POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
9 Şubat 2022 Çarşamba - 12:26

Ödemiş'te beyaz teyakkuz: Kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti!

Yurdu yeniden etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havayla birlikte Ödemiş’te dağlar beyaza büründü, ova kesimleri kuvvetli yağışlardan nasibini aldı. Ödemiş Belediyesi, hava koşullarının hayatı olumsuz etkilememesi için alarma geçti.

Ödemiş te beyaz teyakkuz: Kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti!

Ödemiş’te karakış yüzünü yeniden gösterdi. 8 Şubat Salı gününden itibaren ova kesimlerinde kuvvetli yağmur etkili olurken Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışı görüldü. Bozdağ Mahallesi’nde kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. Yağışla birlikte şiddetli rüzgar da etkili oldu. Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte teyakkuza geçti. Yaşanabilecek olumsuzluklara müdahale etti.

Kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti, şiddetli rüzgâr ağaç devirdi
Gece saatlerinden itibaren Bozdağlar üzerindeki Çamyayla, Horzum, Manastır Yaylası, Suçıktı, Tosunlar, Çobanlar, Subatan Yaylası, Artıcak, Gölcük Yaylası, Ovacık, Tekke ve Bozdağ ile Aydın Dağları üzerindeki Bıçakçı Ovacık Yaylası’nda kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı.

Horzum-Başova ve Bıçakçı Ovacık-Çatma bağlantı yollarında yaşanan heyelanlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte müdahale edilerek önlem alındı. Bayırlı Mahallesi’nde yaşanan taşkında suyun tahliyesi sağlanırken Bademli’de Şehit Asteğmen Coşkun Kale Barajı’ndan gelen fazla suyun tarım alanlarına zarar vermesi önlendi. Şehir merkezinde de yağmur suyu mazgalları Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendi.

Gölcük Yaylası’nda kar yağışı ve şiddetli rüzgara dayanamayan bir ağacın devrilmesi sonucu enerji nakil hatlarında zarar meydana geldi. GDZ Elektrik ekiplerine bilgi verilerek bölgede önlem alındı.

“Kış mücadelesi nöbetimiz devam ediyor”
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Dağlarımızda kar ovamızda sağanak yağmur etkisini gösterdi. Bereket olmasını dilediğimiz yağışların hayatı olumsuz etkilememesi için hava tahmin raporlarını takip ederek İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli şekilde ekiplerimizi yönlendirdik. Kar kalınlığı yer yer yarım metreye kadar ulaşmış durumda. Şu anda çok sayıda noktada kış mücadelemiz sürüyor. Aydın il sınırından Manisa il sınırına kadar uzanan geniş bir coğrafyada yolları açık tutmak için sahadayız. Şehir merkezinde de yağmur suyu tahliye hatlarında temizlik çalışmalarımız var. Heyelan yaşanan noktalara İzmir Büyükşehir Belediyemiz de iş makinelerini yönlendirdi. Geniş çaplı önlemler alınacak. Gölcük Yaylamızda da ağaç devrilmesi sonucu zarar gören elektrik direkleriyle ilgili GDZ Elektrik ile iletişime geçtik.

Hem Bozdağlar hem de Aydın Dağları üzerindeki yollarımızı kullanacak sürücülerin mutlaka kış lastiği kullanımına ve zincir bulundurmaya dikkat etmeleri gerekiyor. Hem Belediyelerimiz hem Karayolları ekiplerimiz yolların açık tutulması için yoğun bir çaba içerisinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyorlar. Yaylalarımızdaki sevimli dostlarımız için mama takviyesi yapıyoruz.

Vatandaşlarımız hava koşulları sebebiyle karşılaşabilecekleri zor durumlarda 0232 544 90 97 numaralı telefondan ve sosyal medya hesaplarından belediyemize ulaşabilir. Kış mücadelesi nöbetimiz gün boyunca devam edecek” dedi.

 
İzmir Namık Dalgakıran’ı Milli Takım’a uğurladı
 
Cemevlerinin elektrik faturalarıyla ilgili yeni karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den Menderes’deki sulama göletlerine 8 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen yıl 2 Şubat'taki rekor yağışlarda hasar ...
Bayraklı tekvandoda başarıya doymuyor
Sporda elde ettiği derecelerle fark yaratan Bayraklı Belediyesi, tekvandoda ...
İkinci Kılıçdaroğlu zirvesi: Başkanlar masasında neler konuşuldu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in ...
 
İzmir'de cinsiyet eşitliği atölyesi... Soyer: Değişime öncülük etmemiz gerekiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler Kadın ...
Seferihisar Belediyesi’nin aile danışmanlığı hizmetine yoğun ilgi
Seferihisar Belediyesi, iki yılı bulan Covid-19 salgını, derinleşen ekonomik ...
Karşıyaka'da elektronik ruhsat dönemi
Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ...
 
Menderes'te engelleri kaldıran hizmetler!
Başkan Kayalar, ilçede yaşayan engelli vatandaşların zorluk yaşamaması ...
Soyer o mesajla paylaştı: Bu fotoğraf her şeyin özeti!
Yeni yılla birlikte devreye alınan yeni tarifeyle elektrik faturaları ...
Bornova’da STK işbirliğiyle kodlama eğitimi
Bornova Belediyesi ve İzmir Sinoplular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri