POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
YKS için çevrim içi deneme sınavı
YKS için çevrim içi deneme sınavı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
26 Ağustos 2022 Cuma - 12:03

Soyer: Bu gemi gelirse İzmir'i ayağa kaldıracağız!

Büyükşehir Belediye Başkanı, asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisi hakkında yeni açıklamasında, "Bu gemi gelirse İzmir’i ayağa kaldıracağız. Bu kabul edilebilir bir durum değil İzmir için. O zaman ne yapacağımızı herkes görecek. Biz o geminin gelmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğer gelirse de o gemiyi geri göndermek için ne gerekiyorsa da yapacağız" ifadeleri kullandı.

Soyer: Bu gemi gelirse İzmir i ayağa kaldıracağız!

Brezilya donanmasına ait asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisine İzmir'in Aliağa ilçesinde söküm vizesi verilmesinin yankıları sürüyor. 

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın kararı Büyükşehir Belediyesi, Emek ve Demokrasi Güçleri ve çok sayıda vatandaşın açtığı davaya yargıya taşınırken, Başkan Tunç Soyer'den de yeni mesajlar geldi. 

Halk TV Yazarı İpek Özbey'e konuşan Başkan Soyer, "Tek neden kâr hırsı. Ama şunu biliyoruz ki emperyalist güçler 100 yıl önceki gibi çizmeleriyle işgal etmiyorlar artık. Tohumlarıyla işgal ediyorlar. Zehirli atık taşıyan çöpleriyle işgal ediyorlar. Biz de 100 sene öncesinde olduğu gibi atalarımızın yaptığını yapıp bu işgale direneceğiz. Bunu kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İKİZ GEMİ VURGUSU: BİN 500 TONUN ÜZERİNDE ZEHİRLİ ATIK 
Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle konuştu: Öncelikle bir şeyi düzeltmek lazım; gelen gemi değil. Gemi olma özelliklerini tamamen kaybetmiş, yüzdürülerek getirilen bir kargo, içi zehirli atıklarla dolu bir çöp bu. Ama biz dünyanın çöplüğü olmak istemiyoruz. Dünyada bu işi yapan üçüncü büyük ülke konumundayız; Hindistan ve Bangladeş’ten sonra. Bir kere bu unvan bizi son derece rahatsız ediyor ve bize utanç veriyor. İzmir Aliağa çöplük değil ve biz çöplük olmak istemiyoruz. O nedenle karşı çıkıyoruz. Yetkililer bize ve kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmadı şu ana kadar. Gemi geldiğinde kontrol edeceğiz, bir sıkıntı varsa geri göndeririz, gibi bir açıklama yaptılar. Geminin içinde 9,6 ton asbest olduğunu iddia ettiler. Fakat geminin ikizi Clemenceau’nun sökümünde 760 tondan fazla asbest, diğer atıklarla beraber bin 500 tonun üzerinde zehirli atık çıktığını biliyoruz. Bu gemi de onun ikizi. Asbest depolanan bir malzeme değil. Geminin yapımında kullanılan bir malzeme. Dolayısıyla bu gemide bu kadar düşük miktarda asbest olması söz konusu değil. Zaten daha önemlisi gemiyle ilgili expertiz yapan firma geminin sadece yüzde 12’siyle ilgili keşif yaptığını söylüyor. Yani geminin yüzde 88’iyle ilgili herhangi bir tespit yapılmadığı ortada. Özetle bu geminin çok ciddi miktarda atık taşıdığı bir gerçek ve biz bu gemiyi geri göndermek konusunda kararlıyız.

"İZMİR'İ AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
Soyer 'Gemi gelirse ne olur?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: Bu gemi gelirse İzmir’i ayağa kaldıracağız. Bu kabul edilebilir bir durum değil İzmir için. O zaman ne yapacağımızı herkes görecek. Biz o geminin gelmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğer gelirse de o gemiyi geri göndermek için ne gerekiyorsa da yapacağız. Bu zaten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim asli görevim. Benim asli görevim İzmir’i korumak; doğasını, tarihini, kültürünü, denizini, ilçelerini, insanlarını korumak. Bu geminin bu şehre zarar vereceğini, o sökümde çalışan işçilerin sağlıklarına zarar vereceğini biliyoruz. O nedenle asli görevimizi yerine getireceğiz ve bu geminin Aliağa’da sökülmesine izin vermeyeceğiz.

 
Tanju Özcan: Tek hayalim CHP Genel Başkanı olmak
 
'Kehanet merkezi' Klaros'ta bir çarpıcı bilgi daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de TİS bayramı
Çeşme Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi ...
Genç sporcular Narlıdere'de yetişiyor
Narlıdere Belediyesi’nin yaz dönemi için açtığı  ‘Temel Spor Eğitimi ve ...
Konak’ta Roman Müzesi kurulacak
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman dernekleri temsilcileriyle bir ...
 
Güzelbahçe'de Müjdat Gezen'e yoğun ilgi!
Türk tiyatrosunun büyük üstadı ve aydınlanma mücadelesinin simge isimlerinden ...
Bornova’da aşure birlikteliği
Bornovalılar, Bornova Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği ...
KARBEM'de yaz destekleme kursları
Açıldığı günden bu yana ilçede bulunan binlerce genci ücretsiz olarak ...
 
Başkan Soyer'den Zafer Yürüyüşü raporu: Türkiye'nin her yerinden katılım var
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü ...
Seferihisar Ata Ekmeği'ni dünyaya tanıtacak!
Etkileyici doğası, müthiş lezzetleri ile herkesi kendine hayran bırakan ...
BASAMAK yaz okullarına renkli kapanış
Bayraklı Belediyesinin, BASAMAK çatısı altında 8 branştaki yaz kursları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri