POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
16 Nisan 2020 Perşembe - 15:10

Soyer'den 'bilgi' ve sokağa çıkma yasağı çağrısı!

Büyükşehir Belediye Başkanı, Fox TV yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Soyer, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yayınladığı virüsle mücadele önerileri ortak metninde yer alan çağrılara paralel Sağlık Bakanlığı ve il pandemi kurullarına bilgilendirme ve hafta içini de kapsayan sokağa çıkma yasağı çağrısını yineledi. 

Soyer den  bilgi  ve sokağa çıkma yasağı çağrısı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Fox TV’de yayınlanan ‘Çağla ile Yeni Bir Gün’ programına video konferans yöntemiyle bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Kentte virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin yanı sıra ‘seyyar Pazar’, ‘doktor danışma hattı’ projeleri, 65 yaş üstü vatandaşları ile sokak hayvanları için yapılan çalışmalar ve ‘Bizvarız’ parolasıyla yola çıkan dayanışma mesaisi hakkında detaylı bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den iki çarpıcı mesaj geldi. 

Başkan Soyer, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yayınladığı virüsle mücadele önerileri ortak metninde yer alan çağrılara paralel Sağlık Bakanlığı ve il pandemi kurullarına bilgilendirme ve hafta içini de kapsayan sokağa çıkma yasağı çağrısını yineledi. 

Başkan Soyer İzmir’deki vaka sayıları sorusuna, “O bilgilerin adresi ben değilim kusura bakmayın… Bunu ya İl Sağlık Müdürlüğü’ne ya da Valiliğe sormak lazım. Çünkü biz de sizin bildiğiniz kadar biliyoruz. Bunun dışında başka bir bilgi almıyoruz. Aslında tam da bu nedenle dün 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak yaptığımız toplantıda bununla ilgili Sağlık Bakanlığımıza ve İl Pandemi Kurullarımıza bir çağrı da yaptık. Dedik ki ‘Bu süreç şeffaf bir şekilde paylaşılmalı ve bizim de bu konuda yerel yöneticiler olarak bilgi sahibi olmamız lazım’… Daha sağlam destek olmak ve katkı verebilmek için… Ne yazık ki biz bunları bilmiyoruz, gün sonunda bakanımızın açıkladığı rakamlar üzerinden bilgi sahibi oluyoruz. O nedenle ben de bilmiyorum. Yani siz ne kadar biliyorsanız tüm rakamları ben de o kadar biliyorum” yanıtını verdi. 

Soyer İzmir özelinde gözlemlerini ise, “Tabi ki bir rahatlama oldu. Sokağa çıkma yasağıyla beraber insanlar tamamen eve kapanmış olmanın verdiği ruh haliyle ertesi sabah sokak ve caddelere akın ettiler. Geride kalan haftaya göre çok daha yoğun bir hafta için trafiği yaşıyoruz. Maalesef her şey bitti ve eski hayatımıza dönüyoruz gibi bir algı çıkartmak mümkün… Tabi ki bu çok sakıncalı… Tam tersine salgının en yoğun olduğu dönemdeyiz. Aslına bakarsanız böyle memur gibi hafta sonu daha çok evde kalınsın, hafta içi de dışarı çıkılabilir gibi bir mantlıkla hafta sonu yasak-hafta içi serbest gibi bir yola gidiliyor. Bunu da sağlıklı bulmuyorum açıkçası…” sözleriyle açıkladı. 

Soyer bu mesajların ardından hafta içini de kapsayan bir sokağa çıkma yasağının kesinlikle uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Başından beri bunu söylüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bu yayılım hızı başka türlü geriletilemedi. Kontrollü bir karantina ya da tecrit ya da yasak denilebilir, tanımlama nasıl olursa olsun çok daha sıkı koşulların uygulanması lazım. Ne kadar dezenfektasyon yaparsanız yapın, ne kadar tedbir alırsanız alın, hayat dışarda devam ettikçe yayılım hızını engelleyemiyorsunuz” dedi. 

 
Çıray Bakan Koca'ya 'ölüm raporları'nı sordu!
 
İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağıyla ilgili genelge
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇEŞKA'dan belediye personeline maske desteği
ÇEŞKA, evde kısıtlı imkanlarla ve tamamen gönüllülük esasıyla ürettikleri ...
İzmir'de kadına şiddete karşı güç birliği!
Kadın örgütlerinin verilerine göre koronavirüs salgınının ardından başlatılan ...
Menderes'te el dezenfekte üniteleri devrede
Menderes Belediyesi tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında el ...
 
Bayraklı'da salgınla mücadelede koordinasyon zirvesi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediyenin Salgınla Mücadele ...
Narlıdere’de 23 Nisan coşkusuna engel yok!
Narlıdere Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle kutlamaların iptal ...
Büyükşehir'den sağlık çalışanları için dev tesis
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlık çalışanları için Örnekköy’de yüz yataklı ...
 
İzmir dayanışması Kaymakçı Baklası'yla büyüyor!
Büyükşehir Belediyesi, ürünün hasat döneminde tarlada kalma riski nedeniyle ...
Güzelbahçe'de 30 günlük mücadele raporu!
Koronavirüs salgınına karşı büyük bir mücadele başlatan Güzelbahçe Belediyesi, ...
23 Nisan coşkusu balkonlardan taşacak!
Karşıyaka Belediyesi, evlerinde çektikleri eğlenceli ve yaratıcı videoları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri