POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
Güneş patlamaları kuraklığa çare olabilir
Yerlikaya'dan önemli mesaj: Yerle bir edeceğiz
Yerlikaya'dan önemli mesaj: Yerle bir edeceğiz
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
13 Mart 2024 Çarşamba - 08:25

Özel'den Ödemiş mesajları: İktidara ekonomi, 'Vahdettin' ve 'HÜDA PAR' salvosu!

CHP Genel Başkanı İzmir mesaisinin ikinci gününde Küçük Menderes’e çıkarma yaptı. Özel 5 ilçeli miting programının startını verdiği Ödemiş'te AK Parti iktidarını ekonomik tablo, 'Vahdettin' ve 'HÜDA PAR'la ittifak üzerinden topa tuttu.

Özel den Ödemiş mesajları: İktidara ekonomi,  Vahdettin  ve  HÜDA PAR  salvosu!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel 2 günlük İzmir programının ikinci bölümünde Küçük Menderes’e çıkarma yaptı.

- ÖZEL’DEN ÇARPICI TUGAY ANEKTODU: ‘OH’ BE DEDİM… ANLAYAN BİRİ ÇIKTI!

- ÖZEL'DEN AK PARTİ'YE 'AFİŞ' VE YAŞAM TARZI ÇIKIŞ!... 

İzmir’de dün iş dünyasıyla bir araya geldiği ekonomi zirvesinin ardından Bayraklı’daki halk buluşması ve Bornova’daki iftar programının ardından önemli mesajlar veren CHP Genel Başkanı Özel, Küçük Menderes çıkarması kapsamında da 5 ilçede mini mitingler yapacak.

Özgür sırasıyla Ödemiş, Tire, Bayındır, Menderes ve Torbalı’da halka sesleneceği programların ardından İzmir mesaisini yine Torbalı’da gerçekleşecek iftar programıyla noktalayacak.  

CHP Genel Başkanı Küçük Menderes mesaisinin startını Ödemiş’ten verdi. 



"PEK ÇOK SİYASİ PEK ÇOK İLDE BU KALABALIĞI GÖREMEZ"
Ödemiş’teki halk buluşmasında Hükümet Konağı önündeki alanı dolduran kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Özel sözlerine, “Burası benim büyüdüğüm memleket. 10 yaşında geldiğim liseyi, üniversiteyi okuduğum, vatani görevini yaptığım güzel İzmir’in yüreğinde bayrak, vatan, Atatürk sevgisi olan yiğit, mert insanları, hoş geldiniz. Pek çok ilde pek çok siyasinin göremediği bir kalabalık bizi karşıladı. İyi ki varsınız ” diyerek başladı. 

MEHMET ERİŞ'E ÖVGÜ SELİ! 
CHP Genel Başkanı, “Ben babası, dedesi CHP’li biriyim. 1999’da parti baraj altında kaldığında da CHP’liydik, Manisa’da yüzde 30’lara çıktığımızda da belki yarın Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırken de… Damarımızı kessen CHP’nin renkleri vardır. Ben bir partili nasıl olmalı diye baktığımda tek kelimeyle cevap vereceğim. Mehmet Eriş gibi olmalı! Bir görev yapılacaksa onun gibi yapılmalı, bir görev emanet edilecekse de onun gibi edilmeli. Her makama gelinir, gidilir. CHP’de en üst makam üyeliktir. Görüp görülebilecek en üst makamdır çünkü Atatürk’ten emanettir. Kendime dair tek temennim görevimizi yapıp bırakırken Mehmet Eriş’in iç huzuruna sahip olmak ve onun gibi partili kalmak. Allah hepimize bunu nasip etsin. Aday gösterildiği gün herkes partili olur, görev yapılırken herkes partilidir, önemli olan görevi emanet ederken ‘Hayatımın son gününe kadar bu parti için çalışacağım’ demektir. Bu her türlü takdirin üzerindedir” diye konuştu. 

"TURAN SİZDEN BİRİSİ"
Özel sözlerine şöyle devam etti: Ve görevi teslim ettiği arkadaşımız Mustafa Turan… 10 yıldır belediyecilik, 20 yıldır kooperatifçilik deneyimi var. Hayvancılığı, çiftçiliği biliyor, topraktan geliyor, sizin ekmeğinizi kazandığınız işi yapa yapa gelmiş, sizin gibi alnını toprağa dayatan, o topraktan bereket fışkırtan, haramdan ve yalandan korkan güzel insanlarla aynı coğrafyanın insanı. Ödemiş’i sizden birisine emanet ediyoruz. 

"ŞİMDİ BU EMANET TUGAY'DA"
CHP’nin Büyükşehir belediyeleri kırsal kalkınmaya, kooperatifçiliğe, kadın kooperatiflerine ömem veren üretilen süte sahip çıkan çok önemli vizyona sahipler. Bunu önceki dönem belediye başkanlarımız büyük bir başarıyla başlattılar, yürüttüler. Şimdi de bu emanet Cemil Tugay’a ait. Cemil Tugay Ödemiş’e, çiftçisine madden ve manen sahip çıkacak, gönlü de burada olacak kendi de burada olacak. Ödemiş’i hiç yalnız bırakmayacak. Mustafa Turan’a el ele kol kola burada ne sorun varsa Büyükşehir’in imkanlarıyla, yetişemediği yerde CHP’de nerede bir gücü, yetkisi varsa hepsini Ödemiş’in emrine sunmaya hazırız, kararlıyız. 

İKTİDARA EKONOMİ SALVOSU 
CHP Genel Başkanı iktidarı ekonomideki tablo üzerinden eleştirerek şunları kaydetti: Bundan sonraki süreç artık geneldeki iktidarın gücünün yerelle dengelenmesi sürecidir. Eğer bunu yapmazsak, 31 Mart’tan sonra eğer iktidar 1 Nisan günü şunu görürse, ‘Emekliye 10 bin lira veriyorum sesi çıkmıyor, çiftçinin ürünü para etmiyor sesi çıkmıyor, aldığı maaş ay sonuna yetmiyor, sesi çıkmıyor, işsizler var, gençler var, sesi çıkmıyor’ derse 4 yıl boyunca seçim yok, acı reçete geliyor, kemer sıkma geliyor. Ve kimsenin şüphesi olmasın bu memlekette kemeri 5’li çete sıkmıyor, acı reçeteyi holdingler kullanmıyor. 1 Nisan’da bu hükümet ‘Bu kadar zam yaptım, bu kadar enflasyon oldu, bu kadar eziyet çektiler yine de oy verdiler’ derse ertesi güne yapacak bir şey yok. Ama bir gün önce yapacak bir şey var. 31 Mart günü önünüzde sandık var. Bu seçim bir genel seçim değil, yerel seçim ama bu seçim aynı zamanda ülkeyi yönetenlere mesaj verilecek bir seçim. Yokluktan, yoksulluktan şikayeti olan herkes bu hükümete bir sarı kart gösterirse, bir kırmızı ışık yakarsa, o zaman bir ümit var. 31 Mart’ta bu ülkeyi yönetenlere sesimizi duyurmaya var mıyız? 

Bütün Türkiye’de emeklilerin büyük bir kırgınlığı, büyük bir yılgınlığı var. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Tayyip Erdoğan 3 Kasım 2002 günü Türkiye’de iktidara geldi. O gün bir emekli maaşı 1.5 asgari ücret düzeyindeydi. Bu düzeni bozmasaydı, emekliyi enflasyona ezdirmeseydi bugün 10 bin lira olan maaş 26 bin lira olacaktı. O en düşük emekli maaşı 2002’de 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 10 bin lira 2.5 çeyrek altını zor alıyor. Arada 5.5 çeyrek altın kayıp var. Tayyip Erdoğan emekliyi enflasyona ezdirdiği için. Sadece emekli maaşı değil. 2015’te Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘Emekliye 2 bayramda birer ikramiye’ dedi. ‘Veremezsin’ dediler. 7 Haziran’da emekli gücünü gösterdi, oylarını AK Parti’ye vermedi, 1 Kasım’da yeniden seçimlere giderken ‘Ben de vereceğim’ dedi. Ama 2015’te vereceğim dediğini 2018’e kadar vermedi, 2018’de de bin lira verdi. O beğenmediğimiz bin lira ile tam 24 kilo dana kıyma alınıyordu. Bugün 3 bin lira yaptı, 6 kilo kıyma zor alınıyor. Sorarım size 2018’den bugüne böyle bir kayba uğrayan hangi fabrikatör, hangi zengin, hangi 5’i çete uğramış? Para 5’li çeteye, yazlık saraya, kışlık saraya var! Bir asgari ücret sarayda 55 saniyede harcanıyor. Her şeye para bulanlar emekliye para bulamıyorlar. 31 Mart’ta emekliler Tayyip Bey’e de kendilerini küçük gören herkese de gerekli cevabı verecek. Emekliler, emekçiler, esnaflar ve çiftçiler sakın unutmayın sizi ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 

Gittiğimiz her yerde bir hesap yapıyoruz. Bayraklı’da öğrencinin biri ‘Bayraklı’da hesap yapmadın’ dedi. ‘Bizim krediler çok düşük, Tayyip Bey eskiden 300 lira veriyorlardı, ben şimdi 2 bin lira veriyorum’ diyor. Bir hesap yapsana’ dedi. Boyoz-gevrek hesabı yaptık. Recep Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde üniversiteliye verdiği kredi 300 lira, kendisinin 2024 yılında verdiği kredi 2 bin lira. 2014’te 300 lirayla 333 tane gevrek alınıyor, bu seneki 2 bin lira ile 200 gevrek alınıyor. Öğrencinin cebinden 133 gevrek çalıyorlar! 2014’te krediyle 500 boyoz alınıyor, 2024’te 200 boyoz alınıyor. 500 boyoz nerede 200 boyoz nerede? 

TÜİK, Tayyip’i üzmeyen istatistik kurumu. Kimi üzüyor, emekliyi üzüyor. Yüzde 4.53 enflasyon bulmuş. TÜİK’in hesabıyla fiyatlar geçen ay bu kadar artmış. 118 ülkenin yıllık enflasyonundan fazla bir aylık enflasyonumuz. Hal böyle olunca insanlar ne ev ne araba alabilir oldu. Bugün 3 milyon liralık bir ev almak istesen ayda 100 bin lira taksit ödüyorsun. Bugün evi olmayanın ev almasının iki tane çaresi var, ya milli piyangodan para çıkacak ya miras kalacak. Böyle yoksulluk varken uzaktan zengin akraba gelmez, piyangoyu da tüpçüye verdiler o da artık vatandaşa çıkmıyor! 

'VAHDETTİN' ÇIKIŞI! 
Dün ilan edilen işsizlik son 32 ayın en yüksek oranı. TÜİK hesabı yaparken sadece resmi işsizleri sayıyor. Oysa tam 4 milyon kişi iş aramaktan yılmış ve son 1-2 ayda kuruma gitmemiş. Yüzde 36-37 genç işsizliği var. Türkiye’nin en büyük beka sorunu. Dış güçleri geç, onlar bir kere geldi. Fatih Sultan Mehmet gibi padişaha can kurban. Ama bunların peşinden gittikleri son birkaç padişaha gelince, dış güçler geldi donanmayı çekti, senin o çok methettiklerin kırmızı halılar serdi. Ama bizim peşinden gittiğimiz Kartal İstim Botu’nun ucuna çıktı ve yanındaki yavere dedi ki: Korkma evlat, geldikleri gibi gidecekler! İşgal başladı, senin Yıldız Sarayı’nın arka tarafından İngiliz zırhlısına kaçtı, bizimki Bandırma Vapuru’na bindi, Samsun’a çıktı, memleketi kurtardı. Bu memlekette bir gün işgal sorunu olursa Recep Tayyip Erdoğan çağırınca havaalanına gidip beyaz perdelik kumaştan yalandan kefen giyenler değil Çanakkale’de dedesi kefensiz yatanların torunları kurtarır bu memleketi. Bu ülkede 4 gençten 3’ü bavulları kafasında toplamış. İşte beka sorunu budur. Onun için biz bu gençlerin yüzlerini güldürmek durumundayız. Onları bu ülkeye bağlayacak olan bu ülkeyi kurtaran Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 

"YANLARINA HÜDA PAR'I DA ALDILAR"
Özel sözlerini şöyle tamamladı: Bir tarafta her gün birbirine benzeyen bir Cumhur İttifakı var. Korkutuyorlar, hakaret ediyorlar, şantaj yapıyor. Yanlarına bir de HÜDA PAR’ı almışlar. Kim bunları? Eski domuz bağcıların avukatları. Hizbullahçıların bir kısmını belediye başkan adayı yaptılar, bir kısmını milletvekili adayı. ‘Bekar kadınları birilerine sahiplendirmek lazım’ diyen zihniyeti de ittifaklarına aldılar bunlar. Hal böyle olunca bu küfür, şantaj ittifakının karşısında çok daha güçlü bir ittifak var. İçlerinde sosyal demokratlar var, milliyetçi, muhafazakar demokratlar var, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i tüm demokratlar var. Onların adı Korku İttifakı bizim adamız Türkiye ittifakı… CHP’nin adaylarını sadece CHP’lilere değil geçen seçimi birlikte kazandığımız iyi insanlara, geçen seçimde birlikte olduğumuz şimdi ittifak kuramadıklarımıza, muhafazakar demokratlara, Ödemiş’in yalandan ve haramdan korkan güzel insanlarına emanet ediyorum. 

TUGAY:  ÖDEMİŞ’İ YATIRIMA BOĞACAĞIZ 
CHP’nin Büyükşehir Adayı Cemil Tugay halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Bizler Ödemiş’e, Küçük Menderes’e, İzmir’in dört bir köşesine, Ege’ye duyduğumuz sevgi ve saygıyla buradayız. Bizden önce hizmet eden değerli başkanlarımızın hizmetlerini tamamlayacak, onları çok daha ileriye götürecek, Ödemiş’in, İzmir’in onurunu yüceltecek kardeşleriniz olarak huzurunuzdayız” dedi. 
Büyükşehir Adayı Tugay, “Ben belediye başkanı olduktan sonra Küçük Menderes’e en kısa zamanda asfalt şantiyesini kuracağım. Sözüm söz, suda ilk gün indirim yapmaya başlayacağız, 2 sene içerisinde büyükşehirler arasında en uygun fiyatı veren belediye olacağız. Size söz veriyorum Ödemiş’i yatırıma boğacağız” diye konuştu. 

TURAN: ÖDEMİŞ 1 NİSAN'DAN İTİBAREN YEPYENİ BİR BAHARA UYANACAK 
Halk buluşmasında CHP’nin Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan da bir konuşma yaptı. “Bugün burada sizlerden birisi olarak bulunmanın gururunu yaşıyorum” diyen Ödemiş Belediye Başkan Adayı Turan, “Cumhuriyet demek bir zamanlar köy evinin avlusunda gelecek için hayaller kuran bir çocuğun bir gün bunları gerçekleştirmek için belediye başkanı olabilmesi demektir” mesajını verdi. Turan şunları kaydetti: Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Ödemiş ışıl ışıl yürüsün diye bu yoldayız. Bir an bile durmayacağız, yorulmayacağız, Ödemiş’e hizmet etmekten, yenilikler sunmaktan başka hiçbir derdi olmayan meclis üyelerimle beraber yürüyeceğiz, Ödemiş 1 Nisan’dan itibaren yepyeni bir bahara uyanacak. Turan sosyal belediyecilik kapsamında vaatlerini de sıraladı. ‘Efe Kart’ sistemi ile bir Ödemiş dayanışması inşa edeceklerini söyleyen Turan, “Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği Ödemiş için geliyoruz” diye konuştu. 

 
Büyükşehir’deki TİS krizinde yeni masadan da uzlaşı çıkmadı
 
Eski Fenerbahçeli Jorge Jesus'tan dünya rekoru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Gazze en büyük çocuk ve kadın mezarlığına dönüştü''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükelçilerle iftar programında konuştu. ...
İnan'dan Özel'in o sözleriyle 'trafik' çıkışı: Tarihi itiraf... Sabuncubeli'nin tadını çıkar!
CHP Lideri Özel'in iş dünyası ile zirvedeki sözlerine atıfta bulunan AK ...
Özel'den AK Parti'ye 'afiş' ve yaşam tarzı salvosu, Filistin mesajları!
Bayraklı'daki halk buluşmasında AK Parti'yi "Büyük bir oyunun içerisindeyiz" ...
 
Tugay Soyer'e pas attı: Bu değişim dönüşümle tamamlanacak!
CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay, partisinin Genel Başkanı Özel'in katılımıyla ...
Soyer'den iktidara '40'ta 1 salvosu', çarpıcı Körfez ve 'değişim' mesajları!
Büyükşehir Belediye Başkanı İZTO'da CHP Genel Başkanı Özel'in katılımıyla ...
Karşıyaka Adayı AK Partili Çiftçioğlu sosyal projelerini açıkladı
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, üniversite öğrencilerine ...
 
Erdoğan: Gazze'de zulmü meşrulaştıranlar var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ...
İzmir’deki ekonomi zirvesinde bir ilk: Özel-Soyer-Tugay yan yana!
CHP Lideri Özel’in İzmir iş dünyasıyla bir araya geldiği ekonomi zirvesinde ...
AK Partili Dağ'dan rakiplere: Yarış projeler ve yapılacak işler üzerinden olsun!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri