POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
1 Mart 2024 Cuma - 12:03

Projelerini anlatan CHP'nin Konak Adayı Mutlu'dan Kültürpark, Basmane Çukuru ve dönüşüm mesajları!

Projelerini tek tek anlatan CHP’nin Konak Adayı Mutlu, Kültürpark, Botanik EXPO, Basmane Çukuru, otopark sorunu ve dönüşüm başlıklarında önemli açıklamalar yaptı. CHP Adayı Türkiye’de madde kullanımında birinci ilçede bağımlılıkla mücadele mesajı verdi. Mutlu esnafın kaldırım işgaline son vereceklerini vurguladı. Mutlu ayrıca eşi İYİ Parti’den aday olan Eski CHP vekili Serter’in yemek teklifini reddettiklerini duyururken, AK Partili Dağ’a logo göndermesinde bulundu.

Projelerini anlatan CHP nin Konak Adayı Mutlu dan Kültürpark, Basmane Çukuru ve dönüşüm mesajları!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’nin 31 Mart’taki yerel seçimler için geri sayıma geçtiği süreçte siyasi partiler saha çalışmalarını sürdürürken adaylar da peş peşe proje tanıtım toplantıları gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Konak adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu bir otelde düzenlediği toplantı ile projelerini anlattı ve yerel seçimlere dair önemli mesajlar verdi.



CHP'nin Konak Adayı Mutlu'nun proje lansmanına CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Baran Bozoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve meclis üyesi adayları da katıldı.

“NİLÜFER BAŞKAN İÇİN COŞKU İLE ELİMİZİ KALDIRDIK!”
CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “Oldukça önemli bir süreçten geçiyoruz. Nilüfer başkanım PM’ye geldiği zaman büyük bir coşku ile elimizi kaldırdık. Kendisinin bir mimar olması ve kadın olması PM’yi çok mutlu etmişti. Genel Başkanımızın takdiri ile geldiği zaman kendisini destekledik. O günden bugüne ne kadar doğru bir karar verdiğimizi görmüş oluyoruz. Hazırlıklı bir belediye başkan adayımız var. Konak’ı çok iyi tanıyan, CHP’nin devrimlerine sahip çıkan bir perspektif ile çalışacağını çok iyi biliyoruz. CHP’de oldukça önemli bir süreç yaşanıyor. CHP 2. Yüzyılda çok iyi bir başlangıç yaptı gençleşerek, kadınlara sahip çıkarak büyük bir yol kat etmeye başladı. Sancılı tabi ki zaman zaman tepkiler ile karşılaşıyoruz. Belediye başkanlarımızın karneleri olacak 3 ayda bir genel merkez vatandaştan, il yönetiminden, ilçe yönetiminden gelen bilgiler ile karneler tutacağız. 5 yılın sonunda kararlarımızı bu karneler doğrultusunda vereceğiz. 1 Nisan’ın çok önemli olduğunun farkındayız. CHP değerli başkanımızın sonuna kadar yanında” ifadelerini kullandı.

HİZMET BELEDİYECİLİĞİ!
Kürsüye çıkan Konak Belediye Başkan adayı Mutlu, “Proje belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği yapacağız. Siyaset değil hizmet üreteceğiz. Kentleri sosyal demokrat belediyecilik ile buluşturacağız. Nasıl bir İzmir, nasıl bir Konak? Genel merkezimizin yerel yönetim vizyonuna sadık kalarak bir 5 yıl geçireceğiz. Ölçme ve değerlendirme sistemi geliyor artık. Bizim meclis üyelerimize ve personelimizi de gelecek. Bundan sonra farklı bir belediyecilik ile sürekli kendimizi test ettiğimiz bir 5 yıla bugün başlıyoruz” diye sözlerine başladı.

PROJELERİNİ ANLATTI!
Mutlu’nun projelerini anlattığı bölümden öne çıkan ifadeleri şöyle:

YAPI STOKU VURGUSU!
Dirençli ve güvenli kent belediyeciliği yapacağız bu 5 yılda. Konak’ın yapı stoğu eski. İkincisi eski yapı stoğunun yanı sıra planlamaya dair bir hizmet almadan üretilmiş bir yapı stoğu var. Bu bölgelerin dönüşümü öncelikle gündemimizde. Kordon’da sular yükseliyor sahil ve iç bölgeler hazır değil buna hazır hale geleceğiz. Korona’ya da dirençli değil bunu da gördük. Tüm b afetlere karşı Konak’ı dirençli hale getirmek için yola çıkıyoruz.

HIZLI RESTORASYON!
Kültürel miras Konak’a güçlü yanlarımızdan. Kemeraltı, Kadıfekale, Agora Konak’ta. Tüm bu zenginlikleri ortaya çıkaracağımız bir 5 yıl bizi bekliyor. Öncelikle aha hızlı bir dönüşüm ve restorasyon çalışması yapacağız. İlk kreşimizi Kemeraltı’nda açmak, emekliler için yapacağımız ekonomik lokali Kemeraltı’nda açmak yapacağımız işler. Restorasyonları daha hızlı yapmak için yola çıkıyoruz. Etaplara ayırarak dönüşümü gerçekleştireceğiz. Daha coşkulu bir Kemeraltı hedefliyoruz. Gastronomi turlarını önemsiyoruz. Kemeraltı’nı alışverişten ibaret görmüyoruz. Esnaf lokantaları bir bir kapanmaya başladı. En güzel restorasyonundan bir etkisi olmaz bu şekilde.

AFET VE DEPREM!
Afet hazırlık planımız var. Sürekli depremlerle yaşayan bir ülkeyiz. Bir tek kişinin bile canını kaybetmediği bir afet hazırlığı içine gireceğiz. Büyükşehir ile birlikte kentin bütün planlarını afete göre düzenleyeceğiz. Mimarlar odasında hep söylerdik, gıda stokları önemli, toplanma alanları önemli, çadır ve barınma da önemli ama asıl olan afetin öncesinde hazırlıklı olmak. Sonrasında yapmak kıymetli ama canları kaybettikten sonra yaptıklarımız acıyı bir nebze azaltabiliyor.

MAHALLE MECLİSLERİ!
Demokratik ve katılımcı bir belediyecilik istiyoruz. En başında fikirlerin alındığı ortak akıl, herkesin içinde olduğu belediyeciliği mahallelerden başlatacağız. Mahallelerde meclisler kurarak, sorumlu meclis üyeleri atayarak 11 mahallemizi paylaşacaklar. Katılımcı bütçeyi burada devreye alacağız. En acil talepler önceliklendirilecek.

İNOVASYON MERKEZİ!
İnovasyon merkezi projemiz var. Genç girişimcilerin fikirlerini yarıştıracağı İzmir’i Konak’ı nasıl ileri taşıyabilir dünyada hızlı gelişiyor her şey bu tartışmaların yapılacağı bir inovasyon merkezi olacak. Birlikte fikirlerin çarpıştığı ve oradan yepyeni düşüncelerin hayata geçtiği bir merkez hedefliyoruz.

HESAP VEREBİLİR BELEDİYE!
Şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik. Kamunun parasını harcıyoruz. 330 bin kişiye eşit olarak harcanması bu olanaklardan. Sürekli harcamalarımızı açık olarak yayınlayacağız ihalelerimizi yayınlayacağız. Herkes kamu kaynaklarının nereye gittiğini denetleme hakkına sahip olacak.

KONAK BELEDİYESİ CEP TELEFONUNUZDA OLACAK!
Dijital belediyeciliğe geçiyoruz Konak’ta. Konak Belediyesi cep telefonunuzda olacak. O ihalenin ne kadar verildiğini, ihaleyi alan firmayı her şeyden bilgi sahibi olacağınız bir yeni 5 yılı hedefliyoruz. Hollanda’da küçük bir belediye var belediye binası yok. Bizim için çok ütopik bir şey. Olabildiğince az hareket ederek, bu yolu açacağız.

ÖĞRENEN BELEDİYE!
Biz sürekli öğrenmeye devam edeceğiz. Belediye meclisi ve personeli olarak. Dünyada ne oluyor sürekli bileceğiz. Ulusal ve uluslararası ağlara katılacağız. Genel merkezin bir çalışması var dünyadaki en iyi uygulamaları dosyalayacaklar. Biz de bunlarla birlikte yerel yönetimin geldiği son noktayı takip edeceğiz böylece Avrupa ile dünya ile temasını yitirmeyen takdir edilen bir belediyeyi hedefliyoruz.

ORTAK YAŞAM
Ortak yaşam… Birlikte yönetelim istiyoruz. Herkes kendini temsil ederken bulsun istiyoruz. Yayalarımız kesintisiz yürüyebilsin, kaldırımlar işgalden kurtulsun istiyoruz. Kamusal mekanlar herkesin eşit kullanımına açık olsun. En büyük sıkıntılardan biri pazaryeri. Ben açık pazara bayılıyorum. Halkta kapalı pazar yeri fetişi var.

KONAK KART
Adil ve eşit bir kent dedik. Tüm bunlar için de tüm vatandaşlarımızın kendisi eşit hissettiği bir kent. Bunun için de bir Konak Kart uygulamasına başlayacağız. Kent yoksulluğu çok yüksek bu dönemde. Bugün bütün emekliler evlatlarından destek isteyecek durumda. Biz sosyal yardımlarımızı çok görünmeden bir kart yardımı ile İzmirli esnaftan alışveriş yaparak yürütülecek bir sistem düşünüyoruz.

YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ
Gıda bankaları kuracağız. Büyük afetlerde gıdaya erişim sıkıntı olabiliyor. Gıdanın değil sadece eşyanın, mobilyaların da olduğu kent yoksulluğunun giderilmeye çalışıldığı yeni bir yönteme geçeceğiz. Yoksulluğu yönetmeyeceğiz. Yok edilmesi için mücadele edeceğiz.

İZMİR UYUŞTURUCUDA BİRİNCİ, KONAK BİRİNCİNİN BİRİNCİSİ!
İzmir yasak madde kullanımında birinci. Konak’ta birincinin birincisi. Kent yoksulluğu ile mücadele madde bağımlılığı ile mücadeleye de giriyor.

ÇOCUK MERKEZLİ BELEDİYECİLİK
Çocuk merkezli belediyecilik hedefliyoruz. Çocuklar kendilerini özgürce ifade edecekler. Öncelikle kreşler ekonomik olacak ve iyi tasarlanmış olacak. 7/24 açık kütüphaneler olacak Konak’ta. Çok ekonomi kreşler olacak onları imamların eğitimine izin vermeden çağdaş bir eğitim vereceğiz.

KONAK’TA ADAYLARIN NEREDEYSE HEPSİ KADIN!
Kadın merkezli belediyecilik hedefliyoruz. Konak’ta nüfusun yüzde 51’i kadın adayların neredeyse hepsi kadın. Kadın merkezde olacak. Kadını merkeze koyan bir belediyecilik istiyoruz. Kadın İzmir ve Türkiye için önemli. Kadına şiddet çok fazla. Bunun için bir yardım destek hattı açacağız. Kadın sığınma evleri olacak.

GENÇLİK MERKEZLERİ OLACAK
Gençlerimiz merkezde olacak. Ben 38 yıldır Konak’ta yaşıyorum. Gençlik merkezleri ve spor alanları olacak. ATIK Konak’ın gençleri kahve köşelerinde değil kütüphanelerde spor alanlarında buluşacaklar.

“ESNAFA KÖTÜ HABER!”
Engellileri önemsiyoruz. Bir bir engelli olmanıza gerek yok. Nüfusumuz yaşlandıkça annelerimiz-babalarımızdan biliyoruz. Kenti adımınızı attığınız andan itibaren kaldırımı, toplu taşıma aracı ile engelli dostu kenti yapacağız. En çok şikayet aldığımız konular kaldırım işgalleri ve yollar. Esnaflara kötü haber, kaldırım işgallerine son vereceğiz. Buradan haber yollamış olalım bugünden itibaren içeri çekmeye başlasınlar kaldırımlar bizim, yayaların.

MAHALLELERDE SAĞLIK TARAMASI!
Halk sağlığını önemsiyoruz Mahallelerde sağlık taraması yapacağız. Eşrefpaşa Hastanesi’nden yararlanacağız. Evde bakım servisini genişleterek, halk sağlığını önemsediğimiz bir dönem olacak.

KÜLTÜR VE SANAT!
Kültür ve sanat hayatın her aşamasında olacak. Başka bir sanat mümkün diyerek yola çıkacağız. Kültür sanat kentin her yerinde olacak. Turnelere gelinen bir şehir değil turneye buradan çıkılan bir bakış açısı ile yola çıkacağız.

KENT BELLEĞİ
Kent belleğini gelecek nesillere aktarma konusunda çabalarımız olacak. Diri tutmak içn yoğun mücadele edilen bir 5 yıl olacak.

FESTİVALLER DE YEREL YÖNETİMLERE KALDI!
Gençlerin festival yapması yasaklandıktan sonra bu da yerel yönetimlere kaldı. İzmir’de festivallerin yapılabileceğini göstereceğiz. Seküler hayatın tüm nüfusuna kılcallarına girmesi gerekiyor ki herkes sahip çıkabilsin.

EN ÇOK ELEŞTİRİ ALDIĞIMIZ KONULARDAN: TEMİZLİK!
Temiz bir kent istiyoruz. Bu da çok eleştiri aldığımız konulardan. Temizlik ekipmanlarımız çok eski. Biz temiz tutacağız kenti. Başka türlü bir atık toplama sistemimiz olacak.

KONAK AĞAÇLARI MASTER PLANI
Konak’taki ağaçların bir master planını çıkaralım dedik. Çok fazla yeşil ve ağacımız yok. Yeşil alanları artırmak ve hava kirliliğini azaltmak için daha yeşil bir konak sloganıyla yola çıktık.

KONAK’TA OTOPARK YAPACAK BOŞTA ARAZİ YOK!
Altyapı büyükşehirin işi ama buna müdahil olacağız. Otopark yapacak boşta bir arazi gözükmüyor. Meydan altları yer altı otoparkları bunu büyükşehir başkanımızı da önereceğim başka çözüm yok. Kent merkezinde oturanlar aracımız var nereye koyacağız yer altı otoparkları başka çare yok gibi görünen bir konu...

SORU&CEVAP

Başkan adayı Mutlu bu bölümde soruları yanıtladı.

RANTLA MÜCADELE MESAJI!
“İzmir’e, Konak’a büyük bir rant baskısı var. Seçilirseniz bu baskı ile nasıl mücadele edeceksiniz?” sorusuna yanıt veren Mutlu, “Kentte her müdahaleniz rantı yaratır. Tarım alanından çıkarıp bir konut alanı yaparsanız bu rantın kamuya nasıl yansıtıldığı önemli. Buradaki sorun ayrıcalıklı imarın olmaması. Herkesin eşit kent planlarından yararlanması. Bir yüksek yapı merkezi tariflendi biz onu destekledik. Yeni merkezi yatırımcılar için orada duruyor” dedi.

“İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ COĞRAFYA KADER DEĞİL KARABASAN”
Göçmen ve mülteciler ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Mutlu, “Ülkedeki düzensiz göçmen politikasından hepimiz nasibini aldı. Basmane özel olarak aldı. Savaştan kaçan insanların başka bir ülkeye kaçmasını anlıyorum. Şu gelinen bir nokta savaştan kaçma ile açıklanabilecek bir nokta değil. Bu bilerek isteyerek yaratılan bambaşka bir durum. Bu ülkede nüfus artış hızının azalması için çalıştık. Onu denetleyemez konumdayız. Artı 10-15 milyon nüfus ile hiç bir ülkenin tarımı suyu baş edemez. İçinde bulunduğumuz coğrafya artık kader değil karabasan. Şu an Basmane’de 50 kişi, 100 kişi yaşıyor saçma sapan konutlarda. Açılan iş yerleri denetlenmediğinde halk sağlığını da tehdit ediyor. Ankara’ya karşı dönüp asıl mücadeleyi yapmamız gereken bir alan.

KÜLTÜRPARK, BOTANİK EXPO, BASMANE ÇUKURU VE KORDON MESAJLARI!
Kültürpark ile ilgili tartışmalar Kordon, Botanik EXPO, Basmane Çukuru sorularına yanıt veren Mutlu, “Kültürpark aktivistiyim hala. Çok önemsiyorum oranın park olarak kalması gerektiğini. Platformdayken binlerce öneri geldi. Buranın Central Park gibi olduğu küçük pikniklerin yapıldığı bir alan olmasını istiyoruz. Aktif bir park olmasını istiyorum. Basmane Çukuru ile ilgili TMSF izin vermedi. Belediyeye geçip hizmet binası, yerel yönetim binası kongre binası çok daha yararlı olur. Kordon’da gençlerin çimlere oturmasına bayılıyorum. O yaşama dokunulmaması gerektiğine inanıyorum. İzmir o demek. İzmir’in bir canlılığı. Bu kentte gürültü kirliliği var. Konutların altındaki işletmeler çok gürültülü olabiliyor. Bunlarla mutlaka mücadele edilmeli. Botanik Expo alanı ilan edildi. Bir dönüşüm projesini tetiklemek için. Botanik Expo bir altık oluşturmak için dönüşüme hazırlanan bir proje.” diye konuştu.

MUTLU AİLESİNDEN SERTER’E RET!
İYİ Parti’den Konak Belediye Başkan adayı olan Huriye Serter’in eşi Eski CHP Milletvekili Bedri Serter’in kendisini arayarak aday eşlerinin buluşacağı bir yemek teklif ettiklerini ancak eşinin bu teklifi reddettiğini açıkladı.

Mutlu, “Huriye Hanım’ın eşi eşimi arayıp eşlerin adayları olarak bir akşam yemeği teklif etmiş onu kabul etmedik. Huriye Hanım’ın eşi beyler yemek yesin demiş. Benim çin başkan eşi diye bir konum yok. Başkan aday eşleri yemek yiyelim teklifini uygun bir şekilde kabul etmemiş. Bakın kadınlar mı aday oluyor yoksa kocalar mı kadınlarını bir yere aday gösteriyor. Bu benim kadınlara bakış açımda yok" dedi. 

HAMZA DAĞ’A SALVO: LOGOLARINDAN KORKARAK SİYASET YAPANLARA ÜZÜLÜYORUM!
Seçim sonuçlarına dair soruya yanıt veren Mutlu AK Parti Büyükşehir adayı Hamza Dağ’ın logosuz bir kampanya yapmasını da eleştirdi. Mutlu ayrıca, “Konak’ı kesin kazanacağız” dedi.

Mutlu, “2019’da ittifak vardı. Sağ olsun hepsi aday çıkarıyor şimdi. Biz bu seçimi alacağız. CHP’nin 30 ilçeyi ve büyükşehiri kazanması ile sonuçlanacak bu seçim. 9 kadın ama biz sadece kadın olduğumuz için atanmadık. Biz çok başarılı olmak zorundayız. Konak’ı kesin kazanacağız. Logolarından korkarak siyaset yapanlar için üzülüyorum. İzmir o logoyu görmek istemiyor. Bunu biliyorlar” dedi.  

 
İzmir'de çetelere ve kaçakçılara baskın!
 
Menemen FK lidere karşı umut peşinde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den İzmir'de 'yerel idare' çıkışı: Gerekli izinleri alamıyoruz!
İzmir'de sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Milli ...
Tugay'dan çarpıcı Soyer mesajları: Aday ben olmasam da...
Halk TV yayınına konuk olan CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay, Büyükşehir ...
Vizyonunu ve tarzını anlatan Tugay'dan Dağ, AK Parti ve sandık mesajları!
CHP'nin Büyükşehir Adayı Tugay Halk TV yayınında kurultay sürecinden proje ...
 
Bakan Uraloğlu: Torbalı Özgür Erman Çağlar ile çağlayacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Torbalı Ticaret Odası'nda ...
8. Yargı Paketi: 14 madde daha kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen Ceza ...
Torbalı'da miting gibi SKM açılışı... CHP'li Demir: Biz ittifakı tabanda kurduk!
CHP’li Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir’in Sadık İleri Bulvarı’nda ...
 
Tekin'den İzmir'de 'Türkiye Yüzyılı' mesajları!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yüzyıl önce Gazi Mustafa Kemal burada ...
CHP'li Yücel'den Eskinazi'ye destek, AK Parti'ye tepki mesajları!
İhracatçıların Başkanı Eskinazi’nin “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ...
Ve Tugay'ın İzmir vizyonu vitrine çıktı: 9 başlıkta proje yağmuru!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tugay’ın projeleri vitrine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri