POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
9 Eylül 2022 Cuma - 21:11

Soyer Gündoğdu'yu dolduran milyonlara seslendi: Şimdi sıra bizde!

Başkan Soyer tarihi gecede Gündoğdu'yu dolduran milyonlara seslendi. Konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Tarkan'a özel bir parantez açan Başkan Soyer, "100 yıl sonra burada bu coşkuyu büyütmek ve hafızamızı tazelemek istedik. Hafızamızı tazeledikçe vatana olan bağlılığımız artıyor. Bu sorumluluğun bilinciyle şimdi sıra bizde. 100 yıl önce Büyük Taarruz nasıl ki zaferle taçlanmışssa şimdi o cumhuriyeti ikinci yüzyılında yine barışla ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor" diye konuştu.

Soyer Gündoğdu yu dolduran milyonlara seslendi: Şimdi sıra bizde!

GERÇEKİZMİR – İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü kentte tarihe geçecek kutlamalara sahne olurken, coşku akşam Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle zirve yaptı. 

Kordonboyu’ndaki meydana kurulan dev sahnede Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı kutlamalarda yapılacak tarihin en büyük görsel şovlarından öncesi kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den günün anlam ve önemi dair çarpıcı mesajlar geldi. 

Tarihi kalabalığı, “Güzel İzmir’in güleryüzlü güzel insanları…” sözleriyle selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da “İzmir’in kurtuluşunun 100.yılında, tarihin akışının değiştiği bu meydan birlikte olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken bizi onurlandırdınız. Rehberliğiniz, liderliğiniz için minnettarız” diyerek seslendi. Başkan Soyer, tarihi gecede sahne alacak Tarkan’a da, “Bu tarihi akşamda gösterdiğin vefayı İzmir asla unutmayacak” mesajını verdi. 

“EMPERYALİZME ATILMIŞ EN BÜYÜK TOKAT!”
Soyer konuşmasında şunları kaydetti: 
100 yıl önceydi… Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. Yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular. Ve bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri kirli çizmeleriyle ülkemizi işgal etti. Ve o sabah Kordonboyu’ndan göğü yırtan bir ses yükseldi. O ses sadece bir kurşun sesi değil tüm Anadolu’ya yayılacak direniş sesiydi. Sen başla, bitiren bulunur. Bu son yazı yeri göğü kapladı. Anadolu geleceği inşa etmenin çağrısını duymuştu. Anadolu direnmek için hem yardan hem serden vazgeçti. Böylece yeryüzünün gördüğü en büyük yürüyüş başladı. Anadolu’nun kurtuluş yürüyüşünü artık hiçbir güç durduramazdı. Atamızın ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ sözü tam 100 yıl önce bugün İzmir’de muazzam bir zaferle sonuçlandı. 9 Eylül hem İzmir’in hem memleketin kurtuluş günüdür. Emperyalizme vurulmuş en büyük tokattır.

“ŞİMDİ SIRA BİZDE..."
Ulu Önderimiz savaşın son gününü zaferle, zaferin ilk gününü de barışla taçlandırmış. 100 yıl sonra burada bu coşkuyu büyütmek ve hafızamızı tazelemek istedik. Hafızamızı tazeledikçe vatana olan bağlılığımız artıyor. Bu sorumluluğun bilinciyle şimdi sıra bizde. 100 yıl önce Büyük Taarruz nasıl ki zaferle taçlanmışssa şimdi o cumhuriyeti ikinci yüzyılında yine barışla ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Cumhuriyet barışın tatlı güneşidir. Bu cumhuriyeti demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacak olan biziz, sizlersiniz. Buna muktediriz. Çünkü İzmir bu vatanın öncüsüdür. Tüm farklılıkların bir arada yaşandığı, özgürlüğün, barışın şehridir İzmir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, ilelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti… 

 
İzmir semalarında 100.yıl şöleni!
 
DAEŞ'in sözde üst düzey yöneticisi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Gültepe’de 9 Eylül’e özel tören
9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünde Konak Gültepe’de çelenk töreni düzenlendi.
İstiklal Sergisi bir yılda 100 bin kişiyi ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Milli Mücadele’ye dair ...
Narlıdere'de kurtuluşun kahramanlarına saygı
Narlıdere, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında gerçekleştirilen 9 ...
 
Hür Efe Şeref Üsküp’ün adı Tarihi Çarşı'da yaşayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9 Eylül kutlamaları kapsamında ...
Başkan Soyer'den 100.yıl töreni mesajları!
İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle ...
Karşıyaka'da 9 Eylül törenleri
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dönümünde Karşıyaka’da ...
 
İzmir tek yürek: Ve bayrak göndere çekildi!
İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak ...
Tohumlar fidana, fidanlar yeşil Buca’ya dönüşüyor
Buca Belediyesi kış döneminde kenti süsleyecek çiçekleri satın almak yerine ...
CHP'li Sındır'dan kurtuluş mesajı: 9 Eylül hürriyettir
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir’in düşman işgalinden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri