POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
15 Ağustos 2018 Çarşamba - 11:22

Rahip Brunson'ın ev hapsine itirazda flaş karar!

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Brunson'ın avukatının, müvekkilinin ev hapsinin ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yaptığı itiraz ikinci kez reddedildi.

Rahip Brunson ın ev hapsine itirazda flaş karar!

'Terör örgütleri PKK ile FETÖ/PDY adına suç işlemek' ve 'devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanırken, sağlık sorunları dikkate alınarak, verilen ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmal Cem Halavurt, dün yeni bir girişimde bulundu.

Avukat Halavurt, ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için davanın görüldüğü İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağına yapılan itiraz, geçen 30 Temmuz'da olduğu gibi yine reddedildi.

Avukatı İsmal Cem Halavurt, bu karara karşı bir üst mahkeme olan İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuracağını belirtti.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Terör örgütleri PKK ve FETÖ/PDY adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016 tarihinde tutuklanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkında dava açıldı. İddianamede, Brunson'ın, din adamı görüntüsü altında terör örgütleri adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı kaydedildi. Brunson'ın, FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski 'Ege Bölgesi imamı' firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edildi. Brunson'ın ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilen iddianamede, cep telefonundaki, 'Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi, ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız' mesajı da dosyaya eklendi. Teknik incelemede de sanık Brunson'ın, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ firarisi Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali de tespit edildi. Davanın görüldüğü İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Temmuz 2018 tarihinde dosya üzerinden yaptığı incelemede, Brunson'ın tutukluluğunu sağlık sorunları nedeniyle ev hapsine çevirdi, hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirdi. (DHA)

 
Deprem gerçeği Bornova masasında!
 
Karabağlarlı çocukların deniz keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaattin Çakıcı'nın nakil nedeni belli oldu!
Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın cezaevinden kaçırılacağı ...
İzmir'de dolar bozdurana ücretsiz karpuz!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir karpuz satıcısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep ...
Tutuklanan Yunan askerler hakkında flaş karar
Edirne'de tutuklanan Yunan askerler hakkında son dakika kararı
 
İzmir'de FETÖ şüphelisi 8 kişi tutuklandı
İZMİR'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
Azerbaycan'dan ziyaret geldiği İzmir'de kaza kurbanı oldu!
Bergama ilçesinde, kendisinden haber alınamayan Azerbaycan uyruklu Nail ...
Alperen'in ölümünde bir dava daha!
İzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulmasının ardından ...
 
Sürücüsü ehliyetsiz minibüste can pazarı!
Kınık ilçesinde, santral inşaatında çalışan işçileri taşıyan servis midibüsünün ...
İzmir'de FETÖ'den 8 tutuklama!
Tutuklanan zanlılar arasında mesleklerinden ihraç edilen eski emniyet ...
İzmirli gencin korkunç sonu: Süt sağarken...
Bergama ilçesinde Ali Adalı (18), süt sağdığı makinede oluşan kaçak nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri