POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
20 Nisan 2022 Çarşamba - 12:44

Örnekköy'de büyük dönüşüm hamlesi, Salıcı ve Böke'den iktidara ekonomi ve 'İzmir' salvosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 964 konut ve 54 iş yerini kapsayan üçüncü ve dördüncü etabın temel atma törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan CHP'li Böke ve Salıcı'dan iktidara ekonomi ve 'İzmir' salvosu geldi.

Örnekköy de büyük dönüşüm hamlesi, Salıcı ve Böke den iktidara ekonomi ve  İzmir  salvosu!

GERÇEKİZMİR - Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 964 konut ve 54 iş yerini kapsayan üçüncü ve dördüncü etabın temel atma törenini gerçekleştirdi.

Örnekköy’deki kentsel dönüşüm alanında gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer önemli mesajlar verdi.



İZMİR’E 1018 YENİ KONUT VE 54 İŞYERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ
Söze, “Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. etabında 584 konut ve 27 işyerinin temelini atıyoruz. 252 milyon lira bedelle 76 bin 741 metrekarelik yaşam alanını 3. etap kapsamında hayata geçirmiş olacağız” diyerek başlayan Başkan Soyer,  “Yine bugün 167 milyon liralık bedelle 380 adet konut ve 27 işyerini kapsayan 54 bin 635 bin metrekarelik alanda da 4. etap çalışmalarını başlatmış oluyoruz. Kısaca toplam maliyeti 419 milyon lira olan 3. ve 4. etaplarımıza İzmir’e 1018 yeni konut ve 54 işyeri kazandırmış olacağız” dedi.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR!
Soyer ardından kentsel dönüşüm konusunda kuruma gelen eleştirilere tepki göstererek, “Belediyemizin yıllarca ihmal edilen kentsel dönüşüm konusundaki ısrarlı ve başarılı çalışmaları hakkındaki yorumları hayretle izliyorum. Bu bayram gününde size sadece iyi şeyler söylemek istiyorum ama bu çalışmaları gölgeleyen birkaç noktayı da dikkatinize ve takdirinize sunmak istiyorum. Bu eleştirileri yapanlar ya İzmir’de yaşamıyor ya da bizimle aynı dili konuşmuyor veya gerçeğin görülmesini istemiyor... Ama güneş balçıkla sıvanmıyor! İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm dairemiz ve Belediye şirketimiz İZBETON şehrimizin kentsel dönüşüm macerasında yepyeni bir sayfa açtı. Bu tertemiz sayfada 3 yılda Gaziemir, Ege Mahallesi, Ballıkuyu, Çiğli, Uzundere, Güzeltepe ve Örnekköy’de olmak üzere 6 bölgede dönüşüme başladık devam ediyoruz. 3958 bağımsız birimin yapımı devam ediyor. 2500 bağımsız birim için yapım ihalesine hazır hale geldik ve Mart ayı itibari ile 3 aylık bir kısa sürede 4 ayrı sözleşmeyi imzaladık. Çok değerli Şenol başkan ve Cihangir başkan nefis ifade ettiler. Daha arkada binlercesi var ve biz yine o binlercesini de yine elbirliğiyle, işbirliğiyle yapmaya devam edeceğiz. Tüm bunları inşaat sektörünün nefesinin tükendiği daha doğrusu tüketildiği zorlu ekonomik koşullar altında yapıyoruz. Müteahhitlerin teklif dahi veremediği bir dönemde mazeretlerin arkasına sığınmadan daha önce hiç uygulanmamış yepyeni ve kalıcı çözümler üretiyoruz. Kentsel dönüşüm için iş dünyamızla ortaklıklar kuruyor ve yapı kooperatifleriyle çalışıyoruz. Aslında tarımsal kalkınmada kullandığımızı kooperatifçilik modelini, İZTAŞIT ile ulaşımda kullandığımız kooperatifçilik modelini şimdi kentsel dönüşüm için kullanmaya başlamış oluyoruz” dedi.

İKTİDARA EKONOMİ SALVOSU!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise konuşmasına, “Bugün Örnekköy’de bir temel atmıyoruz biz. Esasında eşitlikçi, adili refah içinde üreten bir Türkiye’nin temellerini hep birlikte atıyoruz” diyerek başladı. CHP Genel Sekreteri Böke şunları söyledi:  Tam da böylesine aydınlık bir iş yaptığımız iş için güneş bugün bu kadar güçlü, bugün bu kadar aydınlık bir güne uyandık. Oysa ki Türkiye’de çok ağır ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. Bütün haklarımızın yok sayıldığı, tek adam rejimince gasp edildiği, vatandaş olmaktan kaynaklanan haklarımızın yok edildiği bir Türkiye’deyiz şu anda. Öyle ki Türkiye TÜİK’in makyajlı verilerine göre bile enflasyon yüzde 60 artmış, gıda enflasyonu yüzde 70’i geçmiş. Vatandaşın en temel hakkı olan beslenme hakkı elinden alınmış. Beslenemiyor… Asgari ücret, insanlar çalışırken yoksulluğa mahkum edilmiş… Emek hakkı gasp edilmiş. 8 milyon yurttaşımız, 8 milyon hanede işsizliğin ağır karanlığına bırakılmış vaziyette. Bütün hakların yeniden tesisi işte burada attığımız temelde ortaya çıkacak. Bu karanlığın içerisinde büyük bir umut var. O umut üreten Türkiye’yi vare den iradedir. O umut istişare ile uzlaşı ile iş yapan siyaset anlayışıdır. O umut hakları temelini alan bir sosyal devleti her kilometre karesinde her metrekaresinde yaşatan iktidar anlayışıdır. O umut yarınlar yokmuşçasına bugüne yok eden anlayış karşısında bir aradayız, birlikte yapacağız diyen köklerini derinleştiren yerinde yaşamayı savunan bir siyaset nalayışdırı. O umut bugün İzmir’de büyükşehir belediyesinin yarın CHP’nin demokratik bir biçimde Millet İttifakı ile var edeceği düzenin ta kendisidir.

4 AYAKLI STRATEJİYİ ANLATTI
CHP’li Böke sözlerine şöyle devam etti: CHP bugünü karanlığı aşacak, 4 ayaklı bir stratejiyi bugünden reçetesi ile anlatıyor. Yarın uygulayacağız demiyor, bugün belediyelerinde zaten uyguluyor. Neden derseniz izin verirseniz Örnekköy’ü örnek olarak kullanarak bu 4 ayaklı stratejiyi bir hatırlatayım. Herşeyden önce güçlü bir parlamenter sistem, hukuk devleti diyoruz. Niye? İstişare yapan, uzlaşan, işin içinde halkın sesini duyan halka birlikte çalışan bir anlayıştır güçlendirilmiş parlamenter demokrasi. Bugün de yaşam koşullarını iyileştirmek üzere kent hakkını teslim eden, barınma hakkını var eden bir anlayışla vatandaşla uzlaşan istişare eden onları gönlüyle iş yapan bir anlayış Örnekköy’ü var ediyor.
İkincisi üreten bir Türkiye’de diyoruz. Ranta değil ihitiyaca cevap veren yatırım yapan bir türkiye. Yandaşlık temeliyle değil vatandaşlık hakkı ile yatırım yapan bir türkiye. Kamunun güvencesine vatandaşın hakkını korumak için üretenin üretici gücünü korumak için kullanan bir Türkiye diyoruz. Örneği işte bugün burada gördüğüm kentsel dönüşüm örneği. Rant için değil ihtiyaç için yatırım yapan. O yatırımı yapmak üzere güvence arıyor olan halkına güvence veren. Garantiyi dövizle, rantçı yandaşa değil garantiyi yarın barınabileceği sıcak bir yuvan olacak güvencesi olan bir üretici anlayışa yapıyor. Kooperatifle yapıyor. Birlikte yapıyor güç birliğiyle yapıyor.
Üçüncüsü güçlü bir sosyal devlet; Hakkın güvence altına alındığı vatandaşın barınma hakkının olduğu vatandaşın beslenme hakkının güvence altına alındığı, süt kuzusuyla doğduğu andan itibaren bu evlerin içerisindeki çocukların beslenebildiği bir geleceği inşasıdır bugün yaptığımız.
Dördüncü ayak, sürdürülebilirlik. Bugün iktidarın bir yarın yokmuş gibi bugün bizleri birbirimizden ayrıştırarak nefret tohumlarını saçarak ortaya koyduğu kutuplaştırma karşında herkes kalacak. Herkes yerinde bir yarının olduğunu bilecek, güvencesi benim diyen bir anlayış. 4 ayaklı bir kalkınma stratejisi bir gelecek vaadi olarak anlatmıyoruz. Bugün temellerini hep birlikte atıyoruz. Tam da bu yüzden emek veren herkese, gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Yarın burada huzurla yaşayacak tüm vatandaşlarımızla bu aydınlığı büyüteceğimizden de hiç şüphe duymuyorum.



ENGELLEMELERE VE KRİZE RAĞMEN HİZMETE DEVAM EDİYORLAR 
CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise törende yaptığı konuşmada, “Hatırlarsanız biz 31 Mart seçimleri öncesinde tüm Türkiye’ye demiştik ki ‘CHP’nin belediye başkan adaylarına oy verin’. Adaylarına oy verip de onların seçilmesin sağladığınızda onlar size sizden yana hizmetler de bulunacak. Halktan yana hizmetlerde bulunacak bizim yüzümüzü ağartacak, CHP’nin programını uygulayacak bir belediyecilik hizmeti yapacaklar. Sosyal demokrat belediyecilik hizmeti yapacaklar demiştik. Üzerinden biraz zaman geçti. Belediye başkanlarımız seçildi iktidar belediye başkanlarımız yapmış olduğu işlerden o kadar rahatsız oldu ki sürekli bir engelleme çabası içinde sürekli bir sorun çıkarma çabası içinde aam belediye başkanlarımız bütün bu engelleme çabalarına rağmen hizmet vermeye devam ediyorlar. Bakın bu bugün burada yapılan iş sayın genel sekreterimiz farklı bir boyuttan anlattı. Belediye başkanlarımz farklı bir boyuttan anlattı. Ben ekonomik kriz boyutundan anlatayım…” diye konuştu.

KOOPERATİF HAMLESİNE ÖVGÜ
Ekonomik kriz üzerine mesajlar veren CHP’li Salıcı, “2018 yılı Haziran ayında seçim yapıldı ve Ağustos ayında kur şoku yaladı. Fiyatlar yükselmeye başladı. Malum bizim ülkemizde ithal edilen büyük bir kısmı, ürettiğimiz büyük bir kısmı ithal dolayısıyla dövizle alınıyorlar. Biz neredeyse 4 yıldan beri açık bir şekilde krizdeyiz. Bazen döviz yükseliyor, düşüyor ama bir şekilde inşaat maliyetleri bir kaç kat arttı. Bir çoğu ithal malzeme olduğu için ithal olan ürünler dövizden kaynaklı olarak arttı. Pandemi dönemde fiyatlar yükseldi. En son Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın da getirmiş olduğu bir süreçte tedarik zincirlerinde sıkıntılar yaşanmaya başlandı, fiyatlar daha da arttı. Yani inşaaat yapmanın kentsel dönüşüm yapmanın hele içinde kar olmadan yani kamu mantığıyla bir iş yapmanın çok zor olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bütün bu olumsuzlukların üzerine , enflasyon yükseldi, elektrik fiyatları malum, doğalgaz malum. Akaryakıt malum, her şey yükseldi ama bu kadar sıkıntılı bir ortamda iktidarın kıpırdayamadığı bir ortamda bugün 400 milyon liranın üzerinde bir rakamla Türkiye’de üretime kazandıracak, sizlere konut olarak gelecek böyle bir yatırım yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatif modeli sizlerin ve iş adamlarının içinde olduğu bir sistemle. Bu önemli bir şey arkadaşlar. İktidarın ekonomi olarak kıpırdayamdığı bir yer de bizim belediyelerimiz halktan yana bir bakışsa kooperatif modeliyle yepyeni bir iş yapıyorlar” dedi.

YARGI DAHİL GEREKEN CEVABI VERECEKTİR!
Salıcı sözlerine, “Bütün bu sıkıntıların içinde eleştiriler olacak mı? Olacak...” diye devam ederken şunları söyledi:  Bazı eleştirilerden bahsetti arkadaşlar. Dava da açılmış. Zaten bu kadar güzel bir iş yapılınca dava açılmasaydı biz şaşırırdık. Hiç sürpriz yok. İyi ki de açmışlar davalarını, dava açılır yürür, bu siyasal sistemi altında baskı altında olan yargı dahil o açılan davalara gereken cevabı verecektir. Mesele şuradan bakmamız gerekiyor, Burada yaşayan yurttaşlarımız kendi bulundukları yerden ayrılıyorlar mı hayır. Şu yapılan binalar yanlış bimiyorsam bu binalar da kentsel dönüşüm. Vatandaşımızı etrafta diğer binalarda otururken o binada yaşamaya başlayacak. Cebinde bir şey çıkacak mı hayır çıkmayacak. Bizzat bu işin ortağı olacak bu işin teminatı var mı var, İzmir Büyükşehir Belediyesi dolayısıyla taşın altına elini değil yüreğini koyan Cihangir beyin deyimiyle iş adamları var mı, var. Hem kooperatif modeliyle bu iş daha makul bir yere gelecek hem de belediyenin vermiş olduğu kamu güvencesiyle vatandaşımız daha insani bir ortamda yaşamaya başlayacak.

İZMİR’İN YAPMIŞ OLDUĞU İŞİN KARŞILIĞINI VERİN!
Salıcı sözlerini şöyle tamamladı: AKP bundan niye korkar? Niye çekinir? Senin daha iyi bir yerde yaşamana niye itiraz eder sevgili yurttaşım? Neden çekiniyor buradan başlayan dönüşüm yarın öbürgün Ankara’da devam edecek onların korkusu bu. Biz onların çekindiği işleri yapmaya devam edeceğiz. Onlar biliyorsunuz bir de 6’lı masanda çekiniyorlar. İstiyorlar ki o masa bir araya gelemesin ama kuruldu. Bundan sonra nasıl bozarı onun hesabını yapıyorlar biz Türkiye’yi dönüştürecek, güçlendirilmiş parlamenter sistemle buluşturacak, sizin sözünüz neyse o sözün parlamentoya aynen yansımasını sağlayacaki şeffaf, adil ve güçler ayrılığına dayanan sistemi kuracağız. Tek adam rejimi gidecek. Türkiye tek adamla yönetilemeyecek kadar köklü büyük bir ülke. Parlamento ile çok daha geniş çoğulcu herkesin sözünü söylediği ve parlamentoya istediği temsilciyi gönderdiği öyle parti kapatmanın falan olmadığı, demokrasinin kuralların neyse birebir çalıştığı sistemi biz hep beraber kuracağız. Biz bunları kuracağız ama bunları kurmadan önce yerelden başlayan çalışmalarımızı da onları engelleme çalışmaları buraya iki yıl önce geldiğimiz yine Selin hanımla beraber bölge toplantısına gelmiştik o zaman da ifade etmiştik görünen o ki değişiklik yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi 344 milyon dolarlık bir kredi alıyor, ama bu kredinin onaylanması lazım. Kim tarafından mejesteleri tarafından onaylanması, saray tarafından onaylanması lazım. Onaylamıyor! Niye İzmir Büyükşehir belediyesi bunu sizin çıkarınız, yatırımlar için kullanacak çünkü vatandaşın lehine kullanacak. süreci geciktiriyorlar bugün itibariyle hala bu krediden haber yok. Devlet en son dolarla bazında yüzde 8,65 ile borçlandı faiz yani dövize dolara yüzde 8,65 faiz ödüyor osayde borçlanabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 1’den daha düşük bir oranla borçlandı. 30 yıla yayılan bir ödeme takvimi ama majesteleri imzalamıyor sayın erdoğan o işi çözün. o işi uzatmayın yoksa biz seçimi kazanıp geldiğimizde o krediyi biz zaten imzalayacağız. Onun için işi bize bırakmayın, vatandaşın edineceği yararı geciktirmeyin, İzmir’i de rahatlatan bir işe imza atın, sizden talebimiz bu. İzmir’in yapmış olduğu işin karşılığını verin. İzmirlilere şu anda kar CHP’ye, belediye başkanlarımıza sahip çıktıkları için bu kadar güzel işler yapan belediye başkanlarımıza onların içinde bulunduğu siyasi partiye Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’ye sahip çıkacakları için teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen bütün arkadaşlara belediye başkanımızdan sahada çalışan emekçi kardeşlerimize kadar hepsine teşekkür ediyorum.



ÖRNEKKÖY’DE SÜREÇ HIZLANDI
Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 170 konut ve 20 işyerini kapsayan ikinci etap yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Üçüncü etabın yapım çalışmalarını başlatmak üzere 29 Aralık 2020’de Büyükşehir iştiraki İZBETON A.Ş. ile protokol imzalayan Büyükşehir, bölgede tahliye ve binaların yıkım işlemleri ve altyapı çalışmalarını tamamladı. 13 Aralık 2021’de inşaatların başlaması için alt yüklenici olarak S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi ile sözleşme imzalandı. Dördüncü etapta yapım çalışmalarını başlatmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON ise 7 Ocak 2022’de S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi ile protokol imzaladı.

Üçüncü etap çalışmalarının tamamlanmasıyla 584 konut ve 27 işyerini daha hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. Dördüncü etapta ise toplam 380 konut ve 27 iş yeri yapılacak. Yaklaşık altı bin vatandaşın yaşadığı 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden proje tamamlandığında toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet iş yeri inşa edilmiş olacak.

 
Yurtta 'şort' ve 'kısa pantolon' yasağına soruşturma!
 
Erdoğan'dan partiden kopanlara çağrı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den o cezaların affedilmesi çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, pandemi sürecinde kesilen sokağa ...
Akşener: 2023 hedefleri hayal oldu!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, vatandaşın ekonomik sıkıntılarına dikkat ...
CHP Gaziemir'den TOKİ'nin satış kararına sert tepki!
TOKİ'nin Gaziemir’in merkezi Atıfbey Mahallesinde Sevgi Yolu olarak kullanılan ...
 
Nebati'den ABD temaslarına ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ABD'li şirketlerin temsilcileriyle bir ...
AK Partili Sürekli'den Yarımada çıkarması!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Ramazan ayı buluşmalarında ...
CHP'de gündem o genelge hazırlığı: İzmir'den adaylık istifası için kimlerin adı geçiyor?
CHP Genel Merkezi’nin milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe ...
 
Akar'dan Pençe Kilit Operasyonu açıklaması
Pençe Kilit Operasyonu ile terör yuvalarının kilitlerinin tek tek parçalandığını ...
Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ...
CHP'li Özkan ve Sertel'den Aksoy'a sert tepki: İddiasını ispatlamazsa...
Menemen Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, ‘zimmet ve irtikap’ ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri