POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
31 Ekim 2018 Çarşamba - 13:49

Piriştina'dan 4.5 yılın Z raporu ve sandık tahmini!

Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında konuştu. Geride kalan 4,5 yılın adeta Z raporunu çıkaran Piriştina, 2014 yerel seçimlerinde yola çıkarken öngördükleri projelerin ve işlerin yüzde 80’nini hayata geçirdiklerini söyledi. 2014’te yüzde 43’le belediye başkanlığı kazandığının hatırlatılıp aday olması halinde 2019 seçimlerinde oy hedefi sorulan Piriştina, “Yüzde veremem ama sonuç için ben sokakta o desteği görüyorum” dedi.

Piriştina dan 4.5 yılın Z raporu ve sandık tahmini!

GERÇEKİZMİR - Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina Gerçekizmir'de yayınlana Kafe Siyaset programında Gazeteci Sercan Avcı'nın sorularını yanıtladı. 

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Levent Piriştina geride kalan 4,5 yılın adeta Z raporunu çıkararak, 2014 yerel seçimlerinde yola çıkarken öngördükleri projelerin ve işlerin yüzde 80’nini hayata geçirdiklerini söyledi. 2014’te yüzde 43’le belediye başkanlığı kazandığının hatırlatılıp aday olması halinde 2019 seçimlerinde oy hedefi sorulan Piriştina, “Yüzde veremem ama sonuç için ben sokakta o desteği görüyorum” dedi.



4,5 YILDA 2 TEMEL KONU: BARIŞ ORTAMI VE ADALETLİ HİZMET
Geride kalan 4,5 yılda 2 temel nokta üzerinde durduklarını ifade eden Piriştina, “Sosyal demokrat belediyeciliğin gerekliliğini yaptık. Çocuğa, sanata, kadına, çevreye, insana yatırım yaptık. Bunların yanında 2 temel şeyin üzerinde durduk. Neydi sağlanması gereken ilk şey barış ve huzur ortamı. Kurumlar arası, partiyle belediye başkanı arası, örgütle vatandaş arasında öncelikli onu inşaa ettik. Barış ve huzur ortamında iyi bir noktaya geldik. İkinci olarak da hizmetin adaletli dağıtılması gibi bir sorun vardı. 30 senelik bir dönemi söylüyorum. Merkez nasibini alırken çeper mahrum kalmış... Biz bunu dengelemeye çalıştık” dedi.

ÖNGÖRÜLERİMİZİN YÜZDE 80’İNİ HAYATA GEÇİRDİK
2014 yerel seçimlerinde yola çıkarken öngördükleri projelerin ve işlerin yüzde 80’nini hayata geçirdiklerini açıklayan Piriştina, “Bu rakamı önemli ve ciddi buluyoruz. Seçimler silsilesinin yoğunluğu göz önüne aldığınızda, önümüze çıkan idari ve hukuki engelleri çıkarttığınızda yüzde 80 öngörünüzün hayata geçmesini başarılı buluyorum. Bunu onaylayacak notu verecek de vatandaşlar” dedi.

YAPTIKLARIMIZIN YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI
Aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde 2. dönem projeleri için, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Piriştina, “İlk dönem  tutturduğumuz çizgiyi temelinde insan olan, çocuk olan, kadın olan, çevre olan, kente dinamizm sağlayacak sosyal kültürel yapıyı da dinamik tutacak yatırımları hız kesmeden 2. dönem de devam edeceğiz” diye konuştu.

MAKAM ODASINDA KÖRELİRSİNİZ
Geride kalan 4,5 yılda sokakta olan bir belediye başkanı olmaya çalıştığını ifade eden Piriştina, “Vatandaş belediye başkanını sokakta görmek istiyor. Ne Faydası da var. Makam odasına kapanırsanız orada körelirsiniz. Önünüze gelen süslü farklı gösterilebilinir. Sokaktaysanız gerçekleri net görürsünüz. Tabi ki ofis işi var, plan var, imzalar var, toplantılar var ama bunu minumumda tutup sokakta olmayı tercih ediyorum. Derneklerle kahvaltı yapıyorum, ruhsatları esnafa gidip kendim dağıtıyorum. Farklı berberlere gidip tıraş oluyorum” ifadelerini kullandı. 

YÜZDE VEREMEM AMA SONUÇ...
2014’te yüzde 43’le belediye başkanlığı kazandığının hatırlatılıp aday olması halinde 2019 seçimlerinde oy hedefi sorulan Piriştina, “Yüzdesel boyut dışında şunu net söyleyebilirim. 6 seçim geçirdik. O zamanlarda da söyledim. Tuttuğunuz el baktığınız göz yalan söylemiyor. Ankette bile bazen farklı sonuç çıkabilir. Sıktığınız eldeki sıcaklık bakışlardaki parlaklık gülümseme seçim sonucunu veriyor. Yüzde veremem ama sonuç için ben sokakta o desteği görüyorum” dedi.

YEREL YÖNETİM KUVVETLENDİRİLMEZSE...
Yerel yönetimlerdeki yetkinin merkezi hükümete doğru gitmesinin hata olduğunu savunan Piriştina şunları söyledi:
Buca’da yarım milyon nüfus var. Elinizdeki imkanlar sınırlı ve git gide merkeze doğru gidiyor. Yerel yönetimlerin kuvvetlenmesi, yönetimin yerelden yapılması  sağlanmazsa ülkenin başarıya ulaşması mümkün değil. Şuanda gitgide yereldeki yetkileri alınıyor. Planlı programlı şekilde alınıyor elimizden. Sadece yetki olarak değil yasa yapıcının yerel yönetimi ekonomik anlamda da güçlendirmesi lazım. Belediyelere bu kadar ihtiyaç varken yetkilerin elden alınması doğru değil. Belediyecilik yapmak zorlaşıyor. Hele ki kesinti artarsa...Kentleri güçlendirmek gerekirken biz de merkezi güçlendirmek var.

BUCA ÖRGÜTÜ YİNE FARKINI ORTAYA KOYACAK
Geride kalan görev süresindeki örgüt-belediye ilişkisini değerlendiren Piriştina, “ Bizim başarımızın yaptıklarımızın anlatılmasının en önemli mercii örgüt...Başkan örgütüyle barışık olmazsa başarılı olamaz yaptıklarını anlatamaz. Biz bunu iyi götürdük. Ufak kırgınlıklar olmuştur. Bu aile içinde de olur. Çok şanslıyım. Örgüt beni yalnız bırakmadı. Belediye başkanını belediyeyi sahiplendi. Bu örgüt 6 seçim gördü. Çok fedakarlık yaptı. Yerelde göreceksiniz  Buca örgütü yine farkını ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYLARINA AFİŞ VE OFİS MESAJI
Piriştina programda aday adaylarına da mesaj verirken bir de ricada bulundu. Piriştina, “Aday adaylarına başarılı diliyorum. Bir kaçıyla sokakta denk geldik. Birkaçı gelip yola çıkacağını söyledi. Siyasi nezaket adına önemliydi. Ricam var. Aday adaylığı sürecini bende yaşadım. Bu süreç kendi ekip ve arkadaşlarınızla 5 yılda yapacaklarınızın hazırlanmasıyla ilgili bir süreç ve  bir de Genel Merkez’de ikna sürecidir. Daha iyi yapabileceğinizi anlatırsınız. Biz de bu süreç kendinizi kamuoyuna duyurma gibi oluyor. Her yerde afişler pankartlar.Bir sokağa giriyorsunuz. Aday adayı afişleri...Bence gerek yok. Siyasi bağlayıcılığı yok ki... Birkaç arkadaştan rica ettin. Aday adayını adaylığa geçirecek olan Genel Merkez... Forbes’e afiş asınca belediye başkanı olmuyorsun. Genel Merkez'e kendilerini ekiplerini yapacaklarını iyi anlatmalılar. Çıtayı yükseltmek istediklerini anlatsınlar. Her yeri afişlersen vatandaşın kafasını karıştırırsın. Ofis açıyorsun. Vatandaşa ne diyeceksin. Zaten ilçede iktidarsın. Zaten mevcut beleidye başkanı var" açıklamasını yaptı. 

 
AK Parti İl Başkanı Şengül'den flaş 'Büyükşehir' mesajı: 'Aday ol' derlerse...
 
İzmir'de Dünya Karadeniz Günü coşkusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 1 Kasım 2018 Perşembe 08:27

Levent beyin açıklamalarını katılmak mümkün değil. Genel merkez tanınırlık anketi yapacağını defalarca duyurdu, dolayısıyla aday adayları seçmene kendini tanıtmak için çeşitli kanallar deneyecektir. Afiş asmak, gazetelere röportaj vermek, sosyal medyayı kullanmak bunlardan bazılarıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İl Başkanı Şengül'den flaş 'Büyükşehir' mesajı: 'Aday ol' derlerse...
Büyükşehir Belediye Başkan adayını arayan AK Parti'nin İzmir İl Başkanı ...
MHP'de İstanbul için bomba iddia, o isimden jet yanıt!
MHP kaynakları, Bedrettin Dalan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
CHP'de Torun'dan önemli açıklama: 'İzmir adayı' için tarih verdi!
CHP'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İstanbul ...
 
MHP'de iki flaş gelişme: Seçim takvimi ve 'tek çatı' sistemi!
AK Parti ile MHP’nin, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere kendi ...
CHP'de Tekin İstanbul için adaylığını açıkladı
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir ...
CHP'li işadamı dokuz yıldır her seçimde aday oldu!
CHP'li işadamı Hasan Nebi, 2 kez belediye başkan aday adayı, 3 kez milletvekili ...
 
Dikili'den 'Tosun mitingi': Başkan ikinci dönem için yola çıktı!
Dikili Belediye Başkanı Veteriner Hekim Mustafa Tosun, Dikili Atatürk ...
Soylu'dan belediye başkanlığı iddialarına yanıt!
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ...
CHP'li Bakan'dan sert çıkış: AKP'nin hizmetten anladığı ranttır!
Bakan, "AKP’nin hizmetten anladığı, siyasal destek alabildiği yerlere ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri