POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
16 Nisan 2023 Pazar - 19:14

Soyer: Son 27 gün... Hırsızlar ve haramiler korksunlar... Geliyoruz!

Menderes CHP Seçim Ofisi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Son 27 gün uyku uyumayın, nefes almayın, hep birlikte çok çalışın. Hırsızlar ve haramiler korksunlar. Geliyoruz” dedi.

Soyer: Son 27 gün...  Hırsızlar ve haramiler korksunlar... Geliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla ve Seferihisar’ın ardından Menderes’teki CHP Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı.  Açılışa CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı'nın milletvekili adayları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ittifak partilerinin ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye hak ettiğini alacak

Başkan Soyer, İzmir’in hükümetten hak ettiği yatırımı alamadığını ifade ederek, “Sabahtan önce Urla, sonra Seferihisar… Kadınları başlarında taçlarla gördük ve dedik ki Menderes kadınları baharı erken getirmiş. Ben de diyorum ki İzmir zaten olağanüstü güzel bir şehir ve diğer şehirlerden farklılığı var. Urla, Seferihisar ve burada pırıl pırıl genç kadın başkanlarımız var. Her biriyle iftihar ediyoruz. O kadar çok şey var ki İzmir’i öne çıkaran. Ama İzmir, 21 yıldır hükümetten hak ettiğini almıyor.  Şunu biliyorum ki iktidarın belediyesi olmak farklı bir şey. İktidarın belediyesi olursak, İzmir’e o kadar çok şey yapacağız ki... İzmir hak ettiğini alacak. Türkiye hak ettiğini alacak. Göreceksiniz bahar gelecek. Hep birlikte barış ve huzur içinde el ele yaşayacağız. Çok az kaldı. Son 27 gün uyku uyumayın, nefes almayın, hep birlikte çok çalışın. Hırsızlar ve haramiler korksunlar. Geliyoruz. Namusumuz, vicdanımız, aklımız, cesaretimiz ile geliyoruz. Sana söz, kazanacağız” dedi. 

Menderes’in enerjisini ülkeye yaymaya geldik

Millet İttifakı’nın çözüm önerilerini anlatmaya geldiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Sizlerle dertleşmeye, sizlerin dertlerini dinlemeye geldik. Menderes’in bu güzel enerjisini alıp tüm ülkeye yaymaya geldik. Bu iktidar döneminde en çok kadınlar çekti. Kadınların hakkı tek tek ellerinden alındı. Kadınlar bu seçimde bütün haklarını söke söke onlardan alacak. Sadece kadınların haklarını değil, gençlerin, emeklilerin, hatta kurdun kuşun hakkını söke söke alacağız. İzmir’in hakkını alacağız. Ancak bu hakları alabilmemiz için Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne göndermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Boğazından haram lokma geçmedi

Hükümete tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili ve milletvekili adayı Ednan Arslan, “Hak nedir, haksızlık nedir, en iyi Cumaovalılar bilir. Yerel seçimlerde hep birlikte sandığa gittik ve belediye başkanını seçtik. Mustafa Kayalar’ı belediye başkanı yaptık ancak onlar masa başında sizin iradenizi gasp etmeye çalıştılar. Biz CHP’liler olarak gelip duruma el koyduk ve Erkan Özkan’ı adalet yerini bulana kadar içimizden görevlendirdik. Ne mutlu ki boğazından haram lokma geçmeyen, kul hakkı yemeyen bir Cumhurbaşkanı adayımız var. Mülakatı kaldıracağız diyorlar. 21 yıldır neredesiniz? Atanamayan öğretmen, intihar eden doktor varken neredeydiniz? Mülakatı kaldıracak kişinin adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu mülakatı kaldıracak kişi saraya gitmeyecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sına gidecek” diye konuştu. 

Bu seçim farklı

Menderes Belediyesi Başkanvekili Erkan Özkan ise “Bu seçim diğer seçimlerden çok daha farklı ve önemli. Ülkemizin içinde bulunduğu durum hepimizin gözünün önünde. Bu zor durumdan kurtulmak için hep birlikte çalışmalıyız. Tunç Başkanımızın dediği gibi bir şey değişecek her şey değişecek” ifadelerini kullandı.

TORBALI'DA SANDIK MESAJI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’nin Torbalı Seçim Ofisi'nin açılışına katıldı. Coşkulu kalabalığın sokağa sığmadığı açılışta milletvekili adayları tanıtılırken, miting ortamı oluştu. Bayrakların balkonlara asıldığı, meşalelerin yandığı Torbalı’daki açılışa CHP İzmir milletvekilleri, Millet İttifakı'nın milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ittifak partilerinin ilçe başkanları, parti örgütü, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ALIN TERİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ
“Bugün iyi ki buradayım canlarım” diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yepyeni bir hikaye başlayacak bu topraklarda. Göreceksiniz. Ben çocuk yaştan itibaren şunu düşünüyorum. Bu kadim kültürün kadim evlatları bu yoksulluğu, bu işsizliği neden yaşamış. Tek bir sebebi var. Bu memleketi yönetenler, halkı mı yoksa başka birilerini zengin etmek için mi siyaset yapıyorlar. Bu memlekette kimse yoksulluk çekmez. Biz öylesine zengin milletin evlatlarıyız ki bu topraklar hepimize bereketini sunar. Bu bir kader değil. Biz buna razı değiliz. Biz bu kaderi değiştireceğiz. Göreceksiniz bu hikaye değişecek. Kimse elimizden alamayacak. Hakkın, adaletin, hukukun, adaletin üstünlüğünü yaşayacağız. O güzel günleri göreceğiz doğru ama sadece umut etmek yetmez, çok çalışmak zorundayız. 27 gün kaldı. Onlar olanca güçlerini kullanacaklar ama biz buna seyirci kalmayacağız. Rehavete kapılmak yok. Sandıklar kapanıp bütün oylar sayılana kadar uyumayacağız. Alın terini iktidar yapacağız. Gururu, namusu iktidar yapacağız. Adaleti iktidarı yapacağız. Hakkı iktidar yapacağız. Birbirimize sarılarak huzur ve barış içerisinde yaşayacağız” dedi.

BU BÖYLE SÜRMEYECEK
Milletin dertli olduğunu ama en çok da gençlerin dertli olduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “21 yılda gençlerin umudunu çaldılar. Her 5 gençten biri işsiz. Onların iş bulması için fabrika kurmak gerekiyordu, kapatmak değil.  Merak etmeyin, bu böyle sürmeyecek. Türkiye’yi Avrupa’yla yarışır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

BU İŞ BİTMİŞTİR
Coşkulu kalabalık karşısında heyecanlandığını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Çok güzelsiniz, bu kalabalıkta nasıl konuşacağım bilemiyorum. Torbalı her zaman kendini kanıtladı. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan. Hep birlikte başaracağız. Çalışmamız gerek. Önümüzde 27 gün var. Bu coşkuyu gördükten sonra ‘Bu iş bitmiştir’ diyorum” diye konuştu.

GENÇLERİN HAKKINI SAVUNMAK İÇİN SİYASETE GİRDİM
Deva Partisi İzmir Kurucu İl Başkanı, milletvekili adayı Seda Kaya Özen ise konuşmasında “Bugün karşınızda bir kadın milletvekili adayı olarak bulunuyorum. 6 parti adına Millet İttifakı olarak hepinizi selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında birleşe birleşe kazanacağız. Ben gençlerin hakkını savunmak için siyasete girdim. Hep birlikte ülkeyi hak ettiği değere taşıyacağız” dedi.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE GİTMEYE VAR MISINIZ?
Yıllardır çok çalışıp çabaladıklarını ifade eden Torbalı CHP İlçe Başkanı Övünç Demir, “Uğraşıyoruz, çalışıyor, çabalıyoruz. Bizi bıraktığınız gibiyiz. 27 gün sonra ait olduğumuz yerdeyiz. Çankaya Köşkü’ndeyiz. Diyecek çok şey, söyleyecek çok söz var. 14 Mayıs gecesi bayraklarla Çankaya Köşkü’ne gitmeye var mısınız?” şeklinde konuştu.

 

 
Erdoğan: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor
 
Kızılay açıklaması: Genel kurulda gereken yapılır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültürpark'ta 23 Nisan coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Koyundere'ye pazaryeri müjdesi
Menemen Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla kurduğu gönül sofraları, 2 ...
Urla'da enginar şölenine geri sayım!
Uluslararası Urla Enginar Festivali, bu yıl ülkemizi derinden etkileyen ...
 
Büyükşehir'den eğitime 'sağlıklı ve doyurucu' destek!
Okul çağındaki çocukların temel besin gıdalarına erişimini sağlamak için ...
Bayraklı'nın modern parkı kapılarını açıyor
Bayraklı’ya modern parklar ve yeşil alanlar kazandıran Bayraklı Belediyesi, ...
Proje yarışması: Yıkılan Büyükşehir binası yerine anıt yapı geliyor!
Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminde hasar gördüğü için yıkılan ana ...
 
İmece usulü iftarda dayanışma örneği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan ayının son günlerinde ...
Çiğli 23 Nisan Çocuk Spor Festivali'ne hazır!
Çiğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ...
Pehlivan ve Terkoğlu İzmir'de söyleşiye katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri