POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
28 Mart 2018 Çarşamba - 14:22

Ödemiş'te toplu sözleşme sevinci

Ödemiş Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş Sendikası) arasında 91 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile işçilere 3 yıllık enflasyon oranında yüzde 10.26 zam yapıldı.

Ödemiş te toplu sözleşme sevinci

Ödemiş Belediyesi ile Hak-İş Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı (HAK-İŞ) Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş Sendikası) arasında 91 işçi için bir süredir devam eden toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Ödemiş Belediyesi Ahrandı Gazinosu'nda, toplu iş sözleşmesi için düzenlenen imza törenine AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Hizmet-İş Sendikası İzmir İl Başkanı Bürhanettin Barbak, Hizmet-İş Sendikası İzmir İl Sekreteri Gültekin Şimşek ve işçiler katıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Badem, toplu iş sözleşmesi öncesi yaptığı konuşmada, "Gerek 2004 -2009 döneminde, gerekse bu dönemde bir numaralı ilkemizin, hedefimiz çalışan kardeşlerimizin alınlarının terinin soğumadan ücretlerini almasıydı. Çalışan kardeşlerimizin ekmeğinin, aşının bir parça daha büyümesi için çalışıyoruz. Bugün kendi içinizden 25 yl çalışıp, yeni emekli olan bir arkadaşınız bugün 3 bin 500 liranın üzerinde bir emekli maaşı alıyor. Eğer o günkü şartlar devam etseydi, '1700-1800 lira emekli maaşıyla nasıl bir ek gelir bulabilirim' diye düşünecekti. O gün bu düşünceyle hareket ettik. Bugün hamdolsun, bize ne kadar külfet getirirse getirsin, sonuçta sizlerin mağdur olmamanız yolunda ciddi bir adım attık ve tüm işçi kardeşlerim bunun farkına vardı. Bugün ne yapmak istediğimin, neyin peşinde koştuğumun farkına vardı. Emekliliğinizde geriye düşmeyecek bir durumdasınız. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın yarınlarının daha ferah daha refah bir gelecek sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugüne geldiğimizde, 3 yıl  toplu iş sözleşmesinin yapılmadan idare edildiği günlerden kurtulmak adına ve sizlerin enflasyon karşısında ezilmemenizi sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLERİN SENDİKALI OLMASI İÇİN BAŞKAN BADEM'DEN SÖZ ALDIK"
Hak-İş Sendikası İzmir İl Başkanı Bürhanettin Barbak da Belediye Başkanı Mahmut Badem'e Ödemiş Belediyesi'ndeki taşeron işçilerin sendika konusunu gündeme getirdiğini belirtip, "Bölgemizde diğer belediyelerde  tüm taşeronlar işçiler sendikalı.

O nedenle konuyu aktardığmızda, başkan badem, sorun olmadığını söyledi. 2 Nisan'dan sonra rahtlıkla bukonunun görüşülmesine başlayacağız ve Ödemiş Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerimizde sendikalı olacaklar. Başkanımızdan bunun  sözünü aldık. Şimdiden tüm taşeron işçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Hizmet-İş Sendikası İzmir İl Başkanı Bürhanettin Barbak, 91 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşme ile işçilere 3 yıllık enflasyon oranında yüzde 10.26 zam yapıldı. Zamla en düşük işçi maaşı 4 bin, en yüksek işçi maaşı ise 4 bin 450 lira oldu. (DHA)

 
Aliağa'daki termik santrale karşı ortak tepki!
 
Konak'ta genç ressamlar hayran bıraktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Demokrasi Meydanı'nda kitap okuma etkinliği
Kütüphaneler Haftası nedeniyle Foça Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen ...
Görmez'den Büyükşehir'e ulaşım için önlem çağrısı!
Görmez “Hem ilçe halkı, hem esnafımız mağdur, İzmir Büyükşehir Belediyesini ...
Kocaoğlu'ndan 'ulaşım'da rotasyon: Kimler geldi/gitti?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşım hizmetlerini ...
 
Büyükşehir 8 yeni otopark için düğmeye bastı!
Büyükşehir Belediyesi, imar yasası gereği topladığı otopark ücreti, fonda ...
Buca'da tiyatro rüzgarı başladı
Dünya Tiyatrolar Günü’nde ünlü oyuncular Deniz Çakır ve Derya Alabora, ...
Başkan Piriştina'dan Buca'nın çocuklarına en güzel hediye
Buca Belediyesi Kütüphaneler Haftası’nda yüzlerce öğrenciye kitap dağıttı, ...
 
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği'nden Başkan Atila'ya tam destek
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Yönetimi Bornova Belediye Başkanı Olgun ...
Ali Poyrazoğlu 'Filizler' için sahnede!
Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 2. kez düzenlediği Karşıyaka Tiyatro Günleri’nde, ...
Karabağlar'da okumaya pedallı teşvik!
Karabağlar Belediyesi, Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı’na üye olup bir yıl ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri