POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Macron Meclis’i feshettiğini açıkladı
Macron Meclis’i feshettiğini açıkladı
İsrail'de hükümet krizi: Gantz, istifa etti!
İsrail'de hükümet krizi: Gantz, istifa etti!
5 metrelik piton bir kişiyi yuttu
5 metrelik piton bir kişiyi yuttu
Montella, Arda Güler'in oynayacağı yeri açıkladı
Montella, Arda Güler'in oynayacağı yeri açıkladı
25 Aralık 2019 Çarşamba - 11:59

Sertel'den sert TRT çıkışı: FETÖ'cülerin sesi CHP'ye iftira atıyor!

TRT’de yapılan programlarda CHP’ye iftira atıldığını ileri süren İzmir Milletvekili Atila Sertel, “FETÖ’nün bestesini, güftesini ekranlara getiren TRT, FETÖ’cülerin sesi olan TRT şimdi CHP’ye alçakça iftiralarda bulunuyor” dedi.

Sertel den sert TRT çıkışı: FETÖ cülerin sesi CHP ye iftira atıyor!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir İl binasında yaptığı basın açıklamasında, devletin resmi televizyon kanalı olan TRT’yi hedef aldı.

Sertel, TRT'de yayınlanan bir programda CHP'ye hakaret edildiğini ve iftira atıldığını öne sürdü. TRT’nin tarafsızlığını ve bağımsızlığın yitirildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Sertel, TRT’nin seçim dönemlerinde siyasi parti aday ve liderlerine verdiği süreleri de açıkladı.

“FETÖ’CÜLERİN SESİ OLAN TRT…”
“Bizim CHP olarak halkın yanında mücadele ettiğimizi herkes biliyor” diyen Sertel, “ Bizim için önemli olan halkımızın mutluluğudur. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek, gençlerin iş bulmasını sağlamak gibi düşüncelerimiz sürüyor. Ben bugün TRT’yi gündeme getirmek istiyorum. TRT son yılların en taraflı, en ilkesiz, en acımasız ve en kötü habercilik ve yorumculuğunu yapıyor. ‘Enine Boyuna’ diye bir program yayınlandı. Yapımcı İsmet Berkan… Bir dönem bu arkadaşımız Radikal Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğimi yaptı. İsmet Berkan’ı Kabataş yalanı ile herkes çok iyi tanıyor. Gezi olaylarında ‘hamile kadını tekmelediler’ diye uydurulan bir yalanın görüntülerini izlediğini söyleyen ve toplumdan sonradan özür dileyen birisi. Program yaptığı kişilerin bazıları da gazeteci, öğretim üyesi kılığındalar. Programda CHP’nin devlet karşıtı, CHP’nin Türkiye’nin altını oyan bir politika yürüttüğünü söylüyorlar. Cumhuriyeti kuran partiye devlet düşmanı diyerek alçakça bir ifade kullanıyorlar. Bunu TRT ekranlarında yapıyorlar. TRT rejisi CHP Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor diye KJ düşüyor. Bu TRT’nin koyduğu son noktadır. Atatürk, cumhuriyet, insan hakları, demokrasi karşıtı TRT görevini yaptı ve devam ediyor. FETÖ’nün bestesini, güftesini ekranlara getiren TRT, FETÖ’cülerin sesi olan TRT şimdi CHP’ye alçakça iftiralarda bulunuyor. TRT’nin yapısını biliyoruz. Yasalarla koruma altına alınmış ve bağımsız olmak zorunda. Bu tarafsızlık ilkesini açıkça çiğniyor. Gelirini vergilerden sağlayan TRT, halkın partisine, CHP’ye kendi ekranlarından açıkça hakaret ediyor. Bu artık çığırından çıkmış bir durumdur” diye konuştu.

TRT TARAFSIZLIĞINI ÇİĞNEDİĞİ RAKAMLARLA GÖSTERMİŞTİR!
Sertel, şöyle devam etti:  “TRT tarafsızlığını çiğnediğini rakamlar göstermiştir. 24 Haziran genel seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’a 67 saat 58 dakika, CHP’li Muharrem İnce’ye 6 saat 43 dakika zaman ayırıyor. İYİ Parti ve Meral Akşener’e 12 dakika ayrılmış. Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu’na 8 dakika 23 saniye ayırıyorlar. Seçimlerde hiçbir başarısı olmayan, tabanı olmayan HÜDAPAR’a ise 23 dakika yer veriliyor. İYİ Parti’nin mecliste grubu var, seçildiler, yüksek bir oy aldılar, onlara 12 dakika veriyor. Toplumdan yüzde 12 oy alan HDP’ye ise 0 dakika veriyor. Selahattin Demirtaş zaten cezaevindeydi. Mart’taki yerel seçimlerde de AK Parti’ye 49 saat 58 dakika 12 saniye yer veriliyor. Aleyhinde tek bir haber, yayın, söz yok. AKP’nin tüm belediye başkanları çok başarılı, dürüst, imar yolsuzluğuna bulaşmamış! MHP’nin adaylarına 3 saat yer veriliyor. CHP’ye 5 saat 47 dakika lehte, 5 saat 56 dakika ise aleyhte yer veriliyor, haber yapılmış. İYİ Parti’nin lehinde 55 dakika, 1 saat 12 dakika aleyhte, Cumhur İttifakı 55 saat, aleyhte hiç yok, Millet İttifakı için 6 saat 52 yer verilmiş, 7 saat aleyhte kullanılmış. TRT’nin etkisinin olmadığını İstanbul, Ankara, İzmir seçimlerinde gördük. TRT halka ne kadar yalan söylese de halk artık inanmamaktadır.”

 
Gül'den kritik 'Hablemitoğlu cinayeti' açıklaması
 
"Hayalim Göztepe formasıyla Avrupa"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül'den kritik 'Hablemitoğlu cinayeti' açıklaması
Adalet Bakanı Gül, Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı hakkında, "Zanlının ...
'CHP'nin Kalesi'nde kadın başkan formülü: O isme ‘aday ol’ baskısı!
CHP’de kongre tarihi öne çekilen Karşıyaka’da aday belirsizliği sürüyor. ...
AK Partili Kaya'dan '43 yıllık' foto-salvo, çarpıcı Kocaoğlu-Soyer kıyası!
İzmir'deki su kesintisini 43 yıl önce Bornova'da çekilmiş bir fotoğrafı ...
 
CHP Karaburun seçimini yaptı: 'Halef-selef yarışı'nı kim kazandı?
CHP Karaburun’da ilçe başkanlığı için sandık kuruldu. Kongrede mevcut ...
Erdoğan'dan 'Yavaş-Aygün' talimatı!
CHP'li Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki 'Togo Kuleleri’ kavgası, ...
Dost ülkelere yardımın limiti 20 milyon lira
2020 yılında anlaşma akdedilmeksizin dost veya müttefik devletlere verilebilecek ...
 
Kılıçdaroğlu'na saldırıda istenen cezalar belli oldu
Ankara Çubuk'ta CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki ...
Erdoğan Johnson ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı ...
Özuslu'dan 'Buca kongresi' açıklaması: O iddiayı yalanladı!
CHP İzmir’de devam eden kongre sürecinde ‘değişim’ mesaisi veren ekipte ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri