POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
Netanyahu ve Hamas liderleri hakkında tutuklama kararı!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
31 Mart gecesini anlattı: Siz sevinirken ben kahroldum!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
Beşiktaş'ın kiralık gönderdiği oyuncuya silahlı saldırı!
8 Haziran 2022 Çarşamba - 11:24

Pınarbaşı esnafından Büyükşehir'e ihale tepkisi!

Pınarbaşı’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 7 dükkân 25 yıl sonra yeniden kiralanmak üzere ihaleye çıkıyor. İhale şartnamesi bölgede krize neden olurken, Pınarbaşı esnafından Büyükşehir'e tepki geldi. 

Pınarbaşı esnafından Büyükşehir e ihale tepkisi!

Pınarbaşı’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 7 dükkân 25 yıl sonra yeniden kiralanmak üzere ihaleye çıkıyor.

İhale şartnamesi bölgede krize neden olurken, Pınarbaşı esnafından Büyükşehir'e tepki geldi. 

"Olanlara çeyrek asırlık ekmek teknelerimiz esnaf bile olmayanların rant kapısı oluyor" diyerek tepki gösteren Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu, “Yapılan haksızlığı görmezden gelemeyiz. Bu ne halkçılık anlayışına ne de yerel yöneticiliğe sığar. Yirmibeş yıldır üzerine düşenleri hakkıyla yerine getiren esnafımız son bir haftadır ihale komisyoncularıyla karşı karşıya gelmiş durumda. Gerginlikler yaşanmakta, esnafımız tehdit ve hakaretlere maruz kalmaktadır. Bu hatanın düzeltilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

Bugüne kadar yaptıkları bireysel başvurulardan bir sonuç alamadıklarını vurgulayan kiracılar Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu’nu ziyaret ederek yapılan hata ve haksızlığın giderilmesini istedi.

25 yıldır aynı mekanlarda emek ve alın teriyle çalıştıklarını vurgulayan esnaflar yeniden kiralanacak dükkanlar ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı şartnamenin hatalı, haksızlıklara yol açan ve kayıt dışı haksız kazanç temin etmek isteyenlere imkân sağladığını ifade ettiler. Zaten ağır bir Pandemi dönemi geçirdiklerini, pandemiden sonra da yine yaşanan çok ağır ekonomik kriz dolayısıyla çok büyük zorluklar yaşadıklarını da ifade eden Pınarbaşılı esnaflar ihale şartnamesini esnafa uygun, devamlılığa saygı duyan ve esnaf tesciline uygun hale getirilmesi gerektiği söylediler.

"Büyükşehir Rantçılara Kapı Açtı"
Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu, “Biz Pınarbaşı Esnafları olarak gerek şehrimizin ve ilçemizin gerekse de semtimizin en önemli ahenk taşlarından biriyiz. Bizim buradaki birlikteliğimiz Türk Esnaf anlayışına yakışan binlerce yıllık gelenekleri temsil ediyor. Bu ahenkli yaşantımız son günlerde dışarıdan gelen insanların sebep olduğu gerginliklerle tahammül edilemez bir seviyeye çıkmış durumda. Bunun nedeni de Büyükşehir Belediyemizin esnafımızı zor durumda bırakan kira ihale şartnamesidir. Esnaflıkla alakası olmayan ve semtimizin yerini bile bilmeyen bazı rantçıların, esnafımızın ekmek teknelerine göz diker gibi yaklaşımları kabul edemeyeceğimiz tartışmalara ve gerginliklere sebep oluyor. Çatışmalara sebep olan bu hatanın yetkililerce düzeltilmesi gerekiyor” dedi. 

"Rantçılarla Karşı Karşıya Geldik"
Çulhaoğlu şöyle konuştu: Pınarbaşı’nda esnaf demek, yüzlerce yıllık geleneğimiz demek, Pınarbaşı’nda esnaf demek, halkımız demek ve Pınarbaşı’nda esnaf demek, hayatımızın gerçeği demektir. Bu gerçeği çatışma alanı içine sokarsak, esnafımızın ekmek teknelerini bir çatışma ve kargaşa alanına çevirirsek büyük bir hata yapmış oluruz. Bu hatayı acilen İzmir’e, Pınarbaşımız’a ve binlerce yıllık Türk Esnaf Geleneği’ne uygun olarak düzeltmemiz gerekiyor. Her fırsatta Esnaftan, yerel üretimden ve mahalli kalkınmadan dem vuran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in bu ihale biçimine acilen müdahale etmesi elzemdir. Aynı şekilde İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Zekeriya Mutlu’nun da esnafımızın yanında olduğunu biliyor ve gereken müdahaleyi yapacağına inanıyorum.  Rant kaygısıyla ihale ihale gezen bazı kesimlerle esnafımız bir tutulmamalı, onlarla aynı ekonomik yarış zemininde çarpıştırılmamalıdır. 

"Krize Direnen Esnaf Rantla Savaşıyor"
Zaten çok ağır ekonomik şartları olan pandemiden yeni kurtulan ve arkasından da dünyada yaşanan büyük bir ekonomik krizin yansımalarıyla boğuşmak zorunda kalan esnafımız herkesin takdir ettiği gibi üzerine düşeni yapıyor. Dükkanlarına gereken tadilat ve bakımları eksiksiz gerçekleştiriyor ve her türlü zorluğa rağmen ekonomik olarak da Büyükşehir belediyesine karşı sözleşmelerinin gereğini yerine getiriyor. Bunlar göz önünde tutulmalıdır. Uzun yıllardır resmi artırımlarla ve emsal değer endeksleriyle üzerine düşeni fazlasıyla yapan esnafımız rantçılarla savaştırılmamalıdır. 

"Esnaf Küçük Emek Devidir"
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e seslenen Çulhaoğlu konuşmasını; "bizim esnafımız rant için çatışan değil, ahenkle üreten, kavga için değil hizmet için çalışan ve kazandıklarını sadece evine ekmek götürmek için uğraşan küçük esnaf olarak tabir ettiğimiz “emek devi” insanlardır. Bu gerçeğe sadece çevirdiğimiz yüzümüzü değil gönlümüzü de vermemiz gerekir. Bunun da çok zor olmayacağını düşünüyorum. Gelin yapılan haksızlığı görmezden gelmeyelim, Bu, ne halkçılık anlayışına ne de yerel yöneticiliğe sığar. 25 yıldır üzerine düşenleri hakkıyla yerine getiren esnafımız son bir haftadır ihale komisyoncularıyla karşı karşıya gelmiş durumda. Gerginlikler yaşanmakta, esnafımız tehdit ve hakaretlere maruz kalmaktadır. Bu hatanın düzeltilmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz" sözleriyle tamamladı. 

 
Roman gençlerden Kılıçdaroğlu'na ziyaret
 
'Martı'yı alkollü kullandı, hem ehliyetinden oldu hem ceza kesildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de firari 12 hükümlü yakalandı
İzmir'de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 hükümlü yakalandı.
Ülkesine gönderilen Afgan göçmen sayısı açıklandı
İçişleri Bakanlığı, ocak ayından itibaren ülkesine gönderilen Afganistan ...
Ayşe Nazlı'nın katiline verilen ceza onandı!
Menderes ilçesinde 20 yaşındaki Ayşe Nazlı Kınacı'yı öldürerek cesedini ...
 
Yanmış ceset davası sil-baştan!
Bölge Adliye Mahkemesi Bayındır'da 2019 yılında yanmış cesedi bulunan ...
Yabancı uyruklu kişi sokak ortasında öldürüldü
İstanbul Bağcılar'da yabancı uyruklu kişi, evinin önünde silahla vurularak öldürüldü.
Akaryakıt istasyonunda oyuncak tabancayla soygun!
Adana'da akaryakıt istasyonunda 2 pompacının üzerlerindeki 1200 TL'yi ...
 
35. Uluslararası İzmir Festivali başladı
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 35. Uluslararası ...
Müzisyen cinayeti davasında yeni detaylar
Buca ilçesinde, eğlence mekanlarında müzisyenlik yapan Şener Esen'in (42) ...
Hamile Sezen'i öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis!
İzmir'de dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile Sezen Ünlü'yü (17), ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri