POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
7 Mayıs 2018 Pazartesi - 18:26

Savunma sanayinin en iyileri İzmir'de vitrinde!

Seferihisar ilçesinde, devam eden Efes 2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nda, savunma sanayi firmaları, çeşitli ülkelerin ordularının envanterine girmiş son teknoloji ürünleri tanıttı. Sergide en çok dikkat çeken ürün ise BMC tarafından üretilen insansız uzaktan kumandalı çok amaçlı zırhlı aracı 'Amazon' ile FNSS firmasının Umman ordusu için ürettiği 'Pars III' aracı oldu.

Savunma sanayinin en iyileri İzmir de vitrinde!

Dost ve müttefik 19 ülke unsurlarının katılımıyla düzenlenen EFES 2018 Tatbikatı bugün başladı. Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde 7- 11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak tatbikatın bugünkü bölümünde, tatbikat alanında savunma sanayi firmaları, son teknolojiyle donattıkları ürünlerini sergiledi. Sergi de en çok dikkat çeken ürün BMC tarafından üretilen insansız uzaktan kumandalı çok amaçlı zırhlı aracı 'Amazon' oldu. İnsansız uzaktan kumandalı zırhlı araç 'Amazon'un özellikleri ise şöyle:

"Uzaktan kumandayla görüş alanı içerisinde 5, görüş dışında 1 kilometre görev yarı çapına sahip bulunuyor. Kumanda konsolu sabit noktada bulunabileceği gibi hareketli araçlar üzerinde de yer alabiliyor. Araca ait tüm komutalar (vites, gaz, fren, direksiyon, aydınlatma ve benzeri ) uzaktan kumandayla kontrol edilebiliyor. Aracın iç tasarımında otonom olduğu anlaşılamıyor ve operatör kullanımına kısıtlılık içermiyor. Normal görevlerini rahatlıkla ifa edebiliyor. Ancak uzaktan kumandayla kontrol edildiğinde içerideki kontroller devre dışı bırakılıyor. Bu sayede araç içerisine girilse dahi araç görevinden ayrılmıyor. Bu özellik sayesinde aracın içine üçüncü kişiler binse dahi hiçbir zaman müdahale edemiyor. Gerçek zamanlı 11 kamera görüntüsü kumandaya iletiliyor ve araç kumanda arasında gerçek zamanlı 256 bit şifreli telemetriyle kumanda ediliyor. Herhangi bir kumanda kaybında araç kendini emniyetli pozisyona alarak durduruyor. Araç üzerinde çevresel farkındalığı sağlamak üzere 360 dereceyi kör noktada bırakmayacak şekilde 8 kamera bulunuyor. 30x optik yakınlaştırma kabiliyetli ful HD gündüz kamerası ve 4x dijital yaklaştırmalı soğutmasız tip termal kamera donanımlarıyla zifiri karanlıkta dahi etkin şekilde görev yapabiliyor. Kule üzerinde bulunan lazer mesafe ölçerle otomatik balistik düzeltme yapılabiliyor, otomatik hedef takip gerçekleştirilebiliyor."

PARS III UMMAN'A SATILDI
Sergide dikkat çeken ürünlerin başında gelen FNSS firmasının ürettiği 'Pars III 8x8' Umman ordusu için tasarlandı. Sınıfının en yüksek teker gezinme hareketine ve en düşük dönüş yarıçapına sahip aracı olan Pars III, 70 cm dik engel ile 200 cm uzunluğundaki hendeği rahatlıkla geçebiliyor. 800 kilometre üzerinde menzile sahip olan araç, patlamaya ve delinmeye karşı özel önlemler bulunan yakıt tankına sahip. Araç alt sistemlerinin mayın korumalı gövdeye modüler olarak bağlanması, bakım ve değişim kolaylığı sağlamaktadır. Araç hem personel taşıma amacıyla üretilen korumalı kamyonların koruma seviyesine sahip olmakta hem de modern zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde bulundurarak farklılığını ortaya koyuyor. Bunların yanı sıra sergide geçen sene tanıtılan ve Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın kullandığı insansız hava aracı 'Bayraktar', Nurol Makine tarafından üretilen 'Ejder Yalçın', 'Ejder Kunter' gibi muharebe araçları da görücüye çaktı. Sergiyi gezen yerli ve yabancı askerler de yeni üretilen silahları inceledi.

Serginin 11 Mayıs tarihine kadar tatbikata davetli olan Türk ve yabancı gözlemcilere açık olacağı öğrenildi. (DHA)

 
İzmir'den İsrail'e fuar daveti
 
CHP'den AK Parti'nin manifestosuna tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den İsrail'e fuar daveti
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İsrail’in ...
Merkez Bankası'ndan döviz hamlesi!
Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi. Böylece 2,2 milyar ...
Zeytinyağı üreticisini tağşiş vurdu!
Türkiye'deki 125 milyon civarında zeytin ağacının yaklaşık 12 milyonunun ...
 
İESOB'ta yeniden Zekeriya Mutlu dönemi
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), 25’inci Olağan Genel ...
Devler rotayı yeniden Türkiye'ye çevirdi!
Türkiye’yi rotalarından bir bir çıkaran ve 2018’de gelmeyeceklerini açıklayan ...
Ayıklayıp vakumladılar, satışı katladılar!
İzmir'de pazar yeri esnafı, sebzeyi sadece tencereye atıp pişirecek aşamaya ...
 
Kirazda üretici ve ihracatçıdan işbirliği
Egeli kiraz üreticileri ve ihracatçıları, Türkiye'nin üretiminde dünya ...
Esnaf yarın sandık başında
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (İESOB) bağlı 129 oda yeni ...
5 şeker fabrikasının satışına onay çıktı!
5 şeker fabrikasının satışına onay çıktı. Turhal, Yozgat, Çorum, Kırşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri