POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
4 Ekim 2019 Cuma - 18:23

Soyer'den 'Ankara Ziyareti', 'yasa taslağı' ve 'CV' açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, hükümet tarafından hazırlanan yerel yönetimler yasası taslağını değerlendirdi. AK Parti Grubu ile planlanan ‘Ankara Ziyareti’nin ertelenip ertelenmediğine yönelik soruyu yanıtlayan Başkan Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın İYİ Parti’ye verilen sözlerin tutulmadığı ve İYİ Partililerin iş için CV’lerinin 6 aydır bekletildiği yönündeki açıklamalarına ilişkin de açıklama yaptı.

Soyer den  Ankara Ziyareti ,  yasa taslağı  ve  CV  açıklaması!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Akdeniz’deki plastik kirliliğine dikkat çekmek için yola çıkan Dünya Doğayı Koruma Vakfı programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, etkinlik sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hükümet tarafından hazırlanan yerel yönetimler yasası taslağına ilişkin değerlendirme yapan Soyer, Ekim ayı içerisinde AK Parti Grubu ile planlanan Ankara Ziyareti’nin ertelenip ertelenmediğine yönelik soruyu da yanıtladı. Ayrıca Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın ittifak kapsamında İYİ Parti’ye verilen sözlerin tutulmadığı ve İYİ Partililerin iş için CV’lerinin 6 aydır bekletildiği yönündeki açıklamalarına ilişkin de konuştu.

YEREL YÖNETİMLER YASASINDA KÖKLÜ VE RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER BEKLİYORUZ

Hükümet tarafından hazırlanan yerel yönetimler yasası taslağına ilişkin değerlendirme yapan Başkan Soyer, “Bundan çok daha köklü, radikal bir takım değişiklikler bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığımızda yaptığımız toplantıda aslında bir komisyon kuruldu. O komisyon çalışmalarının da sonuçlanmasını da bekliyoruz. Sayın Özhaseki’nin yaptığı açıklamalar var; başkan yetkilerinde değişiklik olmayacağına dair ama zannediyorum daha ham bu çalışmalar. Ucundan kıyısından herkes bir şeyler duymaya çalışıyor. Biraz daha berrak ortaya çıktığında değerlendirme yaparız. Görmeden bir şey söylemek mümkün değil. Biz o toplantıdan sonra çok umutlanmıştık, inşallah onun gerekleri yapılırsa o umudumuz hüsrana uğramaz” dedi.

ANKARA ZİYARETİ’NE ŞUAN İHTİYAÇ GÖZÜKMÜYOR

Ekim ayı içerisinde AK Parti Grubu ile planlanan Ankara Ziyareti’nin ertelenip ertelenmediğine yönelik soruyu da yanıtlayan Soyer, “Aslında biz birlikte çalışmıştık Ankara’ya taşıyacağımız dosyaları, birlikte müzakere ettik ve onları sunulacak hale beraber getirdik. Biz toplantının formatını bilmiyor olmamıza rağmen dosyaları yanımızda götürmüştük. İyi ki de götürmüşüz, ilgili bakanlara bürokratlara hepsini takdim ettik. Dolayısıyla şuanda maksat hasıl oldu. Ama dediğim gibi bunun sonucunda o dosyaların içindeki taleplerin nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz. Onları bir görmek lazım… Eğer oralarda gerekli olanlar yerine getirilmezse o zaman tekrar bir Ankara seferi yapılır. Ama şuanda ihtiyaç gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’NİN CV ÇIKIŞINA YANIT VERDİ: HERKESE YETİŞMEYE İMKAN YOK!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın ittifak kapsamında İYİ Parti’ye verilen sözlerin tutulmadığı ve İYİ Partililerin iş için CV’lerinin 6 aydır bekletildiği yönündeki açıklamalarına ilişkin de konuşan Soyer, “Bugün kendisiyle buluştuk. Altı aydır bekleyen o kadar CV var ki… İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nde 28 bin kişi çalışıyoruz, 28 bin kişi alsak bir 28 bin daha almamız lazım. O nedenle herkese yetişmeye imkan yok. O da biliyor, bir art niyet yok. Sadece yetişmek zor” dedi.

 
1 yılda 1825 öğrenciden 'can dostu' mesai
 
İzmir'de sünnet düğünündeki görüntülere soruşturma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 yılda 1825 öğrenciden 'can dostu' mesai
Son üç yılda sokakta yaşayan 1906 köpeği sıcak bir yuvaya kavuşturan İzmir ...
CHP'li ilçe başkanı ve eski başkan Büyükşehir'e müdür oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Yerel Hizmetler Şube Müdürlüklerinde değişimin ...
Parklardaki hırsızlıklara karşı kameralı önlem
İzmir Büyükşehir Belediyesi parklardaki hırsızlık olaylarını önlemek ve ...
 
İzmir'de deniz ulaşımına fırtına seti!
İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle yolcu ve arabalı vapur seferleri ...
Başkan Soyer İzmir’in muhtarlarıyla buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 19 Ekim Muhtarlar Günü’ne ...
İzmir'de 'Terra Madre' zirvesi: Hangi kararlar alındı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021’de İzmir’de gerçekleşecek dünyanın en ...
 
Başkan Arda iş dünyasıyla buluştu
Sarnıç bölgesinde faaliyet gösteren sanayici ve iş insanlarıyla bir araya ...
Karşıyaka'da dönüşüm düğümünü uzlaşı çözecek!
Cumhuriyet Mahallesi’nde heyelan tehlikesi nedeniyle 2013 yılında ‘Riskli ...
Bornova'da projeler mahalle gezilerinden çıkıyor
Başkan İduğ, yapılacak çalışmaları vatandaşlarla belirliyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri