POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Yargıtay Başkanı 37. turda belli oldu!
Yargıtay Başkanı 37. turda belli oldu!
Eski Bakan Aysoy hayatını kaybetti
Eski Bakan Aysoy hayatını kaybetti
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
30 Mart 2020 Pazartesi - 22:37

Rektörün annesinden İzmirliler ile ilgili skandal sözler... Suç duyurusunda bulunulacak!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı'nın İzmirliler ile ilgili skandal sözleri tepkilere neden oldu. Skandal sözler sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP ilçe başkanları ve CHP'li milletvekillerinin suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. İYİ Parti Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da sosyal medyadan Çomaklı'ya sert tepki gösterdi.

Rektörün annesinden İzmirliler ile ilgili skandal sözler... Suç duyurusunda bulunulacak!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı, İzmirlilere yönelik hakaret dolu ifadeler kullandı. Çomaklı, sosyal medya paylaşımında dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini belirterek, "Elin gavuru bunları yaparken, Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" ifadelerini kullandı. Çomaklı, koronavirüs salgının kentte yayılması tememnisinde bulundu.

Çomaklı'nın, İzmirlileri hedef alan skandal sözlerine İYİ Parti ve CHP'den sert tepki geldi.

İYİ PARTİLİ DERVİŞOĞLU:PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

İYİ Parti Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu sosyal medya hesabından Çomaklı'nın sözleriyle ilgili , “İzmirlileri, ahlaksız, gavur ve namussuz diye nitelendiren bu Zekiye Çomaklı ile Anadolu ve Atatürk Üniversitesinde rektörlük yapan oğlu ve yakın akrabasının peşini bırakmayacağım. Beni, helal oylarıyla vekilleri olarak meclise gönderen İzmirli hemşehrilerime sözüm ve ahdım olsun. Bir İzmir Milletvekili olarak buradan suç duyurusunda bulunuyor ve savcıları göreve çağırıyorum. Gerekli resmî müracaat ilgili makamlara ulaştırılacaktır. Başta İzmir’de yaşayan Erzurumlu hemşehrilerim olmak üzere tüm İzmirlileri bu kadın hakkında işlem yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

CHP'Li BAYIR: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Çomaklı’ya tepki gösterdi. Bayır sosyal medya hesabından, “Bu tahrik edici, kin ve nefret ifadelerini kullanan şahsın adı; Zekiye Çomaklı imiş. Nedir derdiniz? Niçin bu ayrıştırıcı söylemler? Yetmedi mi bu ülkeyi kutuplaştırdığınız? Buradan, bu şahısla ilgili yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı belirtmek istiyorum. Sizin gibi düşünenlere inat, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu coğrafyada, aynı vatan toprağı üstünde hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ KILIÇ:KORONADAN DAHA TEHLİKELİ...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla Çomaklı'ya tepki gösterdi. Kılıç, " İzmir düşmanlığı da bulaşıcı galiba.Koronadan daha tehlikeli bir virüse kapılmış beynine hayatı boyunca hiç oksijen gitmemiş derhal karantinaya alınıp oksijen tüpüne bağlanmalı.. Kendisi ile Yakın temasta bulunanları da gözden geçirmek gerekiyor!!! İzmirli hemşehrilerimiz yaşadığımız şu zor günlerde dayanışma ve birlikteliğin en güzel örneğini göstererek gereken yanıtı vermeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı. 

AK PARTİLİ DAĞ:BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Çomaklı'ya bir tepki de AK Parti sephesinden geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesabbından, "İzmir, mukaddes ve değerlerine sahip çıkan bir kültüre sahiptir. İzmirimize yönelik bu şekilde ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir dil kullanmak kimsenin haddine degildir. İzmir milletvekili olarak bu konudaki sürecin bizzat takipçisi olacağım" ifadelerini paylaştı.

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yöneticileri, ilçe başkanları ve milletvekillerinin Çomaklı hakkında suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. 

 
Erdoğan: Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz
 
İzmir sularında 50 hayat kurtaran iki operasyon!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nadi Günal 31 Mart 2020 Salı 16:09

TÜRK CEZA KaNUNU Madde 216 da deniyor ki; Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Yorumu oyla      0      0  
Ayşe Ergün 31 Mart 2020 Salı 13:10

Ben kanser hastasıyım.3 yıl önce ailemle İzmir''e hayatımızı taşıdık.Ben Adana eşim Ankaralı ben vatanımızın bir çok yerinde yaşadım.Eşim askerdi.Şimdi bu haddini aşan edebi ortada kadın sanırım aklında sorun var.Izmirde yaşayan ve gerçek izmirli doğup büyüyen tüm İzmir sınırlarında yaşayan insanlara hesap vermesini istiyorum.SUÇ DUYURUSUNDA bulunuyorum.Gereğinin yapılmasını temenni ediyorum.Bu bağnazlıklar yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı.YETER Artık.????

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş 31 Mart 2020 Salı 00:10

İnsan insanlığından bu kadar uzaklaşamaz. Bu işte başka bir iş var.

Yorumu oyla      0      0  
Nazan Ekmekçi 30 Mart 2020 Pazartesi 23:58

Bu kadın özel olarak İzmir lileri kışkırtmaya çalışarak ne amaçlamaktadır. Herhalde birbirimize savaşa tutuşalım diye mi uğraşmaktadır. Hele bu zor günlerde birbirimize bağlanıp yardımcı olmamız gerekirken. Bu bölücü kadına gereken cevabı adalet verir diye düşünüyor suç duyurusunda bulunuyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldığını açıklayarak, ...
Tabip Odası’ndan virüs raporu: İzmir’deki rakamları açıkladılar!
İzmir Tabip Odası, kentteki koronavirüs raporunu açıkladı. Rapora göre; ...
Türkiye'de virüsten can kaybı 168'e yükseldi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika bilgilerini ...
 
Nakliyeciler Sitesi'nde 'sosyal mesafe' hala uygulanmıyor
Nakliyeciler Sitesi'nde, geçen günlerde koronavirüs önlemleri kapsamında ...
İzmir'de yüzlerce metrelik tehlikeli seyahat izni kuyruğu!
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, şehirlerarası otobüs yolculuklarının ...
İYİ Partili Çıray: Türkiye çapında karantina şart!
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun ...
 
İzmir Valiliğinden 'Seyahat İzin Belgesi' açıklaması
Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği ...
Bakan Gül: Cezaevi personeli evine gönderilmeyecek
Adalet Bakanı Gül, "Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, ...
Virüs önlemi: Mahallenin girişine otomatik kepenk!
Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Aşıklar köyündeki Orta Mahalle'de yaşayanlar, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri