POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
22 Şubat 2024 Perşembe - 16:47

Özlale projelerini sıraladı ve ekledi: Çatır çatır kavga eder, İzmir hakkını İzmir’e getiririm!

İYİ Parti’nin Büyükşehir Adayı Özlale’nin projeleri Genel Başkan Akşener’in katılımı ile gerçekleşen toplantıda vitrine çıktı. Özlale projelerini sıraladığı toplantıda, “İzmir’in herhangi bir bakanlığında parası varsa ben gider alırım. Çatır çatır kavga ederim. İzmir’in hakkını İzmir’e getiririm” mesajını verdi. Otopark sorununa ‘yüzer’ çözüm, Basmane Çukuru’na girişimcilik ve inovasyon merkezi ve Karşıyaka-Alsancak’a yürüyüş yolu vaatleri dikkat çekti.

Özlale projelerini sıraladı ve ekledi: Çatır çatır kavga eder, İzmir hakkını İzmir’e getiririm!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin proje tanıtım toplantısı parti Genel Başkan’ı Meral Akşener’in katılımı ile İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya ev sahibi İl Başkanı Ülkü Doğan'ın yanı sıra TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti GİK üyeleri, İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, partinin ilçe belediye başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“BİZ O BELEDİYEYİ KAZANIRIZ”
Büyükşehir adayı Özlale lansmanda İzmir’de hayata geçirmek istediği projeleri sıraladı.

Özlale konuşmasında, “Mesele sadece belediyeyi kazanma meselesi değil. Biz o belediyeyi kazanırız. Daha büyük hayallerimiz var. İzmir’i tekrardan Atatürk’ün vizyonun dönüştürmeye ihtiyacımız var” diye başladı.

İLK 300 GÜNDE NELER YAPILACAK?
Özlale, “İlk 300 günde İzmir’de açık hava ihalesinden 1 milyar TL gelir elde edilecek. Liman bölgesi hızla dönüşecek. Işıksız sokak kalmayacak. En büyük hayvan bakımevine Yamanlar Sanatoryumu’na inşa edeceğiz. Su faturalarını yüzde 35 düşüreceğiz. Toplu ulaşım 7/24 olacak. Çünkü artık Alsancak’tan Karşıyaka’ya gitmek için taksi parası vermeyeceksiniz. Mavi Körfez projesi ile belediyenin kaynağı kullanmadan yurtdışı hibeler ile Körfezi’i kullanan İzmir’i ilk 300 günde hayata geçireceğiz İZBAN seferlerini artıracağız. Belediye hastaneleri kuracağız. İzmir’e yakışmayan otogarı yenileyeceğiz. Vergi levhası olmayan tüm işletmeleri kapatacağız. Uyuşturucu ile mücadele merkezleri açacağız. Artık denizler taşmayacak. Hiçbir evi su basmayacak. İkinci Bahar Yaşam Siteleri’nin temelini atacağız. Her ilçede nöbetçi ambulans hizmetleri başlayacak. Trafiği azaltmak içi ağır vasıtalar şehir içinde saat sınırlaması getireceğiz. Kıyı ilçelerde yüzer otoparklar kuracağız” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’İ BİR DAHA VERMEMEK ÜZERE ALDIĞIMIZDA…”
Özlale, “Bir aday Ankara’dan kaynak getireceğim dedi, diğer aday kaynağını da açıklamıyor. Kendi gelirimizi yaratacağız. İlk 5 yılda bütçenin yüzde 20’sine kinci 5 yılda bütçenin yüzde 40’na ulaştıracağız. İzmir’i Ankara’ya muhtaç etmeyeceğiz. Bana Ankara’dan gelmiyor o yüzden senin yolunu yapamıyoruz edebiyatına son vereceğiz. Ben kendim İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla hibeyi Türkiye’ye getirmiş adamım. Belediye her yere elektrikli şarj istasyonları kuracak. Kentsel dönüşüme hız vereceğiz. İYİ Parti İzmir’i bir daha vermemek üzere aldığında yüzde 60’ı gecekondu olan değil yüzde 6’sı gecekondu olan bir şehir göreceksiniz söz veriyorum. İçme suyundaki kayıp kaçağı yüzde 20’ye indireceğiz” diye konuştu.

PROJELERİ SIRALADI!
Özlale konuşmasının devamında projelerini sıraladı ve detaylandırdı.

Özlale’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

İNOVASYON VE TASARIM BAŞKENTİ
İzmir’i inovasyon ve tasarım başkenti yapacağız. İzmir Limanı dönüştürülecek. Daha yeni başlıyoruz. Sizler ekonomiste güvenin. 1 Nisan’dan sonra limanın arkasını tasarım ve inovasyon başkenti haline getireceğiz.

“BASMANE ÇUKURU UTANÇ ÇUKURU DEĞİL…”
Biz Basmane Çukuru’na binlere iş alanı yaratan dünyanın en büyük girişimcilik ve inovasyon merkezi kuracağız. Kente istihdam, tersine beyin göçü, yeni girişimler sağlayacak. Basmane Çukuru utanç çukuru değil dünyanın en büyük girişimcilik ve inovasyon merkezlerinden biri olacak.

EGE MEDENİYETLER MÜZESİ
İzmir’in merkezine geldiğiniz zaman müzelerimizde geçireceğiniz saatler sınırlı. Ege Medeniyetleri Müzesi… Ege birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer. Dünyaca ünlü bir müzemiz yok. Agora’nın yanındaki yere dünyanın en iddiaları müzelerimizden birini yapacağız.

İNCİRALTI’NA BOTANİK PARKI VE KONGRE MERKEZİ!
İnciraltı’na Botanik Parkı ve Kongre Merkezi kuracağız. Orayı gördük içimi acıdı.

PERFORMANS SANATLARI MERKEZİ
İzmir’e müzikal geldiği zaman isterse İstanbul’a uğrayacak. Limanın orada 3 bin 500 kişilik merkezimiz olacak.

KARŞIYAKA-ALSANCAK YÜRÜYÜŞ PLATFORMU
Karşıyaka Alsancak Yürüyüş Platformu… Burayı yürüyüş platformu haline getireceğiz. İnsanlar Karşıyaka’dan Alsancak’a yürüyerek gitmek isteyecekler.

OTOPARK SORUNUNA ‘YÜZER’ ÇÖZÜM
Yüzer otoparklar yapılacak. Kıyı ilçelerdeki sorun düşük bir bütçe ile çözülecek. Körfez’e bu kadar yakın ama denize bu kadar uzak yaşayan başka bir şehir olamaz. Yüzer otoparklar otopark problemini çözecek.

KARŞIYAKA STADI
Karşıyaka hak ettiği stadı hak ettiği yerde yapacak. Açılış bize nasip olacak. Bütün sahil Kaf-Sin-Kaf diye inleyecek.

“ÇATIR ÇATIR KAVGA EDERİM, İZMİR’İN HAKKINI İZMİR’E GETİRİRİM”
İzmir’in herhangi bir bakanlığında parası varsa ben gider alırım. Çatır çatır kavga ederim. İzmir’in hakkını İzmir’e getiririm. Bunu da sayın Genel Başkanımız’dan öğrendim. Deniz taksileri yaygınlaşacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Bu şehirde yıllardan beri kentsel dönüşüm yapılmadı. Biz başa geldiğimizde ada bazlı dönüşümü gerçekleştireceğiz. Daha fazla yeşil alan üreteceğiz. Depreme dayanıklı binalarda yaşayacaksınız.

"SURİYELİLERE ‘HAYIR’ DİYORUZ!"
Suriyelilere hayır diyoruz. İş yeri açmalarının önüne geçeceğiz. Kayıt dışı işyerlerine belediye hizmetleri verilmeyecek.

YAMANLAR’A TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MODERN BARINAĞI!
Yamanlar Sanatoryumu’na Türkiye’nin en büyük modern hayvan barınağı inşa edeceğiz.

HER MAHALLEYE KREŞ, OKULDA YEMEK UYGULAMASI!
Her mahallede kreş olacak. Okulda Yemek uygulaması. Benim artık hiçbir çocuğun okula aç gitmesine gönlüm razı gelmiyor. Veliler çocuklarına harçlık verirken zor duruma düşmeyecek. İzmir’in çiftçilerine selam olsun onarla gelir garantili sözleşmeler imzalayarak gıdaları çiftçilerden temin edeceğim.  

YÜKSEK ÖĞRETİM YAŞAM SİTELERİ
Barınma krizine yüksek öğretim yaşam siteleri ile son vereceğiz. 100 bin gence 20 GB internet için söz veriyorum. Dar gelirli öğrencilere İzmir Kart desteği. Üniversite ve KYK yurtlarına 7/24 ring seferleri

İKİNCİ BAHAR YAŞAM SİTELERİ
Bu yaş almış vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. İçinde sosyal tesisi, polikliniği olan, ücretsiz ring seferleri olan bir sitede aylık 5 bin liraya bunu size kiraya veririm. Ben artık yaş almış vatandaşlarımızın bunalmalarını istemiyorum. Emeklilerin gelirini nasıl artırabiliriz İkinci Bahar Yaşam Siteleri ile. Şehrin içinde gençler olacak, beyaz yakalılar olacak. Ulaşım da hafifleyecek. Emekliler ceplerine para kalacak şekilde yaşayacaklar. Trafiği engelleyeceğim. Barınma problemini azaltacağım.



Özlale'nin projelerini anlattığı toplantının sonunda İYİ Parti'nin tüm ilçe belediye başkan adayları tek tek kürsüye çağırıldı. Adaylar bir kez daha kamuoyuna tanıtılırken, toplantı Genel Başkan Akşener ve tüm teşkilatın verdiği birlik beraberlik pozuyla sonlandı. 

Etiketler:
 
Erdoğan: Amaçları sadece çıkarlarını korumak!
 
Tugay'dan çarpıcı opera binası, kent anayasası ve 'Konak Pier' mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Amaçları sadece çıkarlarını korumak!
Erdoğan, "Kendi içlerinde horoz dövüşünden beter bir kavga halindeler. ...
Akşener'den İzmir'de çarpıcı mesajlar: Atatürk'ün varisi olanlar 'dem'leniyor!
İYİ Parti Lideri Akşener, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlale’nin ...
Anayasa Mahkemesi’nden Can Atalay kararı
Gezi Parkı davasında hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın milletvekilliğinin ...
 
Dağ ile CHP'li gençler arasında güldüren diyalog
CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek’in broşürlerini dağıtıyordu. ...
Büyükşehir Adayı AK Partili Dağ: İzmir kalkınmanın merkezi olacak!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dağ, Menderes ilçesindeki ...
CHP'de danışma kurulu sahaya indi: Aday gösterilmeyen başkanlara motivasyon turu!
CHP İzmir'de danışma kurulu kritik bir mesai için sahaya indi. Eski İzmir ...
 
CHP Konak Adayı Mutlu: Emeklilerin sosyalleşebileceği alanlar yaratacağız
Sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla temaslarını sürdüren CHP Konak ...
Özel'den İzmir listesi ve 'Tugay' mesajları!
CHP Genel Başkanı katıldığı yayında tartışmalı İzmir listeleri ve Büyükşehir ...
Başkan Kırgöz startı bin 200 araçlık konvoyla verdi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar aday gösterdiği Dikili’nin mevcut Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri