POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
30 Mart 2018 Cuma - 09:45

Şengül'den ittifak çıkışı, disiplin sinyali ve metro mesajı!

İzmir siyasetinden 'ittifak gündemi' İYİ Parti cephesinden peş peşe gelen açıklamalarla hareketlenirken, AK Parti İl Başkanı Şengül'den değerlendirme geldi. Şengül, Genel Merkez'in 'kongrelere tek liste ile gidilmesi' kararına rağmen aday olan partililerle ilgili, ilerleyen günlerde disiplin süreci işletilebilecekleri mesajını da verirken, Halkapınar-Otogar metro hattını bakanlığın üstlenmesiyle ilgili de konuştu.

Şengül den ittifak çıkışı, disiplin sinyali ve metro mesajı!

GERÇEKİZMİR – 2019 yılında yapılacak yerel seçimlere 1 yıl kala Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de siyaset gündeminin ana maddesi ittifak…

İYİ Parti cephesinden gelen üst düzey açıklamalarla kentteki oy oranının yüzde 22 olduğunun altının çizilmesi gündemi hareketlendirdi.

CHP’den ‘yüzde 22’ çıkışına yönelik peş peşe açıklamalar gelirken gözler AK Parti cephesine çevrildi.

- ‘İTTİFAK ÇIKIŞI’NA CHP BAKIŞI: VEKİLLER NE YORUM YAPTI…

Gerçekizmir’e konuşan AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, İYİ Parti’nin iddiasını ve olası ittifak senaryosunu ilk kez değerlendirdi.

Şengül, “İzmir’de yüzde 22 oyları varsa çıkıp ittifak yapmalarına gerek yok… CHP onlarla ittifak yapmak istesin… Biz kendi işimize bakıyoruz. Seçimlerde gerçek oylar ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.  

DİSİPLİN SİNYALİ 
Öte yandan AK Parti’de Aliağa ve Çeşme ilçe kongreleri öncesi, Genel Merkezin işaret ettiği adaylara rakip çıkması üzerine, Aliağa'ya Kazım Sayın, Çeşme'ye ise İlker Etike'nin ataması doğrudan yapıldı. Her iki ilçede de kongreler ertelendi. 

- AK PARTİ'DE O İKİ İLÇEYE ATAMA: KONGRE YOK!... 

Şengül, Genel Merkez'in 'kongrelere tek liste ile gidilmesi' kararına rağmen aday olan partililerle ilgili, ilerleyen günlerde disiplin süreci işletilebilecekleri mesajını verdi.

Başkanların ataması yapıldıktan sonra teşkilata önemli mesajlar veren AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partinin kararlarına rağmen aday olan isimlere dair önümüzdeki süreçte disiplin mekanizmalarını işletebileceklerini açıkladı. DHA'ya konuşan Şengül, "Partinin ilkelerine, aldığı kararlara karşı çıkanlar, bildiğini okuyanlarla ilgili ileride disiplin süreci olabilir" dedi. Ayrıca teşkilatların kongrelerin yapılıp bittikten sonra da çalışmalarını yoğun şekilde sürdürmelerini isteyen Şengül, seçilenlerin bir dahaki kongre takvimize kadar aynı görevde kalacaklarının garantisinin olmadığını belirtti. Başkan Şengül, "Görev süresinin sonuna kadar seçilen arkadaşlarla devam edilecek diye birşey yok. Sıkıntı olursa teşkilatlara müdahale edilebilir. Yeniden değişim olabilir. Bu dinamik bir süreç. Çalışmayanlarla yolumuzu ayırırız" ifadelerini kullandı.



PARTİ AYRIMI GÖZETMEKSİZİN HER DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti İzmir İl Başkanı’na sunduğu İzmir’in onay bekleyen projeleri dosyasında bulunan İzmir Halkapınar-Otogar Hattı’nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından da açıklama yapan Şengül, karardan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

İzmir’e dair tüm sorun ve taleplerin çözümü için destek vermeyi sürdüreceklerini dile getirdi. Şengül, “İzmir’i güzel günler bekliyor. Bu güzel haberin ardından İzmirlilere başka güzel haberlerimiz de olacak. Başta konuya büyük duyarlılıkla yaklaşan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırm’a Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a ve İzmir Milletvekillerine teşekkür ediyorum” dedi.

Şengül, amaçlarının kavga, ikilik çıkarmadan İzmir’e hizmet etmek olduğunu, hükümet olarak İzmir’e hizmet kapsamında yürütülen tüm projelerde parti ayrımı gözetmeksizin her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini kaydederek, “İzmir’i güzel günler bekliyor. Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bize sunduğu dosyada yer alan maddelerden biri de buydu. Kendisinin bizden talep ettiği tüm istekleri olduğu gibi bunun da hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız Bu maddenin ardından dosyada bulunan diğer maddelerin de tek tek hayata geçmesi için girişim ve çabalarımız sürecek. Konu İzmir ise parti ayrımı gözetmeksizin İzmirlilerin emrinde olduğumuzu tüm hemşehrilerimizin bilmesini isteriz. Bu güzel haberin ardından İzmirlilere başka güzel haberlerimiz de olacak. Konu İzmir ise gerisi teferruattır” şeklinde konuştu.

Kent içindeki trafikte büyük rahatlama sağlaması beklenen yaklaşık 4,5 kilometrelik hatta 5 durak bulunacak.  Metro,  Halkapınar İstasyonu’ndan başlayacak, Şehitler Caddesi (Vakıflar İstasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı (Altındağ ve Çamdibi İstasyonları) altından devam ederek, Otogar’da sona erecek. Halkapınar’da yer alan mevcut depo sahasına bağlantı yapılacak.

 
Devlet yönetiminde 'CEO'lar' dönemi!
 
İzmir'de yüzen kütüphane!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet yönetiminde 'CEO'lar' dönemi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıya sunulacak ...
CHP'de 30 ilçeye yayılacak proje: Her mahallede 1 genç!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları ‘Her mahallede 1 genç’ projesi başlattı.
CHP'den hem boykot hem aday açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2019 seçimlerine ilişkin, "Hem ilk turda ...
 
AK Parti İzmir'de o iki ilçeye atama yapıldı: Kongre olmayacak!
AK Parti İzmir'de 2. liste krizi nedeniyle il başkanlığının müdahale ...
CHP'li kadınlardan anlamlı ziyaret mesaisi
CHP İzmir İl Kadın Kolları, Yaşlılar Haftası’nda kentte huzurevinde kalan ...
Başbakan Yıldırım'dan İzmir mesaisi: Programında neler var?
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin ilçe kongrelerine katılmak ve Ödemiş ...
 
CHP'li Bayır: Korkularla kuşatılıyoruz!
CHP İzmir Milletvekili Bayır, "Yaptıkları kötülüklere ses çıkarmamamız, ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 250 binlik dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık tazminat davası açtı.
Sındır'dan hükümete 'şeker fabrikaları' salvosu: Yönetemiyorsanız...
CHP İzmir Milletvekili, "Şeker fabrikalarını hükümet olarak yönetemiyorsanız; ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri