POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
10 Mayıs 2022 Salı - 09:35

Seçim sath-ı mailine geri sayım... İzmir’de eski başkanların yol haritası ne olacak?

2019’daki seçimlerde belediye başkanlığı görevi sona eren eski başkanlardan kimi siyaseti bıraktı, kiminin gözü genel seçimlerde kimisi de yeniden belediye başkanlığı istiyor. İşte Seçim sath-ı mailine girilirken eski başkanların yol haritası…

Seçim sath-ı mailine geri sayım... İzmir’de eski başkanların yol haritası ne olacak?

GERÇEKİZMİR - Genel seçim için son düzlüğe girilirken, yerel seçimlere de 2 yıldan az bir zaman kaldı.

2019’daki seçimlerde belediye başkanlığı görevi sona eren eski başkanların yeni dönem için ne yapacağı merak konusu...

İsmi süreçte il başkanlığı ve vekillik için geçse de İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu “Seçilecek yerde siyaset yapmamaya kararlıyım. Tabii ki siyasette ülkeme, kentime, partime yardımcı olacağım ama mevki, makam talebim de yok” diyerek iddialara nokta koymuştu.

AKTİF SİYASETTE YOKLAR
Sağlık sorunları nedeniyle 2019 seçimlerinde aday olmayan Ödemiş Belediyesi Eski Başkanı AK Partili Mahmut Badem, Buca’da bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2019’da aday gösterilmeyen CHP’li Levent Piriştina, Gaziemir’de 2 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra yeniden aday gösterilmeyen CHP’li Halil İbrahim Şenol, Kemalpaşa’da 2014-2019 yılları arası görev yapan AK Partili Arif Uğurlu, Karaburun’un tecrübeli eski başkanı Ahmet Çakır  gibi isimlerin aktif siyaseti bıraktığı öğrenildi.

MESLEKLERİNE GERİ DÖNDÜLER
Selçuk Belediyesi Eski Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı ile Dikili Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Tosun da aktif siyaseti bırakıp mesleklerine dönen isimler oldu.

Bayındır Eski Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da yeni dönem  yeniden adaylık için şanslı olmadıkları, aktif bir çalışma içine girmedikleri öğrenildi.

VEKİL ADAYLIĞI İDDİASI
Önümüzdeki genel seçimlerde isimleri milletvekilliği için geçen eski belediye başkanları ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bergama Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Gönenç, Konak Belediyesi Eski Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Eski Başkanı Hasan Arslan… Bu isimlerin milletvekilliği adaylığı için Genel Merkez’de nabız yoklayacağı iddia edildi.

İL BAŞKANLIĞI İDDİASI
Bornova Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Olgun Atila’nın ise ismi birden fazla adaylık için geçiyor. Atila’nın adı uzun süredir il başkanlığı için geçiyor… İl başkanlığı dışında Atila için  milletvekili adaylığı iddiasının yanı sıra Atila’nın yerel seçimlerde yeniden Bornova Belediye Başkanı olmak istediği ve bu yönde çalışma yaptığı da öne sürülüyor.

AKILLAR YENİDEN KOLTUKTA
2024 seçimlerinde yeniden belediye başkan adayı olmak için çalışma yapanlar da var. Menderes Belediyesi Eski Başkanı AK Partili Bülent Soylu, Torbalı Belediyesi Eski Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez’in saha çalışmalarını aktif sürdüren ve yeniden belediye başkanlığı isteyen isimlerin başında geliyor. Görmez için önümüzdeki dönem partisinden il başkanlığını da istediği öne sürüldü. Çeşme Eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın da yeniden bu koltuğa talip olacağı konuşuluyor.  

Beydağ Eski Belediye Başkanı CHP’li Vasfi Şentürk, Menemen’de CHP’den 20 yıl belediye başkanlığı yapan, 2019’da aday gösterilmeyen ve geçtiğimiz yıl Memleket Partisi rozeti takan Tahir Şahin ile FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan ve görevden uzaklaştırılan Urla Belediyesi Eski Başkanı Burak Oğuz da rotası yeniden yerel seçimlere çevrlen isimlerden. 

Öte yandan İzmir’de geçmiş dönem görev yapan bir diğer isim olan Bayraklı Belediye Eski Başkanı Hasan Karabağ ise CHP’den ihraç edilmiş ardından yargı kararıyla partisine geri dönmüştü. Karabağ’ın aktif siyasetin içinde mesai vermeye devam ettiği ancak herhangi bir adaylık çalışması olmadığı öğrenildi

 
Çamdibi bahar şenliğiyle renklendi!
 
Benzine zam: 21 lirayı geçecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de o ilçede başkandan istifa kararı!
CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Tolga Sağlam yaptığı açıklamayla görevinden ...
CHP’de ‘il başkanlığı’ ve ‘vekil’ listesi kulisleri
Uzun yıllardır yerel siyaseti takip eden bir gazeteci olarak son dönemde ...
MHP’de 'Adım Adım 2023' mesaisi: İkinci etap İzmir’den 3 ilçeyle start alıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından düzenlenen "Adım Adım 2023, ...
 
CHP'de o ilçede büyük buluşma!
CHP İzmir Örgütü, “Küçük Menderes’te Büyük Buluşma” sloganıyla Bayındır’da ...
Kaçırılan 8 Türk'ün kurtarılması için kriz masası!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haiti'de kaçırılan Türk vatandaşlarının ...
Erdoğan duyurdu: Konut finansmanında 3 farklı paket
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ...
 
Sürekli'den çarpıcı '2024' iddiası ve Büyükşehir'e eleştiri seli!
AK Parti İl Başkanı Sürekli, katıldığı canlı yayında İzmir mesajları verdi. ...
Eski Beşiktaşlı milli kaleci İYİ Parti'ye katıldı!
Altay altyapısında yetişen uzun yıllar Süper Lig'de ter döken ve Beşiktaş ...
Erdoğan: Mültecilere sahip çıkacağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'den savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınanlara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri