POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
4 Eylül 2020 Cuma - 10:44

O köy için flaş gelişme: Yıkılacaktı, aftan yararlandı, genişliyor!

Selçuk’un Şirince Mahallesi’nde 2007’de kurulan ve Nesin Vakfı’na ait olan Matematik Köyü için kaçak yapı olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıllarda yıkım kararı çıkmıştı. İmar affından yararlanan köyün gelinen süreçte genişleyeceği öğrenildi. Konu Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden sonra Selçuk Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. AK Parti’nin genişlemenin yapılmaması yönünde irade sergilediği belirtildi. Kararın oy çokluğuyla alınacağı öğrenildi.

O köy için flaş gelişme: Yıkılacaktı, aftan yararlandı, genişliyor!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- Selçuk Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında ‘Şirince Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği’ konusu gündeme geldi.  Ayrıca ‘Şirince Mahallesi Nesin Vakfı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve İlavesi’ başlığı altında da bir önerge gündemde yer buldu. 

Geçtiğimiz yıllarda kaçak olduğu gerekçesiyle hakkında yıkım kararı çıkan Matematik Köyü için flaş bir gelişme yaşandı. İmar affından yararlanan köyün genişlemesi için plan revizyonu kararı alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne planların yapılması için resmi yazı gönderdiği belirtildi. 1/25000’lik ve 1/5000’lik planlar Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından AK Parti'nin reddine karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Gelinen noktada 1/1000'lik planların oluşturulması ilçe belediye meclisinin gündemine alındı. İlk oturumda 1/1000’lik planlar için mecliste onaylanıp onaylanmaması üzerinden bir tartışma yaşandığı ifade edildi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in planların kabul edilmesine sıcak baktığı öne sürüldü.

Selçuk Belediye Meclisi’nden onay çıkmaması halinde Büyükşehir Belediyesi’nin planı yapma yetkisinin olduğu da aktarıldı. Maddeler ilk oturumda imar ve hukuk komisyonlarına havale edildi.

Sonrasında belediyede toplantı yapıldı ve konu teknik yönden masaya yatırıldı. Kararın 4 Eylül (Bugün) gerçekleşecek ikinci oturumda resmileşmesi bekleniyor. AK Parti’nin ‘hayır’ refleksi sergilediği belirtilirken kararın oy çokluğuyla alınacağı ifade edildi.

DEĞİŞİKLİK NE İÇERİYOR?
İlk olarak 14 bin metrekare olarak faaliyete geçen köyün sonraki süreçte 35 bin metrekare büyüklüğüne ulaştığı aktarıldı. İmar affından sonra vakfın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’ne genişleme için başvuruda bulunduğu belirtildi. Matematik Köyü’nün amacına uygun olarak eğitim amaçlı genişleyeceği öğrenildi. Arazideki 9 bin metrekarelik bölümün yeşil alan olarak kullanılacağı belirtildi. Yaklaşık 2 bin metrekaresinin de otopark alanı olarak ayrılacağı aktarıldı. 14 bin metrekarelik imar alanının 25 bin metrekareye çıktığı ifade edildi. Ancak yine yüksek yapılara izin verilmeyeceği vurgulandı. Doğanın korunmasının amaçlandığı planlarda en fazla 2 kat yüksekliğine izin verileceği belirtildi.

YIKIM KARARI ÇIKMIŞTI ŞİMDİ GENİŞLİYOR
Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen, Ali Nesin'in Matematik Köyü ile Tiyatro Medresesi ve Nişanyan Evleri'nin de aralarında olduğu 128 yapıyla ilgili yıkım kararı verilmişti. Sonradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘İmar Barışı’ adı altında kaçak yapılar için af sürecini başlatmıştı. Şirince’deki yıkım kararı çıkan yapıların bu aftan yararlandığı belirtilmişti.

 
İzmir’de işitme engelliler için şeffaf maske üretiliyor
 
Karşıyaka'da 'kitap bağışı' kampanyası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de işitme engelliler için şeffaf maske üretiliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde iletişim kurmakta zorlanan ...
İduğ'un Kampüs Bornova hedefi tam gaz!
Bornova Belediyesi “Kampüs Bornova” hedefiyle,Türk Telekom’dan kiralanan ...
Güzelbahçe’ye kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü
Güzelbahçe Belediyesi Eylül ayı meclisinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ...
 
Cemal Yetginer’de 'Sinema Günleri' başladı
Sanatı kentin her yerine yaymayı hedefleyen Buca Belediyesi, Cemal Yetginer ...
Karabağlar’da kaçak molozla mücadele!
Karabağlar Belediyesi, inşaat ve tadilat atıklarının (molozlar) ilçenin ...
Menderes Belediyesi'ne Sıfır Atık Belgesi
‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ ile ilgi başarılı çalışmaları nedeniyle Menderes ...
 
Bayraklı’da Aşure Günü: Sandal'dan hoşgörü mesajı
Bayraklı Belediyesi, Nafiz Gürman Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif ...
Başkan Soyer Büyükşehir'in tarım vizyonunu anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6. İzmir İş Günleri kapsamında ...
Uluslararası İzmir İş Günleri Başladı
89. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri