POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
18 Aralık 2019 Çarşamba - 12:44

Sengel Safranbolu'da Efes Selçuk'u anlattı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Safranbolu'yu 42 yıl sonra CHP iktidarı ile tanıştıran belediye başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret ederek; Efes Selçuk’un simgesi Artemis Heykelini takdim etti. Konuşmasında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil olan Efes Selçuk’u anlatan Başkan Sengel; “Bize düşen UNESCO etiketinin gereği olarak hem kültürel mirasa halkı dahil etmek, hem de halkın bu mirası tanımasını, korumasını sağlamaktır” dedi.

Sengel Safranbolu da Efes Selçuk u anlattı

Yıllar sonra CHP İktidarı ile tanışan Ardahan ve Kırşehir’in ardından Safranbolu’ya da giden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir kent olması sebebiyle Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen "UNESCO'da Çeyrek Asır Safranbolu" etkinliğinin konuğu oldu.

“DÜNYA EFES'İ UNESCO'DAN ÖNCE DE TANIYORDU”
Efes Selçuk’un kesintisiz 8600 yıllık bir tarihi olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “UNESCO’dan önce de Efes Selçuk’un dünyada tanınırlığı oldukça yüksekti. Efes Selçuk; Kybele’den Amazon’a, Artemis’ten Meryem Ana’ya kadar bir kadın kentidir. Bizler; bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.

"UNESCO'DA ÇEYREK ASIR"
Karabük'ün tarihi evleriyle dünyaca ünlü ilçesi Safranbolu’nun UNESCO'ya girişinin 25.Yılında düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Başkan Sengel; “UNESCO,  halkın listeye dahil olan değerlerine sahip çıkabilecek pozisyonda olmasını istiyor. “ Korunmuş olan yerleri halktan uzaklaştırma. Halkla bu yerleri bütünleştir” diyor.  Halkı bu tarihe sahip çıkmaya yönlendirmek çok da kolay bir şey değil; bu noktada hep bir dirençle karşılaşıyorsunuz. Bu nedenle halka koruma bilinci aşılamamız gerekiyor. Bunu öğretelim ki; tarihi sütunların üzerine “Ali Ayşe’yi seviyor yazılmasın” diye konuştu.

EFES SELÇUK’U ANLATTI
UNESCO’ya giriş sürecinden önce Efes Alan Yönetimi Planı’nın oluşturulduğu ve yeni düzenlenecek plan döneminde Efes Selçuk kültür rotasının da bu plana dahil edilmesinin büyük önem taşıdığını aktaran Başkan Sengel;  “Siz tarihi tren garından çıkarsınız. Kentte yürürken tarihi su kemerleri sizi takip eder ve Saint John’a kadar sizi getirir. İlerisinde Ayasuluk Kalesi vardır. Bunların hepsi UNESCO Dünya Mirası’na giren yerler. Daha sonra Artemis Tapınağı, Çukuriçi Höyük, Meryem Ana ve Efes Antik Kenti’ni görürsünüz” dedi.

2020- 2025 Efes Alan Yönetimi Planı Revizyonu için düzenlenen toplantı hakkında bilgi veren Başkan Sengel; “ Bu yerlerin her birine ulaşabileceğimiz kültür rotasını alan yönetimi planına dahil etmek istiyoruz. Çünkü bu kadar bileşenle alakalı belediye olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, odalar ve sivil toplum kuruluşlarına ulaşmamız gerekiyor. Öncesinde tüm paydaşlarla birlikte bir toplantı yaptık. Bu paydaşlardan oluşan bir danışma kurulumuz, bir de eşgüdüm ve denetleme kurulumuz var” dedi.

Konuşmasının ardından Safranbolu’nun tarihsel kimliğini ülkeye ve dünyaya tanıtma bağlamında önemli hizmetleri olan kentin eski belediye başkanlarından Avukat Kızıltan Ulukavak Başkan Sengel’e bir plaket verdi.

 
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu
 
Karşıyaka'da Hakan patlama yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’nin kadın efeleri sahnede!
Çeşme Belediyesi tarafından ücretsiz olarak başlatılan Ege Yöresi Zeybek ...
Bornova'da doğal tarım zamanı!
Bornova Belediyesi'nin ilçenin eski köy yerleşimlerinden olan Yaka Mahallesi'ndeki ...
Çiğli’de çöp konteynerleri yenileniyor
Çiğli Belediyesi tarafından, sokaklardaki eski, delinmiş ve koku yapan ...
 
Karşıyaka Belediyesi'nde mobil dönem!
Karşıyaka Belediyesi, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirdiği ...
İzmir'de en uzun gecede en uzun koşu
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yılın en uzun gecesinde 10 ...
Gaziemir’de geri dönüşüm devrimi!
Gaziemir Belediyesi, geri dönüşümün ekonomiye katkılarını vurgulamak ve ...
 
Bayraklı’da herkes için kütüphane!
Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, ilçenin çeşitli noktalarındaki ...
Flaş gelişme: Oğuz görevden alındı... Urla'da kayyum dönemi!
Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine, Kaymakam Önder Can'ın ...
Burak Oğuz dosyasında çarpıcı detaylar!
FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri