POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Uygun fiyatlı Togg için tarih verildi!
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
16 Haziran 2022 Perşembe - 13:23

Şeker ve tekel fabrikaları özelleşti 550 kişi işsiz kaldı!

CHP Genel Merkezinin görevlendirmesi ile, Muş’ta saha çalışması yürüten İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, vatandaşlar ve esnaf ile bir araya gelerek, vatandaşın derdini dinledi ve CHP’nin iktidar olduğunda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şeker ve tekel fabrikaları özelleşti 550 kişi işsiz kaldı!

Muş’un bütün ilçelerinde, üç gün boyunca çalışma yürüten CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Hatay Milletvekili Serkan Topal, İl, İlçe Başkan ve Yöneticileri ile birlikte, Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf Odası, Muş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Kamu Emekçileri Sendikası, Muş Ziraat Odası, Muş Spor Başkanlığını ziyaret etti. Muş merkez, Korkut, Bulanık, Malazgirt, Varto ve Hasköy ilçelerinde de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Bayır, buralarda teker teker vatandaşın sorunlarını, istek ve taleplerini dinledi.

Yanlış bir politika yürütülmüş

Muş’a iner inmez esnaf ile bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, vatandaşın ve esnafın çok zor durumda olduğuna vurgu yaptı. Bayır, “Muş’a iner inmez ayağımızın tozuyla esnaf ziyareti gerçekleştirdik. Önce esnaf ziyaretlerimizi yaptık. Muş’ta halkımıza bir dokunduk bin ah işittik. Burada en büyük problemlerden bir tanesi, Muş’un Anadolu’nun en güzel vadilerinden birine sahip olmasına rağmen, yönetim açısından bu özellik değerlendirilemeyerek, yanlış politikalar yürütülmüş. Örneğin, Muş’un eli ayağı konumunda olan sekiz yüz elli kişiyle ekmek kapısı olan Şeker Fabrikası, Tekel Fabrikası özelleştirilmiş,  gerçi özelleştirmede de bir kısım insan çalıştırmış ama sekiz yüz elli kişi değil de üç yüz kişi çalıştırıyor. Beş yüz elli insan işsiz kalmış. Zaten Türkiye’de işsizlik almış başını gidiyor, ne yazık ki TİKEM doğru çalışmıyor, tarımla ilgili devletin desteği, çiftçiye çok az” ifadelerini kullandı.

Kahvehaneler tarlasını ekemeyen ya da biçemeyen çiftçilerle dolu

Kahvehane ziyaretleri de gerçekleştiren Bayır, kahvehanelerin; tarlasını ekemeyen ya da biçemeyen ve işsiz kalan çiftçiler ile dolu olduğunu belirtti. Bayır, “Sabah ve akşam ziyaretlerimizde, inanılmaz şekilde çardaklar, kahveler insan kaynıyor. Sorduğunuz zaman ‘Siz neden bu saatte buralardasınız, tarlanıza, bağınıza gitmediniz?’ dediğimizde ‘Bu sene ekmedik’ şeklinde yanıtlar alıyorsunuz. Ya da, eken diyor ki; ‘Buğdayı ektim ama nasıl biçeceğim? Sulamaya, gübrelemeye para yetiştirdik ama parayı bitirdik. Kimisi de ektik ama gübre atamadık. Bakalım ne olacak? Tarlaları biçecek paramız kalmadı’ diyor. Devletten özellikle çiftçiye mazot ve gübre girdileri ve elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni düzenlemeler bekliyorlar. Bizde; kendilerine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, bu düzenlemeleri yapacağımızın sözünü verdik. Bir başka problemde; çiftçilerimiz, Muş ovasıyla ilgili sulamada yaşadığı sıkıntıları aktardılar. Bununla ilgili olarak, Ankara’ya döndüğümde, Muş ovasının sulanmasıyla, çiftçiye suyun ulaştırılmasıyla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunun takipçisi olacağız. Her ne kadar İzmir milletvekili olarak buraya görevli geldiysem de Muş’un sorunlarını not aldım, bunların takipçisi olacağım. Beni bundan sonra Muş’un Cumhuriyet Halk partili milletvekili olarak da görebilirsiniz, inşallah da tekrar tekrar geleceğiz, bu açığımızı kapatacağız” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı'na sesleniyorum

Muş’taki hastanelerdeki doktorların sayısının yetersiz olduğunu da iddia eden Bayır, ‘’Muş halkından bize iletilen hastanenin, doktorların yetersizliği bilgiler geldi. Bununla ilgili Muş’ta bir hastane için ihaleye çıkıldığı ifade edildi. İlk duyularımıza göre; hastane eğitim ve araştırma hastanesi olacak denildi ancak ne yazık ki daha sonra bu yapılan ihale iptal olmuş, eğitim ve araştırma hastanesi olarak duyurulmasına rağmen, normal bir hastane olarak devreye girileceği ifade edildi. Muş halkından genel şikâyet; ‘Hastanedeki doktorlarımız çok gayretli, çok emek veriyorlar ama ihtisas, anlamında yeterli doktorumuz yok. Dolayısıyla buradan diğer şehirlere hastalarımızı taşıyoruz’ şeklinde bir şikâyet aldım. Türkiye Cumhuriyeti’nde 2023 yılında, ‘Sağlıkta devrim yaptık’ diyen Sağlık Bakanına yakışmıyor. Buradan Sayın Bakan’a sesleniyorum. Muş’taki hastane sorununu çözün, Muş halkı burada perişan durumda’’ diyerek sözlerine son verdi.

 
Ev sahiplerinin 'temmuz' oyunu
 
GSS Prim Borçları'na af geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Diyarbakır İl Başkanlığı kararı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın ...
CHP'li Serter'den 'endüstri bölgesi' çıkışı: 3 yıldır çivi bile çakılmadı!
CHP İzmir Milletvekili Serter, Mayıs 2019’da bir Cumhurbaşkanı Kararı ...
CHP’li Sertel: Kiralar ödenebilir seviyeye çekilsin, televizyonlar yaşasın
TÜRKSAT’ın bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında ...
 
Türkiye, İngiltere ve Ukrayna'dan üçlü toplantı
Türkiye, İngiltere ve Ukrayna savunma bakanları, Brüksel'de üçlü toplantıda ...
AK Parti'de 'eskiler'le istişare zirvesi, Sürekli'den önemli mesajlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaşlarımızla ...
Okullardaki ayrıştırmayı TBMM'ye taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova İmam Hatip Ortaokulu’nda ...
 
CHP İstanbul İl Başkanlığı için 3 isim öne çıktı
CHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın parti üyeliğini düşürdüğü İstanbul ...
Süleyman Soylu ile HDP arasında 'kaset' tartışması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK yöneticilerinden Murat ...
Ve 'Basın Yasası' teklifi komisyondan geçti
Dezenformasyonla mücadeleyi hedefleyen internet haber sitelerini süreli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri