeceği için buna engel olacağını söyledi, bu konuda şahidimiz var. Belediye başkanının ağzından böyle bir konuyu saptırıp sanki doğa katliamı oluyormuş gibi, bu arada bu iftiralarla ilgili de dava açtık. Belediye başkanının “can güvenliğim yok” deyip “kepçenin başına geçeceğim” deyip halkı galeyana getirmesi ve memur suçları bölümünde yargılanması için de dava açtık, 6 kere suç duyurusunda bulunduk. Bunların hepsi bizim elimizdeki evrakların tamamının sağlam olmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

VURULAN MÜHÜR USULSÜZ
Belediyenin imar kanunun ilgili maddesine dayanarak tarım alanında izinsiz inşaat işlemleri yapılması gerekçesiyle mühür vurmasını “usulsüz” olarak değerlendiren Yaman, “En son ki mührü vurma nedeni ise; Moloz döktüğüm ve har fiyat yaptığım için mühürledi, usulsüz… Çünkü şirket değiliz, kulübüz. Aynı zaman orada yapı yok, yapı yapmıyoruz. Dolayısıyla kaçak yapı diyemez, kaçak işletme diyemez, işletme değiliz. Moloz döktü diye… Kanun maddesinin 5. Maddesinin 23. Bendinde diyor ki: Moloz dökmek ve har fiyat yapmak için belediyelerin gösterdiği yerler ya da dökeceğini yer ile ilgili izin alın diyor. Ancak 2. Maddede diyor ki: planlı alanlarda yapılır. Buranın imar planı yok. İmar planı olmayan bir yere sanki planlı bir işmiş gibi böyle bir mühür vurulması usulsüz. Bunu Bakanlığa kadar şikayete gittik” dedi.

 
İzmir için yontacaklar!
 
Buza İzmir damgası: 16 madalya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 yaşındaki Ayşe tecavüzcü üvey babayla aynı evde!
Antalya'da üvey babasının 4 yıl boyunca tecavüzüne uğrayan 14 yaşındaki ...
Tas içinde büyük vurgun!
Bartın'da jandarmanın operasyonu ile sahte altınlarla kandırdıkları kişilerden ...
Başkonsolosluğa gitti... Haber alınamıyor!
Washington Post yazarı Suudi Arabistanlı Cemal Kaşıkçı'dan, resmi işlemler ...
 
Ilıcak ve Altan kardeşlerin 'müebbeti'ne onay!
Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 6 ...
İstanbul'da dehşet: Aracını yayaların üstüne sürdü!
Bakırköy'de, bir sürücü tartıştığı kişilerin üzerine otomobilini sürdü. ...
Atalay Filiz davasında yeni rapor talebi
İstanbul ve Ankara'da işlediği 3 cinayetten mahkum edilen Atalay Filiz'in, ...
 
Torununu alıp giden o kadın yine kayıp!
Tire ilçesinde 4 Temmuz'da 1.5 yaşındaki torunuyla ortadan kaybolduktan ...
İstanbul'da hastanede doktora silahlı saldırı
İstanbul Bahçelievler'de bulunan özel bir hastanede silahlı saldırıya ...
Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e çağrı!
Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, özel bir üniversiteye 3 yıllığına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri