POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
10 Şubat 2018 Cumartesi - 15:13

Sınırda helikopterimiz düşürüldü: 2 şehit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin Harekatı'nda bir helikopterimizin düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan "Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor. Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bütün bunlar olacak. Verdiğimiz kayıplar da olacak.Bedelini ağır ödeyecekler" dedi. Başbakan Binali Yıldırım "Atak helikopterimiz düştü. İki asker şehit" açıklaması yaptı.

Sınırda helikopterimiz düşürüldü: 2 şehit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısına katıldı. Nazım Hikmet'in Güneşi İçenlerin Türküsü şiirinden alıntı yapan Erdoğan, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Erdoğan, konuşması sırasında 141 teröristin etkisiz hale getirildiğini söylerken, "Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bunun bedelini fazlasıyla ödeyecekler" açıklamasını yaptı. Erdoğan şöyle konuştu: "Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bedelini fazlasıyla ödeyecekler. Bütün bunlar olacak, bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha ettik. Bunlar, çıldırtıyor. Biz tabii bunların bedelini çok daha ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini katbekat fazlasıyla ödeyecekler."

BAŞBAKAN AÇIKLADI: İKİ ASKER ŞEHİT
Başbakan Binali Yıldırım, "Şunu söyleyebiliriz. Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan iki ATAK helikopterimizden biri maalesef düştü. İki kahraman Silahlı Kuvvetler mensubumuz şehit oldu. Herhangi dış bir müdahaleyle düştüğü konusunda kesin bir delil yok, belge yok. Bunun araştırılması, çalışılması yapılıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bölgede askerlerimiz duruma hakim. Bir sıkıntı yok" dedi.

KIRIKKALE’YE HELİKOPTER ŞEHİDİ ÜSTEĞMENİN ACI HABERİ ULAŞTI
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı sırasında, kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit olan 2 askerden birinin Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Pilot Üsteğmen Erdem Mut (32) olduğu belirlendi. Acı haberi alan Mut’un ailesi, büyük üzüntü yaşadı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında bugün saat 13.00 sıralarında, TSK’nın ATAK tipi bir helikopteri kırıma uğrayarak Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düştü. Helikopterde bulunan 2 asker şehit oldu. Şehit askerlerden birinin, Kırıkkale’nin Çalılıöz Mahallesi’nde oturan Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan ortancısı, Pilot Üsteğmen Erdem Mut olduğu öğrenildi. Acı haber Mut Ailesi’ne askeri görevliler tarafından verildi. Acı haberi alan aile büyük üzüntü yaşarken, şehidin anne ve babası fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ve il protokolü mahalleye gelerek şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin ailesinin yaşadığı sokağa ve evin balkonuna itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut’un Malatya’da görev yaptığı ve eşi Ayşe Mut’un da bu kentte bulunduğu öğrenildi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

KILIÇDAROĞLU'NDAN AKAR'A TELEFON
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaşanan helikopter kazasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı arayarak taziyelerini iletti, konuyla ilgili bilgi aldı. 

AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, hemen hastaneye giderek yaralı askerleri ziyaret etti. (Hürriyet)

 
Afrin için yardım TIR'ları İzmir'den yola çıktı
 
Göz-Göz 90+5'te yıkıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afrin için yardım TIR'ları İzmir'den yola çıktı
Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) İzmir Şubesi ...
Rezalet: Serviste karı-koca taciz ettiler!
İstanbul Küçükçekmece’de servis şoförlüğü yapan E.A.(44) ve servisin hostesi ...
Akıllı telefonlar virajlarda sürücüleri uyaracak
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ...
 
İzmir'de hırsızlığa karşı 'karikatürlü' uyarı
Evden hırsızlık olaylarının önüne geçmek için farkındalık projesi yürüten ...
İşte Adnan Oktar'ı yakan rapor
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) geçen hafta gerçekleştirilen ...
Gizli tanıktan Kuytul'la ilgili müthiş iddia
Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na düzenlenen operasyonda tutuklanan, ...
 
İzmir'de dev uyuşturucu operasyonu: 37 gözaltı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik jandarmanın ...
Fabrika gibi meslek eğitim merkezi
İZMİR'deki Bornova Mesleki Eğitim Merkezi'nde 142 dalda uygulama sınavına ...
Feci kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Kahramanmaraş'ta minibüsün kamyona çarpması sonucu ilk belirlemelere göre ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri