POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
4 Nisan 2024 Perşembe - 17:43

Özel’den İzmir’de ‘yatırım kredisi’ vurgusu, örgüte ve başkanlara çarpıcı uyarılar!

CHP Lideri büyük seçimin ardından İzmir’e ilk kez geldi. Havaalanında miting havasında geçen buluşmada seçmenin kendilerine bir yatırım kredisi verdiğinin altını çizen Özel, örgüte ve başkanlara yeni süreç üzerinden dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Özel’den İzmir’de ‘yatırım kredisi’ vurgusu, örgüte ve başkanlara çarpıcı uyarılar!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart yerel seçimlerinde ülke çapında büyük bir zafer elde ederek birinci parti olmayı başardı. 

İzmir’de de Büyükşehir’in yanı sıra 28 ilçede ipi göğüsleyen CHP’de Genel Başkan Özgür Özel büyük zaferin ardından ilk kez kentle buluştu. 

CHP Genel Başkanı Ankara’dan havayoluyla geldiği kentte Adnan Menderes Havalimanı’nda partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. 

Özel miting havasında geçen karşılamada VIP çıkışındaki alana dolduran kalabalığa parti otobüsünden seslenerek yaptığı konuşmada da çarpıcı mesajlar verdi. 

OTOBÜS GÖNDERMESİ 
CHP Lider coşkulu kalabalığı, “Kurultayımızdan sonra bu havaalanına geldiğimizde seçim otobüsümüzü buraya sokmamışlardı. İktidar partisinin adayı için ise kapıları sonuna kadar açtılar. Bu otobüsü buraya sokan şey otobüsün şoförü değildir, Özgür Özel’in genel başkanlığı ya da bir başkamızın burada koyduğu irade değildir, bu otobüsü buraya sokan güç sizsiniz, CHP Örgütüdür” diyerek selamladı. 

“CHP TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ PARTİSİDİR”
Özel şöyle devam etti: Türkiye’nin dört yanındaki konuşmalarımda hep İzmir’e, İzmir’in adaylarına ve özellikle İzmir’in seçmenlerine çok seslendim, onlardan ne çok şey beklediğimi söyledim. Bir değişim başlayacaksa bunun İzmir’den başlaması gerektiğini ifade etti. Koca bir sürecin, başta sancıların, tartışmaların ama sonrasında büyük bir kampanyanın sonunda, örgütümüzün öz gücüyle herhangi bir siyasi partiyle ittifak yapmaksızın, her birisi CHP’nin evladı olan adaylarımızla birlikte bugün bu otobüsün üzerinde, sizlerin huzurundayız. Bugün İzmir’den ilan etmek isterim ki Türkiye genelinde aldığımız yüzde 38 oyla CHP Türkiye’nin birinci partisidir. 

KADIN VE GENÇ BAŞKANLAR VURGUSU! 
CHP Genel Başkanlığına aday olduğum süreçte tüm Türkiye’de ve kurultayımızda şunu söylemiştim: Benim inandığım bir gerçek var, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi ikinci parti olamaz. Bugün CHP 14 büyükşehir belediyesini kazanmıştır, 15.’si için büyük bir hukuk mücadelesi içindeyiz. 14’te kalsak dahi CHP’den sonra en çok büyükşehir kazanan partiden 4 il öndeyiz. CHP 35 il kazanmıştır, en yakın rakibinden 11 il ileridedir. 3’ü büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 35 kadın belediye başkanımız vardır. Geçen dönemki 11 olan kadın belediye başkanımız 35’e çıkarken bu konuda en önemli katkı İzmir’de aday gösterdiğimiz 9 kadın adaydan 8’ini seçen İzmir’in seçmenlerine aittir. Türkiye’de neredeyse tamamı gençlik örgütlerinden gelen 58 genç belediye başkanımız vardır, bu konuda da en büyük teşekkürü İzmir’de aday gösterdiğimiz 12 genç adaydan 11’ini seçen İzmir seçmenlerine borçluyuz. 

O 2 ADAYA MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ  
Tam bu aşamada 2 tane kaybetmeyenden bahsetmek isterim. Aliağa’da yarışa başladığında yüzde 18 geride olan, Türkiye’nin en canlı, en diri, en samimi kampanyalarından birini yapan, siyaseti bu seçim sonucuyla noktalamayan aksine bir sonraki seçimin ilk günlerini yaşayan Aliağa Adayımız Çağatay Güç’e yürekten teşekkür ediyorum. İzmir Menemen’de kendi hatalarımızla ve AK Parti’nin kumpasıyla elinden alınan belediyenin imkanlarının hiç birimizin el sürmediği köy ve beldelerden devredilen arazilerin satışını bir siyasi finans yöntemine çeviren bir adaya karşı, devletin gücüne karşı bir kadın adayımız mücadeleyi bu seçim için kazanamadı görünüyor. Ancak o kaybın bütün sorumluluğunu tüm CHP’liler olarak hep birlikte üstleniyoruz. Menemen Adayımız Deniz Karakurt’a yürekten teşekkür ediyoruz, Kubilay kenti Menemen’de ant içiyoruz ki gelecek dönemlerde seçimleri rekor oyla CHP kazanacak. 

“TUGAY’IN KAPTANLIĞINDA YÜRÜYORUZ”
Aday belirleme sürecinde İzmir partimizin sancak gemisidir demiştim. Ve bugün sancağı yere düşürmeyen, onurla gururla taşıyan, bir takım kötü niyetlilerin beklentilerinin aksine 30 belediyeden 28’ini bizlere armağan eden İzmirlilere yürekten teşekkür ediyorum. Aday belirleme süreçlerinin sonunda ‘Değişim nerede?’ diye soranlar İzmir’e baksınlar’ demiştim. İzmir adayları yaş ortalamaları 47 olmak üzere, 12’si 40 yaş altı, 9’u kadın aday, 11’i ve 8’i seçildi. Bu arkadaşlarımız kendileriyle birlikte yine 50’li yaşlarının başlarında sakin bir güç, kararlı bir duruş, doğru siyasi okuyuş ve İzmir’in isteklerine en doğru reçeteyi yazacak olan Doktor Cemil Tugay’ın kaptanlığında yürüyoruz. 

“ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE KİMSENİN HAKKINI YEMEDİK”
Aday belirleme süreçlerinde kimsenin hakkını yemedik. Eğer kusurumuz varsa kastımız yoktur. Ancak İzmir’in memnuniyet anketlerinde en üst sırada yer alan 3 arkadaşımızla devam ettik, diğer arkadaşlarımıza da şunu anlattık: İzmir’in notu kıt. Haklı, en iyisini hak ediyor, en büyük desteği veriyor. Biz İzmir’in beklentilerini gördük, sesini gördük, o sese kulak veren bir listeyle karşısına çıktık ve İzmir değişime, dönüşüme, gençleşmeye, kadınlarına siyasette eşit temsili noktasındaki büyük adıma ve bundan sonra gelecek güzel günlere oy verdi, onay verdi. 

ÇARPICI ÖRGÜT-BELEDİYE İLİŞKİSİ MESAJLARI!
Bundan sonra İzmir hak ettiğini alacak. İzmir iyi belediyecilik uygulamalarını sürdürecek, yapılanların üzerine koyacak ama o büyük beklentiye de cevap verecek. İzmir artık dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir süreçte Türkiye ile değil dünyanın sayılı kentleriyle yarışacak bir vizyona kavuşmalıdır. Bunun için ben bu genç ekibe, iyi eğitimli, çağdaş, birbirini düşman görmeyen, örgütü dizayn etmeye değil İzmir’i dünya kenti yapmaya gelen bu arkadaşlarıma yürekten inanıyorum. 

Bundan sonra ilçe başkanlarımız Atatürk koltuğunun ilçedeki bekçileridir. Siyaseti onlar yapacak. Örgüt-belediye ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesine katkı sağlayacak, belediye başkanları da kamu görevi yaparak önce örgütümüzün sonra da hepimizin yüzünü güldürecek. Buradan tüm örgütümüze çağrımdır. Elbette örgüt-belediye ilişkisi önemlidir. Ama ne belediyeler örgütün yürüteceği kurumlardır, ne de belediye başkanları örgütün amiridir. Herkes görevini iyi yaparsa hangi göreve talip olursa hakkının yenmeyeceğini görmüştür. Bugün tarihimizde ilk kez memleketim Manisa’da ve Denizli’de geçmiş dönemin iki başarılı il başkanı büyükşehir belediye başkanı olmuştur. Örgüt-belediye dengesini doğru kuran, birbirine destek olan, yapılan iyi icraatları doğru anlatan örgüte, örgütüne hakkıyla sahip çıkan belediye başkanına sonuna kadar ben de sahip çıkacağım. Eski hastalıklar bir ilçe seçimini almak üzerinden yapılabilecek her türlü müdahalede belediye başkanının,  kamu hizmetinin sunumunda olmadık taleplerle yıpratmaya girişen ilçe başkanının da karşısında olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Herhangi bir 5 yıla talip değiliz. İktidarda bir başka bir sosyal demokrat parti yok. Atatürk’ün hedeflerini tutturmuş değiliz ve bu 5 yılda kim hata yaparsa, kim yanlış yaparsa Atatürk’ün partisini girdiği ilk yerel ve ilk genel seçimde birinci parti yapma ve Atatürk’ün partisini ikinci yüzyılın ilk seçiminde iktidar yapma hedefimize, Türkiye’nin bu büyük yürüyüşüne engel olur. Bu yolda engel tanımayacağız. Şimdi örgütümüzden birbiriyle kardeşlik ilişkisi içinde olacak, birbirinin işini kolaylaştıracak, birbirini övmeyi bir diğerine bırakmayacak belediye başkanlarımız ve ilçe örgütlerimiz için şimdiden teşekkür ediyorum. 

“BU KREDİ BİR YATIRIM KREDİSİDİR”
İzmir’deki herkesten beklentim şudur. Biz milletimizden bir kredi aldık. Bu kredi bir tüketici kredisi değildir. Öyle görürsek harcar, yitirir, kaybederiz. Bu kredi bir yatırım kredisidir. ‘Seçmen bize 5 yıl iyi yönetin, 4 yılın sonunda karar vereceğim, eğer Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparsanız, belediyeleri iyi yönetirseniz, kavga etmezseniz size Türkiye’yi yönetmek için de daha büyük kredi vereceğim’ demiştir. Bu krediyi doğru değerlendirmek, bu 4 yıl en iyi hizmeti yapmak, örgüt olarak çok çalışmak durumundayız. Ve bugün zafer kazandığımız seçimin dördüncü günü değildir, gelecek zaferi kazanacağımız seçimin dördüncü günündeyiz. Ve bundan sonra her günü seçime bir gün daha az kalmanın üzerimize yüklediği sorumlulukla hep birlikte çalışmak durumundayız. 

‘KIRMAMA-DIŞLAMAMA’ UYARISI VE BABA EVİ VURGUSU 
İzmir’de olmadığı gibi davrananlar, takiyye yapanlar, diğer şehirlere yaptıkların gizleyen, partililerin rozetinden, genel başkanlarının resminden uzak duranlar İzmir’i kandıramamışlardır. İzmir yaşam biçimlerine karşılıklı teminat olan bir kenttir. Onlar bize bu teminatı veremediler ama sakın bu zaferin bize kazandırdığı özgüvenle bir tane AK Partiliyi kırarsak, bir tane MHP’liyi üzersek, pek çoğu bize destek vermiş olan Cumhur İttifakı’ndan gençlere bu partide kendilerini yabancı hissettirirsek yanlışların en büyüğünü yapmış oluruz. Davet ettik, geldiler. Burası baba evidir. Baba evinde herkese yer vardır, gelen herkes huzur içinde oturabilir. Baba evinde kardeşin biri başını açar, öbürü kapar. Baba kimseye karışmaz. Bir odasında oturur eğlenir, biri bir odasında ibadet eder. Baba evi böyle bir yerdir. İzmir birlikte yaşamanın, birlikte yönetmenin, kendinden olmayana da kendi hakkından fazla sahip çıkan hoşgörü ve özgürlüklerin kentidir. Bunu bütün Türkiye’ye göstereceğiz. 

DAĞ’A ÖZEL MESAJ: BİLİNMEDEN YAPILAN BİR HATA VARSA ÖZÜR DİLERİM 
Ve bir seçim bitti. 30 ilçesindeki rakiplerimizden arkadaşlarımın istemeden kalbini kırdıkları varsa, Büyükşehir Belediye Başkan Adayının her ne kadar kampanyasını samimi bulmasak da, kullandığı dille, yapmış olduğu kampanyayla, İzmir’e etmiş olduğu iltifatlarla olumlu bir iklime katkı sağlamıştır. Biz bir kusur ettiysek, herhangi birinin kalbini kırdaysak Genel Başkan olarak sorumluluğu alıyor, tüm seçim döneminin varsa bilinmeden yapılmış hataları için özür diliyorum. Eğer bizi kıranlar, üzenler, haksızlık edenler olduysa bu meseleyi sürdürmeyeceğimiz, arkadaşlarımızın üstlendikleri kamu görevi gereğince tüm siyasi partilere kapımızın sonuna kadar açık olduğunu, kime oy vermiş olursa olsun tüm seçmenlere, mezhebi, etnisitesi ne olursa olsun tüm seçmenlere tüm belediyelerimizin kapılarının açık olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. 

“İZMİR YİNE SANCAK GEMİSİ OLACAK”
Bundan sonra İzmir büyük iktidar yürüyüşümüzün en önemli adımlarını atacağımız, partimizi iktidara taşıyacak sancak gemimiz olmaya devam ediyor. Bu sancak gemisinin örgütsel anlamdaki başkanı İl Başkanımız şahsında bütün örgütümüze, belediyecilik hizmetleri noktasında Sayın Cemil Tugay’ın şahsında tüm başkanlarımıza, tüm belediye meclis üyelerine, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm muhtarlarımıza hem başarılar diliyor hem de bu kentin bir evladı olarak en yüksek dayanışma duygularımı ifade ediyorum. 

“İZMİR İTTİFAKI KAZANDI, TÜRKİYE İTTİFAKI KAZANDI”
Özel sözlerini şöyle tamamladı: İzmir’de İzmir İttifakı kazandı, Türkiye’de Türkiye İttifakı kazandı. Türkiye İttifakı ötekisi olmayan bir ittifaktır. İzmir’de bize itimat edip bizimle birlikte olan tüm muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, tüm Kürt demokratlara, göçmeni, Çerkezi, Pomağıyla İzmir’in tüm renklerine, rekor destekleriyle İzmir’in tüm Romanlarına ve İzmir’i İzmir yapan gökkuşağı gibi renkli, birbirinin içine ve işine karışmayan tüm siyasi görüşlere saygılarımızı sevgilerimizi sunuyoruz. 

ASLANOĞLU: İZMİR’İN MELTEMİ YUNT DAĞLARINI AŞTI!
Havaalanındaki miting gibi buluşmada İl Başkanı Aslanoğlu da bir konuşma yaptı. Aslanoğlu şunları kaydetti: Değerli yol arkadaşlarım 31 Mart yerel seçim zaferiniz kutlu olsun. Büyük seçim zaferiniz kutlu olsun. Destekleriyle martın sonunu bahar yapan Türkiye’deki tüm vatandaşlarımız seçim zaferiniz kutlu olsun. CHP’ne oy versin veya vermesin tüm vatandaşlarımız içiniz rahat olsun. Bu zafer sizin de… Rahat bir nefesi hep beraber alacağız. Ülkemizde bu baharı hep beraber yaşayacağız. Adaylık lansmanında demiştim İzmir’de simite gevrek, domatese domat, çamaşır suyuna klorak deriz biz. Biz çok çalışırız çalışmasına ama yaşamanın keyfini sürmeyi de biliriz demiştim. İzmir’in melteminde eşimizle yürümenin hazzını hiçbir şeye değişmeyiz demiştim. Bu İzmir’in meltemi Yunt Dağları’nı aştı Manisa’ya ulaştı. Komşum Manisalılar zaferiniz kutlu olsun. Beraber il başkanlığı yapmaktan büyük keyif aldığım Ferdi kardeşim Manisa’ya hayırlı olsun. İzmir’in meltemi Ödemiş Bozdağ’ı aştı Denizli’ye ulaştı. Milletvekili olamadığı zaman çok üzülmüştüm. Kısmet bugüneymiş. İl Başkanlığımızı da yapan Nur abim Denizli’ye hayırlı olsun. İzmir’in meltemi o kadar kuvvetli esti ki Mandıra Dağları’nı Balıkesir’e ulaştı. Hepimize yakın Ahmet Akın Balıkesir’e hayırlı olsun. Ege’nin dağlarında çiçekler açtıran Uşak’a, Afyon’a selam olsun. Oralarda da gençlerimizin şen kahkahalarını kadınlarımızın özgüvenli yürüyüşünü çok kısa zamanda çoğaltacağız. Bırakın Ege’yi son gün seçim gecesi görmüşsünüzdür capsleri. Kırklareli’de çekirdeğe çiğdem deriz diyen Kırklarelililer ve dostum Ahmet Önal’a selam olsun. Kilis’te domatese domat diyen Kilislilere selam olsun. Bu seçimin tartışmasız en güzel yeri Adıyaman’a 'Ege’nin incisidir' diyen Adıyamanlılara dostumuz vekilimiz Abdurrahman Tutdere’e hayırlı olsun. Bu zafer kendi kendine olmadı. Bu adayları belirleyen. Seçim sürecinde yüzün üzerinde miting yapan bizimle birlikte günlerce çalışan bir günde 7 miting yapan başarının mimarı örgütümüzün başı Türkiye İttifakı’nın kurucusu Genel Başkanımız Özgür Özel’e gönülden teşekkür ediyorum. Bu başarıya neden arayan herkes hakkınızı teslim etmelidir. Bu başarının baş mimarı sizsiniz. İzmirli tüm CHP’liler adına yaşattığınız bu mutluluk için sağ olun var olun. Yolumuz, yolunuz açık olsun. 

 
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
 
Karşıyaka Stadı için hukuk müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Brüksel'de görüştü.
Seçim muhasebesi: Akşener aday olacak mı?
Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de başarısızlığın nedenleri ...
Beşikçioğlu mazbatayı aldı: Eski başkan katılmadı!
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, yerel seçimde belediye başkanı seçilen ...
 
Erdoğan, Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 27. yılında MHP'nin Kurucu Genel Başkanı ...
Bir mahallede oylar kayboldu, diğerinde çöpe atıldı!
Ordu’nun Fatsa ilçesinde 2 adayın eşit oy alması nedeniyle yapılan itirazın ...
Bayraklı’da resmen Önal dönemi: Az uyuyup, çok çalışacağız!
Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bayraklı Belediye Başkanlığı’na ...
 
31 Mart seçimini kazanan Yavaş mazbatasını aldı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. Yavaş, ...
İzmir’in meclis raporu: İşte 30 ilçede sandalye dağılımı!
İzmir’de yerel seçimlerin ardından ilçe belediye meclislerindeki sandalye ...
O ilçede mazbata krizi, yeni başkandan sert tepki: Kaybetmeyi bilmeyen aday!
Buca’nın yeni Belediye Başkanı Duman bugün saat 13.00’te mazbatanın verileceğini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri