POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fabrikada gaz sızıntısı: 18 işçi hastaneye kaldırıldı
Fabrikada gaz sızıntısı: 18 işçi hastaneye kaldırıldı
Merkez Bankası'ndan kredi kartı uyarısı
Merkez Bankası'ndan kredi kartı uyarısı
İstanbul'da bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var!
İstanbul'da bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var!
Bakan Yerlikaya’dan trafik raporu
Bakan Yerlikaya’dan trafik raporu
28 Ekim 2023 Cumartesi - 12:07

Özgür Özel’den İzmir mesaisi: Delegeye seslendi, kimler desteğe geldi?

CHP Genel Başkan adayı Özel, kritik kurultaya 1 hafta kala İzmir’e önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Özel partinin il binası önünde yaptığı konuşmada, İzmir’in kurultay delegelerine seslenirken önemli mesajlar verdi. Özel'İn açıklamasına destek verenler arasında sürpriz isimler de vardı.

Özgür Özel’den İzmir mesaisi: Delegeye seslendi, kimler desteğe geldi?

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tüm gözler 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 38.Olağan Kurultay’a çevrildi.

Kaybedilen 14-28 Mayıs seçimleri sonrasında CHP’de değişim sesleri yükselirken Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kurultayda yarışacak olan değişimcilerin adayı CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel partisinin İzmir il başkanlığını ziyaret etti. Kurultaya dair kentte temaslarda bulunan Özel partililerle buluşarak parti binası önünde miting gibi bir açıklamaya imza attı. 



KİMLER KATILDI?
Özel’in açıklamasına CHP İzmir Milletvekilleri Gökçe Gökçen, Deniz Yücel, Murat Bakan, Ednan Arslan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Eski CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, önceki dönem CHP milletvekillerinden Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Kani Beko, Tacettin Bayır, Musa Çam, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Bergama Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Gönenç, PM Eski Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, geçtiğimiz il kongresinde il başkan adayı olan Eski Konak ilçe başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus, Bayındır İlçe Eski Başkanı Behzat Aydilek, İl Eski Yöneticisi Onur Temiz ve çok sayıda partili katıldı.

Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da Özel'i il binası önünde karşıladı.

O KURULTAY DELEGELERİ ÖZEL'İ TAKİP ETTİ

Aynı zamanda kurultay delegesi olan İl Gençlik Kolu Başkanı Burak Kotan, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İl eski yöneticileri Özkan Tice, Niyazi Arslan ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi Erdal Mansuroğulları'nın da Özel'in konuşmasını takip ettikleri görüldü. 

İzmir'den Cemil Tugay dışında il kongresinde seçilen 55 kurultay delegesi Kılıçdaroğlu için oy vermişti.



ÖZEL: İZMİR’İN GÖNLÜNDEN ATATÜRK SEVGİSİNİ SÖKEMEZSİNİZ!
İl başkanlığı ziyaretindeki açıklamada konuşan Genel Başkan adayı Özel Cumhuriyet’in 100. Yılına vurgu yaparken sözlerine, ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları başlayacak. İzmir Cumhuriyetin kıymetini en çok bilen, ilk kurşunu atan şehir. Bu güzelim bayramı hak ettiği gibi kutlatmayanlar 100. Yılı önemsizleştirmeye çalışanlar şunu bilsinler; resepsiyonları iptal edebilirsiniz ama bu milletin İzmir’in gönlünden ne Cumhuriyet ne Atatürk sevgisini sökemezsiniz’’ diye başladı. 

ÖZEL: KİNDAR VE DİNDAR NESİL YETİŞTİRELİM HEVESİNDE OLANLAR KATİL!
Özel, Aydın’da asansör faciasında ölen Zeren Ertaş için konuştuğu bölümde ‘’Coşkuyu buruklaştıran içimi sızlatan olaylar oluyor. Cumhuriyeti kutlamak demek acılara duyarsız kalmak demek değildir. Dün hepiniz adına İstanbul Pendik’teydin. Aydın’da KYK yurdunda asansöre binmeye çalışırken bakımsız asansörde oluşan kazada Zeren feci şekilde hayatını kaybetti. Ailesi cenazeyi Pendik’te defnettiler. Sizin adınıza oraya gittim. Babası evladını devlete emanet etmişti. 19 yaşındaki evladının tabutunu omuzlamak zorunda kaldık. Evet bir katil var. Çocuklar yurt bulamasın, bize yakın cemaatler yurt açsın, dindar ve kindar nesil yetiştirelim hevesinde olanlar kimse katil odur’’ dedi. 



‘’HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR’ DİYENLER VAR’’
Özel İsrail-Filistin savaşı ile ilgili konuştuğu bölümde,  ’’Bir terör örgütü uyumakta olan sivillere füze saldırısı yaptılar. Hamas terör örgütü. Sonra İsrail devlet terörüne girişti. CHP olarak biz Hamas terörünü de İsrail’i de amasız fakatsız her türlü şiddeti kınıyoruz, karşısındayız. Bu ülkeyi yönetip de terörü lanetlemeyenler var. Hamas terör örgütü değildir diyenler var. PKK dahil, FETÖ dahil, Hamas dahil masum kanı akıtan tüm teröristlere lanet olsun’’ dedi. 

ÖZEL’DEN DELEGEYE: BİR DAHA MUHALEFETTE KALMAMAK İÇİN GEREĞİNİ YAPIN!
Özel kritik CHP kurultayına yönelik konuştuğu bölümde, ‘’5 Kasım günü kurultayımızda Cumhuriyet’in 100. Yılında CHP’yi yönetecek genel başkana karar verilecek. 1200 delegemiz karar verecek. Çok üzüldüğüm bazı ithamlarda bulunuluyor. Bazı cümlelerin içinde Cumhuriyet’in amiral gemisi İzmir için İzmir’in delegesiaskermiş İzmir’in delegesi ne söyleniyorsa onu yaparmış. İzmir’in delegesi üyesi askeriz, Mustafa Kemal’in askerleriyiz. İzmir’in delegesinin de Van’ın,Antalya’nın delegesinin de ortak özelliği şudur şah damarında parti sevgisi atar. Şah damarında Atatürk sevgisi atar. Ben sizden İzmir’in ve Türkiye’de 1200 seçilmiş delegemizin vicdanlarının gereğini ve gördüklerini yapacaklarına inanarak sizlerden destek istiyorum. Bizim delegemiz gelmeden berbere gider. Biz düğüne gider gibi kurultaya gideriz. Delege berbere gider, berber traş ederken ona diyorsa ki, ‘Sokakta değişim talebi var. Değişim olmazsa işimiz kötü diyorsa’ kulağına söyleneni değil, kulağının duyduğunu yapar! Delegelerimize şunu söylüyoruz; Sakın ha sakın şunu yaptın bunu yapın demiyorum. Haftaya bugün bu saatlerde Ankara’da olacaksınız. Ankara’ya gelmeden önce vicdanına güvendiğiniz herkese, komşunuza, evladınıza, fırına, gazete bayisine, öğrencinize, yolda karşılaştığınız asker arkadaşınıza sorun 100. Yılda nasıl bir parti. 100. Yılda umut için, bir daha muhalefette kalmamak için, parti ayağa kalksın diye; ana, sokak, komşu ne diyorsa onun gereğini yapın. Bu partinin önünü açın sizden bunu bekliyorum. Tayyip Erdoğan bölerek yönetiyor. Aleviler Sünniler diye böler, Türkler Kürtler diye böler. Bu kimlik siyaseti yerine ülkenin, yoksuluna işsizine, sol söylemlerle, gençler ekimlik ve umut vererek bu partiyi yönetmek durumundayız. Asla ve asla onların sınırlarına girmeyeceğiz onların dediği yerde oyunu oynamayacak. Kimlik siyasetini reddedeceğiz’’ dedi. 

‘’BİR YOLA ÇIKTIK BÜYÜYORUZ’’
Özel konuşmasının devamında, ‘’Bir yola çıktık büyüyoruz. İzmir’deki üyeleri yürü derlerse hep birlikte önce partide sonra Türkiye’de iktidar oluruz. Partinin Türkiye’de iktidarına talibiz. Çok iyi bir sonuç alacağız. Ne sonuç alırsak bu partinin neferiyiz. Kazanırsak 81 ile başkanı ile çıkacağız salondan. 1370 toplam delege ile çıkacağız salondan. CHP baba ocağıdır. Şimdi biz burada baba ocağının çorbasını kaynatanlarla beraberiz. Hepinize helal olsun. Baba evinde kavga olmaz. Yanlışa itiraz etmek olur. Ayrılık olmaz. Kavga olmaz. Önce CHP değişecek sonra başımızdaki iktidar değişecek.’’ dedi. 

‘’KURULTAYDA BÖLÜNME BEKLEYENLER AVUÇLARINI YALASINLAR’’
Açıklamada konuşan ev sahibi İl Başkanı Aslanoğlu ise, ‘’Şimdi kurultayımızda adaylarımız yarışacak. Birisi kazanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yerel seçimler için çalışacağız hep birlikte. Bizler örgütlü insanlarız. Örgüt ilçe başkanları ve il başkanları örgütün birliği için çalışmaya devam edecek. Kurultayda bölünme bekleyenler avuçlarını yalasınlar. Çıktığı yolda Özel’e başarılar diliyorum’’ dedi. 

Özel, konuşmasının ardından il binasında partililerle toplantı yaptı.

 
Konak'ta tarihi atmosferde 100. yıl gururu!
 
Bayraklı'dan 100. yıl paneli: Çıkış yolumuz...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan Cumhuriyet’in 100. Yılı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve ...
CHP İzmir’de kritik zirve: Kimler PM’ye talip oldu?
CHP İzmir’de kurultay öncesi peş peşe önemli zirveler gerçekleşirken İl ...
Bakan Uraloğlu'ndan İzmir'e yatırım raporu: 21 yılda 122 milyar TL!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hayata geçirdikleri her ...
 
İmamoğlu: Özel ile tariflediğimiz yoldayız!
Son dakika haberi... CHP 38'inci Olağan Kurultayı için kendisine iletilen ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan 'hak ihlalleri' çıkışı: Bu tablo cumhuriyetin 100.yılına yakışmıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ...
Başkanvekili Özkan'dan Lider'e ziyaret ve tam destek!
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ...
 
İzmir'de bir belediye başkanı daha 'Özel' dedi!
Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, CHP Genel Başkan Adayı Özel'in İzmir ...
Çıray'dan 'Zafer Partisi'nden adaylık ve CHP'ye dönüş' iddialarına yanıt!
İstifa ettikten sonra İYİ Parti’ye sert eleştirilerde bulunan Çıray’ın ...
Cumhur İttifakı'ndan yerel seçimde iş birliği zirvesi!
Cumhur İttifakı'nın yerel seçimde iş birliği için çalışan heyetleri bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri